+1 oy
134 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (21 puan) tarafından

26 aylık oğlum var nerde olursak olalım başka çocukların oyuncaklarına saldırıyor ellerinden çekip alıyor konuşuyorum yok anlamıyor şimdide vurmaya başladı şuan köyde annemlerdeyim yeğenim var aynı gün doğdular çocuk eline ne alsa alıyor elinden vuruyor elindeki taşları tavuklara atıyor güzellikle anlatıyorum

Yok artık sinir sistemim çöktü kızmaya başladım bağırmaya başladım aşırı haraketli dk durmuyor etrafa annemin eşyalarına zarar veriyor napayım ne edeyim siz söyleyin 

6 Cevaplar

0 oy
(1,713 puan) tarafından

Anlatacaksin sürekli kimi çocuk 10 kere anlattıktan sonra anlıyor kimisi 5 kere anlattıktan sonra anlıyor bi ara kızımın vurma huyu vardı ama sadece bana vuruyordu belki 50 kere anlatmışımdır sen vurunca canım acıyor ben sana vurmuyorum kimsenin canını acıtamazsın doğru değil diye sonra bıraktı oyuncak konusunda ben hiç sorun yaşamadım bırakır mısın dediğim zaman bırakır 

-Reklam-
0 oy
(7,036 puan) tarafından

İşte bu sebepten gitmedim memlekete 😭hiç bir sekilde anlamıyorlar 

0 oy
(700 puan) tarafından

Sen onun elinden oyuncaği alıp geri sahibine vereceksin çocuğun da kendini yerden yere vursun arkanı dön, oğlum bir buçuk yaşında, yeğenim dört yaşında, yeğenim de çocuğumun elliden her şeyi almaya kalkar kızarım izin vermem alışmasın oğlumda aynısı yapınca aynı şekilde oğluma kızar oyuncağı yeğenime geri veririm, çünkü çocuk elini neye atsa diğeri hemen yalandan isteyip elinden alıyor asla izin vermem ağlayan ağlasın başka şekilde çözemezsin , annemle kız kardeşim bazen bana kızıyor ama onlar gibi oturup izlemiyorum kendi çocuğun da yapsa izin vermiyorum ayrımcılık yok çünkü cidden hiç sevmem

0 oy
(1,651 puan) tarafından

İstersen kendini yırt yani çok doğal davranışlar bunlar şayet benim oğlum da öyleydi geçiyor yavaş yavaş stres olma ağlayacak sen de bekleyip dinleyeceksin yapacak bir şey yok 

0 oy
(5,034 puan) tarafından

Böyle yaparsan gidiyoruz deyin tutun zorla da olsa götürün ordan. Dışardayken yani. Annenizin eşyalarına verdiği zarar için de hayır deyip engellemek nereye kadar yeter bilmiyorum valla inşallah bilen biri yazar. Benim oğlum da 9 aylık neredeyse ileride nasıl olacak diye arada korkuyorum:))

0 oy
(3,082 puan) tarafından

Benim kızımın oyuncak alma huyu yok. Sahibinden izin iste, verirse alırsın diyorum. Bazen elindeki oyuncağını sen ona ver, o da sana kendi oyuncağını biraz verir diyorum.

Kızımın kuzeni dediğiniz gibiydi. Annesi sürekli elinden alıp sahibine verdi. Yani elinde tutmadı. Çocuk büyüdükçe de bu huyu bayağı azaldı. 

Başka kuzenininde eşyalara ufak çaplı saldırıları oluyor. O an dikkatini dağıtıp, başka bir oyuna çekiyoruz. Geçici olarak işe yarıyor.

Mutlaka konuşun, güzellikle açıklayın. Konu ile alakalı kitaplar, resimler gösterin. Bak küçük civciv oyuncağını yerine koyuyor, kırmıyor gibi örnekler verebilirsiniz. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 35 göst.
0 oy
4 cevap 132 göst.
0 oy
6 cevap 340 göst.

Kategoriler

1,465,665 soru

24,019,638 cevap

328,166 kullanıcı

...