+3 oy
990 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,735 puan) tarafından

Dün gece bir post actim burayı ikiye böldü kayınvalideler gelinler çalışırken çocuğa bakmak zorunda mı değil mi?? 

Bence gelinine akıl verip çalış diyorsa bakmak zorunda 

Çoğu insan da bakmak zorunda değil demiş 

E bu gelin hem çalışıp hem kreş yada bakıcı parası verecekse ne anlamı var çalışmanın kimse keyiften çalışmaz eşine destek için çalışır gelen para ele giderse ne anlamı var 

Ben bak dedim bakmadı annem baktı zamanında helali hoş olsun ihtiyacını görmeye çalıştım he istedi mi hayır sen rahat et borcunu öde sigortan ödensin dedi bende elimden geldiğince mutfak olsun başka ihtiyaç olsun gördüm 

Kaynanam baksa ona da yapardım ama o bakmıyor üstüne ise git oğlum tek çalışıyor diye akıl veriyor 

Oğlunu o kadar düşünüyorsan evlendirmeseydi madem 

Ayrıca kızına da baktı zamanında çocuk 

Yani ben gelin olduğum için bakmıyor 

45 Cevaplar

+1 oy
(14,970 puan) tarafından

Canım kimse mecbur değil. İlk kızıma kimse bakmadı bakıcı ve kreş şeklinde ilerledik. Oğluma bir sene annem bakacak kendi teklif etti. Kayınvalidem çok yaşlı zaten bakamaz. Çalış demesi de ikinizin ekonomik gücü içindir. Keyfi değildir. Kimse bakmıyor kafana yatan bakıcı da bulamıyorum diyorsan çalışmazsın tabi ki

(6,735 puan) tarafından

Yok oğlunu düşünüyor gelin evde yatıyor oğlu çalışıp bana bakıyor istediğimi alıyor istediğim yere götürüyor ya derdi o

(14,970 puan) tarafından

Oğlu şikayet etmiyorsa onu ilgilendirmez bunu söyle canım gerisine tıka kulağını 

(6,735 puan) tarafından

Çok şükür etmiyor 

-Reklam-
+1 oy
(32 puan) tarafından

Bakmak isteyen bakar. Tabii asgari ucretle falan çalışıyorsa kadın maaşı zaten bakıcıya gidecekse çalışmasının anlamı yok. Benim maaşım fena değil, ben bakıcı bulacaktım, bakmak istemiyordu eşime de dedim zorlama.  Ailem başka memlekette, mesela onlar bakmayı çok isterdi taşınmayı bile düşündüler ama düzenini değiştirmek kolay değil olmadı. Babam 13bin lira emekli maaşı ile geçiniyor çünkü. Ama kayınvalidemler istemedi bakmayi. Ben de zorlamadim zaten ücretsiz izindeyim. Sonra bakici aramaya başladım ise döneceğim için. Artık biri bir şey mi dedi bilmiyorum birden fikir değiştirdi ben bakacağım dedi. Aslında istemiyorum da. Abur cubur verme desem veriyor, şu saatte uyuması lazım diyorum takmıyor kizsam kusuyor bence kayınvalidenin bakması daha sıkıntılı 

(6,735 puan) tarafından

Bende bakmasını istemiyorum açıkçası güvenmiyorum benim takıldığım nokta hem faydası yok hem akıl dağıtıyor annemin görevi gibi tribe giriyor 

(32 puan) tarafından

O zaman mesafe koyarsın eşine de dersin bakmayacaksa benim çalışmam için niye zorluyor diye. Gönlü olmayana hiçbir şey yaptırılmaz kendi gelip ben bakmak istiyorum yabancı insana gitmesin vs demedikce bak demek olmuyor. Bir de bakıcıya söz geçirirsin ona geçmiyor da 

+1 oy
(1,089 puan) tarafından

Kaynananın çalış demesi onun sorunu, çalışıp çalışmaman senin sorumluluğun. Heleki çalış deyip bakmıyorsa çokta takılacak birşey yok. İmkanın varsa çalışırsın yoksa o da konuşur durur, ha çok yoruyorsa seni arana mesafe koyarsın, darlamasın seni. Ben 40 yaşında bu tecrübe lere vardım, mesela ayda alemde bir giderim evine daha 60 yaşında oturup yarım saat bile ilgilenmez , daha gençkende ilgilenmezdi. Bende mesafeliyim faydası yoksa zararıda olmasın, çok sık görüşsem o da akıllar verir kafamı yorar. 

(6,735 puan) tarafından

Bende kırkta bir gideriz aramam asla önceden çok arardim giderdim ama kıymet bilmiyor o yüzden mesafe aklınca oğluna verdi akıl onu doldurdu işte 

(1,089 puan) tarafından

Benim kaynanam çalışmam için baskı yapardı bende bir kere calışayım sen bak benim çocuklarıma dedim bana verdiği cevap annen baksın oldu. Sanki benim annem mecbur bakmaya zaten annem hastaydı sinir hastası çocuk bakacak bir durumu da yoktu. Ama bunu söylesem anneme deli damgası yapıştıracak diye anlatmam istemezdim. İstediği kadar doldursun kocanı eşin birşey derse çalışman ile ilgili tamam annen baksın çalışayım de mesela baktın kem küm yapıyorlar e hani calış diyorsunuz ama yardım Eden Yok de , herkes yerini bilsin ne çok seviyorlar insanların hayatlarına karışmayı . 

(6,735 puan) tarafından

Eşim benden yana sıkıntı yok 

(1,089 puan) tarafından

O zaman takacak birşey de yok canım  belliki kaynanan evine hayatınıza müdahale etmeye lafını geçirmeye çalışıyor. Takmayarak hayatına bakarak en güzel cevabı verirsin o da baksın kendi hayatına karışmasın kimseye . 

(6,735 puan) tarafından

Öyle yapıyoruz canım kocam tatile goturcek duyarsa delirir kıskançlıktan 🤣 geçen sene kıza diyor kızım ben deniz görmedim hiç beni de gotursene yüzelim beraber🤣

+1 oy
(1,682 puan) tarafından

Ben mecburiyet olarak değil de gereklilik olarak bakıyorum. Paraya ıhtıyaç varsa ve çocuğa anneanne baktıysa uzun zaman, 2 ay gibi geçici bir süreliğine babaanne "keyfi" bakmak istemiyorsa ben bakması gerekirdi diyroum. 

(6,735 puan) tarafından

Bence de öyle canım . Annem şu an çalışıyor 2 sene baktı kadın 5 kuruş para talep etmedi bı seyler alıp giderdim kızardı hep benim canımdan parça o karşılık mi bekliyorum ben diye 

+1 oy
(135 puan) tarafından

İsimlerini koydurmayı biliyorlarsa mecbur bakmak zorundalar kimse kusura bakmasın 

(6,735 puan) tarafından

Kesinlikle haklısın hamile kaldın mı isim ne olacak diye sormaya başlıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,091 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gizem_clk21eker (1,506 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,272 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+6 oy
44 cevap 1,766 göst.
0 oy
12 cevap 561 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,996 soru

24,052,020 cevap

329,697 kullanıcı