+3 oy
970 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,688 puan) tarafından

Dün gece bir post actim burayı ikiye böldü kayınvalideler gelinler çalışırken çocuğa bakmak zorunda mı değil mi?? 

Bence gelinine akıl verip çalış diyorsa bakmak zorunda 

Çoğu insan da bakmak zorunda değil demiş 

E bu gelin hem çalışıp hem kreş yada bakıcı parası verecekse ne anlamı var çalışmanın kimse keyiften çalışmaz eşine destek için çalışır gelen para ele giderse ne anlamı var 

Ben bak dedim bakmadı annem baktı zamanında helali hoş olsun ihtiyacını görmeye çalıştım he istedi mi hayır sen rahat et borcunu öde sigortan ödensin dedi bende elimden geldiğince mutfak olsun başka ihtiyaç olsun gördüm 

Kaynanam baksa ona da yapardım ama o bakmıyor üstüne ise git oğlum tek çalışıyor diye akıl veriyor 

Oğlunu o kadar düşünüyorsan evlendirmeseydi madem 

Ayrıca kızına da baktı zamanında çocuk 

Yani ben gelin olduğum için bakmıyor 

45 Cevaplar

+16 oy
(1,372 puan) tarafından

Kimse kimsenin çoğuna bakmak zorunda değil ne olursa olsun şuan eltim de zorla kaynanama baktiriyor ve kaynanam hiç mutlu değil ama mecbur bıraktı kaynanam

ayrica bence çalışmak isteyen kadın çocuk yapmasın ben bunu düşünüyorum bir çocuğu annesi buyutmeli başkası değil 

(6,688 puan) tarafından
+1

Bende istemem bırakmak ama şu an bazı sartlar onu gerekiyor ki kısa sürelik 2 ay bakacakti o bile zoruna gitti 

(9,079 puan) tarafından
+1

genelde kizin annesi bakar yani kizlar annesine amenet eder gizu kapali sekilde. annem mesela calissam keske zevkle bakar. kardesiminkine de bakar erkek kardesim . yani kaynana olarak bakarama gelin annesini tercih eder muhtemelen her kadin oyledir yani annesine baktirmak ister. kardesim bekar olmayan gelinin dusuncelerini okuyorum😂😂😂

ama annen calisiyosa kaynanan insan olup demesi lazim siz yeterki daha tahat gecinin bi mal lulk sahibi olun elimemi yapisacak bakarim der dinç ise . yasli ise anca kendini cekip cevirir bakmak istemez. zorunda degil tabiki ama hicbi anane babanne bakici yabanci birine ematet etmez caninin canini kendim daha iyi bakarim diye dusunur. bakmayanlar. da var . mesela kuzenimin kaynanasi dinc genc . kocasini hastaliktan kaybetti. bi oglu var 20 yasinda bekar bide kizi var 30 larinda bekar. kadin genc dinc . yaksi plakasi var emekli maasi var  ohluda kizida calisio yani cok rahat maddi olarak. habire gezme tozmalarda . haftada uc dort gun disarda gun yapar . ayda bir iki tur sirketleri ule gezilere katilir falan.  kuzenimin cocuguna bakmadi bakamam dedi .  teyzem anadolu yakasinda. teyzem gtto kizinin evinde kaldi haftaici istanbul avrupa yapasinda hergun gtgel

zor olur diye kizinda kaldi bakdi 4 sene haftaicileri kaynanasida arka sokakdaydi

(6,688 puan) tarafından
+1

Benimki de dinc ve sağlıklı ama el kızıyım diye bakmıyor 

(2,952 puan) tarafından
+1

Evde baksin işte ayrica sen evde oturuyorsun belli ettin emekli.olunca bakarsin ona bende keşke çalışsaydım diye bende bu evde oturanlar gençleri anlamiyorun nasil rahatlar sonra yazıyorlar benim kocam bana bunu almadı 1 tane altinim yok arabanız yok diye aglanmaya

-Reklam-
+10 oy
(1,965 puan) tarafından

herkes kendi doğurduğuna bakmakla yükümlü. ha destek olmak ister bakar ayrı. öte yandan, yetişkin kişi çalışıp çalışmayacağına da kendi karar verir. kaynana geline çalış dememeli. evlenince hane ayrılır. yeni oluşan çekirdek ailenin kararlarını aile fertleri verir. buna işe girmek, ev ekonomisi, çocuk kararı dahil.

kaynana 2. derece akraba sayılır dolayısıyla size karşı hiçbir zorunluluğu yok. 

(1,969 puan) tarafından
+1

Kaynanalar gelinlerinin kuyusunu kazmak için hazırda bekler gençliğinde elinden geleni yapar gelini delirtmek için yaslanincada hizmet bekler iyi insanlara elbetde bakılır anadır sonuçta ama gelinini el kızı gibi gören eziyet edene düştüğünde ne halin varsa gör denilir sen insanlik yapmaya devam etmek istersin o yaşlı düşkün halinde bile dışardan canım gelinim der icinden bu da tam enayi çıktı keriz gibi der afedersiniz o yüzden her zaman hak edene hak ettigini vermek gerekir 

(1,965 puan) tarafından
+1

Karkuresi, hukuken 1. derece akraba eş, çocuklar... şöyle ki, örneğin ben çalışıyorum benim sigortamdan oğlum, kızım, eşim yararlanabilir ama kardeşim ya da annem, kaynanam benim sigortamdan yararlanarak hastaneye gidemez.

benim annem benim hala 1. derece akrabam evet ama eşimin değil. aynı şekilde kaynanamda eşimin 1. derece akrabası ama benim değil. 

hastalandığında bişey beklemek ya da senin çocuğun için bişey beklemen aile dinamiğine göre değişken şeyler ama hukuken evet hastayken bakmak zorunda değilsin ;) hatta kendi çocuğuna bakasın yoksa bile devlet alıp güzelce bakıyor. kimse çocuğuna bakmıyor diye tutuklanmıyor. sosyal esirgeme bunun için var :)

tabi benim genel görüşüm sevgi ve saygı her kapıyı açar. ha bi de empati.

çok şükür benim kaynanam benim için elinden geleni yapıyor ben de onun için yaparım. bazı konularda anlaşamayabiliriz, her huyumuzu sevmiyor olabiliriz ama genel anlamda birbirimize karşı saygılı ve empatiliyiz bu da sevgiyi getiriyor. bu bencesi

(1,969 puan) tarafından
+1

Peki kaynananız yüzünüze karşı çok iyi olup arada tabi akıl vermeler vs olsa ama arkanızda sürekli farklı davranıp laf sokuuorsa tepkiniz nasıl olurdu,? Lütfen yukarıdaki gibi güzelce açıklar mısınız 🥰 

(1,965 puan) tarafından
+2

sürekli ifade etmeye çalıştığım şey, her ailenin dinamiği farklıdır. ikili ilişkiler çok karmaşıktır. 1 cümlelik örnekle yorumlanamaz. 

buradaki tek yorumum da şuydu, kaynananın torun bakma zorunluluğu yoktur. post açan kişi bunu sormuş zaten.

(3,169 puan) tarafından
+1

@M.K. daha iyi açıklanamazdı. Her kelimene katılıyorum 👏

+8 oy
tarafından

Annem de kaynanam da bakmak zorunda değil bana göre 😁 ha içinden gelip bakanlara lafım yok Allah razı olsun 

(6,688 puan) tarafından
+1

Bakmak zorunda değil ama akıl veriyorsa o zaman paşa paşa bakacak ki gideyim 🤣 e o zaman elden ayaktan düştü mü de ben bakmak zorunda değilim aynı şey 

(210 puan) tarafından
+1

Sen zaten bakmak zorunda değilsin ama oğlu kızı bakmak zorunda sen baksan da merhametinden vicdanın dan bakarsın. 

(6,688 puan) tarafından
+1

Ee milletin gelinini örnek gösteriyor bana bakıyor diye yol yapıyor 🤣

(210 puan) tarafından
+1

Desin sen de duyamzdan gel. 2 günlük dünya kalp kırmaya değmez. Emin olun yarın başımıza ne gelecek biz de bilemeyiz Allah korusun Allah göstermesin belki sizin başınıza bir şey geldi de siz ona mecbur ve muhtaç olursunuz 

(6,688 puan) tarafından
+1

Tabiki de öyle . Ama Allah biliyor ya yarın öbür rabbim bana muhtac ederse bakmam 

+7 oy
tarafından

Gelinimle aram çok iyidir çok çok hmde ama gel velakin bana sormadılar benim çocuk yaoacam bakarmsn diye ko işi gücü olur seve seve bakarım ama ise başlıyacak diye de bakmam benim de günlük rutinim var haa maddi olarak yardım ederim o ayrı pazarı manavı yardımcı olurum ama gel gelelim bakmam yani bak bakamam demiyorum net bakmam 

tarafından
+1

Bende büyük ihtimalle bu kafada olurum. Zaten üzülüyorum gördüklerime çünkü çocuk bakmak kolay değil. Sadece arada gezip dinlenmemiz için bi iki gün baksalar güzel olur. Sonuçta hepimiz aileyiz böyle iyilikler yapılabilir. Ben bazen bi kafeye gidip keyif yapsınlar diye arkadaşımın çocuklarına bakmayı bile teklif ediyorum ne yaşadıklarını bildiğim için kendi çocuklarıma hiç kıyamazdım

(6,688 puan) tarafından
+1

Bizim ki ne maddi ne manevi 

tarafından
+1

Büşra bacım benim sana diyeceğim burda yazdıklarından bildiğim kadarıyla olabildiğince kaynanadan uzak bağımsız Hayatına laf ettirmeden mümkün olduğunca hayatınızı göstermeden yaşaman. Yani benim şaşırdığım böyle kaynanaya hem çocuğu güvenmek hem de zaten müdahaleci biri ona daha çok fırsat vermek. Ben şahsen öyle yaşayamam yakın olunca sürekli olay oluyor. ailem müdahale etmeye başlayınca onlara bile çocuk bırakmamaya başladım. Çokta özlüyorum eşimle yalnız gezmeyi ama hiç değilse laf sözle başım ağrımıyor

(6,688 puan) tarafından
+1

Benim de niyetim yok zaten asla bakamaz biliyorum beni sevmiyor çocuğuma gönüllü bakmaz benim takıldığım nokta hem çalış diye akıl verip hem anan baksın diyor 

+7 oy
(766 puan) tarafından

Herkesin yorumuna akıl veriyorsa bakmak zorunda yazmışsın. Madem kimsenin yorumunu kabul etmeyeceksin ne diye ikinci kez aynı konu için post açıyosun? Ayrıca akıl verdi diye çocuğuna bakmak zorunda değilll. Alma kadının aklını, çalışma.. Kimseyi böyle zorunda bırakamazsın. Yanlış düşünüyorsun. Sana katılan kimse yok ama hala zorluyosun akıl veriyosa bakacak diye. Hey Allahım..

(6,688 puan) tarafından
+1

Herkesin kendi düşüncesi .tuzu kuru olan konuşuyor 

(766 puan) tarafından

Konuşulsun istemiyorsan yazma buraya. Veya haksız mıyım diye sorma. 

(6,688 puan) tarafından

Benim ne yazıp yazmayacağım kimseyi ilgilendirmez 🤣ama dediğim gibi akıl veriyorsa hele ki anneme baksın anası  diyorsa asla haklı değil 

+4 oy
(164 puan) tarafından

Canım bu kadar bunun üzerinde düşünmeye gerek yok. Tabi ki hiç kimse çocuğumuza bakmak zorunda değil. Kaldı ki sen de pek âlâ biliyorsun ki çocuk bakmak çok zor. Bazen anne olarak bizler bile bunalıp yorulabiliyoruz. Kayınvalideni de, darlamanıza gerek yok. Çalış derse kayınvalisen size, bakacak kimse yok dersin konu kapanır. Çalışmak istersen özele verirsin işe girersin. Benim kendi annem de hiç bakmadı. Üzülme idare edin çocuğun büyüdüğü zaman çalışırsın. Yani bu kadar uzatılmaya gerek yok diye düşünüyorum

(6,688 puan) tarafından
+1

Dün burda boş boş akıl veren çok oldu da yani evet o bakmak zorunda değilse bende yarın öbür gün bakmak zorunda değilim zamanında baktım hamileyken şimdi bakmam hiç bir kuvvet baktiramaz 

(164 puan) tarafından

E tamam sen de zamanı gelince ben de bakamam dersin. Konu kapanır. Bunun için kendinizi de üzmeyin. Allah'tan isteyin inanın Allah çok merhametli. Annem hep şunu söyler. Kul kulu sıkar, Allah kulu sıkmaz. 

(6,688 puan) tarafından

Elbet diyeceğim hamileydi ameliyat oldu ben baktım ne hamileyken baktı ne lohusa ne de büyürken hep kaçtı Allah sorsun 

+4 oy
tarafından

Ben bakmak zorunda olduğunu düşünmüyorum ne annem ne de kayınvalidem 

(6,688 puan) tarafından

Akıl veriyorsa bakacak bı zahmet . Ben kalkıp da maaşı bakıcı vs verdim mi ne anlamı var 

tarafından
+1

Akıl vermesi farklı bir durum sırf akıl veriyor diye buna mecbur değil yine de yani bakmak zorunda diye tanımlayamayız bu durumu işin ekonomik olarak destek olmak zorunda olabilirsin ama o zaman çalışmazsın yani böyle bir fikir verdiğinde bakıcıya verecek param yok deyip konuyu kapatabilirsin e o zaman ben çalışayım sen de bakmak zorundasın demek bana göre yine çok doğru değil 

(6,688 puan) tarafından

Herkesin düşüncesi

tarafından

E zaman buraya sormana gerek yok bu konuda birşey kendi fikrin sana doğruysa 

+4 oy
(3,976 puan) tarafından

Dünkü yorumumda da dedim bakmak zorunda değil diye. Sonuçta onlar bakacak diye doğurmuyoruz. Kendisi bu konuda istekli olur o ayrı. 

(6,688 puan) tarafından

Bende onu bakmak zorunda değiljm zamanı gelince 

(3,976 puan) tarafından

Bakma canım sende zorunda değilsin. Sen bakmak zorundasın dememişki kimse yorumda zaten. 

tarafından

Elbette bakmak zorunda değilsin bu tamamen senin kendi kişiliğin ve vicdanınla alakalı bir şey sen kendin maneviyatın güçlendirmek için merhamet edip bakarsan bu tamamen senin Allah rızası için yapacağım bir şey zorunda olduğun için değil bence bu ikisini karşılıklı kıyaslaman yanlış bir düşünce 

+4 oy
(6,849 puan) tarafından

Kimse darilip gücenmesin herkes kendi cocuguna sahip çıkmak zorunda onlar zamaninda cocuklarini buyutmusler evlenmisler hem islerimize cocuk bakmamiza karismasin diyoruz hem cocugumuza bakmiyor diye laf soyluyoruz bir cok arkadasim gurbette yarısı bakıcıda yarisi krese verdiler hee benim kayinvalidem bakar ama bakmak zorunda degil sonucta ben dogurdum benim sorumlulugumda

(6,688 puan) tarafından

Akıl veriyorsa destek de olacak 

+3 oy
(3,485 puan) tarafından

Çalış diye akıl veriyorsa bakacak😾 Yoksa o çenesini tutacak😾

(6,688 puan) tarafından
+1

Veriyor birde iş bulup söylüyor bana utanmadan 

(3,485 puan) tarafından

Ay sinir oldum😾

+3 oy
(4,559 puan) tarafından

Değil, degill, degilllll :) kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degillllllllll. Sanki kaynanayin lafiyla gidip calisacaksin, calismazsin olur biter. Her lafini dinliyormus gibi bunu mu dinleyeceksiniz? Yoooo. Eee, yok yaslaninca da ben bakmak zorunda değilim demelere getirmissin. Canim, sende ona bakmak zorunda degilsin. Yani neresinden tutarsan tut konuyu, çocuğunu kendin bakmakla yukumlusun.

(6,688 puan) tarafından

Ben kendim bakarım çocuğuma ama dönüp dönüp bana akıl veriyorsa bakmaya mecbur kusura bakmasın kimse ☺️

(4,559 puan) tarafından

Tamam :) aynen devam böyle, o da ne derse sende yapmak zorundasin o zaman, mantigina gore bu. Neyse cnm sana ne desek bos, milleti bari bosuna yorma, fikir sabit sende. 

+3 oy
(14,741 puan) tarafından

Hiç kimse hiç kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ne ben başkasının çocuğuna, ne de başkası benim çocuğuma ki ben çocuğumu ben olmadan hiç bir yere gondermiyorum bile. Gerek yok. Ya cocuk yapmayacak çalışacak kadın, Ya bakıcı tutacak Ya da çalışmayıp çocuğuna bakacak. Ben doğumda bile durutmadim annemi sen bak işlerine dedim kendim aç kaldım gene gık demedim.

(6,688 puan) tarafından

Şartlar gerekiyorsa çalışmak gerekiyorsa nolacak bacım . Ne demek çalışmak istemeyen cocuk yapmasjn böyle saçma bir kafa yapısı olamaz ülkemizin durumu belli maddi olarak kimse dört dörtlük değil ve yeri geldiğinde eşe de destek gerekiyor 

(14,741 puan) tarafından

Ülkenin durumuna itirazım yok elbetteki tek maaş yetmiyor ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Sırf yetişemiyoruz, ekonomi kötü diye cocuk yapmayan bir çok cift var ki biz bile 2. Yi düşünmüyoruz. Bende çocuğumun büyümesini ve okula başlamasını bekliyorum esime destek olmak için 

(6,688 puan) tarafından

Şükür geciniyoruz esimin maaşı güzel ama ben kızımız okula baslicak ona destek ek olarak destek olayım diye çalışayım dedim 

(14,741 puan) tarafından

Anlıyorum canım ama dediğim gibi herhangi biri bakmak zorunda değil 

+3 oy
(1,465 puan) tarafından

Çalışmak gelinin kendi tercihi. Çalışmayabilir yani.

Çocuğun da sorumluluğu her halükarda anne babasına aittir. Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz.

Ben teklif etmenin bile çok ayıp olduğunu düşünenlerdenim. Anane babaanne de olsalar onların da bir hayatları, bir düzenleri var.

Ben düzen kuracağım diye çocuğumu başkasına baktıramam. Zaten çocuğum bana geri geldiğinde onun dahil olmadığı bir düzen tekrar yıkılır.

Özlemiş olurlar, bakarlar. Acil durum olur, bakarlar. Psikolojik bir dayanışma için bile olsa bakılır. Çünkü onlar da annelik ne kadar zor biliyorlar. Ancak zorlanmamalı.

Ben şahsen çocukların yaşlıları da görerek büyümesi taraftarıyım ama bunu suistimal etmek istemem. Kendileri ricacı olurlarsa gelip alabilirler veya eşim götürür. Bu gece bende kalsın derlerse de eğer uygun gördüysem ve o kimsenin de bunu seve seve yapacağını biliyorsam bırakırım.

Kaynanam zevkle bakar ama yeri geldi mi hayır bakamam diyebilen birisi ve bu beni çok mutlu ediyor çünkü böylece bakmak istediğinde nezaketen sormadığını anlıyorum.

Annem öyle değil, daima olur modunda. Hiç gocunduğunu görmedim elhamdülillah, ona karşı sonsuz rahatlığım var ama ona da çok baktıramam çünkü ayıp.

O zorla bizi eşimle tek başımıza bırakmak için çocukları ister, kafa dinleyelim diye evinde her şeyi ayarlar. Beziydi mamasıydı oyuncağıydı kıyafetiydi. Mahcup olsam da iyi var diyorum.

İki bebekle kendimi hırpaladığım için biraz acıyor olabilir, bilemedim. 🤷‍♀️

Görümcelerim de bize gönder derler ama onlar nezaketen söylüyor, anlıyorum. O sebeple hiç bırakmadım baksınlar. Ancak misafirlikte alırlarsa ellemem. Uzun oldu kusura bakma. 

(6,688 puan) tarafından

Ne güzel benimki nezaketen bakmayı geçtim geçen yıl çocuk hastanede yattı da gelip bakmadı görmedi bile 

(1,465 puan) tarafından

Kız ona kalırsa ben 7 aylık doğurdum kaynanam ve ailesi yüzünden, 5 gün hastanede yattım çocuğun da benim de hayati tehlikem vardı. Ona rağmen hala benimle çingene gibi kavga ediyordu odada. Çingene lafını da hiç sevmem ama daha iyi oturan başka kelime bulamadım. 

Çocuğun suyu kalmadı, vücudumu zehirlediği için bedenim bebeği atık olarak görüp atmak istiyor, ben körleşiyorum o esnada bile niye geldiniz diye hesap soruyor. (Biz yırtdışındaydık, doğumu İstanbul’da yapıcam dedim ve geldim diye para kapıları kapandı sanarak haksız yere çıldırıyordu)

Ben çok rahat bir anneyim, yani aman tutma aman etme demem hiç. O da bir anne diye rahatça bırakırım çocuğumu kollarına ama buna rağmen anneliğimi kıskanıp sanki çocuk onun gibi davranıyordu. Ağlıyor mesela beni özledi o yüzden diyerek aç çocuğu sallıyordu haşır huşur. Alıp zorla emdiriyordum ancak susuyordu.

Sanki ben kumaymışım gibi davranıyordu. Sanki o eşimin ilk karısı ve çocukları olmamış, ikinci karısı olan benden de sırf o kadın baksın diye çocuk yapmış gibi davranıyordu. Korkunçtu. En son dayanamayıp babasına bir tane de siz yapsanıza annem çok özlemiş belli ki dedim sustu. Utandırınca yani.

Her kaynana bir şekilde cins. İnşallah biz öyle olmayız. 

(6,688 puan) tarafından

İnşaallah canım benimki de öyle kıskanç eşimi çocuğumu kıskanır benden 

+3 oy
(3,780 puan) tarafından

Bence insan bi çocuk dünya ya getiriyorsa bakımını da göze alacak. Torun da olsa bi çocuğa annesinden daha güzel kimse bakamaz. Gereken ilgi alaka terbiye annesinin kurduğu düzen farklıdır. Çalışan bi arkadaşım her görüştüğümüzde çocuğunun yeme bozukluğundan işte laf söz dinlemeyişinden vs yakınır. Çocuğun kaç tanesi annesi olduğu belli değil dedi bi defasında üzüldüm bu lafı duyunca. Çalışıyor evet imkan olarak en iyisini yapıyor yüzme kursu markalı kıyafetler tatiller amma velakin çocukla arasında iletişim kopukluğu var. Bence kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil 

(6,688 puan) tarafından

Ben çalışırken çocuğumla aramda iletişim kopukluğu yoktu . Eminim bundan . Ama bana akıl verip de ben bakamam diye geri çekilemez onun aklıyla çalışacak değilim 

(3,780 puan) tarafından
+1

Tamam o zaman o da sizin isteğinizle çocuğunuza bakacak değil. Ne mutlu size iletişimde sıkıntınız yoksa 

+3 oy
(1,350 puan) tarafından

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ki bacım bende calışıyorum ama çocuklarım bakıcıda 7 yasında kızım 6 yıldır 3 yaşında oğlum da 3aylıkken bakmaya basladı ben çok seve seve bırakmadım çocuklarımı bakıcıya ama bi çocuk doğuruyorsan da geleceğini inşa etmek zorundasın ben şuan calısmak zorunda değilim maddi durumumuz orta şekilde ama çocuklarıma daha iyi bir gelecek vermek için calısıyorum 

(1,350 puan) tarafından
+1

Kusura bakma kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil kendine güvenmeyen doğur mayacak  ya eşine destek olmayacaksın yada güvenilir bi bakıcı bulacaksın onlar da bi anne sizde bi annesiniz Allâh aşkına yapmayın ya ha eşinizin annesi ha sizin öz anneniz eşiniz sizin anneniz için zorunda kelimesini kullansa ne hissedersiniz? 

(6,688 puan) tarafından

Bu nasıl bir mantık ya uzatmicam daha fazla gerçekten.. kızına bakiyor bana gelince yok yapamam diyor . Annem seve seve baktı ben teklif etmedim. Bana durup akıl veriyor anası baksın diyor kendine gelince mi haklı pardon? 

Ülkemizde maas belli maddiyat belli gidip bakıcıya verdim mi ne anlamı var ki ben 2 aylık istedim çok şükür biz geçiniyoruz 2 ci düşünüyoruz çocuk okula gitcek ek maddi destek olsun istedik 

(1,350 puan) tarafından

Yahu senin annende senin cocuguna bakmıs nedir yani kaynanan cocuguna bakmadı diye  amaaaan Siz haklı çıkmak istiyosunuz. Fakat sizinle uğraşamayacağım malesef 😉

(6,688 puan) tarafından

Annemin gelinj olsa ona da bakardı emin ol . Bay bay canım ugrasamicam evet ben haklıyım 🤣🤫😉

(1,350 puan) tarafından

Ego tavan 🤣🤣 akşam akşam cidden uğratmak istemiyorum hadi iyi akşamlar 

+3 oy
(3,064 puan) tarafından

Ne anneanne ne babaanne çocuğa bakmak zorunda değil onlar isterse bakar istemezse bakmakla yükümlü diyemeyiz.. 

+3 oy
(9,273 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ne anne ne kaynana bakmak zorunda değil çalış diye baskısı yanlış mı oda yanlış ama burda sürekli görüyorum onu alması bunu takmadı kimseye güvenip yapılmamalı bakmakta ihtiyacını karşılamak zorunda değiller 

(22,939 puan) tarafından

Benim gelinim hamile olsa altın takarım yazanı gördü bu gözler ne alaka ya çocuğu doğurup ona mı vereceğiz belki o da içinden ben olsam kaynanamın adını koyardım diyordur kim bilir :) kimse kimseden bir şey beklemese en temizi o 

+3 oy
(7,655 puan) tarafından

İlerde ne olur fikrim değişir mi bilemem ama bende bakmam. 

İyi şuan onların nazını çekiyorum ilerde de çocuklarının nazını çekemem. 

Ömür boyu çocuk bakayım o zaman. 

Gelir severim bırakırım herşeyini anne babaları yapsın. Çocuk bakmak çok zor herkes kendi çocuğuna baksın

(6,688 puan) tarafından

Annem baktı kendi rızasıyla şimdi de görevi oymuş gibi konuşuyor 

+2 oy
(8,854 puan) tarafından

Bakmak zorunda değil ama seninde dediğin gibi elden ayaktan düşüncede sen bakmak zorunda değilsin. Bazı şeylerin karşılıklı olduğunu düşünüyorum ben

(6,688 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum bakamam 

+2 oy
(676 puan) tarafından

Onada yazdım.bunada yazıyorum herkes doğurduguna ana işte 

Oysaki baksa ne olmuş büyükler ne için varlar.

Annem bana bişeyler satıyor.

Ediyor kardeşime erkek 35 milyar para veriyor ihtiyacı var diye kaynanam kızına gidiyor koşarak çocuğu  hastalandı diye 

Ama.bsnim çocuğum amaliyat olacak yine gelmiyor hakkım olsun her sözünde haklısın laf ebeleri icrata gelince sıfır 

(6,688 puan) tarafından

Evet geçen yıl kızım hastanede yattığında gelmedi 1 hafta vicdansız 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,071 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gizem_clk21eker (1,477 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,258 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+6 oy
44 cevap 1,734 göst.
0 oy
12 cevap 561 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,467 soru

24,031,149 cevap

328,700 kullanıcı