+3 oy
958 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,685 puan) tarafından

Dün gece bir post actim burayı ikiye böldü kayınvalideler gelinler çalışırken çocuğa bakmak zorunda mı değil mi?? 

Bence gelinine akıl verip çalış diyorsa bakmak zorunda 

Çoğu insan da bakmak zorunda değil demiş 

E bu gelin hem çalışıp hem kreş yada bakıcı parası verecekse ne anlamı var çalışmanın kimse keyiften çalışmaz eşine destek için çalışır gelen para ele giderse ne anlamı var 

Ben bak dedim bakmadı annem baktı zamanında helali hoş olsun ihtiyacını görmeye çalıştım he istedi mi hayır sen rahat et borcunu öde sigortan ödensin dedi bende elimden geldiğince mutfak olsun başka ihtiyaç olsun gördüm 

Kaynanam baksa ona da yapardım ama o bakmıyor üstüne ise git oğlum tek çalışıyor diye akıl veriyor 

Oğlunu o kadar düşünüyorsan evlendirmeseydi madem 

Ayrıca kızına da baktı zamanında çocuk 

Yani ben gelin olduğum için bakmıyor 

45 Cevaplar

+2 oy
(6,540 puan) tarafından

Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. 

Bi bebek dusunuluyosa maddi-manevi ve psikolojik olarak hazir olmak ileriyi de dusunmek gerek. 

Saglik problemleri,olum,deprem gibi dogal afetler oldugu yani insanin mudahale edemeyecegi durumlarda tabi ki en yakin aile uyeleri birbirine destek olmalidir. 

Evlat ayrimi yapmasi ,haksizlik yapmasi bizleri ilgilendirmez. Onun kendi vicdanina kalmış bi durum. Allah ile onun arasinda. 

Ayrica sadece sizin icinde demiyorum cevremde de var daha once diger cocuklarindan torunlarina bakmis simdikine bakmayanlar var. Belki o zaman sagligi,enerjisi daha yerindeydi. Cunku bi cocuga bakmak ciddi anlamda zor ve enerji isteyen bi olay. Belki artik sakin bi yasam istiyo. 

Ben calisiyorum,25 aylikken krese verdim. Maasimin 3 te 1 oranini krese veriyorum. Kalan miktarda cok sukur bize yetiyo. Esim calismasa da kendimize yetebiliriz. 

Ayrica ben daha universite de ogrenciyken bugunleri planladim. Arkadaslarim hayati umursamazken okudum,calistim. İsimi begenmedim cocuk buyutmek icin uygun degildi. Evliligi,cocugu erteledim. Yeniden okudum ,istedigim meslege atandim. Sonra evlenip cocuk yaptim. Ciddi anlamda cok rezillik gordum,cok zor gunler gecirdim. Maddi olarak cok zorlandim. Ama suan cok rahat bi isim guzel bi maasim var. Kimseye de muhtac degilim. Ne anneme ne kayinvalideme 1 gun olsun cocuguma bakin demedim. 

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin tek diyecegim sey budur. Sizde kimseden yardim beklemeyin elinizde ki olanaklari kullanin. 

(6,685 puan) tarafından

Çok şükür eşim gecindiriyo amacım ona destek olmaktı ama bana akıl verirken iki kere düşünsün 

(6,540 puan) tarafından

Sizin buna musade etmemeniz gerek. 

Benim kayimvalidem de cocuk artik buyudu 2.yi yap dedi. Gelip bakmayi dusunuyosan yaparim ama biz 1 tanesine anca yetebiliyoruz baska cocuk dusunmuyoruz dedim. Bidaha konusu da acilmadi. 

(6,685 puan) tarafından

Ben sürekli veriyorum cevabını ama benimki arsız 

-Reklam-
+2 oy
(1,956 puan) tarafından

Bakmak zorunda.

Herşeye karışıp çocuğun anası gibi davranıyorsa bakmak zorunda ama o çocuğun annesi sensin sen daha iyi bilirsin bana susmak düşer diyorsa evet bakmak zorunda değil 🎈 

Ayrıca gelinine çalış çalışma demek onun haddine degil o kim ki buna karar verecek

(6,685 puan) tarafından

İşte oğlu tek çalışıyormus ondan akıl veriyor kendince 

(1,956 puan) tarafından

Kendide çalışıp oğluna destek versin 🤪siz de çocuğunuza bakın ne güzel 

(6,685 puan) tarafından

Yok öyle dedim mi çalışın yapın diyor 

(1,956 puan) tarafından

🙂‍↔️🙂‍↔️hiç çekilmiyorlar gercekten

+2 oy
(22,570 puan) tarafından

Ben ilk okudugum zaman sana haksizsin diye yorum yapmıştım. Ama alttaki yorumlarını okuyunca sana hak verdim sildim yorumumu.  Kimse bizim cocugumuza bakmak zorunda değil. Ama sana çalış çalış deyip anasi baksın demeye de hiç hakkı yok. 

(6,685 puan) tarafından

Aynen böyle diyor hem bakmaya yok hem akıl verme de 1 numara 

+2 oy
(825 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Calismak isteyen cocuk yapmasin dusuncesini ben dogru bulmuyorum hic kimse ihtiyaci olmasa calismaz.Cocuklarina daha iyi sartlarda bakmak icin calisir.Hayat zor hersey pahali cocuklara iyi eyitim vermek gerek,iyi beslemek bunlarin hepsini babalari tek basina yapamiyor.Ben 1tane cocugum vardi calistigim is parasi azdi o yuzden 2cini yapmadim planimi kurdum hazirlandim sinav verdim iyi ise gectim sonra 2ciyi dogurdum simdi izindeyim 3yasina kadar sonrada krese verecem.Bizde kresler devletin para odemiyoruz sizde yokmu oyle kresler

(6,685 puan) tarafından

Normal ana okuluna gidecek zaten canım çok uzun süre calismicaktim ben 2 ay okula destek olsun diye 

(825 puan) tarafından

Uzun surede calisa bilirsiz tabi.Yardim eden yoksa biraz beklemeli olacan

+2 oy
(5,105 puan) tarafından

Nasıl ki gelin kaynanaya bakmak zorunda degilse 

Anne de kaynana da çocuğa bakmak zorunda değil 

Evet akil verebilir ona bakılırsa benim annem bile akıl verir 

Ama bana akıl veriyor diye yada cocuklarimi seviyor diye alın bakinda ben çalışıyım diyemem 

Tabiki de sevecekler yeri gelecek yanlarina bile goturebilirler ama çocuğa bakmak farklı bi durum 

Heleki o kişilerin içinden gelmezse bakmak, cocugunu emanet edemezsin zaten 

Bu benim görüşüm 

(6,685 puan) tarafından

Akıl veriyorsa elini taş altına koyacak buda benim görüşüm 

(5,105 puan) tarafından

Ona bakılırsa herkes birbirine akil veriyor 

Akil veriyor diye de sorumluluk almak zorunda değil 

Alacak diye de bi durum yok 

+2 oy
(1,304 puan) tarafından

Kızımı 2 aylıkken kaynanama bıraktım şuan 4 yaşında kızım. İkinciye hamileyim Allah nasip ederse ona dankaynanam bakacak. Benim de çalışmamı istiyor. Çalışın ev alın diyor. Oğlu tek çalışırsa sıkışır diye kıyamıyor o yüzden çalışmamı istiyorsa bakacak. 😁

(1,304 puan) tarafından

Ben diyorum zaten ikinciyi sana güvenip yaptım. Bakmak dersen yapmicaktim. Mecbur bakacan diyorum 😁

(6,685 puan) tarafından

Kesinlikle ☺️

+2 oy
(8,174 puan) tarafından

Yav zaten adamlar kendi çocuklarını zorluklarla büyütmüş tam kafa dinleme yaşına gelmiş bir de tekrar başa mi sarsinlar ben 31 yaşındayım basım ağrıyor akşam olunca o kadın ne yapsın ? Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil . Bakamayacagimiz çocukları yapmamalıyız da ..

(6,685 puan) tarafından

O zaman oğlunun gecinmesini kayiriyorsa evlendirmesin bacım oğlum tek başına sen niye evdesin diye zirvaliyor 

(8,174 puan) tarafından

Ağzının payını vereceksin söylediğinde de . Kıyamıyordun madem oturrsaydin evinde baba parası yedirtseydin ne diye evlendirdin sorumluluk altına soktun de 😂

(6,685 puan) tarafından

Kız neler diyorum da akillanmiyor

+2 oy
(2,244 puan) tarafından

ben şöyle düşünüyorum kayınvalide ne derse desin gelin kayınvalidesinin ağzına bakarak çalışıp çalışmama kararı almamalı. öncesinde bunu konuşabilir atıyorum çalışacaksa çocuğa bakacak kişiyi ayarlayamıyorsa çalışmamayı tercih edebilir. ancak kendi annem de dahil olmak üzere bir çocuğun sorumluluğunu kimse almak zorunda değil. açıkçası ben de ileride torun sahibi olsam bakmak istemeyebilirim. gerçekten yorucu bir süreç. 

(6,685 puan) tarafından

Ben onun ağzına bakarak ise gitmeyi istemedimzaten

+1 oy
(68 puan) tarafından

Bir ara çocuğum ben eşim domuz gribi olduk ateş kusma yataktan çıkamadık ağır atlattık ve hamileyim ilac kullanamadım en agir ben atlattim. Kaynanam bir gün bakarım 2 gün bakarım diye ağzında birseyler söyledi. Ertesi gün mecbur zar zor ayaga kalktim baktım çocuğumu. Bakmaz ama bakmak istese de ben baktirmam güvenmiyorum çocuk konusunda eşim arada nefes alayım diye çocuğumla annesine oturmaya gidiyor mesela düşünüp yemek dahi hazirlamaz yedirmez kaynanam. Ha bende elden ayaktan düşünce bakmam o ayrı herşey karşılıklı. Sana çalış diye diretiriyorsa da torununa bakmayı göze almalı.

(6,685 puan) tarafından

Almıyor işte . Hak var hukuk var elden ayaktan düşecek elbet 

+1 oy
(938 puan) tarafından

Ne annem ne kaynanam bakmak zorunda değil. Ama sanada çalış deyıp akıl vermesi onu haksız yapmış. Oğlunu düşünüyosa bakar torununa senın annen neden baksın ki

(6,685 puan) tarafından

Annemin görevi gibi düşünüyor 

+1 oy
(1,886 puan) tarafından

Bana çalış demez oğlum bilir der oğluda anne karım çalışacak çocuğa bakar mısın dese kaynanam bakar ama benim kızım durmuyor kimsede o yüzden ben çalışamıyorum kendi annemde de durmaz

Kendisi akıl verip çalış diyorsa bi zahmet baksın. 

(6,685 puan) tarafından

Yok ona da yanaşmıyor 

+1 oy
(11 puan) tarafından

Gelin çalışsa da çalışmasa da kaynanan bebeğe bakmak zorundadır ben kaynanamla yaşıyorum eşimle plan yapıyoruz çocuklarımız peki diyo annen baksın hayatım bi gündir ztn diyorum kaynanamda bişi demiyo

(6,685 puan) tarafından

O kadarlık bile bakmıyor bacım nerde 

(11 puan) tarafından

Herkes aynı değil valla sende haklısın 

+1 oy
(4,742 puan) tarafından

Çalış oğluma destek ol diyorsa çocuğun çaresinide düşüncek ozamn..

Genel soruya cevap verirsek bakmak zorunda değil iki tarafta . 

Benim zaten annem yok kaynanam yaşlı çalışsamda güvenecek kimsem yok ondan oturdum kendim baktım kreş paraları aldı başını gidiyor tüm gün duracak sonuçta çocuk.. tüm gün devlet okuluda yok mecbur özel olacak

(6,685 puan) tarafından

Aynen canım bakıcı desen Dünya para 

(4,742 puan) tarafından

Yani bu çalışma dediği çok yüksek maaşlı bir iş olur verirsin bakıcıya 

Benim görümcem hakim çocukları bakıcıda büyüdü ama ona verilen para dokunmuyor onlara . Zaten kendi mesleği öylesine bir iş te değil çıkayım kendim bakayımda diyemez

Herkesin durum farklı

(6,685 puan) tarafından

Aynen öyle bir isim olsa gözüm olmaz verdiğim para da ama fabrikalar da maas belli kimse de keyiften gitmez işe 

+1 oy
(2,491 puan) tarafından

Ikı tarafın annesi de bakmak zorunda değil onlarda belırlı yaşa gelmiş gezmek nefes almak isterler ha bakan da büyük fedakârlık etmiş olur Allah razı olsun denilip gönlü edilir hayat şartları ıkı kişiyi çalışmaya zorluyor gerek bakıcıya verılır gerek okula kreşe ama kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil zaten kendi çocuklarını büyütmüşler

(6,685 puan) tarafından

2 ay bakacaktı çok değil o bile ağır geldi 

+1 oy
(53,736 puan) tarafından

yakinsa iyiyse sagligi el veriyorsa iki anne de bakmali benim annem bakmak istemiyor baksa hemen is bakicam

(6,685 puan) tarafından

Benim annem baktı zamanında Allah razı olsun 

+1 oy
(22,853 puan) tarafından

Kayinvalidemin aklı ile hareket etmiyorum kendiminkini kullanıyorum o yüzden değil bence ben çalışıyorum tercihen değil devlet memuruyum yani zaten işe dönmek durumundayım bir günden bir güne de gelsin çocuğuma baksın demedim imkanım varsa çalışırım kreşe veririm imkanım yoksa okul çağına kadar evimde otururum hiç çalışmak istemiyorsam hep evde olurum bunun içinde kaynanaya fikrini sormam 

(6,685 puan) tarafından

Kaynanama fikrini soran olmadı ki ama karisma hakkı görüyorsa gelip bakmali 

(22,853 puan) tarafından

Kayınvaliden sadece kendi işine bakmalı 

+1 oy
(1,230 puan) tarafından

Bakmak zorunde değil tabiki kadın kendi çıcuğunu büyütmüş evlendirmiş daha hala çocuk bakıcak mantıklımı bence kimisi bakar sever torununu ister bakmayı o ayrı ama istemeyen birisinede zorunluymuş gibi davranmak hoş değil banane banamı yaptın çocugu der kaynanamda git çalış oğluma yardım et diyemez öyle bi hakkı yok senin çocuğun bana bakmak zorunda ne münasebet diyebilirsin ama çocuğuma bakacaksın diyemezsin

(6,685 puan) tarafından

Dönüp dönüp bana çalış diyor akıl veriyor o akıl veriyorsa ben de bakmak zorundasın diyebilirim 

(1,230 puan) tarafından

Desen nolucak bakmiceğını söylemiş zorladınız baktı diyelim nasıl bakacak sence aç susuz ilgisiz yada bi ekmekle gününü geçiriçek çocuğun sevgi almadan ilgilenilmeden bi köşede oturucak oynasa değıtsa laf diyip bağıra bilir istemiyo çünkü zorla yapılmış neyden fayda geliyoki bundan gelsin yıllar sonra çocuğun bunları sana anlatsa içinde pişmanlığın olmicakmı babannemde bütün gün aç kaldın ama evde güzel ye diye çalıştım mı diceksin evin geçimini düşünmek erkeğin görevi yetiremiyosa bi zahmet başka iş bulsun onun derdi senin değil 

(6,685 puan) tarafından

Öyle yapmaz az susuz koymaz yine ama gönülsüz bakar bazen eşim bensiz götürüyor ne üstü değişir ne doğru düzgün saçı başı toplanır ben dedim zaten eşime bakmaz dedim baktırmam sevmiyor çocugu dedim benim burda takıldığım noktayı kimse anlamadı 

+1 oy
(532 puan) tarafından

Öncelikle şöyle söyleyeyim bana kalırsa ben bakarım ama şartla bakarım 😁😁 Şaka şaka Bakarım tabi sonuç torun ama oğlu düşünüyorsa sana düşünmüyor sa o zaman uğraşmasin ne duruyor ki mesala benim kaynanam eltimin çocuklarına bakıyor 3 tane hem kendisi de3 çalışıyor isden geliyor eltimin çocukların başına üstelik eltim devamlı diyormuş böbreklerim ağrıyor yok öyle böyle diye diye kandırarak çocuklarına bırakmış gitmiş gezmeye 2 gün yoktu sonra diyor ben çalışacam tarlaya gidiyor ama yalan madem böbregin ağrıyor doktorlar ameliyatı diyor sıcağın altında çalışmaması Gerek doğru mu yani kaynanam diyor  Yalanlarla gelmesin çocukları  böyle yalan atıp hop üstüme çocuk atamazsiniz diyo doğru değil mi çocukları seve seve bakarım yediriirm ama  hergun bakma ta zorunda değilim diyo👏 Kendi iş güç eltimin çocuklarla uğraş hem kayınpederim de hasta onla uğraş pert oldu eşim kardeşine söyledi getirme etme bak çalışıyor yıpranıyor diye dinlemiyorlar 

(6,685 puan) tarafından

O yaraniyordur kaynanana 😉🤣

(532 puan) tarafından

Valla bilmiyorum artık yaraniyor mi yaranamiyormu ama cidden kadın sıkıldı Diyo çalışıyorum onun cociklarina bakmak zorunda değilim diye hem saten eltime sevmiyor 😁

+1 oy
(2,605 puan) tarafından

Benimkiler de bakmıyor 2. Torunları 8 aylık daha gelip  gormediler bile kızının 2 çocuğuna sürekli bakarlar. Ben de işten ayrıldım çok zor geciniyoruz ama çocuklarıma kendim bakiyorum. Kendime hiçbir şey almıyorum. Kuaföre bile gidemedim eşime kestirdim saçımı her şeyden kıstım ama kimseye muhtaç değiliz. Geçen gün eşim işteyken aramış 55 binle nasıl gecinemiyosun demiş kira zaten 30 bin 2 bebek var araba kredisi falan. Eşim demiş çok zorlanıyorum e ikinciyi niye yaptın demiş. Biz gelip bakmayız demiş ya. Ne kadar dedelik yaparsa o kadar görecek. Yanlarına gidince hepsinin lafını sokacağım. Soruna gelince hangi taraf müsaitse bakmalı.ben düşünüyorum benim evladım maddi sıkıntıda olsa. Gelinime derim evde oturmak istiyorsa maddi destek olurum kızım cocugunla doya doya ilgilen derim. Maddi gucum yoksa da torunuma bakar destek olurum 

(6,685 puan) tarafından

Bende bakarım bende de annemin vicdanı var herkes demiş hayır mecbur değil ama bak diye akıl veriyorsa bence destek olmak zorunda . Herkes demiş zorunda diye bir şey yok ama malesef var . Benimde eşimin işi iyi şükür 45 50 alıyor ama dediğin gibi 10 bin bizim kira e bunun temel ihtiyaçlarını düşün simdi birde kız okula baslicak ekstra masraf birde nasip olursa 2 ci istiyoruz en azından 2 ay gider destek atarım eşime dedim 22 den alsam 45 bin yapar mesela ama yok hem bakmam diyor hemde akıl veriyor eşim de otur baslarim işine eyvallah etttirme kimseye dedi 

+1 oy
(4,756 puan) tarafından

Valla milletin ne yaşadığını bilmiyorum ama benim kaynanam bakmak zorunda çünkü falan yok 😁

(6,685 puan) tarafından

Neden 🤣 zorunda deme aşko mecbur değilmiş binerler tepeme burdakiler sımdi 🤣

(4,756 puan) tarafından

Burdakiler işe girip bakıcı sıkıntısı yasamadılar ki, uzaktan konuşmak doğru degil bence benim kayanam yanlız yaşıyo mesela çoluk çocuk bağ bahçe derdi yok bende memurum özel sektör değil, ve kimseden beş kuruş almadan kendimiz cabaliyoruz üstelik annemle birlikte mecbur bakacaklar bizde onların isteği olan umreye gönderecez kısmet olursa. kimsenin fikrini önemsemiyorum bizim ortam musait 😁

(6,685 puan) tarafından

Hahaha helal sana 🤣

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,065 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gizem_clk21eker (1,459 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,247 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+6 oy
44 cevap 1,728 göst.
0 oy
12 cevap 561 göst.
6 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,711 soru

24,020,087 cevap

328,187 kullanıcı