0 oy
923 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Kızlar kısaca özetliyim ben çalışıyordum önceden annem çocuğa bakıyordu sonra kadın hastalıklarından ameliyat oldum iş yeri beni çıkardı kışın kızım var 5 yaşında ana okuluna başlayacak bende en azından 2 ay eşime destek olurum diye öyle sezonluk fabrika buldum 

Neyse annem de ise gidiyor yani onun bakma gibi durumu yok . Bugün eşim de annesini aradı Büşra ise gidecek sen bak 2 ay diye eşim hoparlöre almıştı telefonu anası niye bakmıyor ben bakamam dedi hoparlör de olduğunu farketmeden sonra bende bağırdım arkadan duysun diye  o kadının da ihtiyacı var ise gidiyor ayrıca sadece onun torunu degil bu çocuk . Sevmeye gelince gülüm balım diyorsun ya dedim 

Sonra da eşim bakcaksin anne kadın 2 sene baktı 5 kuruş talep etmedi senin torunun değil mi bu çocuk dedi 

Ay işte ben öyle demek istemedim yanlış anladınız bakarım tabi nolcak dedi oğlundan tepki görünce 

Sonra çocuk tabi 5 yaşında duydu zaten çocuklar hisseder ya farkında babaannesinin soguklugundan biz olmadan durmuor orda 

Eşim de dedi boşver gitme kimseye ağız acmayalim ama ben onlar özledim desin arasn sorarım dedi 

Neyse eşim geceye gitti saat 11 olmuş kaynanam arıyor e kızım naptın annen bakacak mi çocuğu diye aradım git ise dedi 

Ahh sen misin bunu diyen cinler çıktı tepeme benim . 

Ya o kadın benim çocuğumu bakmaya mecbur mu sadece onun torunu mu bu dedim sevmeye gelince seviyorsun bakmaya gelince yoksun meydanda dedim birde kalkıp akıl veriyorsun dedim gitmicem ise kocam göndermiyor ben yaparım gecindiririm diyor dedim 

Ee tek başına olmaz ki demeye başladı 

Ben çalışmaya mecbur değilim dedim kapattım suratına 

Sonrada aradım kocamı anan böyle böyle diyor dedim 

Sizce haksız mıyım ?? 

Siz olsanız ne tepki verirsiniz 

30 Cevaplar

+1 oy
(4,916 puan) tarafından

Ne senin annen ne kayınvaliden bakmak zorunda değil, bu fikre katılıyorum ama o zaman kayınvaliden susacak sana çalış demeyecek annen baksın demeyecek.. Haddini, yerini bilecek. O haddini aşarsa siz de aşarsınız bence gayet haklı olursunuz. 

(6,811 puan) tarafından

Annem de bakmak zorunda değildi ama kendi rızasıyla baktı goreviymis gibi o baksın diye akıl veriyor çalış destek ol diye akıl veriyor bu kadar akıl veriyorsa bakmaya da mecbur o zaman 

(4,916 puan) tarafından

Ben de onu diyorum çocuğa bakmıyorsa çalış da dememeli, ona karışmıyorsa buna da karışmasın. 

-Reklam-
+1 oy
(718 puan) tarafından

Valla sana hak veriyorum kalkıp da bakıcı tutacağına hiç çalışma yani o zaman tüm paran bakıcıya gidecek ki sen de çocuk sende kalsın gezmeye gidiyorum dememişsin OĞLUNA YARDIM EDECEĞİM ÇALIŞACAĞIM demişsin burdaki çoğu kişi onu anlayamamış mecbur değil falan demiş ama bence mecbur senin annen çocuk bakıcısı değil senin çocuğun da el çocuğu değil torunu ki diyorsun ki görümceme yardım etti bana etmedi işte bu cümleden sonra zaten ne desen haklısın oğlum yok şu an böyle konuşuyorum ama ilerde ne derim bilmiyorum ama bence insanın gelini kızı gibi olmalıdır ve eğer ki annem babam bile olsa torunlar arasında ayrımcılık yaparsa ben bir daha yüzünü bile göstermem kızımın hepsi senin canından can ne olacak sanki 2 ay baksan bebek değil altını temizle mamasını yedir aklı başında çocuk maşallah yemeğini yer ihtiyaçlarını karşılar alt tarafı bir tas yemek koyacaksın önüne onu da büyütüyor yaa 

(6,811 puan) tarafından

Başına gelmeyen herkes ahkam kesmiş burda ama 2 ay idare edicekti sadece oda agir geldi 

(718 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum sana olsun sen eşin mutlu olun yuvanızdan huzur eksik olmasın inşallah 

+1 oy
(152 puan) tarafından

Ayni durumu bende yaşadım kızına olsa bakarlar ama 

(6,811 puan) tarafından

Bakıyor ona 

+1 oy
(3,197 puan) tarafından

Canım her türlü ebeveyn var, misal benim annemle aynı şehirdeyiz. 2, 3 ayda bir misafir gibi gelir gider. Acil işim olunca yalvarırım düşün. Bende mecbur değiller onların tercihi der susarım ama biliyorum insan başkalarını görünce sitem ediyor. Kabullenmek en güzeli

(6,811 puan) tarafından

Kızına yapıp da bana yapmiyorsa evlat ayrımcılığı 

(3,197 puan) tarafından

Kendi bilir, herkes kendine yapıyor ne yaparsa.

+1 oy
(2,162 puan) tarafından

Sevmek istediği zaman mumla aratirim

Bakmak zorunda değil ama anneme laf uzatsin o lafı yediririm

(6,811 puan) tarafından

Gelin hafta sonu diyor kızıma telefonda gidemeyiz dedim bende 

(2,162 puan) tarafından

En doğrusu 

+1 oy
(11,171 puan) tarafından

Ne senin annen ne eşinin annesi çocuklara bakmaya mecbur degil üzgünüm. Bende çalışmayı çok istiyorum fakat ne kendi annemi ne kaynanamı bu yükün altına koymak istemiyorum gerçi benim 2 erkek 😁🤪 kız çocuğu Nazlı naif olur keşke baksa ama bakmıyor diye de küsmek doğru değil ki

(6,811 puan) tarafından

Benim anneme akıl vermek ona düşmez çalış kocana destek ol diye akıl veriyorsa hanımefendi bakmaya da mecbur 

+1 oy
(9,642 puan) tarafından

Bakmak zorundamı değil ama annen baksın sen çalış diyede akıl veremez hatırladğım kadar baskı yapıyorlardı çalışman için zaten  madem kocan öyle diyor mis gibi kendin bak çocuğuna kimseyede minnetçi olma zaten zor bir hastalık geçirdin evinde keyfine bak fabrika işi ağır olur 

(6,811 puan) tarafından

Kızına gelince bakiyr ama ☺️ o zaman bana da mecbur ☺️ kocam arkamda sağolsun akşam bende aradım böyle böyle dedi annen dedim 

+1 oy
(1,287 puan) tarafından

Bakmak zorunda değil 

Net

(6,811 puan) tarafından

Başina gelmeyen anlamaz 

Net...

(1,287 puan) tarafından

Başıma o kadar iyi geldi ki sen merak etme asla kimseye bak demedim

+1 oy
(6,656 puan) tarafından

Kimse torun bakmak zorunda değil ama kaynananın üslubu yanlış sorumluluk almak istemiyorsa diyebilir oğlum torunumu seviyorum ama sorumluluk alamam gibi söylenebilir di annen bakabilecek durumda olda zaten bakar akıl neden veriyor zaten çocuk okula gidecekmiş yanında duracağın iki üç saat bir şey oda çocuk bakmak sayılmaz

(6,811 puan) tarafından

Evet ben evime gelmesine bile razıydım gelcek öğlen okula gidecekti zaten yaz kursuna gidecekti Eylül de normal okul o zaman zaten ben çalışmıyor olacaktım 2 ay içindi 

(6,656 puan) tarafından

Çok bir şey değilmiş aslında toruna bakan babanne nadir olur zaten benim annem 12 sene baktı benim kızıma kaynamama bir gün rica ettim bakarmısın diye günüm var benim iptal edemem dedi kardeşim doğum yaptığı için annem onun yanına gidecek dedim ee o zaman sen işten izin al dedi sanki ben bilmiyorum ne yapacağımı bir daha da hiç bir şey rica etmedim o yüzden işi düşünce beni aramaya yüzü olmaz 

(6,811 puan) tarafından

Bakmadı 2 sene boyunca da çalıştım 1 gün bakmadı yine bakmam dedi bir de diyor ben öyle demek istemedim

+1 oy
(40 puan) tarafından

Benimkide bakamam diyor ama her halta laf ediyor akıl veriyor  ben çalışmıyorum da hani arada gel bak akıl verceğine diyorum ona bile yok diyor hepsi mi aynı bu babaannelerin acaba anlamıyorum iyisi bizi bulmaz zatem . 

(6,811 puan) tarafından

Benimki de aynı model işte akıl dedin mi en önderler ama bakma diyince ara ki bulasin 

(40 puan) tarafından

Benimde 4 yaşındaki oğlum banaanesinin yüzüne benim nenem var sen nene değilsin benim nenem teslime (annem) dedi . Ben asla böyle bişey dememiştim asla kötülemem de kaynamamı çocuguma ama ufacık çocuk böyle diyor . Okadar yeri yok çocuklarımın hayatında . 

(6,811 puan) tarafından

Benimkide sevmez haklı da çocuk bende kötülemem asla ne kadar kötü de olsa eşimin annesi

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 880 göst.
31 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minnosanne21 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 334 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 639 göst.
31 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
26 cevap 1,601 göst.
29 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde indigo (5,754 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,007 soru

24,093,090 cevap