0 oy
823 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,694 puan) tarafından

Kızlar kısaca özetliyim ben çalışıyordum önceden annem çocuğa bakıyordu sonra kadın hastalıklarından ameliyat oldum iş yeri beni çıkardı kışın kızım var 5 yaşında ana okuluna başlayacak bende en azından 2 ay eşime destek olurum diye öyle sezonluk fabrika buldum 

Neyse annem de ise gidiyor yani onun bakma gibi durumu yok . Bugün eşim de annesini aradı Büşra ise gidecek sen bak 2 ay diye eşim hoparlöre almıştı telefonu anası niye bakmıyor ben bakamam dedi hoparlör de olduğunu farketmeden sonra bende bağırdım arkadan duysun diye  o kadının da ihtiyacı var ise gidiyor ayrıca sadece onun torunu degil bu çocuk . Sevmeye gelince gülüm balım diyorsun ya dedim 

Sonra da eşim bakcaksin anne kadın 2 sene baktı 5 kuruş talep etmedi senin torunun değil mi bu çocuk dedi 

Ay işte ben öyle demek istemedim yanlış anladınız bakarım tabi nolcak dedi oğlundan tepki görünce 

Sonra çocuk tabi 5 yaşında duydu zaten çocuklar hisseder ya farkında babaannesinin soguklugundan biz olmadan durmuor orda 

Eşim de dedi boşver gitme kimseye ağız acmayalim ama ben onlar özledim desin arasn sorarım dedi 

Neyse eşim geceye gitti saat 11 olmuş kaynanam arıyor e kızım naptın annen bakacak mi çocuğu diye aradım git ise dedi 

Ahh sen misin bunu diyen cinler çıktı tepeme benim . 

Ya o kadın benim çocuğumu bakmaya mecbur mu sadece onun torunu mu bu dedim sevmeye gelince seviyorsun bakmaya gelince yoksun meydanda dedim birde kalkıp akıl veriyorsun dedim gitmicem ise kocam göndermiyor ben yaparım gecindiririm diyor dedim 

Ee tek başına olmaz ki demeye başladı 

Ben çalışmaya mecbur değilim dedim kapattım suratına 

Sonrada aradım kocamı anan böyle böyle diyor dedim 

Sizce haksız mıyım ?? 

Siz olsanız ne tepki verirsiniz 

30 Cevaplar

+16 oy
(766 puan) tarafından

Annen de eşinin annesi de senin çocuğunu bakmakla yükümlü değil. Sırf torunu diye ikisine de göreviymişcesine üste çıkıyorsunuz bir de. Çok yanlış. 

(6,694 puan) tarafından
+1

Ben ille de baksın demiyorum ama bana akıl verip de faydası olmuyorsa ağız yapamaz bana kusura bakmasın. Sende çalış destek ol demeyi biliyorsa bana o akılı vermeyi biliyorsa bakmaya gelince de bakacak bacım kusura bakma. Madem çalış destek ol ev al diyor el kızı muamelesi yapıyor bakacak o zaman ben gidip de bakıcı parası mi vereyim 

(5,472 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum. Onların görevi torun sevmek bakmak değil. Tutumunuz yanlış. Çocuğunuzun önünde bunları konuşmanız daha da büyük yanlış. 

-Reklam-
+4 oy
(1,965 puan) tarafından

Yani kaynanın üslubu hoş değil orda hem fikiriz ama bakmak zorundada değil ki 😒

(6,694 puan) tarafından

O zaman annem de bakmak zorunda değil kalkıp da annen baksın diye akıl veremez bana 

+3 oy
(4,590 puan) tarafından

Annen bakmis kac zaman Allah razi olsun, ama kadina emrivaki yapmanizda hoş degil. Yani tamam destek ciksa iyi olurmus ama sanki bakmaya mecburda, siz hayir deyince trip atmaniz olmamis bana gore. Teklif edersiniz, ne cevap verirse artik kendinizi ayarlarsiniz. Ama zamaninda kadin kendi cocuklarini buyutmus, bu yastan sonra istemeyebilir, gayet dogal. Biz bu yasta kendi cocuklarimiza zor bakiyoruz, yani iki tarafli empati yapmalisiniz bana gore. 

(6,694 puan) tarafından

Kızına gelince bakıyor ama bacım o bakıyor kızı gidiyor dönem dönem ise . Bende zamanında çalıştım ama bu benim görevim gibi akıl vermeyi biliyorsa bu iki yıllık süreçte full annem baktı zerre faydası olmadi kadın da ömrü boyunca benim çocuğuma bakmak zorunda değil . Babaannem gülüm diyorsa oğlunu düşünüyorsa bakacak mecbur bakmaz da boş boş akıl veriyorsa aldığı cevaptan da gocunmucak 

(4,590 puan) tarafından

Mecbur diye birsey yok canim. Oncelikle bunu kabullenmen lazim. Ofkeyle dusunuyorsun su an, cok mantikli değil. Yaninanneanneye babaanneye guvenip yapmadik dimi cocuklarimizi? O zaman gerkeni anne baba yapar, kimseye ağız egmezdim. 5 yaşında zaten okula gonderebilirsiniz. Biz oyle yaptık mesela, kimseye minnet etmedim. Bos yere gonul koymaya da gerek yok, onlara muhtac degilsiniz. Ha gondermem dersen, o zaman oturup kendim bakarim. 

(6,694 puan) tarafından

Okula gidecek zaten Eylül de anaokuluna gidecek . Ama kızına bakıp da bana böyle boş akıl veriyorsa bence tepkimi hakediyor . Birde diyor anası baksın benim anam mecbur ama o değil gibi düşünüyor kendince 

+3 oy
(723 puan) tarafından

İsteyen bakar istenmeyen bakmaz benim annemde bakamam istemiyorum dese laf etmem Çocuk bakmak kolay mı biz bile yeri geliyor tahammül edemiyoruz çocuğumuza ben mesela kimsenin çocuğuna bakmam kafam almaz ,bide çocuk bakınca kadın bütün planlarını ona göre yapmak zorunda kalıyor bence boşuna sen sinirlendin , kızına bakıyor demişsin istemiş bakıyor senin çocuğuna bakmak zorunda değil ki kimse zorunda değil 

(6,694 puan) tarafından

Kızına bakıp da bana bakmyorsa bunun adı torun ayrımı. 

(723 puan) tarafından

Bu da senin düşüncen işte insanları zorlayamayiz demek istediğim bu benim 

(6,694 puan) tarafından

Çocuğu kendinden iyice soğuttu zaten aklı basinda artık duydu öyle dediğini neden istemiyor beni diyor 

+2 oy
(3,501 puan) tarafından

Ben o laftan sonra hayatta çocuğumu Gönül rahatlığıyla bırakıp da işe gidemem için cıızz ederdi bence sende minnet etme öyle insana evinde 2 yiyeceğine 1 ye kimseye muhtaç olma 

(6,694 puan) tarafından

Ben bakmaz dedim eşim ısrarla aricam baksın dedi . Ara da gör dedim bende . Aradı gördük . Asla hakkım helal değil hiç bakmiyor ama akıl dedin mi gırla. Sonra da arkamdan gelin baktirmiyo çocuğa diyormuş 

(3,501 puan) tarafından

Canım bak eşinde arkanda anladığım kadarıyla niye kendini strese sokuyorsun konuşma kaynanla olsun bitsin kafan rahat olur 

(6,694 puan) tarafından

Hayır orda lafı yedin oğlundan ne diye gece tekrar arayıp da kaşınıyorsun 😅 bide ben kalayladm iyi oldu 😅. Çok şükür iyi ki arkamda 🫶

+2 oy
(3,744 puan) tarafından

Allah'ım herşeyi geçtim de insan kendi torununa bakmayacak kadar aciz olamaz yaa okurken cinlerim tepeme çıktı, Allah yardımcın olsun inşallah kardeşim 

(3,744 puan) tarafından

Evet değil ama sana çalış diyede diretemez

(6,694 puan) tarafından

Diretiyor işte eğer diretiyorsa akıl veriyorsa afedersin ama essek gibi bakacak 

(3,744 puan) tarafından

Kötü söz söyleme canısı ama evet çalış diye diretirse bakmak zorunda benim için öyle 

(6,694 puan) tarafından

Aman bakmasın bu saatten sonra eksik kalsın bide akşam kızla konuşuyor gel kızım özledim gelemeyiz dedim bende 

(3,744 puan) tarafından

Valla Rabbim yardımcın olsun inşallah güzelim 

+2 oy
(6,540 puan) tarafından

Kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil. Annenize veya kayinvalidenize mi guvendiniz cocuk yaparken ? 

Cocuk yapaken maddi,manevi ve psikolojik olarak ileriyi dusunmeniz gerekir. Bu gunleri hesap etmeniz gerekir. 

Saglik sorunlari,deprem gibi felaketler ,olum gibi ozel durumlar olur. Bunlar ayri konular. Bizim mudahale edemeyecegimiz durumlar. Ama onun disinda hayatin belirli bi gidisati vardir ona gore planlama yapmak gerekir. 

Siz yardim istemissiniz o da edemeyecegini soylemis kendince size akil vermis cok normal degil mi ? Akil istemiyorsanız hic yardim da istemeyeceksiniz. Yani bu konuda soz hakki vermeyeceksiniz. 

Cocugunuz buyumus hem krese gonderin kimseye de minnet etmeyin. 

(6,694 puan) tarafından
+1

Çocuğum zaten temmuzda gidecek yaz kursuna  Eylül de de normal anaokuluna gidecek bu 1 

2 ben aramadım eşim aradı 

3 bakmıyorsa boş boş akıl veremez o mecbur değilse annem de mecbur değil 

4 kızına bakıp bana bakmıyorsa bunun adı evlat ayrımcılığı 

5 oğlunu evlendirirken gelin de çalışır diye güvenip mi evlendirmis zira ben öyle bir söz vermedim 

(6,540 puan) tarafından

Sizde krese gidince ise baslarsiniz. 1 ay daha idare edin. Kimseye minnet etmeyin madem. 

Madem bu tarz laflar duymak istemiyosunuz esinize aratmasaydiniz yaninizda aramis zaten. Gizli sakli aramamis ararken sizinde haberiniz vardir. 

Siz ona bakmasi icin minnet ederseniz onunda size laf soyleme hakki duser. Olumlu veya olumsuz. Laf duymak istemiyosaniz hic konusunu bile acmayacaktiniz. 

Evet evlat ayrimciligi ama orasi ayri konu. Bu sizle degil onun kendi vicdaniyla ilgili bi durum. Allah ile onun arasinda kimseyi ilgilendirmez. 

Evlilik birligi icinde donem donem maddi zorluklar olabilir. Eslerde birbirine destek olmalidir boyle zamanlarda. Zaten sizden maddi bi beklentisi de yokmus niye gelinine guvensin calisir diye ? Calisip maasinizi kayinvalidenize mi vereceksiniz? Size calisin dediyse de kendi aile birliginiz icin de daha rahat gecinmeniz icin demis olabilir. Siz cocuk yapip baksin diye annenize veya kayinvalidenize guveniyosunuz asil. 

Ayrica evlenirken calismiyo olabilirsiniz,bi isiniz olmayabilir ,ben calismak istemiyorum diyebilirsiniz. Bunlar cok normal seyler. Bunlar normal oldugu gibi hayatin gerekliligi olarak daha sonra calismak durumunda kalabilirsiniz bunlarda normal seyler. Kimse kimseye guvenmemeli bu zamanda. 

(6,694 puan) tarafından

Benim aile içine karismaya hakkı yok malesef öyle bir şey söz konusu değil ..siz de çalışıp çocuğu bırakmak zorunda kalsanız böyle ahkam kesemezdiniz başına gelmeyen bilmez bana karışıp akıl vermeye hakkı yok 

(6,540 puan) tarafından

Evet yok ama sizde aile ici sorunlari ona yansitarak karismasina olanak saglamissiniz. Esinizle aranizda halletmeniz gerekirdi. 

Ya da sonradan seni aradiginda seni ilgilendirmez deyip suratina kapatabilirdiniz uzatmaniza gerek yoktu. Soylediklerinizden dolayi bakmasi icin beklentiye girdiginizi dusunmustur. 

Benim calismadigimi ,cocugu birakmak zorunda olmadigimi nereden biliyosunuz ? 

Ben ahkam kesmiyorum tatlim. Bebegim 25 aylik olana kadar izin kullandim. Sonra ise donmek zorunda kaldim. Bebegimi de krese verdim. Yani senin gectigin yollardan bizde gectik. Ayrica benim bi kac ay calisayim da sonra da isi birakirim gibi bi durumum da yoktu. 

+2 oy
(941 puan) tarafından

Çok haklısın herkes mecbur değil bakmaya demiş ama zaten asıl mevzu bakmaması değil senin annen bakmaya mecburmuş sende çalışmaya mecburmuşsun gibi arayıp sorması. Madem bakmak istemiyosun karışma yani. 

(6,694 puan) tarafından

Herkes klavye delikanlısı herkesin afedersin g,tü başı denk ihtiyacı yok demek ki konuşuyor böyle . İhtiyacı olsa bakacak diye tepesine binecek kaynanasınn

+1 oy
(23,092 puan) tarafından

Bekle canım okula başlayınca çalış sende

(6,694 puan) tarafından

Okula başlayınca daha zor ablam şimdi okul masrafı için dedim 

+1 oy
(1,330 puan) tarafından

Ay Büşracım senin kaynanan düzelmez bacım. Hep böyle 

(6,694 puan) tarafından

Sorma bacım sorma akillanmaz 

+1 oy
(4,053 puan) tarafından

Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Görümcenin çocuğuna bakıyormuş. Demek ki kızını oğlundan daha çok sevip düşünüyor bunu kabullenin. Ama yapmayacağı iş üstünden akıl vermeyecek alacağı cevap zoruna gidecekse susup oturmasını da bilecek.

(6,694 puan) tarafından

Benim bozulduğum nokta da hem yapmiyor hemde akıl üstüne akıl veriyor bana 

+1 oy
(3,009 puan) tarafından

Bakmak zorunda değil falan filan demişler ama kardeşim bu devirdede tek erkek çalışmasıyla olmuyor baksanız ne olcak bütün gün evde muge izliyorsun iste rahatı kaçacak hanımefendinin  ihtiyacın var bence bakmalı.. 

Sonra canim torunum diye seviyorlar 

(6,694 puan) tarafından

Yani herkes öyle demiş ama genelde cevrem bakıyor torununa . Çalışıp gidip bakıcı mi tutayım ayrıca ömür boyu değil 2 ay bakacaktı. Annem baktı 2 yıl kendi rızasıyla baktı ben varken bakıcı mi tutcan dedi kadın . Ama kaynanam oralı değil 

(3,009 puan) tarafından

Valla ihtiyac varsa baksınlar ne olcak bende caliscagim dogum izindeyim 10 ay bakacak sonra emekli olcam zaten o kadarda destek olsunlar bizlere fırsat varken calisalim

(6,694 puan) tarafından

Aynen canım annem öyle dedi Allah razı olsun gençken sigortan olsun çalış dedi gönderdi beni 

+1 oy
(1,364 puan) tarafından

İki tarafta bakmak zorunda değil ama daha uygun bir üslup ile söyleyebilirdi çocuğunu düşünür bakmak ister bakar ama bakmazsa da sen bakmıyorsun diyip trip atamayız maalesef ama bu üslup ile mesafe koy bence konuşma aman ne derse de desin annen keyfinden bakmadı sana yardımcı olmak için baktı çünkü seni düşündü kaynanan bakmıyorsa da umursama 

(6,694 puan) tarafından

Allah annemden razı olsun 2 sene baktı hasta oldu başında bekledi . Ama kaynanam zerre faydası yok çocuğa 

+1 oy
(18,578 puan) tarafından

İkiside bakmak zorunda değil ama çocugu okula verebilirsiniz tam gün birde 2 ay için niye millete boyun eğiyorsun ki 

(6,694 puan) tarafından

Bakmak zorunda değilse annemin görevi gibi konuşamaz malesef . Eylül de gidecek temmuzda da 1 buçuk aylık yaz kursuna gidecek . Kızına gelince bakıyor eşim aradı arama bakmaz dedim aradi aldı cevabı 

+1 oy
(1,660 puan) tarafından

Çok ıyı yapmışsın her konuda 👍 eşinin de annesine tepkisi yerinde olmuş. Mecbur olmayabilir tabiki ama annen onca zaman baktıysa kendisinin de 2 ay bakması gerekirdi. Bi sorun engel olmadığı sürece zaten bi bahanesi de yokmuş. Canı istememiş

(6,694 puan) tarafından

Evet her şeyi geçtim kalkıp birde akıl veriyor git ise annen baksin diye ya sen kimsin. Birde herkes burda kalkıp bakmak zorunda değil diye akıl vermiş 

(1,660 puan) tarafından

Haklısın 

+1 oy
(681 puan) tarafından

Benim çocuğum amaliyat olacak dün post açtım inanki hiç birinde bulunmadı iki ailede hakkimi helal etmiyorum büyükler en içim var evlatlarına yardım etmek iciin var 

(713 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah görmedim postunu yaa inşallah ciddi bir şey yoktur 

(6,694 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım görmedim postu sorun nedir 

(681 puan) tarafından
+1

Uzun mesele anlatmak istemiyorum canım teşekkür ederim canım ❤️ 

+1 oy
(1,107 puan) tarafından

Senin postlarini hatırlıyorum sana çalış demeye hakkı yok hiçbir şekilde ama senin çocuğuna da bakmak zorunda değil ne annen ne de kaynanan sonuçta onlara guvenipte dogurmuyoruz değil mi

(6,694 puan) tarafından

Onlara güvenip de dogurmuyorum evet ama ben elimi uzatınca bana yardım etmiyorsa boş boş akıl vermeye de hakkı yok 

+1 oy
(15,391 puan) tarafından

Sen çalışmaya mecbur değilsen oda bakmak zorunda değil ki Birde zorla bakacağına hiç

Bakmasın 

Bir kere sorarım bakar mısın diye mırın kırın ederse uzatmam 

(6,694 puan) tarafından

Ben sormadım eşim sordu üstüne arayıp kurcalayan o birde sen git annen baksın diyor 

+1 oy
(869 puan) tarafından

Ah benim guzel iyi kalpli babaannem annemde kaynananmda calistigi icin 3yasindan ogluma babaannem bakti ben iste oldukda sonra krese koydum amma yinede bazen bakardi.Simdi bebeyim vaar izindeyim yine diyorki getir bebeyi bana ver calis ben razi olmuyorum yasli kadin bebeye bakmak zor kucaginda gezdirmeli altini deyismeli yemeyini yapmali onlari yapamaz kiyamam canim babaannem onun sayesinde calistim.

(6,694 puan) tarafından

Bende annem sayesinde çalıştım Allah razı olsun ondan 

+1 oy
(820 puan) tarafından

Yanlışsiniz ki kusura bakmayın iki tarafta mecbur değil annem seni kiramamis diye bakmış bu kadın istemiyor yani zorla değil 

(6,694 puan) tarafından

Kızına bakıyorsa bana çalış destek ol diye boş boş akıl veriyorsa o zaman bakacak mecbur 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 780 göst.
31 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minnosanne21 (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 325 göst.
7 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 626 göst.
31 Aralık 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
26 cevap 1,546 göst.
29 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde indigo (5,472 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,294 soru

24,042,570 cevap