0 oy
292 göst.
Diğer kategorisinde (1,329 puan) tarafından

Kızlar önceden çok güzel yoğurt yapardım artık olmuyor yaklaşık 7 aydan beri yaptığım yoğurtlar tutmuyor kaç farklı maya denedim farklı kişilerden de süt aldım ama yok olmuyor önceden Bi komşudan maya alırdım sonra 7 ay kendi mayamla yoğurt yapardım artık olmuyor ya aşırı ekşi ya su gibi 🤷‍♀️

8 Cevaplar

0 oy
(1,791 puan) tarafından

Isısını ayarlayamiyorsundur muhtemelen. Yerini degistir bir de. Daha serin bir yerde mayala. Şu an tek aklıma gelen bu. Bir de mayalarken bildiğin tüm dualari oku😂😂 bir de öyle dene bakayim

(1,329 puan) tarafından

Yok canım ya yıllardır yaptığımdan farklı yapmıyorum valla anlamadım nedendir gözden kaçırdığım bişey var demek gene 🤦🏻‍♀️

-Reklam-
0 oy
(22,682 puan) tarafından

Nazar değmiş olabilir bı nazar duası oku 

(1,329 puan) tarafından

Bunu gelinimiz de dedi ama okumadım hiç hem tutmuyor hem tadı çok kötü oluyor döküyorum hazır alıyoruz.. Yada  çok sıvı tutar 🤷‍♀️ okumayı deneyeyim inşallah olur 🤲

0 oy
(1,358 puan) tarafından

Maya sıcaklığını ölçmek için termometre var ben onla yapıyorum sıcaklık denk gelince oluyor 

(1,329 puan) tarafından

Denedim onuda ekşidi ama gene katılaşmadı birde tadı da baya kötü oluyor mayaların tadı güzel ama yaptığım yoğurtlar da çok farklı bir tat geliyor anlamdım valla bişe 🤷‍♀️

(1,960 puan) tarafından

Kaç derecede mayalıyorsunuz?

(1,358 puan) tarafından

Alla alla benimkinde öyle tat olmadı şahsen benim kurtarıcım oluyor

(1,358 puan) tarafından

Ben tencereden kavanozlara mayalıyorum 47 derece olunca alıyorum kavanoza sonra maya koyuyorum kapatıyorum 45 47 arası ideal oluyor 

(1,329 puan) tarafından

Bi bakayım termometre o kadar çok yoğurt çöp oldu ki valla üzülüyorum 

0 oy
tarafından

Benimde böyle oluyordu , yoğurtlarım olduğu gibi kalıyordu kimse yemiyordu artık çözümü hazır yoğurt alarak buldum 😁

(1,329 puan) tarafından

Ayy zaten kaç aydan beri hazır yiyoruz benim çocuklar ve yoğurdu istiyor yoksa hazır devam edecem yoğurt yemeyi neredeyse kesitler 

0 oy
(1,793 puan) tarafından

Canım süt aldığın yeri değiştr. Bazen ondan da oluyor . Ben poşete sarıyorum yazın 1.5 2 saatte mayalanıyor. Kışında  3 saate. Üzerine de ince bişey örtüyorm. Her zaman güzel tutar yoğurdm . Sadece geçenlerde çok suya kesmişti. Aldığım yeri değiştrdm. 

(1,329 puan) tarafından

Deneyeyim bakayım sağol canım cevabın için 

0 oy
(678 puan) tarafından

İnşallah bu kez tutar 1 lt süt alıp deneyin tarifini söylüyorum , yaz ayları için sütun kaynadıktan sonra soğumaya birak ılık olsun sütun parmağını koy ilikligi hisset ama 20 kadar sausanda parmağın yanmasın sonra 5 lt için iki yemek kaşığı maya yeterli olur 1 lt ye yarım kaşık mayayı kaseye koyup üzerine mayalayacagin sütten az ekle iyice kariştir tencerene dok ve yine karıştır sonra cam kavanoza koyup üstünee bir sofra beziyle ortmen yeterli olur yazın çok ortunce sulanır kış boyu mayaladigin için hep tutmuş , 6 saat bekledikten sonra dolaba kaldir 

(678 puan) tarafından

Tencereyi değişin

(1,329 puan) tarafından

Tencereyi mi neden? Hiç duymamıştım 

(678 puan) tarafından

Dene belki faydası olur hiç tutması normal değil 

(678 puan) tarafından

Dene yazdım yanlış olmuş 

(1,329 puan) tarafından

Yani bir deneyeyim inşallah faydası olur 

0 oy
(4,575 puan) tarafından

Birisi cok begendiyse buna bile nazar değer biliyor musun? Oku ufle bir, eksi olmamasi icin icine bir cimdik tuz atiyorum cok guzel oluyor tadi. Pes etme, anneminde oyle olmustu bir donem sonra duzelmisti

(1,329 puan) tarafından

Evet çok beğenilirdi taş gibi olurdu keserdim çok çok az sulanırdı ve tadı da çok güzel olurdu şimdi hem ssulu He çok farklı bir tat oluyor ecı ekşi arası çorba VS de kullanılacak gibi değil çöp oluyor 😥

(1,329 puan) tarafından

Annen ne  yaptı da düzeldi canım mayalama yöntemini mi değişti yazarmısın ya süt alacam Bi kere daha deneyeyim 

(4,575 puan) tarafından

O zamanlar cok genctim hatirlamiyorum ama bir sure vok uzuluyordu nazar ettilrr diye, namazli dualidir kendisi, bir felak nas oku, İnşaAllah duzelir yogurdun

(1,329 puan) tarafından

Tamam canım sağol 

0 oy
(18,473 puan) tarafından

Canım bende tutturamiyordum bu tarifi yoğurt satan bir abla verdi şuan çok güzel oluyor maşallah ❤️ 

Kaynattigim sütü baya ilitiyorum el yakar yakmazdan daha ılık bir çocuğun icebilecegi kıvamda mayaliyorum dolaba koyarken de kapağını kapatmadan koyuyorum 6 7 saat falan açık kalıyor ağzı sonrasında taş gibi yoğurt dene istersen 

(1,329 puan) tarafından

Tamam canım sağol teşekkür ederim 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 155 göst.
0 oy
1 cevap 80 göst.
9 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 295 göst.
0 oy
1 cevap 88 göst.
9 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,035 soru

24,038,414 cevap

329,034 kullanıcı

...