+1 oy
266 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (113 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Herkese iyi günler dilerim Öyle bir dertleşmek istedim sohbet etmek istedim sizlerle her yorumunuzu açığım tavsiyelerinize de sadece şunu söylemek istiyorum mesela biz şu an başka bir eve taşınacağız ve evlenirken de eşyalarım hep Kimisi vardı Kimisi yoktu idare ettim ve aldığımız eşyalar O zaman o kadar kalitesizdi ki ben eşimin Yanında olamadığım için kendim seçerek alamadım Sadece telefondan görerek almıştım ve eşim de hiç kalitesine ve markasına dikkat etmeden en ucuzu en idare edilecek hangisi ise onu almış Aslında o zamandan anlamalıymışım bazı şeyleri. Ve şimdi taşınacağımız için mutfak masam yok Yatak odam kırıldı çocuğumun giysi dolabı yok bunun gibi bir sürü eksik olan şeyler var evin en önemli ihtiyaçları Hatta Ocak bile yok ankastre seti alınması gerekiyor buradaki evde Ocak vardı ihtiyaç duymamıştık ve yatak kırıldı sürekli idare ettim mutfakta masa yoktu her gün hiç üşenmeden yıllarca sofrayı salona kurdum kaldırdım mutfakta masanin ne kadar önemli ve güzel olduğunu biliyorsunuz Her neyse diyeceğim o ki Eşime geçen dedim yeni taşındığımız eve gidince bir mutfak masası alalım yatak odası alalım diye bana sen kendini Nerede görüyorsun sen Padişahın Kızı mısın uzun bir süre Ben bir şey alamam hem taşınıp masraf edip hem de sana Eşya mı alacağım gibi laflar söyledi Sanki ben kendim için bir şey istiyorum zaten bu zamana kadar ne istesem aynı şeyi söyledi ve şöyle etrafıma baktığımda bazı kişilere baktığımda evinin avizesine kadar gidip en güzel en marka şeyi alıyorlar takıyorlar acaba diyorum ben de mi bir hata var istediğim mutfak masası ve doğru düzgün bir yatak odası ve diğer İhtiyaç olan şeyler Ocak gibi Bazı kadınlar duvardaki tabloya kadar en iyisini alırken aldırırken Ben evin ihtiyacıni istediğim zaman neden bana karşı böyle bir tavır aliyor gerçekten anlamıyorum, diyorum Keyfim için mi istiyorum hani kendim için özel bir şey istemiyorum bunlar zaten alınması gereken şeyler ama yok sen çok keyfine düşkünsün Sen çok şöyle bir şey istiyorsun Sendeki Hayat kimsede yok bana deyip duruyor Halbuki yıllarca kırık eşyalarla idare ettim En kalitesiz en kötüsünü  almasına rağmen başının etini yemedim başına kalkmadım Belki bir iki defa söylemiş olabilirim ama yine idare ettim ama şimdi vakti geldiğinde de alınması gerektiğini söylediğim zaman suçlu ben oluyorum Padişahın Kızı oluyorum babamın evinde bunları görmüş müyüm oluyorum Nerede hata yapıyorum ve söylediği bir kelime daha var çok istiyorsan kendin de çalışıp para kazanıp alacaksın diyor Ben ev hanımıyım çalışmıyorum bir ara gerçek anlamda işe girmek istedim ve kendisi izin vermedi

9 Cevaplar

0 oy
(2,980 puan) tarafından

Ev hanimimi çalışıyor musunuz

(113 puan) tarafından

Ev hanimiyim

(2,980 puan) tarafından

Esin bu isteklerine tek maaş ile karsilayabilecekmi peki taksitlerle olsa sonucta bir ödeme planı olacak

-Reklam-
0 oy
tarafından

Zaten idare ettiğin için böyle olmuş. Maalesef istisnalar hariç bazıları kıymet bilmiyor. Asla sıkıştırmaktan israftan moda için eşi zorlamaktan yana değilim ama ihtiyaç olan şeyler de alınabilecekken idare edilmemeli. Yol yakınken dediğini yaptırmaya çalış yaşlanınca hep öyle kalır aklın başına geldiğinde değiştirmek daha zor olur. Babanın evi onu ilgilendirmez. Şu an senden sorumlu olan o elinden geldiğince ihtiyaçları almak zorunda. Sen hakkını bil geri durma pes etme Allah yardımcın olsun 

0 oy
(1,036 puan) tarafından

Canım ben kendi hayatımı anlatayım sen içerisinden nasıl ne şekilde ders alırsan al 

Ben 19 yaşında evlendim sadece yatak odası alındı o zmn da 13 bin TL'ydi. 1 sene boyunca kaynanamla birlikte oturdum tartışma fln yaşadık ben eşime ayrı ev istiyorum dedim eşim yurtdışına gittik normalde 180bın tlyle gelecekti önceden 100 bın ailesine gönderdi burda inek fln aldılar ineği sattılar yani anlayacak para hiç oldu neyse taşındık elimizde 80 bin var buzdolabı, çamaşır makinesi, ankastre set değil sadece ocak aldık ve onu da çamaşır makinesinin üstüne koyduk yer bile yoktu evde 2+1di borç harç  girdik eve  aradan 8 ay geçti deprem oldu ev yıkıldı sadece geneki en üst katta oturuyordum eşim vinç fln tuttu evden eşyaları aldı ama kimisi kırık kımısı bozuk yatak dolabı eşimin bilgisayar masası hepsi kalmıştı evde yıkıldı tabi. 

Bize konteyner verildi 2  senedir tek oda konteyner da oturuyordum geri orayı kaldıracaklar diye başka konteynera geçtim 6 ayda orda durdum kızım deprem olduğunda 7 aylıktı şuan 3 yaşına girecek resmen bebekliğini konteyner da geçirdi 

Şuan kaynanamın eski bine evi vardı oraya taşındık 1 ay bile olmadı yıkılan evden çıkan eşyalarımı kullanıyorum iyi kötü tamir ettik temızledik , yatağın bazası yosun bağlamıştı düşün eşim ne yapalım bunu diyince temizler kullanırız dedim şuan hâlâ yatak dolabım yok eski kiracı oturma grubu bırakmış onun içine temizleyip koydum kiyaflerimizi konteyner da çekmece vermişlerdi onu kullanıyorum şuan şükür yuvamızı kurduk rahatız belki burdan yine tasınada biliriz belli bir şey yo 

Sadece sana şunu söyleyim her şey zamanla oluyor sen sadece eşinin suyuna git yavaş yavaş biz yeni evlendiğimizde boşanma derecesine bile gelmiştik yani. 

tarafından

Gözlerim dolu dolu okudum 🥺

(1,036 puan) tarafından

Şuan 23 yaşındayım düşün 5 senedir böyleyim bir düzenim olmadı tam düzenim oluyor diyorum deprem oldu şimdi yine kurduk ama kaynanamın evi mîras malı ne kadar eşimin annesi olsa da illaki paraya bakıyor eşim bu evi almak için arabamızı satıp şuan onlar toki'de oturuyor onların taksitleri öderim dedi kaynanam başka ne birikimin var dedi eşim bana güvenmiyon mu dediğinde açıkçası güvenmiyorum dedi kaynanam eşim de tek erkek çocuğu düşün geçen geldiğinde de sizden başka kimsem yok diyordu belinden ameliyat fln olacakmış ben ne yapacam diye düşünüyordu bana yakınımda olsan yemek fln yapsan temizliği fln dedi hiç aldırış etmedım evde 2 tane 5.sınıfa giden kızları var ellerine telefonu alıp geçip yatıyorlar banane evli kızına sipariş veriyor okuyan kızı var o ne zaman para istese hemen gönderiyor eşim bazen arabaya mazot atacak param yok verebilir misiniz 1000tl diyor param kalmadı ki hep kredi fln ödüyorum diyor 

Eşim zaten artık anladı bu eve taşındık annemle konuşuyordu annem bu evi sen al onların var zaten (2 tane 1 tanesi bahçe evi diğeri toki) burayı da sana versinler dedi eşim direk anne öyle olmuyor işte bu devirde babana bile güvenmeyeceksın arabayı verdiğim an ev'in tapusunu alırım dedi annem de en mantıklısı o dedi eşim yani artık kimin ne olduğunu biliyor

Eşim yurtdışında çalışırken ben burda annesiyle tartışmıştım hemen eşimi görüntülü aramış morali bozuk şekilde eşimle konuşmuş eşim ne oldu fln dediğinde yok bir şey diyip ağlamaya başlamış eşim annesinin ev'ine gönderirim demiş düşün hamile halımle bi'de

Şimdi şükür iyiyiz eşimle annesini çok takmıyor bile çünkü çözdü kimin ne olduğunu

0 oy
(680 puan) tarafından

Ne. Diyeceğimi bilemedim Allah yardımcın olsun 

0 oy
(250 puan) tarafından

Eşin padişah kızı mısın haketmiyorsun tavrında olması yanlış. Ödeyecek durumu yoksa bunu düzgün dille anlatmaliydi bence. Biraz idare edelim ilerde istediğini alırız şimdi alsak zorlanırız felan demesi gerekirdi. Sen maddi durumunu daha iyi bilirsin ödemede zorlanır diyorsan usteleme sıkıştırma huzurunu kaçırma herşey zamanla olur.

Benim de dört yaşındaki oğlumun hâlâ bazasi yok yatak var yere koyuyoruz. 

Ay aklıma geldi ben den eşime tatile çıkalım bir otelden birkac gün kalalım felan dedim de bana biz öyle insanlar değiliz sen evlenmeden önce kaç kere tatile gidip otelde kaldın bizim öyle şeylere verecek paramız yok demişti seneler önce hâlâ zoruma gidiyor hatırlatıyorum böyle söyledin diye. 

0 oy
(14,889 puan) tarafından

Ev hanımı iseniz tek maaşla cidden ev taşınıp eşya değişmek zor her şey ateş pahası

(3,245 puan) tarafından

Öyle hocam ama üsluba bakarmısınız? Tatlı dille demek varken..

(14,889 puan) tarafından

Üslup kısmı sıkıntı canım ben olaya yorum yaptım. Kocası düz hödük o belli

(3,245 puan) tarafından

Öyle gerçekten. Rabbim akıl fikir versin 

0 oy
(671 puan) tarafından

Maddi durumun nasıl varda eşin almiyormu gerçekten eliniz sıkisikmi biz maddi şeyleri erkekler kadar stres yapamayız adamın elinde yoksa birde senin isteklerin tartışmaya sebep olabilir ayrıca masa olmasada oluyor 

0 oy
(4,784 puan) tarafından

CCanim soyle bi durum var esin asgari ucretle ev gecindirmeye çalışıyorsa tek maasla bazi seyler gercekten cok zor oluyo bak ben evlenirken evim dayali doseliydi aileler Allah razı olsun herseyi aldilar esim tek calisiyodu ben hamile kaldim vs calismadim asgari ucretten azda olsa fazla kazandigi haldetek cocuk oldugu halde evimde o saydigin dahil herseyim oldugu halde yetistiremedik biz cocugun masrafi oluyodu ekstra biseyler illaki cikiyodu balkonumun gideri kucucuktu parmagim girmiyodu en ufak tozda tikaniyodu suyu cekmiyodu surekli toz toprak camur yaz kis icerde camasir lurutuyodum konu komsu ne laflar etmislerdir pis diye ama inan denk getirip yaptirmamiz 3 seneyi buldu bu devirde tek maas zor esinin soyledigi yanlis babanin evinde gordun mu ya ds kendini ne saniyosun demesi yanlis ama herkes atagini yorganina gore uzatmali tek maasla hem evi tasiyip hem o eksikleri bi anda nasil alsin o da hakli bence bilmiyorum benim fikrim once tasinirsin sonra yavas yavas eksiklerini alirsin once ocak alirsin sonra yatak odasi taksidine girersin zamanla hallolur calisma imkanin varsa eger sen bu konuda esine israrci ol bak eksigimiz cok var tek maasla doktor gecinemiyo bu devirde eksigimiz cok bi sureligine gireyim calisayim sonra cikarim 1 sene calisayim falan de guzel dille yaklas ikna et calis madem 

0 oy
(14,750 puan) tarafından

Bi erkeği ne kadar çok idare edersen daha fazlasını istiyor emin ol. 7 senelik evliyim hadi 5 sene kiradayim diye hiç bisi yapmadım bende. Şimdi perdem yırtıldı 3 aydır diyorum ses yok. Bende napiyorum biliyor musun. Belki doğru değil ama cebinden tirtikliyorum.kendime mj alıyorum hayır. Erkekler evin bir çok şeyini biz kendimize alıyoruz gibi davranıyorlar. Bu yüzden idare etmeyeceksin susmayacaksin.  Masrafı 1 perde idi ben bunu 5 e hatta 10 a katladim durmadan alıyorum bisiler. Hiç acımıyorum 2 senede bunu öğretti bana

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 212 göst.
0 oy
6 cevap 483 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde ❤️Bir petek annesi❤️ (370 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 73 göst.

Kategoriler

1,467,026 soru

24,038,296 cevap

329,034 kullanıcı

...