0 oy
99 göst.
Diğer kategorisinde (874 puan) tarafından

Kızlar sizce 5 yaş 10 aylık ( 70 aylık) iken mi okula başlaması daha uygun yoksa 6 yaş 10 aylık (82) aylıkken başlaması mı daha uygun kızım 30 Kasım 2019 doğumlu 3 senedir kreş ve anasinifa gidiyor gelişimsel bir sorunu yok ama okula başlamasi için de küçük geliyor Kasım ayında doğduğu için erteleme şansım var şuan birinci sınıfa başlasa erteleyip gönderen kişiler de vardır mutlaka kimi 1 yaş büyük olucak kizimdan ve ay sonunda doğduğu için muhtemelen em küçük de benim ki olucak ama seneye giderse de en büyüklerinden biri olucak büyük olması mı mantikli küçük olması mı 

3 Cevaplar

0 oy
(5,054 puan) tarafından

çocuğunun gelişimini sen biliyorsun. 

kimi erken gitse bile adapte olabiliyor. yeğenim 31 ocak doğumlu. senin dediğin gibi 5 yaş 10 gbii bir şeydi ilkokula başladı. şimdi 4.sınıfa geçti. sınıfının en küçüğü galiba, ne kendini ezdirdi ne de arkadaşlarından geri kaldı. il birincisi falan oluyor. 

ama ablam bu kararı nasıl aldı dersen, ana sınıfı öğretmeniyle görüştü, onlar geri kalmaz falan deyince karar verdi, bir de çalıştığı için okula başlamasına karar verdiler.

ablam, yeğenime göre 3-4 ay daha küçükmüş okula başladığında 😅

ama işte kimi çocuk olur, kaldıramaz kimi hemen adapte olur. hepsi farklı.

genelde kızlar daha rahat oluyor bu konuda ama dediğim gibi çocuğa bağlı. kendi kızını da en iyi sen biliyorsun 

-Reklam-
0 oy
(12,067 puan) tarafından

3 sene anaokuluna gitmiş artık anaokulu ona sıkıcı gelebilir ve az buz değil 3 yıl  bence  ilkokula gidebilir 2 ay için çocuğun 1 senesini yakmayın derim. Ben dışardan göz olarak sırf 3 senedir gittiği için hazır olduğunu düşünüyorum siz annesi olarak daha  iyisini bilirsiniz tavsiyem budur  canım 

0 oy
(11,251 puan) tarafından

Çocuk 3 yıl anaokuluna gitmiş zaten bir yıl daha anaokulu çok saçma anaokulu ilkokula alışsın diye zaten ben olsam ilkokula verirdim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 203 göst.
16 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zehra800 (1,106 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
6 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Gunesay (16 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 386 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elif34 (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 104 göst.