+2 oy
315 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,244 puan) tarafından

Hayırlı geceler kızlar. Aşağıda atacağım görseldeki gibi annemin bacağı.Bol ödemli olan bacak. Ayakla olan kısmı öyle belirgin kesik değil sadece.(tesettürlüyüz ,bu nedenle direk fotosunu atamıyorum) 3 ayrı kalp damar cerrahine gittik. Genel cerrahi ve bir kaç doktora daha . Annemde aynı zamanda beyin anevrizması da var. Hiç biri bir teşhiş koymadı. Bunlar Cerrahpaşa,Bezmi Alem ve Haseki gibi hastahanelet üstelik. Benim merak ettiğim varmı etrafında bu şekil olan. Anneme çok üzülüyorum,varsa önerebileceğiniz birşey araştırıp yapmak isterim. Yaşı 56

Özellikle @Fkolgun @Cansuece @hatunca arkadaşlar mümkünse sizden de bakmanızı rica ediyorum.Bu arada Fil hastalığı yada Lenfödemi değil

image

10 Cevaplar

+1 oy
(1,645 puan) tarafından

Bilgim yok geçmiş olsun Allah şifa versin. 

(3,244 puan) tarafından

Tşk ederim Allah razı olsun ❤️

-Reklam-
+1 oy
(2,765 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım, 

Ben doktor değilim ama benim halamda da var bu attığın görsel gibi. Bir ayak belirgin. Bizede filbacak olarak bilinen lenfodem olmadığı belirtildi ama tam olarak bu şekilde ise lenfodeme çok benziyor. Halama  osteoartrit teşhisi kondu. Yani kireçlenmeye bağlı sisiyor. Fazla kilolu aynı zamanda diyabetli. Bunlara bağlı olarak sisiyor. Eğer fil bacak olmadığından eminseniz  romatoid artrit de eklem çevresinde iltihaplanmaya yol açabilir ve şişkinlik oluşturabilir. Eğer yanında ağrı şişlik ve sertlik eşlik ediyorsa bundan suphelenilebilir. Bu da romatizmal bir hastalık. Yine gut ayni şekilde bacakta şişme yapabilir. Tek taraflı bacak şişmesi varsa şayet kronik venöz yetmezlik veya varisli damarlardan kaynaklanabilir. Ama bu hastalik bacaklardaki toplardamarlarin kanı kalbe tasiyamamsi olduğu için muhtemelen fark edilirdi kalp damar cerrahisinde diye dusunuyorum

Hatta ve hatta filiz hanim daha iyi bilir ama baker kisti nedeniyle de oluşabilir şişlikler. Özellikle burda kist kirikirsa baldirdan başlayarak şişme oluyor. 

Bir çok tabi olabileceği için iyi bir kalp damar cerrahisi uzmanı bulmanız gerek. Onun sizi yonlendirmesi gerek kuzum. Doktorlar ne diyor genel olarak. Cerrahpasa iyidir bu konuda aslında 

(3,244 puan) tarafından

Çok tşk ederim. Evet romatizmal sıkıntısı var ve tek bacak değil. Allah razı olsun çok geniş bilgiler verdin. Ben İstanbul dışına evliyim,inan abim doktor doktor gezdirdi. Bende Trabzonda bari bi genel cerraha gidelim dedim. İkiside birbirine yolluypr benim alanım değil diye. Annem 20 yıla yakın resmi bir kursta ahçıydı. Yani sürekli hareket birden emekli olunca ortaya kilo ve bu görüntü çıktı. Üstelik şiddetli ağrı. Ağrı kesicisiz tek günümüz çok nadir . Özellikle yağmurlu zamanlarda çift oluyor  ilaç işimiz. Yazdıklarını doktor tanıdıklarımla da değerlendirip başka bir alana gitmen gereklimi diye bakacam. Allah razı olsun cnm ❤️

Cerrahpaşa Bezmi alem vakıf gureba artık bıktı inan zorla getiriyoruz

(2,765 puan) tarafından

Rica ederim kuzum çok geçmiş olsun. Bence güzel bir kalp damar doktoru bulun. Bende İstanbul'da yaşamıyorum doktor o yüzden bilemiyorum ama araştırma hastanelerinden proflar var ücretli. Bir onlardan görüş almanızda fayda var. Çok geçmiş olsun tekrar. Varis ben bu yaşımda malesef çekiyorum bende çocukluktan beri çok çalıştım ayakta kaldım. İşi birakinca bana da çöktü anneniz gibi. İkisinde birden şişme varsa muhtemelen sıvı veya kireçlenme değerlendirilmesi daha olumlu olur diye düşündüm. Yine de doktorunuz daha doğru bilgi verir 

(3,244 puan) tarafından

Bu tarafta araştıracam ,sağolasın cnm. Bezmi alem zaten öyleydi. Prof ve ücretli. Sıvı ve kireçlenme olarak ilerliyecem inşAllah. Belki burdan bir çözüm olur.Hamile hamile yordum seni. Rabbim kuzularının hayrını göstersin ❤️

+1 oy
tarafından

İyi akşamlar bacım 

Çok geçmiş olsun 

Doktor randutil diye bir ilaç verdimi 

Bu ilac romatizmal ağrılar için kullanılıyor.

Kızarma ve yanma varmı bacakta 

Çok şiş bacağı.

Peki kaplıcaya falan gitmek gibi bi ihtimal varmı?

Deniz kuma bacakları gömsen sıcak kum iyi gelmezmi?

(3,244 puan) tarafından

Allah razı olsun. Beynindeki anevrizma nedeniyle ilaçları seçiçi. O ilaç yok ,ben hiç görmedim.

Kaplıcaya gidebilir ama tansiyonu çıkmaması lazım. Menopoz döneminin başında. O sıcaklığa dayanabileceğini sanmıyorum,eskiden giderdik çünkü. Deniz işini diyecem ona. Ya bahane gibi gözüküyor ama dalgaya oldum olası bakamaz, başı döner ☺️İnşAllah birinden biri fayda eder. Bize hem annelik hem babalık yaptı. Çekmesi beni çok üzüyor

tarafından

Tabi ki üzer ya

Kıyamam ya 

Şimdi tam rahat edeceği zaman 

Acaba hacamat denedinizmi 

Yada bardak kupa

Sülük de olur 

Allah'm Ya şafi ismi ile 

Şifa verir inşallah 

(3,244 puan) tarafından

Aminn. Hacemat,kupa,sülük ve masaj hepsini denedik. Sadece bir süre ağrı kesiliyor. Sonra yeniden. 

+1 oy
(11,040 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bakınca aklıma ilk lenfödem geldi. Gittiğiniz hastaneler büyük hastaneler ama birde başakşehir çam sakura ya gidin isterseniz belki orası bulur ve tedavisini yapar 

(3,244 puan) tarafından

Allah razı olsun ❤️ Ben Trabzondayıö. Yeni geldi yanıma. Olmadı İstanbula dönüşte orayıda deneriz😑😔

(11,040 puan) tarafından

Yazdığın hastaneler İstanbul un büyük üniversite hastaneleri diye burda yaşıyorsun sandım. Rabbim dert veriyosa vardır bir yerlerde dermani tez zamanda şifasını verir inşallah 

(3,244 puan) tarafından

İstanbul dan gelin geldim. Ailem orda,doktor işleriyle abim ilgileniyor.Aminn🤲🏻Sağolasın

+1 oy
(22,667 puan) tarafından

Allah'ım şifa versin tez zamanda. Bilgim yok. Post yukarı 

(3,244 puan) tarafından

Amin. Allah razı olsun ❤️

+1 oy
(6,245 puan) tarafından

Canım çok geçmiş olsun. Bacakta ödem varsa dolaşımda bozukluk var demektir. Bunu da MR ultrason ve kan sonuçları ile bilebiliriz. Dolaşımı bozan ne?  Kan sonuçları nedir mesela? Romotoloji gördü mü peki? 

(3,244 puan) tarafından

Allah razı olsun abla. Ödemli gibi ama ödem atıcı çay,yeşillik kullansakta bence gözle görülür bir fark yok. Romotoloji romatizmal bir ağrı değil demiş ben ,şimdi sordum. Mr falan temiz b12 eksikliği dışında bir sorun yok. O da bu görüntüyü vermez herhalde. Aşırı aktif biriyken birden sakin hayata geçti. Böyle başladı

Çok oldum alakasız olacak ama. Kızkardeşim bekar. Bartholin kisti çıkmış onda,randevu aldım ama korkuyor. 2 de randevusu.Çok acılı bir işlem mi? Patlatılıp tekrarlayan çok,patlatmadan çözümü varmı acaba? Denk geldin mi?

(6,245 puan) tarafından

Ödem varsa ağrı varsa bir sorun vardır kesinlikle. İsterse hiç hareket etmesin bu ödem normal değil.  İyi bir kalp damar cerrahisi bulun.

Kardeşin için de çok ağrılı olmadığını biliyorum ama kişiden kişiye değişiyor. Apse olmasından daha iyidir drene edilmesi. 

(3,244 puan) tarafından

Kesinlikle öyle cnm.Araştırıyoruz,yeniden gidecez inşAllah

Çok teşekkür ederim ❤️

(6,245 puan) tarafından
+1

Her zaman, ne demek☺️

+1 oy
(11 puan) tarafından

Anneannem yaşamıştı buna benzer şişmişti bacağı.Kalp damar cerrahi pıhtı atmış damarda tıkanıklık olmuş demişti.Götürmüşşünüz sanırım bir kalp damar doktoruna daha mi götürseniz acaba 

(3,244 puan) tarafından

Çok sağolun. Dördüncü olacak ama getirecem evet. Bi araştırıp bakacam. 

+1 oy
(6,660 puan) tarafından

Trabzon merkez demisiniz 

Kaş üstüne bir goturseniz ordada çok iyi doktorlar var 

(3,244 puan) tarafından

Merkeze yakın sayılırım,sorun değil o. Öyle olacak sanırım Büşra yada Rize Eğitim Araştırmayıda övdüler. İkisinden birine artık

(6,660 puan) tarafından

Ben bugün amcami aratır senin için Bilgi alırım hangi bölümleri istiyorsun 

(3,244 puan) tarafından

Sağol kuzum . Kayın pederim aktif orda. O halleder. Önce doktor 2 akrabam var. Onlarla görüşecem. Tekrardan kalp damarmı diyeceklet bakalım.Annem artık bıktı,kolay gitmiyor. O kişiler derse çok diretmez  düşünüyorum 

+1 oy
(1,870 puan) tarafından

Fizyoterapistler sararak baya dağıtabiliyorlar bu ödemi

(3,244 puan) tarafından

Olduğum yer ilçe cnm. Tek biri var,sorarım ama hiç netlik vermiyor. Bana doktorun düzelir dediği şeye,kesinlik veremem dedi. Korseyle düzeldim. O derece yani

+1 oy
(647 puan) tarafından

Ben instagram da fizyoterapist_macide diye bir hesap takip ediyorum buna benzer bir çok görsel hasta gördüm bir bakın isterseniz 

(3,244 puan) tarafından

Şimdi bakıyorum,çok sağolun

(3,244 puan) tarafından

Lenfodem değil cnm. En azından onu dedi doktorumuz

(647 puan) tarafından

Geçmiş olsun umarım şifasını biran önce bulursunuz 

(3,244 puan) tarafından

Amin. Allah razı olsun 🤲🏻

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 199 göst.
5 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Meleksone (2,422 puan) tarafından soruldu