+1 oy
897 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6 puan) tarafından

Sukeyna sessiz ağırbaşlı onurlu kız demek 2. İsim düşünüyorum öneri nedirr

32 Cevaplar

+20 oy
(5,257 puan) tarafından

nedense çok alay edilir gibi geldi. 

(6 puan) tarafından

Chat en bile sorduğumda Hz Hüseyin in kızı Sukeyna nın edebiyata düşkünlüğü yazıyor tabi araştırmak okumak bizim zamanımızda bitti artık dilimiz Osmanlıca dili gibi çeşitli değil ki bir çok şiirde geçer bu isim bende hata ki buraya soruyorum yediğim linçe güldüm açıkcası hamile hamile🤭

(5,976 puan) tarafından

Demek istediğimiz bu değil. Adını Sukeyna koydun diye edebiyata düşkün olacak değil. Kaldı ki düşkün olmasa ne olur. Sen edebiyat seviyorsun diye o da mı sevmeye motive olmalı nedir yani 😄

(5,257 puan) tarafından

edebiyat öğretmeninin kızı olarak ben de gülüyorum 😂 edebiyat bu değil 😘

adını sukeyna koydun en büyük edebiyatçı kızın okacak. 

(9,080 puan) tarafından

ben sahsen linc etmek icin demedim yani cok sacma sapan niye cocuga zorlanacagi isim koyimki mesela . daaha pratik guzel bi tinisi olan isim bulunabilir diye soyledim . abdullerezzak gibi sacma bir isim abuzerkadayif bile daha uyumlu ses tinisi veriyor kulaga hos bile gelmio. cocuk soyleyemez . cocuk soylese karsidaki kisi en az dort kere soracak ismini tam net anlamak icin . telefonda konusurken bile musteri hizmetleri tel bankaciligi falan harf harf kodlamak zorunda kalacak cunku kimse anlamayacak biriyle tanismak eziyet olacak utanacak 18 yasa gelmeyi gun sayip hemen degisecek ismini . heleki ergenlikte nalet gtsin diye size sinir olacak daha sacma bir isim bulamadinizmi pist şiiist hooopp hemserim diye bana seslenseniz isim koymasaniz bile daha makbule gecerdi diyecek emin ol der bu cumleyi😂😂😂

(5,257 puan) tarafından

soyadımdan ötürü çok zorbalandım ben. ben bunu anlatmaya çalıştım aslında. evlenmeyi en çok isteme sebeplerimden biri buydu. hani şimdi kadınlar kendi soyadlarının yanına eşinin de soyadını alıyor ya, ben asla öyle bir şey istemedim. çok dalga geçildi çünkü. öyle abartı bir şey değil çünkü meme soyadını falan da duydum ama çocukken beni zorladı. 

bazı isimlerin anlamı güzel olabilir. ama söylenişi ve zorbalanma durumu da çok önemli.

dini isim diye Ökkeş ve Sümeyye diye arkadaşım var. 18e girer girmez biri adını egemen biri aden olarak değiştirdi.

Sümeyye kötü bir isim mi? değil ama kız memnun değildi. 

ökkeş kötü mü? 

nasıl dalga geçildiği anlatmama gerek yok, üniyi kazandı, ismini değişirdi öyle gitti üniversiteye. üniversitedeki hiçbir arkadaşı asıl adının ökkeş olduğunu bilmez. 

makbule. arkadaşımın adı, babaannesinin adı diye koymuşlar. kız ilkokul 2deyken dava açıp yanına kızın istediği ismi eklettiler. yaşı 35 hala nefret eder makbule isminden. 

2.sınıf öğrencisi küçücük çocukken terapi almış bu yüzden. herkese isminş farklı söylemiş farklı kimlik oluşmuş  

linç ediliyorum diye düşünmek yerine keşke post sahibi bu tarz olayları da düşünse. yorumların hepsi nerdeyse aynı özünde 

hz. Hüseyinin kızının adıymış, olsun  indigonun dediği gibi Muhammed adını koyunca çocuk akıllı, uslu, edepli mi oluyor? daha çok isminin ağırlığı altında eziliyor. cinsiyet değiştiren Muhammed adında bir erkek duydunuz mu? ben duydum, gerçi daha ameliyat olmadı ama şu an travesti olarak hayatına devam ediyor. aile bu ihtimali hiç düşünmemiştir. ama isimlerin ağırlığı olduğunu da unutmamak lazım. 

-Reklam-
+17 oy
(1,152 puan) tarafından

Yazık cocuklara sırf farklı olsun diye saçma sapan isimler moda oldu amaç farklı görünmek ama o çocuğun büyüyüp okula ortama gireceklerini dusundukleri yok 

(6 puan) tarafından

Saçma sapan isim dediğiniz Arapça bi isim ve Hz Hüseyin in kızının ismi

+14 oy
(1,298 puan) tarafından

Hıc beğenmedim ismi değişik olsun diye abıdık gubıdık isimler seçilmemeli

+7 oy
(1,880 puan) tarafından

Yavrum emin misin bu isimden. Yanlış anlama tamam anlamı güzel olabilir ama çocuk en başka kendi adını çok zor öğrenir. Arkadaşları telaffuzda zorlanır. Yurtdışına falan çıksa zor

(12,121 puan) tarafından
+3

Çocuğun ismini direkt "sessiz ağırbaşlı onurlu kız" koysa daha iyi :Djsjsj

+5 oy
tarafından

Sükûnet ten geliyo anlamı bi kere ben olsam kızıma bu ismi vermezdim anlamı ile müsemma olursa zor bir hayatı olabilir fazla suskunluk, bir yerlere bir şeylere boyun eğme uyumlanma hali zorlayıcı olur daha hafif ve güzel anlamlı bi isim bakmanızı tavsiye ederim. 

+4 oy
(11,593 puan) tarafından

Hayatımda ilk defa duydum bence başka isim bak canım söylenişi hem zor hem kaba 

+4 oy
(3,805 puan) tarafından

Allah aşkına boyle isimleri netden buluyorsunuz

+3 oy
(9,965 puan) tarafından

Bence tek başına iyi 

+3 oy
(4,594 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama anlamı da güzel değil. Sessiz kız niye olsun ki. Onurlu ağırbaşlı tamam da sessiz kötü bir anlam ve söylenişi de hiç güzel değil.

(6 puan) tarafından

Sessizlik ten kasıt sakinlik hani Ömer isimliler yaramaz olur ya o şekil 

(8,312 puan) tarafından

Sakinlik olsa sakinlik diye yazarlardi bu dümdüz sessiz anlamı 

+3 oy
(2,036 puan) tarafından

Sukeyna nedir?

+3 oy
(487 puan) tarafından

Sukeyna uzun bir isim ikinci bir isme gerek varmı bilemedim uzun olduğu için yanına uygun isimde gelmedi aklıma

+3 oy
(3,449 puan) tarafından

Çok ağır bir isim seslenişi okunuşu zor ilerisini de düşünün derim :))) 

Tek isim olarak yeterli zaten 

Hem ileride o çocuk onu nasıl söyliycek biraz çocukları da düşünmek gerekir.  

+3 oy
(2,005 puan) tarafından

Hem zor hem kaba. Kulağa hoş gelmiyor canım kusura bakma. Ve çocuklar alay edebilir ismiyle. 

+2 oy
(6,802 puan) tarafından

Hiç duymadım bu ismi zaten iki isim gibi bence tek bu olsun

+2 oy
(1,986 puan) tarafından

Öğrencimin ismiydi tam da isminin anlamı gibiydi huyu suyu da😍 ikinci adı ebrardı💖

(6 puan) tarafından

Teşekkür ederim ❤️ 

+2 oy
(5,533 puan) tarafından

Kusura bakma canım ama ismi duydugunda yada söylerken kimse anlamini dusunmeyecek 

Belki de dalga geçecekler 

Ben hiç begenmedim bu ismi 

Bence farklı tanıdık bilindik bi isim koyun 

İlerde cocugunuz istemeyecek belki de 

+2 oy
(12,082 puan) tarafından

Çocuğuna yapacağın büyük kötülük gibi geldi bana 

+2 oy
(2,710 puan) tarafından

Benim arkadaşımın adı göksenil. Kız artık insanlara kodlamaktan bıkmıştı. Herkes farklı farklı şeyler diyordu. Hayatı boyunca uğraşacak sürekli. Benim soyadım da değişikti bekarken illallah ettim banka, kargo falan olduğu zaman anlatana kadar uğraş. Bir de akran zorbalığı var bunun.daha anaokulunda başlıyor. Kendinizi cocugunuzun yerine koyun. 

+1 oy
(23,280 puan) tarafından

Çocuk ömrü boyunca adını aciklamak zorunda kalacak. Adını duyan herkesin ilk tepkisi şaşkınlık ikinci tepkisi anlamını sormak olacak. Kesinlikle bu isimde olmak istemezdim. 

+1 oy
(30,186 puan) tarafından

Yani uzulme ama hic hos degil 

Ayeselr fatmalar dururken yapmayin degisik isim olsun diye cocuklari bu isim konusunda zor durumda birakmayin 

Sukeyna hic hos değil gerçekten

İlgili sorular

+2 oy
32 cevap 1,141 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.

Kategoriler

1,474,485 soru

24,140,000 cevap

334,459 kullanıcı

...