soyadımdan ötürü çok zorbalandım ben. ben bunu anlatmaya çalıştım aslında. evlenmeyi en çok isteme sebeplerimden biri buydu. hani şimdi kadınlar kendi soyadlarının yanına eşinin de soyadını alıyor ya, ben asla öyle bir şey istemedim. çok dalga geçildi çünkü. öyle abartı bir şey değil çünkü meme soyadını falan da duydum ama çocukken beni zorladı.
bazı isimlerin anlamı güzel olabilir. ama söylenişi ve zorbalanma durumu da çok önemli.
dini isim diye Ökkeş ve Sümeyye diye arkadaşım var. 18e girer girmez biri adını egemen biri aden olarak değiştirdi.
Sümeyye kötü bir isim mi? değil ama kız memnun değildi.
ökkeş kötü mü?
nasıl dalga geçildiği anlatmama gerek yok, üniyi kazandı, ismini değişirdi öyle gitti üniversiteye. üniversitedeki hiçbir arkadaşı asıl adının ökkeş olduğunu bilmez.
makbule. arkadaşımın adı, babaannesinin adı diye koymuşlar. kız ilkokul 2deyken dava açıp yanına kızın istediği ismi eklettiler. yaşı 35 hala nefret eder makbule isminden.
2.sınıf öğrencisi küçücük çocukken terapi almış bu yüzden. herkese isminş farklı söylemiş farklı kimlik oluşmuş
linç ediliyorum diye düşünmek yerine keşke post sahibi bu tarz olayları da düşünse. yorumların hepsi nerdeyse aynı özünde
hz. Hüseyinin kızının adıymış, olsun indigonun dediği gibi Muhammed adını koyunca çocuk akıllı, uslu, edepli mi oluyor? daha çok isminin ağırlığı altında eziliyor. cinsiyet değiştiren Muhammed adında bir erkek duydunuz mu? ben duydum, gerçi daha ameliyat olmadı ama şu an travesti olarak hayatına devam ediyor. aile bu ihtimali hiç düşünmemiştir. ama isimlerin ağırlığı olduğunu da unutmamak lazım.