0 oy
93 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (466 puan) tarafından

Kızım akranlarıyla hiç konuşmuyor .normaldr konuşan birisi. Tanıdıklarıyla konulur eglenir hep ama akranlarıyla asla konuşmuyor . Atolye çalışmalı gruplara götürüyorum açılsın diye ama yok konuşmuyor onlarla. Sadece izliyot parkta gruplarda bahçede nerede olırsa oşsun. Buhğn dedim ki eve çagırayım arladaşını. Geldi çocuk. Biximki agzını açmıyor. Öteki birşey soruyor bu sessizce cevap veriyor . Hani baskı da yapmak istemiyorum iyice içine kapanmasın diye ama bu nedir böyle . Anlam veremiyorum . Sinir bozucu .insan evladını arkadaşlarıyla oynasın iletişim kursun istiyor . Bizimki tam aksine .ınların yanına gitmek istiyor ama konuşmuyor . 

3 Cevaplar

0 oy
(4,819 puan) tarafından

bazı çocuklar böyleymiş. benim kızım da böyle. 23 aylık ama parka görüyorum izliyor, başka vir yere götürüyorum izliyor. kızımdan 10 gün büyük arkadaşım kızı var, o hemen oyuna başlıyor, aralarına dalıyor. tabi onun abisi de var ondan dolayı da olabilir. anneanne, dede, babaanne, hala, teyze çok iyi anlaşır ama çocukların arasına girince bakıyor uzaktan. 

kimi normal diyor, bilmiyorum. 

(466 puan) tarafından

Bizde öyle başladık hala devam ediyor . Sadece akranlarına karşı böyle . Diyorum acaba ne konuşup nasıl iletişim kuracagını mı bilmiyor . Babası da çok sesszi birisidir . Ona mı çekti acaba. İnşallah çekmemiştir . 

-Reklam-
0 oy
(601 puan) tarafından

Bu yaşta normal 3.5 yaşındaki çocuk arkadaşıyla oynamaz yan yana aynı yaş grubunda iki çocuğu getir gözle bak oynamaz hepsi kendi basina oyun kurup oynar yani çocuğun normal öyle sık sık atalye benzeri şeylere değil de birebir seninle ve babasıyla ilatisim kuracak yerlere götür zaten anasınıfı yaşı gelecek az kalmış orda bol bol sosyallesecek 

(466 puan) tarafından

Biz onunla yeteri kadar ileyişim kuruyoruz. Böyle yaptıgını bildiğimiz içinde ayrıca özen gösteriyoruz herşeye . Bu yaştaki çocuklar hiçte bahsettiğiniz gibi değil . Kendi yaş gurubuna uygun götürüyorum oradakiler birbiriyle çokta güzel konuşup oynuyorlar . Bahçedrkilerde keza öyle. 

(601 puan) tarafından

Zeynep hanım pedegojik bilginizin olmadığı ortada 2-4 yaş arası bir çocuk paralel oyun  donemindedir.Paralel oyun yazın araştırın 

(466 puan) tarafından

Anlayamadınız galiba durumu. Tekrar izah edeyim sorun değil . Kızım akranlarıyla iletişim kurmuyor. Onların oyunlarına eşlik etsin diye bir derdim yok. Onların tavırlarını begenmiyor olabilir o yüzden de arkadaşlık etmek istemeyebilir .ben ilk adımdan bahsediyorum. Onlarla konuşmuyor .sizin var mı bu yaşta çocugunuz ya da daha mı küçük ? 

(601 puan) tarafından

Benim seninkinden iki buçuk yaş büyük şuan 

Benim çocuğum da seninki kadarken aynı anlattigin gibiydi otizm olamaz merak etme otizm ccoook ağır böyle basit değil 

Yegenlerimi de o yaşlarında gördüm yan yana kendi dunyadinda oyun oynar 

Çocuğun normal yeni yeni dünyayı kesvediyor 

(466 puan) tarafından

Otizmli oldugunu asla düşünmedim . Sadece yaklaşmıyor oyun oynamıyor öekiniyır açıkcası.

0 oy
(232 puan) tarafından

Ben de senin durumundayım kızım 2 yaşında parka gittiğimizde arkadaşlarıyla oynamıyor onlar koşarsa koşuyor ama iletişim kurmuyor bununla ilgili Hani korkularım vardı çocuğumla ilgili hiçbir sorun yok Hani kendinden büyüklerle oynuyor ama nedense yaşıtları ile oynamıyor sosyalleşsin diye bir takım buluşmalar yaptım oyun grubu arkadaşlarıyla orada tek başına kendisi oynadı ve baktım 3 tane çocuktan 2 tanesi benim kızım gibi davranıyor yani normal herhalde şu devirde çocukların çoğu kendi başına böyle şeyler yapmaya çalıştığını anladım oyun grubuna veya bir kreşe gitme diye sürece herhalde alışamayacak

(466 puan) tarafından

Aynı binada oldugumuz yengesi ve amcasına karşıda böyle . Çekiniyor sanırım. Nasıl aşacagımızı da bilmiyorum 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 189 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
29 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Küboşşşş (135 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 360 göst.

Kategoriler

1,471,457 soru

24,099,259 cevap

332,293 kullanıcı

...