+1 oy
344 göst.
Diğer kategorisinde (27 puan) tarafından

Kızlar çok utanarak soruyorum ama kesin bir şey bulamadığım için epey araştırdım ama net bi sonuç bulamadım gusül abdest hemen mi alınmalı yoksa mesela gece o şekilde uyuduk sabah veya öğlede alınabilir mi geceleri banyoya girmekten çekiniyorum eşimde hemen uyur beklemez girip çıkmamı bende korkuyorum nedense sabah veya öğlede alıyorum sakıncası var mı ?

10 Cevaplar

+7 oy
(2,821 puan) tarafından

İhtiyaç hâlinde, herhangi bir namazın geçmesine sebebiyet vermemek kaydıyla, avret mahallinin temizliğini yaptıktan sonra abdest alarak ya da sadece el ve ağzını yıkayarak uyuyabilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), cünüp olmakla müminin necis (maddeten pis) olmayacağını ifade etmiştir.
Fakat cünüp birinin namazını kaçıracak şekilde yıkanmayı geciktirmesi haram, elini ağzını yıkamadan yiyip içmesi ise mekruh görülmüştür. Bu itibarla zorunlu bir durum olmadıkça hemen boy abdesti almalı ve bir an önce yıkanıp temizlenmeli

(1,552 puan) tarafından

++++++++

(1,412 puan) tarafından

+++++++++ artı canım :) 

-Reklam-
0 oy
(212 puan) tarafından

Sabah namazından önce olmalı 

(27 puan) tarafından

Ama giremiyorum banyoya korkuyorum nedense eşim de erken kalktığı için beklemiyor uyuyor hemen 

0 oy
(4,181 puan) tarafından

Üzerinden bir namaz vakti geçmemeli, sizin durumda sabah namazı geçmiş oluyor her defasında 

0 oy
(563 puan) tarafından

Namaz kılma durumunu engellemeyecek sekilde alabilirsin ama sabah namazi kiliyorsan engel teşkil eder 

0 oy
(2,976 puan) tarafından

Bende arada sabaha bırakıyordum ama doğru değil sabah namazına kalkarsan o zamana kadar vakti var şimdi çocuk da emziriyıtorum o yüzden dikkat ediyorum

0 oy
(9,081 puan) tarafından

bir namaz suresi gecmemesi lazim aonucta namaz kilmaya engel oluyor cunupluk. ama mesela bamaz kilmiyorum ben  allah afetsin:) gece biyundan asa bi suya giere cikarim . sabah kalkinca komple gusul alirim . gece sac mac islatmam yani

(145 puan) tarafından

Saçınız ıslanmadan nasıl gusül alıyorsunuz suyun heryerinize temas etmesi lazım gusül olması için

(4,834 puan) tarafından

Gusül alıyorum dememiş .gece vucuduna su tutuyor sabah gusül alıyormuş

Casperiye banyoya girmişin hazır niye almadan çıkıyon iki eziyet olmuyormu 😂

(9,081 puan) tarafından

ya pis hissediyorum kendimi gece ustumu o sekil giymeknistemiorum bi suyun altina giriyorum boyundan assa😂 sac da yikayinca gece zor oluo islak yatilmio kurutsam ccklar uyanir. islak yatsam hem yastiga iz  islaklik oluo. ben ben yazın en sicagida olsa gaz yapio islak sacli uyursam sabaha odemli kalkio .:) sacimi kremlemek taramak zor olur gece. . kiremlemesem direk sampuani durulasam taramadan baglasam sacimi gece gece busefer ertesi gunu fısîr fisir oluo uclari . en iyisimi ertesi sabah rahatcana gusullenmek kolayima gelio

(4,834 puan) tarafından

Hee tabi ben bukadar ayrıntı düşünmedim

Ben banyoda bazen krem sürerim unutursam çıkınca keratin sütü sıkarım bazen keratin yağı (bunlarda benim değil kızların) 

Sonra bi çember bağlar hopp yatağa ,😂

0 oy
(4,832 puan) tarafından

Gusulsuz 1 namaz vakti geciremezsin cunup uyumakta mahsur yok ama imsak cikmadan gusul almis olman lazim oglene kadar bekleyemezsin bu sekilde gunahi olur 

Gusulsuz yatmak gunah degildir ama korunmasiz kalirsin melekler yaklasamaz ve her seferinde bunu aliskanlik haline getirmek de yanlis 

0 oy
(1,630 puan) tarafından

Cünüp uyursan ve o şekilde ölürsen sabaha çıkacağımızın garantisi yokki en iyisi alıp yatmak

0 oy
(53,840 puan) tarafından

niye korkuyorsun hemen once sen gir dusa senden sonra da esin girsin durulur mu oyle 

0 oy
(173 puan) tarafından

Ben hemen girerim eskiden sabaha bırakıyordum bebem oldu ona öyle dokunmamak için hemen  duşa girdim çok şükür 2 yaşında daha elimi öyle sürmedim biliyorum günah değil ama içim rahat olmaz şimdi bebemi sütten keaecem inşallah böyle devam ederim 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 395 göst.
15 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Aniskomhakli (1,226 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 463 göst.
31 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Bn bir anneyim (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 72 göst.
0 oy
3 cevap 222 göst.
16 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (828 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,200 soru

24,055,048 cevap

329,867 kullanıcı

...