+2 oy
477 göst.
Diğer kategorisinde (1,352 puan) tarafından

Merhaba kızlar iyi akşamlar. Benim görümce yeni eve taşındı. Evin de çocuk odasında yatak camın dibinde duvara yapışık ve hemen üstü pencere. Yani pencerenin dibine yatak koymuşlar ve camda hiçbir korumalık yok. Benim de 4 yaşında kızım var. Kaynanam bakıyor arada onlara gider oturmaya. Geçen biz de gittik. Kızım surekli diğer kuzenleriyle çocuk odasına gitti durdu. Onlar oraya gittikçe benim nefesim kesildi. Benim de ayağıma kramp girmişti ayağım kipirdamiyordu eşime sürekli git bak diyorum herkes "bir şey olmaz" deyip durdu. Yani herkes sanki ben takıntılı,sorunlu bir insanmisim gibi davranıyor bu konuda. Ben de ertesi gün gittim pencere çocuk kilidi aldım o odaya. Ama oraya gittiğimde bile kızım cami açmaya çalışıyordu camdan dışarı bakmak için. Kuzenleri de öyle büyük çocuklar değil. Biri 1.sinif diğeri 3.sinifa gidiyor. Anlamıyorum gerçekten nasıl bu kadar rahatlar. Nasıl güveniyorlar küçücük çocuklara da "onlar çıkmaz, onlar yapmaz" deyip duruyorlar. Çocuğa güven mi olur Allah aşkına? Bana pimpirikli muamelesi yapıyor herkes. Az önce eşimle de kavga ettik. Bıktım senin takintilarindan diyor. Cidden cildircam 

19 Cevaplar

+2 oy
(2,495 puan) tarafından

Bence çok haklısınız bende çok korkarım pencere balkon gibi alanlardan

-Reklam-
0 oy
(9,079 puan) tarafından

1. sinid 3 sinif cocuk kocaman cocuk akli keser duserim diye zaten dikkat eder cami acsada . benim kiz da 3. sinifa gdio ben 3 senedir korkmuyorum ondan duser muser diye camida acip bakar yani.

(1,352 puan) tarafından

Ama şöyle düşün. Hepsi de birbirinden zıpır çocuklar. Yatağın üstünde zipliyorlar,birbirlerinin üzerine atliyorlar. Pencere dizlerinin hizasına geliyor. Bunlar yatakta ziplasa, biri öbürünün üstüne atlasa Allah korusun yani hepsi aşağıda. Ayrıca koca koca insanlar düşüyor dengesini kaybedip. Çocuğa nasıl guvenebilirsin ki? 

(9,079 puan) tarafından

cocuk kendini koruyarak bakar yani. kazara vs buyuklerde dusebilir allahkorusun da. hani oyle hop atlim yapmaz dikkatli bakar 5 yas sonrasi akli keser cocuklarin

(1,352 puan) tarafından

Benim kız 4 yaşında. Bilerek benim kızım da atlamaz ama oyun oynarken çok sakat oynuyorlar hoyrat oynarlar. Benim dediğim de kızım cami açar ,aşağı atlar değil zaten

(9,079 puan) tarafından

4 yas yine ufak sayilir ama dikkat etmek gerek. 4 den sinra evrim geciriyor cocuklar birden buyuk insana donusuyor . o yizden 4 yas cocuk ile 5 yas sonrasi asla bir degil . 4 yasa dikkat etmek gerek tabiki

(1,352 puan) tarafından

Aynen bana kalırsa büyüklere de dikkat etmeli bence. Çünkü kaç tane koca koca insanlar balkondan bile düşüyor. Tedbir almak lazım diyorum sadece. Timarhaneye yatirmadiklari kaldı 😂

0 oy
tarafından

Abartmamışsın ki gayet haklısın. Hiç mi haber izlemiyorlar kac tane bebek çocuk camdan balkondan düşüpte vefat etti. Bende çok korkarım evlat bu ya 

(1,352 puan) tarafından

Daha geçen gün haberde geçti. Babannesiyle halası bakiyormus çocuğa camdan düştü öldü çocuk yani hiç mi ders almaz bir insan 

tarafından

Evet canım öyle anlık  bir dalgınlıkla yada çocuklar oynarken bile düşebilir sen en iyisini yapmışsın 

(1,352 puan) tarafından

Yani aldım verdim eşime de taktiricam bir gittigimizde. Ama bilmiyorum diğer camlar var sonuçta, bütün pencereler bana korkunç görünüyor. Ama o pencere çok tehlikeli. İnşallah kilidi falan açık unutmaz. Hatta havalandırayim diyerek açmasın diye halatlı aldım mandallı olandan da değil inşallah işe yarar 

tarafından

Dikkat etsinler ya sonuçta çocuk var evde 

(1,352 puan) tarafından

Söyledim valla. Gittim kilit aldım verdim. Gerisi Allah'a emanet inşallah 

0 oy
(1,517 puan) tarafından

Valla.ben takıntılıyım hemde fazlasıyla evet bu konuda panik atakta olabilirim ama yok yapamiyorum kardeşimin yatağı o şekilde odayı kitliyorum gidince yoksa kalp krizi gecircem Birgün 

(1,352 puan) tarafından

Valla ben de kızımı her oraya götürdüklerinde kalbim sıkışıyor. Çalışıyorum yani her zaman da başında olamıyorum 

0 oy
(562 puan) tarafından

Geçen haberde babaannesi halası uyuyakalmis kadın acalistigi için onlar bakıyormuş iki yaşındaki çocuk pencereden düşmüştü 

(1,352 puan) tarafından

Ben de onu söyledim. Daha geçen böyle haber gördüm dedim. Bişey olmaz diyorlar hala. Valla olursa ben karışmam dedim. Kaynanam da şakasına mahkemede görüşürüz o zaman dedi. Mahkemeyi boşver de sen bu vicdan azabıyla nasıl yasicaksin dedim. Sonuç ben sıkıntılı,takıntılı insan oldum

(562 puan) tarafından

Yani bunlar bu kafayla sen bunlara çocuk mu baktiriyorsun düşünsene çocuk düşse ölse umurlarinda değil mahkeme diyor yuh yani ben olsam kamera koyardım çocuğun öldüğü kisma

(1,352 puan) tarafından

Normalde kaynanam da pimpirikli bir insandır ama bu konuda nasıl böyle rahat olduklarıni aklım almadi

(562 puan) tarafından

Allah göstermesin yani önlem şart 

0 oy
(2,946 puan) tarafından

NNe kadar düşüncelisin kilit almakla iyi yapmişsın haklısın bende3. Katta oturuyorum o korkuyu iyi biliyorum sende söylemekte iiyi yapmişsın goromcenin çocukları da var sanırım file yaptırmasını önerebilirsin

(1,352 puan) tarafından

Valla inan file yalan yeri bile aradım kendim yaptırayım yeter ki kafam rahat olsun diye ama adam camlarda randıman alamadık dedi. Ben de kilit aldm 

0 oy
(723 puan) tarafından

Öyle insanları anlamıyorum Allah korusun sonra çocuğa bir şey olunca da vah vah ediyorlar,. sen tedbiri al illa bir şey mi olsun sonra mı tedbir Alican ne anlamı var, bende senin gibiyim bu konularda asla ihmal etmem korkarım sende ihmal etme çocuğuna bir şey olsa hesabını nasıl verecekler bide dikkatte etmiyorlarmis emanet çocuk bu

(1,352 puan) tarafından

Normalde dikkat de ederler onlar da pimpirikli insanlar ama evrim mi geçirdiler anlamadım 

(723 puan) tarafından

Allah sabır versin 

0 oy
(3,152 puan) tarafından

Bu konuda haklısınız bence. Evet yaşları çok ufak değil ama oyun niyetine birbirlerini ittirmeleri bile olası bir kazaya sebep verebilir. Kızımın cam tarafı bahçeye bakıyor. Buna rağmen yatağı camdan uzağa koydum. 

(1,352 puan) tarafından

Aynen çocuk çocuktur güven olmaz kesinlikle 

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Gayette haklısın yani çocuk bu ne olacağı belli olmaz ki ziplarken dengesini filan kaybeder camın kenarına yatak mi konulur koca koca insanlar düşüyor benim evim müstakil her yer demirli mutfağın demirini çıkarttık geri takmayı unuttuk düşer diye pencereyi açmıyorum engin olmasına rağmen 

0 oy
(885 puan) tarafından

Daha 1 ay önce Didem Arslan Yılmazın programında 9 yasinda çocuğun camdan düşme haberini izledim.  

0 oy
(1,005 puan) tarafından

Benim çocuğumun da yatağı pencere dibinde. Ben pencereye iki tane kilit taktırdım. O büyük çocuklar için bile tehlikeli oynarlar koşarlar cam açık olsa her türlü tehlike. Çocuk bu şakaya gelmez Allah korusun bişey olsa vah tüh derler olan anneye olur hatta anneyi suçlarlar niye çocuğuna bakmamış derler . Herşeyden önce önlem alınır gerisi Allahın takdiri. 

0 oy
(4,347 puan) tarafından

Sonuna kadar haklısın canım o konuda bende aşırı pimpirikliyim. Yolda giderken eşim kızımın elini bırakınca bile bir sürü kızıyorum, böyle şeyler insanın başına 1 kere gelir

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Valla insanın başına gelince bir kere geliyor. O yüzden dikkat ederim. Nasıl rahatlar. Çocuklar yani 3. Sınıf olanı bilemem ama 1. Sınıfa giden ve senin kızın için büyük tehlike. 

0 oy
(572 puan) tarafından

Çocuğunu en iyi sen tanırsın canım. Gayet haklısın. Benim de iki civcivim var. Aşırı hareketli hem de. Evde pencere kenarını geçtim yatağı koltuk sehpa sandalye hiç bir şey yok. Balkona bile oturmak için masa sandalye yok. Havalandırmak için pencereleri açtığımda odaların kapısını kapatıyorum. Ya da eşime söylüyorum pencereyi açtım haberin olsun diye. 4 yaşındaki bir çocuk evet düşeceğini bilir ama yine de hareketlerini kısıtlayamaz. Ben gerçekten düşünmesem sizin tabirinizle pimpirikli olmam de geç. 

0 oy
(1,997 puan) tarafından

Kaynana sizin gibi bakamaz çocuğunuza cam açık olsun düşsede sorun yok der gibi davranan insanlardan hem uzak durun hem de çocuğunuzu emanet etmeyin 

0 oy
(173 puan) tarafından

Bazı insanlar çok rahat abimin evi 4 katta çocukları 3, 8 yaşında çocuklar doğdu doğalı cam kapı sonuna kadara acik asla korkmuyirlar çocuklar bı fırlıyor balkona yemin içimde bı şeyler kopuyir ama onların umrunda değil ben asla onların evine gittiğimde oturmuyorum hep çocukların peşindeyim bide bana guluyirlar ☹️ böyle yaptığın için yaşlandım diye ben yaşlanmaya razıyım yeterki o acıyı gormiyim

Abim yalvarıyor resmen kapıları kitle cami hepsini açma üsten aç ama eşi cicuklar dikkat ediyir diyor çıkmazlar 

Çocukların birinin yatağı cama yapışık camda Kilit yok yatağa çıktıklarında cam dizlerine geliyor dusun

(1,352 puan) tarafından

Offf Allah korusun ya benim gözüme uyku girmez nasıl rahat insanlar var 

0 oy
(4,802 puan) tarafından

4 yaş çocuğu geçtim 9 yaşında kızım var balkon camekanın dan bakmasını istemem . Bazen uyurum camekanları kapatır öyle yatarım

Ha açmak istese zaten açar 9 yaşında ama onuda tembihlerim uzak dur camekanın önünden die 

Bence onlar aşırı rahat 

0 oy
(1,332 puan) tarafından

Hiç aldırma canım tabiki dikkat edeceksin bak sana çok etkilendiğim birşey anlatayım 11 yıl oldu ben bu olayı duyallı hala içim acır... Ben yurt dışında yaşadım 2 yıl orada komşular bana 17.katta oturuyordum dikkat edeyim diye anlattılar bunu o 2 yıl yüreğim ağzımda yaşadım.. Başka  bir  türkün çocuğu 17.kattan düşmüş annesi bahçede imiş ve bakıcısı çocuk uyuyor diye odasına girmemiş 3 yaşlarında felan çocuk annesine de birrşleeri gidip bir Türk çocuğu camda düşmüş gelin bakın demişler kadın gitmiş kendi çocuğu 

0 oy
(15,389 puan) tarafından

Haklısın tabi de mesela görümcemin de öyle kızım 5 yaşında oradan düşeceğini çıkmaması gerektiğini biliyor 

3 yaşındaki oğlum çıkmış camı açmaya çalışıyor 

Kız çocukları daha bilinçli ☺️

(1,352 puan) tarafından

Bilmesi bişey değiştirmez ki ama. Herşey bilerek isteyerek olmuyor sonuçta. Oynarken de olabilir. Mesela dün gittigimde kaşla göz arasında cama çıkmış pencereyi açıp dışardan babasına bakmaya çalışacaktı. Açmadan gittim tabi. Açarken bile dengesi kaybolabilir. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 700 göst.
22 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Kayakaya (177 puan) tarafından soruldu
+3 oy
45 cevap 1,494 göst.
0 oy
11 cevap 406 göst.
6 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde gggfffmmm (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 386 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,026 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,267 soru

24,042,158 cevap

329,169 kullanıcı

...