+1 oy
300 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (46 puan) tarafından

2 buçuk yaşında oglum var bu ara ikinciyi istiyorum inşallah sizce cokmu erken ya  aslında korunmasız ilişki yasiyoruz ama olmuyor doktora  gidip üstünde durmadik ta eşim erken diyor doktora gtmek istemiyor ben istiyorum :/

17 Cevaplar

+2 oy
(573 puan) tarafından

Bence erken ama sen bilirsin tâbi bakacak sensin sabrın gücün varsa en iyisini siz bilirsiniz ama ablamın 2 oğlu var biri 2 yaşında şuan diğeri 4 delirmek üzere 

(46 puan) tarafından

Allah sabrını verir tabi zor özellik desteksiz büyütmek benm hem annem hem kayinvalidemin cok desteği olduğu icin heralde ondan bu cesaret 

-Reklam-
+1 oy
(22,911 puan) tarafından

Ne kadar zamandır olmuyor peki? 

Benim çocuklarımın arası 3 yaş. 3 4 yaşın ideal olduğunu düşünüyorum. Zorlanıyorum evet. Zorlandım da ama olup olup gidiyoruz Allah'a şükür.  Birbirlerini çok seviyorlar. Kavga ettikleri de oluyor. Bagriş cigristan bazen basım da şişiyor. Ama pişman değilim Allah'a şükür 

(46 puan) tarafından

Okul dönemi vs düşünürsek 3 4 yaş bencede ideal bi 7 aydır deniyoruz olmuyor ilkinde de böyle olmuştu zaten suan olsa 9 au hamilelik donemiyle 3 yaşı görüyoruz 

(22,911 puan) tarafından

Aynen 

+1 oy
(1,940 puan) tarafından

Ben şu an 2.5 yaşında ki oğlumla tımarhanelik olacakken böyle postlar okuyunca acaba sadece ben mi böyleyim diyorum 😅🥹

(46 puan) tarafından

Merak etme aynıyız bende söyle düşünüyorum nasil olsa ev ahali timarhanelik olmusken oda olsun aradan çıksın :)))

(1,940 puan) tarafından

Senin destekçilerin varmış ama ben gurbette yaşıyorum benim için zor olur kesin Bakırköy yatılı giderim kız 😀

+1 oy
(2,513 puan) tarafından

İkinci çocuk için her zaman erken 😄 saka bir yana bence ilk çocuğun kendi kendine yetmeyi bilene kadar ikinci düşünme. Benimkilerin arası 5.5 yaş geçen oğlum hasta oldu acaba erken mi yaptık ikinciyi diye düşündüm 😀

(46 puan) tarafından

Diyosun 3 4 yaş ideal deyip kolları sıvadım bakalım :)

(2,513 puan) tarafından

Allah kolaylık versin 😊

0 oy
(1,236 puan) tarafından

Bence 3 ve  sonrası  diye dusunuyorum şuan ikinci gebeligim kardeşi doğunca 4  olcak oğlum  biraz daha bağımsız  ona güveniyorum okula falan başlar 

(46 puan) tarafından

Bence de yas farki 3 4 diye düşünüyorum 

0 oy
tarafından

Biri 6 yaşında biri 3.5 aylık , az kaldı Huni takıp gezeceğim 🤦🤦 çok yoruldum bu sıralar 

(9,706 puan) tarafından

Bende yaş farkı arasında kararsızım yaa geç yaptın diye pismanmisun canım daha erken yapsaydım diyormusun hiç 

tarafından

Yok canım nasip ama biraz daha geç olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum 😁🤣

(46 puan) tarafından

Canm oylede etrafimda okula baslayip küçük cocuguyla büyük sorun yaşayanlarda var ben en azindan okula baslamadan kucuk  2 yaşinda olsun istiyorum okul sadece ulaşım icin degil dersleriyle felan iyi ilgilenebilmek icin de

0 oy
(4,689 puan) tarafından

Bakacak olan sensin canim, ama birinci kucukken kazara hamile kalan arkadasim ne zaman arasam bitkin yorgun, 2 dakika konusamiyor telefonda. Ve en son depresyona girdi ilaç kullandi bir muddet. Yani yapin hassassa biraz daha bekle derim, herkesin harci değil tek basina iki kucuk cocuk bakmak

(46 puan) tarafından

Doğrusunuz ben malesef öyle güçlü annelerden değilim yada çok kafaya takiyorum bi gun yemek yemese o gün uyuyamıyorum ikinci de şuan yorabilir sanırım 

0 oy
(1,302 puan) tarafından

Benim oğlum 3 yaşında kızım 6 aylık. Vallahi yaş aralığı bize göre çok ideal nerdeyse hiç zorlanmıyoruz

(46 puan) tarafından

Gerçekten mi oğlum maşallah beni yormadı ama ben hastaliktan cok korkuyorum biri hastalannca hepsi hastalaniyor ve anneye daha cok ihtiyaçları oluyor mesela bu süre insanı yoruyor değil mi 

0 oy
(3,454 puan) tarafından

Çocuğunuzun karakterine, sizin sabır ve enerji seviyenize göre değişir bu. Kendinizi hazır hissediyorsanız altından kalkabilirim diyorsanız neden olmasın? 😂 Benim öyle bir şansım olmadı. İlkinden sonra hep sürpriz hamilelikler yaşadım. 3. Bebeğime 32 haftalık hamileyim. Final yapıcaz Allah'ın izniyle 😂

(46 puan) tarafından

Hahaha çok iyi canları sağolsun bnm ha deyince olmuyor 8 aydır deniyoruz malesef nasilsin çocuklarla hayat nasil geciyor :))

(3,454 puan) tarafından

Zor fena halde zor. Kolay diyenin kesin bakıcısı vardır çaktırmıyordur 😂 hamilelik olmasa altından her şekilde kalkılır. Ama hamileyken olmuyor ya. Doğuma gün sayıyorum gücümü geri kazanabilmek için. Yüce rabbim altından kalkamayacağımız yük vermez. Halimize bin şükür bu günlerimizi aratmasın Rabbim 

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Maddi durumun iyiyse , kendini hazır hissediyorsan neden olmasın.  Ha deyince de gebe kalacak değilsin.  Çalışmalara başla 🙂

(46 puan) tarafından

8 aydır var ama nasip olmuyor :)

0 oy
(970 puan) tarafından

Ben 5yil ara verdim bana gore boyle daha iyi zorluk olmuyor.Burada ama cok goruyorum yas farki yakin doguruyorlar zorluk oldugunu soyluyorlar.Ama bakacak olan sensin kendine guveniyorsan neden olmasin.

0 oy
(8,876 puan) tarafından

Biri 6 diğeri 1 buçuk yine zor yine zor 

0 oy
(1,372 puan) tarafından

Bende böyle istiyorum Allah nasip ederse 30 yaşındayım ilki daha doğmadı bile ama o 2 yaşına gelince ikinciyi istiyorum sonrada çocuk defterini komple kapatmanın derdindeyim doğdğunda 3 olur ztn yarım gün okula gönderirim  ilerisi için daha çok zorlanırım diye düşünüyorum

(46 puan) tarafından

Bnde 29 yaşındayım onuda düşünüyorum biliyormusun yas ilerledikcemi  bilemiyorum ben kendime zaman ayirmak istiyorum artik bi an düşünüyorum yapiyim büyütuyüm aradan çıkarayım diye :)Rabbim kısmet ederse tabi 

(1,372 puan) tarafından

30 üstüne geçince riskli gebeliğe giriyor hamile kalmakta zorlaşıyor gittikçe ama önemli olan annenin psikolojisi yetebilecekmisin maddi imkanlarda önemli 

0 oy
(713 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında 1 aylık bebeğim var Allah'ın gücüne gitmesin her gün agliyorum keşke 5 yaşında olsaymis Allah bana bağışlasın ama çok zor yine sen bilirsin 

(46 puan) tarafından

Destekcin yokmu canim

(713 puan) tarafından

Sezeryan doğum yaptım geldim 5 gün annem baktı sonra işe başladı kaynanam gelmedi çok zorlandım dikişli dikişli şuan bile agliyorum:(

(46 puan) tarafından

Ah ya keşke yakınlarda olsak yardımına gelirdim biliyorum cok zor eşinin umarım yardımı oluyordur Allah sabır versin

0 oy
(6,988 puan) tarafından

Bende istiyorum ama olmuyor doktora gittim sorun yok dedi

(46 puan) tarafından

Eşinizde görünsün mutlaka ilk cocugum benimde olmadi esimde cikti bazi sorunlar ondan sonra oldu benim

(6,988 puan) tarafından

Göründü cnm ondanda sorun yok kızım iki yaşında bakalım nasip artik

0 oy
(11,486 puan) tarafından

Bence erken değil hemen olmayadabilir belki kaç ay sonra olacak. Birde 9 ay karnında kalacak oğlun 3 buçuk yaş olur 

(46 puan) tarafından

Zaten 8 aydır olmuyor 

0 oy
(4,519 puan) tarafından

bir dönem zorlanacağın kesin, ama sonrasında rahat edersin. yeğenlerimin arası 2.5 yaş. ablam çalışıyor ve ailelerden uzakta. ciddi manada zorlandı, 2 sene ücretsiz izin aldı bakabilmek için falan ama ne zaman çocuklar okula başladı, yani (kreş , anaokulu vs) rahat etti. çalıştığı için ekstra yoruldu. ama büyüdüler işte biri 4.sınıfa geçti şimdi diğeri de 6.sınıfa

annem de çalışan bir kadındı, üstelik eskiden doğum izni de 42 günmüş düşün. 

biz 3 kardeş 84-86-90 lı yıllarda doğmuşuz ard arda

kaynanam annem de yardımcı demişsin, kafana da yatıyorsa olur inşallah. 

doktora gitmek için eşini beklemek zorunda da değilsin, bir kadın doğuma gidip muayene olabilirsin, kan değerlerine baktırabilirsin. folik asit içmeye başlayabilirsin

(46 puan) tarafından

Evet şükür destekcilerim sağolsunlar canım ilk cocugumda da sıkıntı eşimde çıkmıştı ondan ikna edemedim 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 321 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 658 göst.
4 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuokay (55 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 508 göst.
0 oy
1 cevap 119 göst.

Kategoriler