+1 oy
317 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (21 puan) tarafından

Bir daha dünyaya gelsem evlenmezdim diyen koca psikolojik siddetmi uyguluyor siz olsanız nasıl hissederdiniz kendisi evliliğin çok ağır bir müessese olduğunu söylüyor kendisine göre değilmiş evlilik

12 Cevaplar

+3 oy
(14,816 puan) tarafından

Bunun sevgisizlikle alakalı olduğunu düşünmüyorum ben. Kimi insan tek başına daha mutludur eşinizin dediği gibi evlilik büyük sorumluluk gerektiriyor konunun sizle alakalı olduğunu sanmiyorum

-Reklam-
+3 oy
(4,372 puan) tarafından

bu evlendiği kişiyle alakalı değil. genel olarak bazı kişilerde bu his oluşur. burada bile var, şimdiki aklım olsa evlenmezdim diyen. 

60-70 yaşındakiler de diyor çoğunlukla evlenmeyin diye. 

kimine evlilik hayatı zor gelir. bu da gayet normal

(6,044 puan) tarafından
+1

O cümleyi kuranların çoğu emin ol istemem yan cebime koy hesabı

(4,372 puan) tarafından
+1

Aslında çoğunun ekonomik özgürlüğü olsa ya gerçekten evlenmezdi ya da boşarlardı kocalarını. 

(6,296 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+1

Anne olduktan sonra annelik sorumluluğunu kaldıramayıp, anneliğini sorgulayan insanlar var. 

Bence de evlilik herkese göre değil ve bu insanlar ile yaşamak çok zor. 

(4,372 puan) tarafından

toplumda evlilik bir zorunluluk gibi görüldüğü için çoğu kişi evleniyor zaten. evlenmeyene evde kaldı muamelesi yapılmasa, psikolojik baskı kurulmasa yine çoğu kişi evlenmez. 

erkek veya kadın evlenmiyorsa artık bir yerde kesin kusuru vardır diye etiket yapıştırıyorlar hala. oysa bu kişinin kendi tercihi de olabilir  çevremde böyle arkadaşlarım da var. sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorlar. 3-5 sene sonra ayrılmak için niye evleneyim diyorlar, haklılar da. bir kısım da çocuk yapmak için evleniyor. 

+3 oy
(1,377 puan) tarafından

Ben de eşime söylüyorum onu. Yani onunla falan alakalı değil ama bence de çok zor bir sorumluluk. Eşimi seviyorum, mutluyum ama başka şansım olsa evlenmezdim. Biraz dünyanın kanunu gibi işlediler beynimize maalesef 

+2 oy
(2,496 puan) tarafından

Doğru diyor evlilik ağır bir müessese bende daha geç evlenenilirmişim dıyorum veya hiç evlenmemek de olurmuş farklı bir boyut çünkü 

+2 oy
(6,619 puan) tarafından

Evet evlilik ağır bir mühessese oyüzden herkes evlenmemeli masum insanların da başlarını yakmamış olurlar bence senin eşinde bunlardan biri bence seni üzdüğünde göre 

+2 oy
(22,847 puan) tarafından

Boşanmak istediğini direkt söyleyememis ama dolaylı olarak söylemiş erkek kişisi. Bu psikolojik şiddet mi bilemem ama eşinin fikrinin üstüne konuşmalısınız bence. 

+2 oy
(355 puan) tarafından

Her bünye evlilik sorumluluğunu kaldiramiyor. Seninle alakası yok canım boyle dusunmesinin. Benim eşim normalde çok rahatına düşkün tembel bir insan ama evlendigimizden beri çalışıp çabalıyor ve çok yoruluyor. Hicbirseye yetisemiyor, ben kendim takip ediyorum ve bir yandan ona üzülüyorum. Bazen tartışırken beni takdir etmiyorsun hiç der ki tam tersi hep takdir eder şefkat gösteririm. Ama eşimin yaşı 30 olsa da evlilik olgunluğuna daha erişemediğini gozlemleyebiliyorum. Şu an gebeyim, muhtemelen bebiş doğduktan sonra adapte olacak. Sizin eşinizin de belki olgunlaşması gerekiyordur. Eğer yüzünüze çok tekrarlarsa bu sözlerinden dolayı incindiginizi dile getirin hatta gerekirse çocuk gibi şikayet etme tarzında üstüne gidin ki bir silkelensin. 

+1 oy
(942 puan) tarafından

Boyle dusune bilir bazi insanlara zor geliyor altindan kalkaamayacak gibi belkide yetersiz hiss ediyor kendini amma bunu sana soylememeli bence

0 oy
(23,369 puan) tarafından

Bunu bende söylüyorum ama eşimin yüzüne onu kasdederek değil evliliğin daha da doğrusu anneliğin sorumluluğu ağır geliyor ama eşimi de oğlumu da çok sevdiğim için benim evliliği kötüler şeklinde konuşmam eşimde acaba mı dedirtmez bence lafından ziyade tavrı önemli bunu hangi ortamda neyi amaçlayarak dediği de 

0 oy
(15,026 puan) tarafından

Yo adamın fikri bu olabilir ya. Sorumluluklarını aksatmıyorsa bence sorun yok. Evlilik realiteyi de getiriyor beraberindw körkütük aşık kalan insan sayısı çok az

0 oy
(4,007 puan) tarafından

Valla bende geçen gün kocama demiştim, şimdiki aklım olsaydı seninle evlenmezdim hatta hiç evlenmezdim bekar kalırdım dedim,evlilik çok ağır bir sorumluluk ya valla bazen taşıyamıyorum

0 oy
(4,200 puan) tarafından

Ben de evlenmezdim. Evlilik sorumluluğu Çok zor bir de çocuk olunca 100 kat daha zorlaşıyor. Ki benim eşim hiç zor bir adam değildir ona rağmen diyorum bunları.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 436 göst.
0 oy
13 cevap 772 göst.
8 Eylül 2018 Aile & Aşk kategorisinde Misafir546 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
30 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Eminenida (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 882 göst.

Kategoriler