Arabası olmayan belki beni daha fazla anlıyordur :( biyere gidemiyoruz bişey yapamıyoruz neblim bir deniz olsun bı piknik olsun Trakya bolgesindeyiz görüyorum arkadaşlarım arabalarıyla denize falan gdyor bizde kiradayiz hani onuda geçtik ehliyet var eşimin araba yok bı hastaneye bile gidemiyoruz tek geçen sene oda ilkez iki kere denize gttik abimler falan aralarında ayarlardı eşimle eşim sürdü öyle yani tatil yapmak istyorim gtmek istyorim 5 yaşındaki kızım hep ağlıyor istyor iki gün önce rüyada sayıkliyordu denize geldik mi hani araba dyordu yemin ederim Allah bizede nasip etsin inşallah tabi önce sağlık olsunda insan üzülüyor dimi kızlar sizde benim durumdamisiniz
Allah sizede nasip etsin inşallah ama bir kaç gün araba kiralayip gezip denize gidebilirsiniz canım
Geçen sene öyle yapmıştik ilkez yemin ederim oda bizim aileyle beraber oda pahalı valaha eşim yeni ise grdi devam etsin de inşallah gidebilir çok istyorim tatil gidemeyizde günü birlik anca
Bizim arabaya özel otoparkta başka bir araç çarptı. En az 40 bin lira masraf oldu ve 2 hafta tamircide kaldı aracımız. O zaman anladım kıymetini. Gerçekten zormuş
İnşallah alırsınız ilerde
Çok zor dimi bı telefon gbi bir şey yani çok ihtiyac gecen çocuk hastlandi hemen taksi tutu bı dünya para gtti
Arabanın da masrafı oluyor tabi yakıtı sigortası vergisi ama gülü seven dikenine katlanır.
Doğrudur ama herşeyin masrafı var insanın kendi aracı olması başka bişey yani
Rabbim nasip etsin canım kiralasanız olmazmı yada günübirlik denize taksi ile gidip gelinir yakınsa arabasız zor hele çocuk oldumu daha zor bizimki bakımda pazartesi çıkacak kocam girip çıkıp ofluyor motorla turladı geldi oda kesmedi yarın daha beter olur kesin
Valaha çok zor kiralariz en fazla tabi kalırsa bir ay snra denize falan çocuk çok istyor
Anliyirum canim bende hic gitmedim tatile benim oglan daha kucuk de bilmiyo bilse o da ister ama arabasizlik cok zor bu devirde ihtiyac kayinbabamin arabasi var bizim onlar kullaniyo kaynim hic inmez zaten bize duserse bizde isimizi hallediyoruz mesela kene cikti dimi cocuk parka gidemiyo burda bi market var belki bilirsin gimsa mutfaktan tut ev gereçleri iste oyun alani yemek bolumu falan var fiyati da uygun cocugu oraya goturelim diyoruz evde eksikler oluyo gimsaya gidince aliriz gimsaya gidince yapariz diye diye erteliyoruz kac aydir bi buyuk strec alacam gidemedik ki gitsem eksikler birikiyo cocuk durmuyo birini alsam digerleri kaliyo dedigin gibi bi hastane isi olsa taksiyle gidiyoruz dunya para tutuyo zaten annemler uzak Allahtan onlar araba aldi da gelip beni goturuyolar simdi kaynanamda tasinacak uzaga bizim araba isi yatti
Valaha dogrudr geçen çocuk ta hastalandı taksiye bı dunya para gtti bı yere gidemiyorz donmuş desen gtmiyor öyle yerlere mesela denize falan illa araba olması lazim
Canim biz ankaradayiz denizi gectim bi gece konaklamaya bile gitmedik cocukla oyobus dolmus kullanamıyorum zaten
Bizde vala çocuklar var bı hastaneye donmisla gtsem canım çıkıyor oda gidene kadar
Bizimde yok aynı durumdayız bıryere gıdılemıyor zor oluyoruz ilerleyen senelere inşallah nasip olur
İnşallah inşallah
Kız bizim varda noluyo ne tatil ne gezme adamın iş yoğunluğundan anca köy oda istemeye istemeye
Mesela bayram tatilinde falan illaki bir boşluk olur
Olmadı valla bu sene ben uçakla gittim aileme falan
Bizim arabamız da var gezmiyoruz ki bacıımm
Nedenkiii
güzelim çoook üzüldüm şuan mahzunsun Allahtan bolbol iste en güzelini verir mutlaka. gerçekten çok önemli
Valaha öyle Allah nasip eder insalalh
Bizim arabamız var ama yine de en iyi ben anlarım eşim arabamizi satıp yeni araba aldı akraba diye güvendik araba her gün mü arıza çıkartır her gün sanayideydi en çok da bayram da planinim bozulmasına sinir olmuştum sinirden ağlamıştım gezeceğiz diye plan yaptık tam yola çıkacağız araba bozuldu kimse de vermedi arabasını yaptırdık ama bayramdan sonra yapıldı onun üzerine eşim kaza yaptı 3 ay da öyle arabasız kaldık bizim pikap da var ama çocuktan dolayı her yere gidemiyorsun yasak çünkü milletten araba istiyorduk kimisi de vermiyordu simdi araba sanayiden çıktı ama diken üstündeyim modelsiz de olsa her eve araba şart Rabbim size de nasip eder İnşaAllah
Gerçekten öyle insanın ayağını yerden kessin enazindan bı çarşıya bile gidemiyorsun
Yanlış anlamayın ama bu durumdan çok şikayetçiyseniz anladığım kadarıyla ve bunu da sık dile getiriyrosunuz ki kızınız bu derece içselleştirmiş ve sayıklıyormuş. 5 yaşındaki çocuk araba deniz tatil diye inliyorsa sizin etkiniz altındadır. Bu kadar sitem etmeyın. Biraz daha olumlu bakın. Çocuklarınızın yanında bu sitemleri bırakmanızı öneririm
Kim benmi ben burda kziim üzüldü dye dile getrdim hep dyor denize gidelim dyor ben hiç bahsetmiyorum ki bende şok oldum o sayiklayinca canım uzulecegini bildiğim hâlde niye bahsedeyim ona
Bizim araba yokken hersene denize gidiyorduk otobüs ile bazende şehir dışı günü birlik gezilere gidiyorduk turlarla illa araba şart değil ki bunun için vakit ve nakit lazım bence
Donmis Bursa'da gdyorda uzak cnm oyalaniyor iki üç saat bide deniz olsa mesela yanında bile bırakmıyor ki taaa nerde bi dünya para veryorsun bide bebek emzdyroim arabamız olsaydı rahat ederdim ama dönmüşta otobüs te bebekte emzdremoyorsun
Anladım canım bebekle zor tabii
Yakın olsaydık ben götürürürdüm
Allah razı olsun insalalh nasip olur bizede
Bizim de bu sene alındı gerçi ama. Ondan önce kıştan tatil aldık hep. Uçak falan içinde olarak, taksitle. Böyle bişey de düşünebilirsiniz isterseniz.
İşte eşim calisyor falan izin olmuyor denk gelirmi bilemiyorum bzde alacaktik eşim araba yazılmıştı ama evi taşıdık sağlıksız gebelik geçirdim kürtaj oldum bdaha hamile kaldim.baya borçlandik araba da gtti.oyle
Rabbim en güzelini nasip etsin
Araba benım için herşey çünkü eşim şehir dışı yurt dışı hep bizden uzakta araba olmadığı zaman perişan olurum
Ulaşım çok önemli yemin olsun
1,471,763 soru
24,103,024 cevap
332,536 kullanıcı