0 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde (18,668 puan) tarafından

Günaydın kızlar. Aranızdan safra kesesi ameliyatı olan var mı? Eşimin safra kesesinden taş ve camurlasma var. Arefe sabahı sancilandi hastaneye gitti akşam 5 e kadar sanciyi durdurmak için 7 serum verdiler. Bayram tatili araya girdiği için eşim bayram tatili boyunca her gün günde 2 3 hastaneye gidip serum alıp geliyordu. Salı günü de poliklinik açılınca hastaneye gittiler ve direk yatış verdiler. 3 gün hastanede kaldı bir şey yeme içme yasak su bile. 3 gün hastanede aç susuz şekilde sadece serumla beslendi. Doktorun söylediğine safra kesesi kaşar gibi erimiş ciğere yapışmış ameliyat için safra kesesinin kendini kalıp gibi toplamasını beklememiz gerekiyor dedi. Bu da 2 ayı bulurmus. 5 farklı ilaç ve diyet listesi verdiler bize. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? 

7 Cevaplar

0 oy
(18,668 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yok mu olan arkadaşlar?

(3,929 puan) tarafından

Aldırın gitsin babam seneler önce aldırdı sorun yaşamadı hoc 25 senedir 🙂

(18,668 puan) tarafından

Aldirmasina aldıracaz. Hatta biz taburcu olunca direk Adana'ya gider orda ameliyat olur diye düşündük ama doktor safra eridi ameliyat riskli olur 2 ay bekleyin diyince gitmedik.

-Reklam-
0 oy
(5,426 puan) tarafından

baya kötü olmuş o zaman eşinin durumu. benim eşimin de ameliyat olması gerekiyor, olmuyor 🤦🏼‍♀️

annem, ablam, eniştem oldu böyle bir şey duymadım 

(18,668 puan) tarafından

Neden olmuyor ki? İlerlerse sonuçları daha kötü olabilir. Biz şimdiye kadar anlamadık hiç belirti yoktu birden gelişti her şey. Bende eşini ikna etmeye çalış. Eşimin o sancı çekerkenki halini görünce benim bile canım acıyordu 

(5,426 puan) tarafından

ya tam olmaya karar verdi, deprem oldu. sonra yine oldum dedi başka bir şey girdi araya. erteliyor da erteliyor. 2-3 farklı doktor görüşü de aldı garanti olsun diye hepsi ameliyat dedi. erkekler bir tuhaf. eniştem de 8-10 yıl sonra falan ameliyat oldu

(18,668 puan) tarafından

Hmm anladım canım. Bizim umarım aksilik çıkmaz bir an önce toparlar.

(5,426 puan) tarafından

inşallah, senin bu yazdığını görünce de gözüm korkmadı desem yalan olur 🤦🏼‍♀️

0 oy
(1,882 puan) tarafından

Ben 4 kere safra atağa geçirdim. Hiç hastaneye gitmediğim için teşhis de konulamadı. Karaciğer enzimlerim 1000leri görmüştü. Aynısını bana da yaptılar. 2 ay kadar diyet spor ve ilaçla hem safra kesesi hem karaciğer toparlandı.  Sonra aldılar. Sakın ama sakın diyetini aksatmasın.  Tekrar safra atağı geçirirse süreç başa döner. 

(18,668 puan) tarafından

Evet doktor da bize ilaçları ihmal etmesin diyete dikkat etsin dedi. Ama spor falan yapın demedi. Dün sabah kontrole gittik tahlil verdik karaciğer emzimleri çok iyi normale dönüyor dedi. Haftaya da dahiliye kontrole git dedi. Ondan sonra düzenli olarak tekrar genel cerraha kontrole gidecek. Umarım hemen toparlar da ameliyat olur.

(1,882 puan) tarafından

Enzimler bu kadar hızlı düzeldiyse daha hızlı toparlar canım merak etme :)) 

(18,668 puan) tarafından

Evet canım..doktor emzinmler dusmezse 6 gün hastanede tedavi edecez dediler ama baktılar enzimler iyiye gidiyor enfeksiyon değerleri de düştü 3. Gün taburcu ettiler. Ama az önce yavaştan ağrım başlıyor dedi. Morali düştü yine

(1,882 puan) tarafından

Ne yedi kahvaltıda

0 oy
(28,146 puan) tarafından

Günaydın yok canım annem olduda taş vardı baya ama erime ilk defa duydum çok geçmiş olsun eminecim

(18,668 puan) tarafından

Bende erimeyi ilk defa duydum. Doktor önce bize açıklama yapmadı. Eşim 3 gün yattı hastanede. 1 gün kaynım 2. Gün görümcem gitti hiç biri de akıl edip sormadı neden 2 ay sonra diye. 3. Gün ben gittim eşimin yanına. Doktora sordum. Neden 2 ay enfeksiyon var diye mi yapmıyorsunuz yoksa başka nedenden mi dedim. Hayır enfeksiyon değerleri bayağı düştü. Ama safra kesesi kaşar peyniri gibi eriyip ciğere yapıştığı için ameliyat riskli olur o yüzden önermem dedi. Başka doktora gidersek yapar mı dedim. Başka doktora giderseniz yapabilir de yapmayabilir de ama ben yine 2 ay beklemenizi öneririm dedi

(28,146 puan) tarafından

2 ay boyunca ağrımı çekecek enişte oda zor bi yolu olmalı ya nasıl erimiş neyden erirmiş acaba

(18,668 puan) tarafından

Az önce dedi yine ağrım var. Umarım başa dönmeyiz. Nasıl erimiş biz de bilmiyoruz. 

0 oy
(7,243 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun ablamda bir senedir sancısını çekiyor doktorlar ameliyat etmiyor lupus hastası olduğu için yumurta giren hiçbir şey yeme demiş ilaç falan da vermemiş ilaç kullanıyor diye çok geçmiş olsun ablamdan biliyorum çok kötü bir ağrısı var nasıl bir diyet listesi verdi size paylaşır mısınız acaba ben de ona versem

(18,668 puan) tarafından

image

image

bize böyle bir liste verildi ama tabi siz yine de doktora danışın. Benim eşime yumurta yeme demedi mesela doktor sadece haşlanmış yumurta yiyebilir. 
(7,243 puan) tarafından

Onada yumurta ve hamur işi içine yumurta giren ne varsa yeme dedi sancı yapıyor istersen sen de bir dene

0 oy
(287 puan) tarafından

Yapışma olmadı ama annemin safra kesesi alındı üç sene felan oldu. 

0 oy
(6,777 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım doktorun dediğinden şaşmayın  

Ben bir safra kesesi ameliyatı yüzünden şuan bu haldeyim 

(6,777 puan) tarafından

Birde yağlı birşey yemesin ki safra üretmesin oda Cok etkiliyor asit gibi yakiyor

(18,668 puan) tarafından

Evet canım doktor diyet listesi verdi yağlı tuzlu baharatlı asitli şeylerden kaçının dedi. Listeye uyuyorum umarım işe yarar. 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 330 göst.
0 oy
4 cevap 243 göst.
14 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Summer33 (1,307 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 125 göst.
30 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Feyzaer1998 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
5 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,110 soru

24,149,407 cevap

334,833 kullanıcı

...