4 aylık kızım var ateşi şuan 37 uyumuyor da 3 4 defa calpol verdim dünden beri fitil daha mı etkilidir
Asi ateşi zaten bir iki gün sürer geçer. 38 ve üzeri olmadıkça ateş düşürücü vermeyin boş yere bağışıklığı düşürmüş olursunuz. 37 derece hafif ateş bile değil. Benim normal vücut sıcaklığım örneğin. Sadece zibinla yatırın ılık kompres yapın yeterli. Bir gün geçmiş. Dus aldirabilirsiniz. Soğuk değil ılık yapın kompresi de. Elleri ve ayakları soğuk ise geriden gelen ateş olabilir duş aldirmaniz faydasına olur. Calpolu vermeyin artık boşuna organları yoruyorsunuz. Calpol her huzursuz olduğunda verilecek birşey değil çocuğun ast değerini yükseltir. Karaciğer hasarina da sebep olur. Fitil zaten çocukta hiç gerekli birşey değil. O da parasetamol. Kullandığıniz calpol ile aynı. O dusurmediyse fitilde düşürmez.
Birde genel olarak bilginiz olsun calpolu böyle üst üste 3-4 kez vermemelisiniz. Verdiniz 1-2 kez düşmedi ateş. O zaman ibuprofen içeren dolven tarzı ilaçlara geçin. Tabi sizinki daha 4 aylık. İbuprofen içeren ilaçları 6 ay itibarı ile kullanabilirsiniz genel bilginiz olsun diye yazayım dedim.
37yi duşla düşürsen daha iyi gibi. Pamuklu ince şeyler giydir
Dün 4 ay aşısı olmuştuk sanırım onun yan etkisi
Bende dün 4 ay aşısı oldum uyanık olduğu sürece ağlıyor iki kere parol verdim hem aşıdan önce hem sonra
37 derece ateş sayılmıyor ilaç bile verilmiyor çocuğu serin tutun yeter. Fitil hiç sağlıklı değil doktorun paylaşımında görmüştüm kalp krizine yol açabiliyor. Her şeyi yapıp artık 39-40 çocuğun ateşi asla düşmezse son çare kullanın yazmıştı doktor .
38den sonra genelde ateş düşürücü verilmesini öneriyorlar ılık bir duş aldırıp sadece zıbınla serinletsen ateş fazla olmadığında calpol bile verme bence
37 ateş değildir 37 üstü ise bebeğe uygun şurup ver
37.5 kadar ateş ateş değil demişti doktor bize 37 bence ateş değil sen çocuğu atletle tut saicak olmasın ara ara ılık su kompleksi yap düşer birazda calpol var bence yeterli
3-4 defa calpol verecek bir durum yok aslında boşyere bağışıklığı düşürmeyin biraz savaşsın
37 ateş değil fitil ile müdahale edilecek ateş hiç değil canım bir de aşı yan etkisi diyorsun yarına geçecek o ateş
1,486,893 soru
24,307,832 cevap
344,555 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın