0 oy
224 göst.
Diğer kategorisinde (74 puan) tarafından

Yaşadığım ywrde benim yaşımda bir genc intihar etmiş 25 yaşında 10 ay önce evlenmiş eşi ile cok mutlularmış kumar borcu ve tefeciden dolayı asmış kendini çok üzğldğm eşi 2 aylık hamile imiş kalanlsr nabcak o kız nabcak gepegenceceik nasıl cana kıyılıyor  o anda bir perde mi iniyor anlamıyorum rabbim allahım sen bğyğksğn 

7 Cevaplar

0 oy
(23,817 puan) tarafından

Yakın zamanda iş yerinden tanıdığım birinin böyle bir haberini aldım ve derinden etkilendim ölüm dışında her şeye çare vardır ama işte insanın basireti bağlanıyor galiba 

-Reklam-
0 oy
(144 puan) tarafından

Benim dayım da böyle şekilde vefat etmişti maalesef çok üzülüyorum açıkcası böyle olayları duyunca keşke yaşasaydo da her şeyimi verebilseydim bi can ortadaki ve gittikten sonra hiçbir şeyin önemi kalmıyor

0 oy
(1,985 puan) tarafından

Yanlış yolda kaybolunuuurr. İman zayıflığı olarak değerlendiriyorum bu durumu. Ödeyemeyeceklerı borcun altına giriyorlar. Sonuç ödeyemeyince ölüm kurtuluş oluyor onlar için. Allah affetsın

0 oy
(345 puan) tarafından

Psikolojik olrak en dipte olduğun andır o  ben yaşadım 32 yaşında ilk kez yaşadım hemde   benim iki çocuğum biri bebek daha 2 aylıkken domuz gribi influenza gecirdik iki evladimda bende ateşler içindeydik  büyüğüsayikliyor  ateşten inliyor küçüğü boğuluyor nefes alamıyor her gün doktordayiz iğne serum falan  ama ateş direncli iğneye seruma  rağmen yaniyordular hep ve biz 3 ay perişan olduk bu süreçte artık Allahim ben evlatlarına bakamıyorum yetemiyorum  demelere başladım habbire agliyordum bebeğimi hastaneye gitrduk asla bir yudum süt icmiyordu  hava verdiler iğne yaptılar vs vs en sonunda eşime dedim ben oluyumde ailen bari baksın çocuklara bu çocuklar benim yüzümden olucek diye  ağlıyordum  panik gibiydim   ve artık hiç bişey yapmadan uyumak istiyordum ha bire uykum geliyordu ve artık tamamen ölmek istiyordum silah var evde onu aldm tam yapcaktimki eşim engel oldu  psikiyatriye randevu aldı götürdü  doktor ilaç verdi 6 aydr kullanıyorum  megersem doğum sonrasi bazı insanlarda oluyormuş ve kaygı bozukluguymus  yani o an öyle biseyki hiç biseyi evladını bile gözün görmüyor düşünemiyorum Allah kmseye yaşatmasın ben sinandim kmse sinanmasin

(144 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun böyle düşünmene çok üzüldüm ama unutma çok güçlü olmak zorundasın ve öylesin 2 evladın var onları güzel yerlere geldiğini görmen gerekiyor olabilir her şeyi düşünebiliriz kötü de hissedebiliriz ama sorumluluk dediğimiz şey bu ya sorumlusun hastalanabilirler başlarına kötü olaylar gelebilir allah korusun ama yıkılmaman ve her zmaan onların yanında olman lazım her şey dört dörtlük olmak zorunda değil ama sen annesin 🤍🥺

(345 puan) tarafından

Öyle tabi canm şuan iyiyim zaten 1 ay sonra doktor ilacı biraktrma asamasin agecicek  şükür duzeldim benim tek korkum evlatlarimi kaybetmekti  onların öleceğini düşündüm ve Allah öyle bişeyle sinasa o an canıma kiyardim gibi   yeterki onlar yaşasın bişey olmasın ben bakamiyorsam bari eşimin ailesinbaksin dedim bide o zamanlar eşim en ufak bir iş kalsa bile bana bakamıyorsun yetişemiyorsun falan diye hep kızardı  hiç destek olmazdı doğum sonrası da yanımda kmse yoktu çok zorlandım yprandim esiminde yetemiyorsun falan demesyle. Kendimi yetersiz hissettim 

(144 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum canım rabbim yardımcın olsun umarım eşinde düzelmiştir gerçekten asla kötü bişey demiyorum inan ki benim çocuğum yok bunu bilemem belki ama en azından empati yapabilirim kimsenin yanında olmaması fln çok üzücü ama tek başına her şeyin üstesinden gelebileceğini biliyorum inanıyorum yani umarım çok daha güzel günler yaşarsın 🤍

0 oy
(243 puan) tarafından

Ayyyy yazikk geride kalanlara çok üzüldüm. Madem kendini düşünmüyorsun aaileni de mi dusunmuyorsun hiç dusunmeden hareket ediyorlar mekanı cennet olsun insallah

0 oy
(5,013 puan) tarafından

Kumar borcu değil de kart borcundan dolayı canına kıyan bir tanıdığım olmuştu. Kadın polisti de, bekardı. yani etrafa borç yüzünden dediler tabi gerçek sebebi bilemem. ama ölümden başka her şeyin çaresi bulunuyor bir şekilde. sadece istemek önemli. 

0 oy
(1,800 puan) tarafından

Bazı şeyler merak edilmez. Rabbim bizi sınamasın.

İbrahim (as) diriltmen haktır ama acaba nasıl diye merak etti, Allah ona kuşlar üzerinde gösterdi.

Üzeyr (as) ise acaba nasıl dirileceğiz diye merak etti, Allah onu 100 sene eşeğiyle beraber öldürüp diriltti.

Bazı şeyler merak edilmez ki başımıza gelmesin. Allah muhafaza.

Kınama duası okuyalım böyle durumlarda ki o durum başımıza gelmesin.

Elhamdülillaahillezii aafeenii mimmebteleeke bihii ve fezzalenii alaa kesiirim mimmen halega tefdzıiilee. Uzatmalara dikkat. 

İlgili sorular

0 oy
36 cevap 895 göst.
+2 oy
7 cevap 385 göst.
4 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (960 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 832 göst.
+1 oy
21 cevap 1,067 göst.
3 Mart 2025 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,772 puan) tarafından soruldu

Kategoriler