+1 oy
184 göst.
Diğer kategorisinde (162 puan) tarafından

Araştırmalarma hastanelerinde stajer ögrenciler giriyo diyolar emin olamadım sabit bi doktorunda olmuyo

13 Cevaplar

+1 oy
(678 puan) tarafından

Araştırma hastanesine gidiyorsaniz intorn ve asistanların izleyeceği hasta olmayı kabul etmiş sayılıyorsunuz. Ben sırf bu yüzden gitmedim. Kardeşim doktor, intornken onu aramislardi çabuk gel normal doğum geldi izleyeceğiz diye. Hastanın kabul etmeme şansı da yok.

-Reklam-
0 oy
(11,060 puan) tarafından

Ben çam sakura da yaptım şehir hastuanesinde ama şöyle hocalarda giriyo yanında öğrencide oluyo öğrenciler izliyo sadece. Onlarında ileride iyi birer doktor olmaları için şart bence 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Eğer ücretli doktor seçersen o doktor giriyor yanında 1 hemşire 1 ebe 2 stajyer doktor 1 doğumhane doktoru 1 intörn doktor vardı ücretsiz olunca normal okulu daha bitmemiş intörn doktorlar gıriyor

0 oy
(713 puan) tarafından

Çoğu zaman doktor bakmıyor öğrenci bakıyor hangi şehirde yaşıyorsun veya doğum yapmayı düşünüyorsun 

0 oy
(4,822 puan) tarafından

Stajer olsa nolur ki hic yapmamis bi stajere hastayi birakip cikmiyolar sonucta onlar once izleye izleye iyice ogreniyolar sonra tecrubesiz olarak yardimci oluyolar en son tecrubeli ve basarili olduysa o sekilde ameliyat birakiliyo ve tek basina yapmiyo yanlis bisey olsa biri digerini uyarir ters giden bi durum olsa doktor gelir anneninde bebeginde butun bilgileri tutuluyo zaten duruma gore dogru tektir hangi doktor olsa ayni seyi yapar benim cevremde ankara bilkent sehir hastanesinde cok dogum yapan tanidigim oldu hepsi de memnundu annem ritim bozuklugundan ameliyat oldu bizde cok memnun kaldik doktorlardan hemsireden herkesten 

0 oy
(4,126 puan) tarafından

stajyer değil asistan doktor giriyor.

stajyer doktor daha tıp fakültesi diplomasını almamıştır, ona ameliyat yaptırmazlar.

asistan doktor ise tıp fakültesini bitirmiş uzmanlık yapıyor demektir. 

asistan doktora güvenilir ama onların başında da uzman doktor olur her zaman. 

riskli gebeliklerde araştırma hastaneleri tercih edilir, özeller bile çoğu zaman üniversite hastanesine sevk eder. 

ben Çukurova tıp da doğum yapacaktım, kanamam olunca da oraya gittim. ama o zaman bina depremde hasar aldığı için ameliyathaneler vs kapalıydı. orada doğurmazdım, yenidoğan yoğun bakımı da kapanmıştı.

beni ya adana şehir hastanesine ya da başkent üniversitesine sevk edebileceklerini söylemişti doktor, preeklemsi yaşıyordum. adana şehir hastanesinde tanıdık doktor olunca oraya gönderdiler. 

0 oy
tarafından

Biraz şans işi galiba ama stajyerler sadece bakıyor öğrenmek zorundalar nasıl ögrenecekler ki zaten ama doktor ebe illaki biri oluyor tek öğrencilere hasta bırakılırmı hiç 

0 oy
(5,807 puan) tarafından

Ben uzak duruyorum araştırma hastanelerinden

0 oy
(2,456 puan) tarafından

Stajyer olan her hastanede stajyerler gelebiliyor. Ben kadın doğum hastanesinde doğum yapacaktım 9 ay boyunca dua ettim ne olur gece olsun doğumum diye. Çünkü gece stajyer olmuyor 😄 duam kabul oldu gece iki buçukta suyum geldi ama doğum 7 de oldu. Odaya geçmeden önce nöbet değişimi oldu ve stajyerler geldi tam odaya gececekken stajyer alttan muayene etti. Neyse ki sadece 1 stajyere denk geldim. Normal doğumun en kötü yanı da bu habire alttan kontrol ediyorlar. Çıkarken veda muayenesi de yapmadan göndermediler sağolsunlar 😄

0 oy
(250 puan) tarafından

İlk dogumumu arastirmada yaptım ASLA önermiyorum. 

Kontrollerime de hep arastirmaya gidiyordum yakın diye kontrollerde memnundum. Birgün özel deki doktor normal doğum yapmani önermem çok zorlanirsin çatin dar demişti arastirmadaki doktora söyledim bunu gidip hocasını çağırdı beni çatala yatirttilar Bir anda on tane öğrenci girdi odaya. Hocaları çatı muayenesi yaparken öğrencilere anlattı...yani beklemediğim birşey başıma gelmişti şok olmuştum.

Doğumda da başı boş bırakmislardi. Refakatcim cagirsikca kontrole geliyorlardı en son bebeğin başı elime gelince koştur koştur gelip dogumhaneye almışlardı çok çok zor oldu benim için. Asla bir daha araştırmada doğum yapmam. Allah göstermesin 

0 oy
(23,103 puan) tarafından

Bence hayır ben şahsen doktorlarına bile güvenmem

0 oy
(11,419 puan) tarafından

Ben geçen sene kürtaj oldum araştırma hastaneside değildi 4 tane stajyerde. doktor kürtaj yaparken onlar izledi çok kötü oldum izlemelerine 

0 oy
(220 puan) tarafından

Riskli bir gebelik değilse normal şehir hastanesine falan git. Ben üniversite hastanesindw yptım normal doğum açılma var mı diye 10 15 tane stajyer ebe doktor vb öğrenci gelip gidip baktılar habire kan aldılar mahvoldum keske gitmeseydim. Bi de doğumu bir sürü stajyer izliyor ve aşırı geriliyor insan. Dikiş falan olacaksa intorn Dr yapıyo yani tam bir denek oldum. :( 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 708 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde Bayannn1 (1,139 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 150 göst.
+1 oy
18 cevap 344 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Semlid (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 226 göst.
4 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,347 puan) tarafından soruldu