+1 oy
343 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (394 puan) tarafından

Kardesım geniz eti için Mr çekilmişti bugun sonuçları doktor söylemıs kanser süphesi var kan ve parça alacaz demiş içini ferah tut demiş bulguları yazıyorum doktor olan ya da tanıdığı olan varsa sorabilir mi baska hastaneye de gidecek gözükecek kardeşm 

Bulgular

BULGULAR:

LENF NODLARI: Boyunda 1-5. seviye patolojik boyutta ve görünümde lenf nodu izlenmemiştir.

NAZOFARİNKS: Nazofarinks orta hatta 8mm boyutlu thornwaldt kisti ile uyumlu kistik lezyon izlenmektedir. Rosenmuller fossalar açık olup adenoid dokuda hiperplaziyi düşündüren volum artış mevcuttur. Nazofarenks hava sütunu daralmıştır.
SUPRAHİYOİD BOYUN: Normal orofarinks, oral kavite, parafaringeal alan, ve retrofaringeal alan
İNFRAHİYOİD BOYUN: Normal larinks, hipofarinks, ve supraglottik alan

PAROTİS: Normal
SUBMANDİBÜLER BEZ: Normal

TİROİD: Normal

VASKÜLER YAPILAR: Normal.

TORAKS GİRİMİ: Normal supraklaviküler alan ve akciğer apeksi

PARANAZAL SİNUSLER: Sol maksiller sinüste mukozal kalınlık artışı mevcuttur. Diğer paranazal sinüsler normaldir.
TİMPANOMASTOİD KAVİTE: Normal
İNCELEMEYE DAHİL ORBİTA: Normaldir.
İNCELEMEYE DAHİL İNTRAKRANİAL YAPILAR: Normal
KEMİK YAPILAR: Sinyali normaldir.

Sonuç ve Öneriler

Nazofaringeal hava sütununu daraltan adenoid hepertrofi ile uyumlu volum artışı

7 Cevaplar

0 oy
(394 puan) tarafından

Post yukarı kızlar yardımcı olur musunuz 

-Reklam-
0 oy
(22,683 puan) tarafından

Bilgim yok post yukarı 

0 oy
(6,252 puan) tarafından

Evet nodüller var ama o nodüllerden biyoysi alınıp patolojiye gitmesi gerekiyor. Patoloji koyar kanser tanısını. O nedenle buradan kanser veya değil diyemeyiz. Allah korktuğunuza uğratmasın. 

Haa bir de kaç yaşında kardeşiniz?

(6,252 puan) tarafından

Ben hemşireyim canım dediğim gibi geniz eti baya büyümüş. Ameliyat ile alırlar onu da patolojiye gönderirler. Sonuç kanser veya değil çıkar. Bu çok korkulacak bir şey değil ama aman salla denilecek bir şey değil. 

(6,252 puan) tarafından

Şüphe her zaman sorulur o normal bir soru. 

(394 puan) tarafından

Ya içini ferah tut falan demiş moralimiz alt üst oldu bende sasırdım geniz eti genetik yani bizde hatta kardesım baya bir horluyor bundan dolayı

(6,252 puan) tarafından

Bazen drlar düz mantık konuşurlar karşı tarafı düşünmeden hasta da biraz heyecan yapar. Bence normal çünkü erkeklerin burun içi etleri çok hızlı büyüyor. Kanser şüphesi taşır mı taşır, o da bir ihtimal ama bence normal çıkacak Allah’ın izniyle. Çok geçmiş olsun 

(394 puan) tarafından

Ay cok teşekkür ederim içimi ferahlattınız Allah razı olsun ❤️

0 oy
(1,657 puan) tarafından

Canım kanser teşhisini patoloji yapar. Kardeşiniz biyopsi versin ınsallah temiz çıkar sonuç 

(394 puan) tarafından

Kanser süphesi var ama içini ferah tut demiş doktor 

(1,657 puan) tarafından

Bu doktorun şüphesi. Nodül, kitle gıbı lezyonları her doktor kanser olabilir şüphesiyle biyopsi isteyip patolojiye gönderir. 

(394 puan) tarafından

İnşallah bıseu cıkmaz babamda ki gibi sadece horlama rahatsızlığı yapar Allah korusun cok genc

(1,657 puan) tarafından

İçinizi ferah tutun bir şey çikmaz ınsallah. Doktor sadece işini yapıyor kafada soru işareti kalmasın istiyor 

(394 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım cok sagol❤️

0 oy
(228 puan) tarafından

Benim annemde de sonuçlar böyleydi biyopsi yapıldı temiz çıktı 6 ayda bir kontrol demişti doktor içinizi ferah tutun bende çok ağlamıştım ama çok şükür korkulan olmadı

0 oy
(2,008 puan) tarafından

image

image

image

image

image

image

image

Bu şekilde yazıyor canım araştırdım 

0 oy
(4,346 puan) tarafından

Canım doktor değilim ama doktora git gel doktor gibi olduk. Lenf nodları tiroid vasküler yapılar yani kısacası bütün sonuç normal görünüyor arada tek anormal olan durum ufak bir kistik lezyon görünüyor O da parça alınması gereken bir durum var mı bilmiyorum ama ilaçla geçeceğini düşünüyorum. Yani şu an ortada kanser yapacak bir durum yok belki doktorun alacağı parçayla belirlenir onun sonuçları da ayrı çıkar zaten. Alınan parça patolojiye gönderiliyor patolojiden çıkan sonuç önemli. Sadece şu anki sonuç normal görünüyor. Rabbim şifa versin temiz çıkar inşallah.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 75 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 77 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,439 göst.
27 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Kubra5101 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.