Kızlar hep bidona basıyorum ama beceremiyorum hep bozuluyor 7 kg yaprak basmak istiyorum nasıl yapicam püf noktalari nedir yardimci olabilirmisnz
Canim önce az az aralarına tuz atarak bol bor legene yerleştir sonra 4 5 litra suyu tuz ile kaynat ama baya baya tuzlu olsun yerlestirdigin yaprağın üzerine gezdir soğumaya bırak soğuyunca bidona sımsıkı bas ama bayağı sıkı bas kalan suyu da aldığı kadar dök üstüne su artar o suyu sakla eksildikce üstüne ilave edersin mis gibi olur yaprağın ama sana iki tane bidon lazım 5 lik almaz tek bidon
Legende suyu kaç saat bekletip bidona dizicem
İyce soguyuncaya kadar canim
Ben kola bidonlarına bastım tuzlu olanı ben sevmiyorum aşırı tuzlu oluyor
Allah razi olsn
Pet şişe kola şişesi yaprakları dürüpte kuru kuru koyar annem sonra da kapağını sıkıca kapatır. Yapacağın zaman üstüne bı sıcak su dokersin yumusayinca sararsin. Biz hep böyle yapariz
Bu yöntem daha bi mantıklı oluyor 😀 bizim sülale öyle yapar hep.
Aynen öyle tuttu tutmadı yok tuzlu bilmem ne derdi yok :) hatta yarım litrelik şişelere koyarsan bı tencerelik yeterli. Biraz oklavayla filan sıkıştırmak lazım tabi
Bende ilk defa bastım ama anneme anlattirdim yaprağın kilosuna göre su değişiyor benim yaprak azdı 4 ketil su kaynattim içine tuz attım karıştırdım yumurta atıyorsun eğer batarsa tuzu az demek yukarı çıkarsa yeterli demek miş o şekilde tuzunu ayarladım yaprakları demet demet yapıp leğene dizdim üzerini geçecek kadar su koydum başka bir leğene de soğuk su koyup üstüne koydum ki ağırlık yapsın diye sabaha kadar bekledi bidona basma şeklide çok önemli aralarında boşluk bırakırsan çürür dedi annem alt kısmına düz koydum yapraklari geri kalan kısmıda ortadan katlaya katlaya dizdim iyice bastırdım ki boşluk kalmasın diye üzerine de o beklettigim tuzlu suyu koydum annem her sene bu sekilde yapıyormuş hiç bozulma olmadı
Çok teşekkur ederm canm Allah razi olsn
Uyutma usulü yapiyorum ben hiç bozulma olmuyor taze gibi tadı oluyor salamura yapmıyorum uyutma usulü yaptığımdan beri az öncede ablama uyutma yaptık ben onu onenirim sana
İnternette ne yazsam cikar
Nette baktım bulamadım ama basit yöntem,sarmak için hasliyoruzya o mantıkla yaprakları hasla sıcak sudan alıp direkt kavonaza bas iyice baş ama dolunca ağzını kapat ters çevir ertesi gün serin bı yere kaldır bozulma olmuyor
1,464,773 soru
24,006,876 cevap
327,617 kullanıcı