+1 oy
115 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (938 puan) tarafından

Oğlum 23 aylık kelime sayısı az iki cunle hiç kullanamıyor.anne baba gel kedi git kalk kapı alo cici bebek diyo başka kelimesi yok. Tvyi açmıyorum bolbol konuşuyorum başka ne yapabilirim kinuşsun diye.

7 Cevaplar

0 oy
(109 puan) tarafından

Canım maşallah sizinki bize göre yine iyi. Anne demiyor sadece baba ve mem diyor bu kadar 20 aylık. Konuşmaya niyeti yok gibi ve evin içinde abisi de var ama üzülüyorum bende 

(938 puan) tarafından

20aylikken oğlumda baba tek diyodu yeni bu son bir aydır diğer kelimeleri soyluyo. Tv'de baya geriletiyo konuşmayi ben kapattıktan sonra ilerleme kaydetti biraz

(109 puan) tarafından

Canım bizim tv hep kapalı tv olduğu odaya gitmiyoruz bile. Neden konuşmuyor anlamıyorum bende

-Reklam-
0 oy
(3,900 puan) tarafından

bol bol kitap okuyun. hareketli kitaplar, dokun hisset kitaplar, cırtcırtlı kitaplar. her fırsatta dışarı çıkıp ona çevreyi tanıt. kızım geçen sayıs saymayı öğrenmiş ama 1 - 3-4-4 6 diye sayıyor 😅 sebebi de koşarken sürekli 1-2diye sayıyoruz onu ezberlemiş aklında bu kalmış.

biz duymuyor, farketmiyor zannediyoruz ama her şey yer ediyor beyninde. 

kitabının birinde tavşan vardı, hep onu da gösterirdim geçen bir yere gittik kızım bu ne dedim, tavşan dedi. 

hem okuyacak hem görecek böyle böyle konuşacak. 

bi de sorduğun sorulara cevap vermesini bekle acele ettirme. 

zaten 2 yaşında kontrole götür çocuk doktoruna o da değerlendirir. 

(938 puan) tarafından

Teşekkür ederim dediklerinizi yapacam.

0 oy
(2,111 puan) tarafından

Bence gelişimi gayet normal. Bu çocuktan çocuğa değişir. Benim kardeşim de çok geç konuşmuştu. Hatta zihinsel bı sorun mu var diye doktora götürmüştük ama bı sorun çıkmadı. 3 yaşında olup da hala konusamayan çocuk biliyorum. 

0 oy
(170 puan) tarafından

Benim oğlumda 23 aylık baba , kedi ,mama ,o, bu 

Diyor bı tek anne bile demiyor normal bence ya

0 oy
tarafından

Kızım 21 aylık inne(anne) 

Baba 

Mama 

Miyav 

Ver 

Al ..bu kadar kelimesi bi de oyuncakları dizip hadi say diyince bir iki gibi kelimeleri çıkarmaya çalışıyo net olmasa da chatgpt kullanıyosan oraya sorabilirsin güzel bir program çıkarıyor uygulauınca etkisi oluyor, göz teması kur sürekli duygularına ihtiyaçlarına tepki göster bir de doktor var güzel bilgilendiriyor link atayım. 

tarafından
0 oy
tarafından

Güzelim çocuk konusma terapisti alabilir 

Benim de oğlum 5 yaşında konusmuyor 

Hem epilepsi

Hem otizim 

Bir doktora götür onlar seni yönlendirir 

0 oy
(6,920 puan) tarafından

Kızım 23 aylık maşallah üçlü cümle kurmaya başladı kelime sayısı çok ne söylersen aynısını söyler ben durmadan konuşması için herşey yapıyorum ekrana maruz kalıyor bazen ama fazla değil burda önemli olan diyolog kurmanız kelime sayılarımi tekrarlayıp onada soyletmeniz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 96 göst.
17 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde At Work (6,920 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 197 göst.
0 oy
6 cevap 205 göst.
+1 oy
3 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,465,605 soru

24,018,982 cevap

328,137 kullanıcı

...