+1 oy
274 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kiracıyım ev sahibi bize danışmadan eve doğalgaz bağladı siz olsanız ne yapardnz. Evi mahfetiler ya toz duman içinde kaldım yeni temizlik yapmıştım. Bi ay sonra kira zamım olcak. Muhtemelen kiraya yüksek zam yapmak için doğalgaz bağladılar. Bizim için biraz iyi oldu kışın ısınmak için bi yandanda kiracıyım yapmaları hoş olmadı ev mahfoldu

12 Cevaplar

+2 oy
(53,809 puan) tarafından

haber vermesi lazim doseticem su gün diye dogalgaz rahatlik kışın anlarsin temizligi görmez gözün 

tarafından

Bize dün söylediler ama iznimizi almadan yaptırcaz dedi

(53,809 puan) tarafından

kendi evi icin izin almaz haber verir

(9,079 puan) tarafından
+2

yani bide zaten yaptirain yani yil olmus 2025 dogalgazsiz ev mi kaldi . soba pisligi cekene kadar senin yalvarman lazim ev sahibide dogalgaz baglatalimda hem biz rahat edelim hem senin evin dosensin aydan aya kiradan kesersin yada sen baglatirmisin diye sizin ev sahibinden galep etmeniz gerekio aslinda😂ev sahibi iyilik etmis size yemiz temiz yasayin iste. sobali evse eski evdir eski binadir. sahsen ben olsam uc bes seneye yikilir ev veririz bi kuteahhite duzgunce bina yapyirirlir diyerek masraf bile etmezdim ev sahibi insafliymis masraf edip dusinmus guzel rahat yasayin diye

-Reklam-
+1 oy
(4,125 puan) tarafından

evine yaptıracağı şey için izin istemez sadece haber verir, uygun zamanı konuşursunuz ona göre gelir yaparlar. 

zam oranına gelince tefe tüfeye göre zam yapmak zorunda zaten

(8,649 puan) tarafından

Aynen öyle sonuçta kendi evi. 

0 oy
(1,980 puan) tarafından

Sizden izin istemeleri gerekmiyor diye düşünüyorum yasal olarak nasıldır bilmiyorum ama çünkü her ne kadar size kiralamış olsalar da ev sahibi oldukları için yapabilirler diye düşündüm bence iyi olmuş birdahaki kış için ama fiyatı civardaki dogalgazli evlerden yüksek söyleseler siz de başka bi dogalgazli eve geçmek isteyebilirsiniz bu durumda yapmaları gereken önce kira zammını konuşmak siz o kirayı kabul ederseniz daha sonra dogalgaza başlamak doğru olurdu. Şimdi kirayı uçuk bi fiyata yukseltirlerse siz de çıkmak isterseniz boşuna milletin inşaat tozunu temizlemiş olacaksin :(

tarafından

Evet işte bunu diyorum ama zam yapsa bile çıkamayız çüminkü çıkmakta bisrü masraf o kadar paramız yok ama yüksek zam için doğal gaz bağlanıyorsa olmaz eski ev zaten kaç senedir yapmamış biz girdik yapıyorlar tm bizim için iyi oldu tüp derdindende iyi oldu ama zam inşallah yapmaz çok

(9,079 puan) tarafından

kiraci olsan bile orda yasiyorsun . ve tasinmayacagina gore kalicisin . hani bikac ay sinra tasinacaz diye bi durumun yok . ne gizel temiz temiz yasa iste. kiracisin diye ev perisan halde olmak zorunda degilki en iyi sekilde yasamak kiracininda hakki

(1,980 puan) tarafından

İnşallah canım hayırlı olsun siz kullanacaksınız sonuçta ve kolay gelsin şimdiden 

0 oy
(6,696 puan) tarafından

Senden izin istememe gibi bir hakkı var ev onun sonuçta sadece su gün diye müsade istemesi lazımdı 

(562 puan) tarafından

Yok ya kim dedi onu kiracı kaldığı her gün için para veriyor böyle tamirat tadilat yapıldığı günlerin parasını  ev sahibi almamalı helal olmaz çünkü üstelik pisliğini de kiracı çekiyor 

(562 puan) tarafından

Hepsini geçtim doğal gaza geçen direk yüzde uc yüz kirasını arttiriyor 

(6,696 puan) tarafından

Bende kiraciyim sadece eve bir şey yaparken danismama hakkı var diye biliyorum . Dediğim gibi haber verecek sadece şükür öyle biriyle karşılaşmadım ama eve bunu yapcam dese ne diye bilirim ki 

(6,696 puan) tarafından
+1

Evet kirası artacak herhalde evi tutarken oralara doğalgaz geleceğini bilerek tutmuştur 

0 oy
(562 puan) tarafından

Bence eve temizlikçi tutup temizletsinler ayrica kirani  5 se 15  yapacak emin ol 

tarafından

Eski ev  parkeli bile değil eski fayanslar

(562 puan) tarafından

Demedi deme seni düşünüp de cektirmediginden emin ol insanlar çok ****** imansız olmuş 

tarafından

Evet biliyorum babamızın oğlu değilki bizi düşünsün kiraya zam için yapıo evide ev değil zaten doğalgaz yapmasaydıda olurdu

0 oy
(2,533 puan) tarafından

Sizden izin almaz ama  Hangi gün olacağını haber vermesi lazımdı.

Hem önceden söyleseydi temizlikte yapmazdınız 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Adamın kendi evi doğalgaz bağlatmak için izin almaz sadece müsaitlik sorar 

0 oy
(999 puan) tarafından

Bende kiracıyım doğumuma 8 gün kala ev sahibi gelip evi boyadı tavanları boyadı. Doğum yapacağım için tüm evimi dip köşe temizlemiştim. Boyayıp o pislikle bırakıp gittiler. Allah eşimden razı olsun temizliğin çoğunu o yaptı ama gerçekten ev berbat haldeydi. Hamile halimle bende eşime yardım ettim temizledik 2 3 gün boyunca gitmedi. Batırdılar evi yerleri mahfettiler. Temizlik deterjanlarımın bezlerimin çoğunu kullanmışlardı. Bı süre sonra da kapıları boyayıp doğalgaz atıcaz dediler. Biz evi temizledikten serdikten sonra da eşimden evin resmini istemişler satışa çıkarmak için. Doğumuma 1 hafta kala o halde evi temizlememin derdine düştük çünkü normal doğum yapacaktım ve her an doğabilirdi bebeğim. Çok sinir olmuştum şimdi bebeğim yeni 24 günlük oldu. Sabah 6'da uyanmış hala ağlıyor uyumuyor. Oturup bı lokma yemek yiyemiyorum resmen evde öyle kaldı derin bı temizlik yapamadım ama yapabildiğim kadar temizledik eşimle. Oysaki doğumdan önce dip köşe temizlemiştim hepsini batırıp gittiler çok zoruma gitti

0 oy
(276 puan) tarafından

Yorum yapanların hiçbir bilmiyor. Senden izin alması şart. Yada müsait gün vermeni beklemek zorunda. Sen istersen kapını asla acmazsin. Ne munaseplbet evi diye herşeye hakkı yok. Ne haklaaa. Sen evi kiraladin. Sözleşmeye ekletseydinozamn ne yapacağını. Sen böyle kiraladin bitti. Yorum yapanlar bilmiyor

0 oy
(657 puan) tarafından

Bizim ev sahibi biz taşınmadan hemen önce bize sordu döşettiricem diye yani bu habersiz yapışacak iş değil ki ne kadar da evi olsun yani illaki size söylemesi lazım 

0 oy
(6,947 puan) tarafından

Adamın kendi evi istediğini yapar sadece haber vermesi gerekir yapınca müsait  olması açısından 

0 oy
(23,050 puan) tarafından

Bu sizin inisiyatifinde değil size bağlatın dese tamam da kendi bağlatırken izin alması gerekmez sadece önceden haber vermesi gerekir müsait zamanda yapılması lazım size ve de eğer çok afaki bir artış olacaksa bunu konuşup çıkacaksınız çıkmanız şeklinde yapılabilir 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 458 göst.
13 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 922 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Bsrakran (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 608 göst.