+2 oy
479 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (777 puan) tarafından

5 yaşında bir kızım var ve şuan 32 haftalık hamileyim bebeğim erkek sagliyla gelsin insallah Kızlar benim çocukluğum da da ergenliğimde de kuzenlerim falan hep erkekti 2de erkek kardeşim var hep tek kızdım erkeklerin icinde büyüdüm ilk hamile kaldığım da kızım olsun diye dualar ettim rabbim nasip etti 5 yasinda suan ve inanilmaz uslu soz dinleyen bir cocuk ve kiz çocukları bana gore her evrede cok tatlilar bu hamileliğim plansızdı olan oldu yapacak bir şey yok sağlığıyla gelsin inşallah yaza girmemizle apartmanımızın önünde çocuklar top oynamaya başladılar erkek çocukları o kadar iğrençler ki bağırıyorlar küfür ediyorlar birbirlerini itip kakıyorlar mübarek hiçbirinin annesi de camdan çıkıp da bir ne oluyor demiyor çocukların yaşları da 8'le 13 arası ve bunları gördükçe benim çocuğum da büyüyünce böyle canavar mı olacak diye düşünüyorum çünkü küçüklüğümde de ergenliğinde de kuzenlerim kardeşlerim çok yaramazlardı aynı böylelerdi eşimle paylaştım bu durumu o yetiştirilme tarzıyla ilgili olduğunu düşünüyor Bizim çocuğumuzun o şekilde olmayacağına inanıyor bu arada eşim 3 erkek kardeşler bu zamana kadar aralarında ergenliklerinde bir kere kavga etmişler o kadar ne annelerine ne de babalarına üçü de saygısızlık vesaire yaptıklarını görmedim kaynanam da bunu doğruluyor erkek çocuğu yetiştirmek gözümde çok büyüyor nasıl doğru yetiştiririm diye doğum yaklaştıkça korkularım daha da büyüyor.

18 Cevaplar

0 oy
(1,475 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Biraz yetiştirilme şekli birazda çevre etkeni var . Maalesef şimdi kız çocuklar bile ağza alınmayacak küfür hakaretler hareketlerde bulunuyorlar . Bence bunun kız yada erkek ayrımı yok. Her çocuk çevresinde gördüğü ailesinde gördüğü hal , davranış ve duruşu örnek alır öyle büyür ve nesilden nesile geçer bence .

(777 puan) tarafından

Dogru canım biz elimizden gelen en iyi şekilde yetiştiricegiz artik ikisinide

(1,475 puan) tarafından

Öyle valla. Rabbim evlatlarımızı düzgün kendi yolunda vatana millete kendine hayırlı birey olarak yetiştirmeyi nasip etsin inşallah 

-Reklam-
+2 oy
(6,003 puan) tarafından

Benim de bir oğlum var, Allah acılarını göstermesin ben de hep kız çocuktan korkarım. 

Oğlum yaşıtlarına göre 3-5 yaş önde gibi, zekasından ya da becerilerinden bahsetmiyorum. Yetişkine anlatır gibi anlatırız her şeyi, önünde oturur ellerinden tutar anlatırız. O da çocuk tabii krizleri direnmeleri olur. Fıtratı da baskın gibi biraz. Ama yetiştirme bence de önemli. 

Ağam paşam aslanım kaplanım çekmiyorum oğluma. Bakıcısı bazen koçum, erkeğim derdi, yasakladım. 

Sınır bilincini erkenden öğretmeye çalıştık. 4 aylıkken dişini fırçalamaya başladık, benim fırçama uzanırdı, o benim bu senin herkes kendi eşyasını kullanmalı derdim.

Ev işlerine ortak ediyorum. Hayatı paylaşıyoruz. 

Eşimin ailesi de 4 erkek kardeş. Hiç kız yok. 4 kaynımın 4'ü de benden uslu ve nazik :D :D :D Kayınvalidem şimdi hasta olsa da o dönem parmakla gösterilen bir kadın, bir anneymiş.

(777 puan) tarafından
+1

Maşallah canım allah bozmasın 

(58 puan) tarafından

Kız 4 aylık dişi mi vardı :D

(777 puan) tarafından

Kucuklukten alişsin diye damaklarini yumsak uclu bir fircayla fircalamiş olabilirler ben oyle anladim 

(6,003 puan) tarafından

Vardı maalesef çok erken çıktı. İyi bir şey değil ama 😔

(58 puan) tarafından

Aa baya erken çıkmış. 

+1 oy
(9,080 puan) tarafından

ne sen soooor ne ben soylim . bende plansiz hamile kaldim yattim kalkdim dua etti. . 3 aenede 30 yil yaslandim . bir adet erkek cocugu esittir 1 milyon adet kiz cocuguna emin olabilirsin . omrum curuyor omrum

kiz ile erkek farki emin ol aradaki farki anlatacak kelime dagarcigimda bisey yok biri cennet biri cehennem . ole dusun

(777 puan) tarafından

yaramazlık farklı bir şey hani küçük çocuğun yaptığı yaramazlık olabilir ben büyüdüğunde böyle küfürbaz ne bileyim saygısız bağırıp çağıran bir çocuk olmasını istemiyorum yoksa her çocuk yaramazlık yapar  Allah yardımcımız olsun bacım ne diyeyim erkek çocuğu yetiştirmek çok zor bence.

(9,080 puan) tarafından

oyle biyle yetisiyor olan sana oluyir ilk bir senede resmen yaslandim girunusum degisti benim çöktum resmen . ben hamile kaldigimda kizim anasinifindaydi . kizlar insan gibi oynarken erkekler park etmis ogretmen arabalarina tirmaniolardi demir kapilara ataturt bustune cikip onuzlarina tirmaniyorlardi ataturkun. okadar net girdum ki farki . kiz olsun buda diye yalvardim rabbime ama erkek cikdi . ben doguma gicince bile belki kizdir diye dusunerek gittim beynimi ikinci cocuga ikna edemezken erkek olma riskine hicten ikna edemedim . bebegi cikardilar kizmi diye sordum bir umit. zor olacagini biliodum ama yasayarak gormek anlamak tokat gibi carpiyor insanin yuzune.  bir erkek buyuten anne ile 1 milyon kiz buyuten anneyi kiyaslasan emin ol kiz olsun bi milyon tane olsun daha kolay derim

(29,645 puan) tarafından

Biraz kötü bir tabir olmuş bu yalnız biri cennet biri cehennem çok ama çok ağır bir laf nasıl bu kadar kolay söyleyebilirsiniz günah ya insanlar yeter ki evladım olsun diye Allaha yalvarırken senin onu cehenneme benzetmen hoş değil 😔

(9,080 puan) tarafından

ikisi atasindaki ayrimi dedim biri okadar kolay ve guzel digeri zor ve kitu sekil buyutuluyor manasinda. biri deniz alti digeri everestin tepesi gibi bisey yani. tamamen zit biri kuzey kutup noktasi digeri guney kutup noktasi gibi yani

+1 oy
(7,016 puan) tarafından

Erkek çocuklarının adı çıkmış ama ben çevremde sessiz sakin efendi uslu erkek çocuklar da görüyorum

+1 oy
(58 puan) tarafından

Kızlar erkeklerden farklı evet .Öyle olması da gerekiyor cinsiyet farkı yüzünden .Yani hareketle olmaları doğal .

Ancak kesinlikle kalıtım + Çevre etkili bir çocuk üzerinde .Yani hareketli olabilir ve bu doğal ama çevrenin yani yetiştirilmenin etkisiyle ahlaklı erkek evlat yetiştirilir .

(777 puan) tarafından
+1

Ya her çocuk yaramazlık yapar ben oyuncak bebek doğurmuyorum sonuçta ama böyle büyüdüğü zaman küfürbaz haydut gibi bağıran çağıran saygısız bir çocuk olmasından korkuyorum yani bu apartmanın önündeki çocuklar inanın ki gözümü çok korkutuyor o kadar çok küfür ediyorlar ki boyları bacak kadar ettikleri küfürler Nirvana birbirlerini itiyorlar sövüyorlar İnan ki en büyüğü 13 yaşında hiçbirinin annesi de camdan çıkıp ne oluyor diye bakmıyor.

(508 puan) tarafından

Yasadiginiz çevre ile alakalı o zaman canım bu sorun yaşadığınız yeri değiştireceksiniz bizim burda hiç öyle erkek çocuğu yok mesela hepsi saygılı efendi erkek kardeşimin arkadaşları olsun lise çağı sonra oglumunda  kresinde yada parkta çevrede , hep normal erkek çocukları hani hiç küfür eden çocuğa denk gelmedim kız olsun erkek olsun geneli sakin bizim yaşadığımız çevrede , krestede öyle parktada  mahallede ,bence sizin yaşadığınız yer nasıl bir yerse mahalle olarak orda sıkıntı var bir tek oğlun değil kızında ilerde etkilenebilir bu durumdan sonuçta orda okula gidecek bu çocuklar , kız çocuğu yapmaz erkek çocuğu yapar diye bir durum yok tamamen çevresel faktörler illa etkilenir bu çocuklar şimdi yapmıyorsa okul zamanı yapar 

Benim fikrim daha düzgün bir semte taşının hangi sehirdeyseniz 

(777 puan) tarafından

Mahalle güzel aslinda apartmandaki cocuklar cok kotu parka falan götürüyorm kızımı orda böyle seyler hic gormedim kiraciyim tasiniriz bir kac sene içinde diye dusunuyorduk zaten neyse hayırlısı olsun.

+1 oy
(841 puan) tarafından

Ben böyle şeyleri saçma buluyorum oğlum 6 yaşında hiç çocuk büyutmemis babasız büyüdü (görev dolayısıyla) kızım 2 yaşında ben bu iki senede saçlarım dökülüyor kendimi yıpranmış hissediyorum 

+1 oy
(2,672 puan) tarafından

Eşiniz haklı yetiştirme tarzı çok önemli kız yada erkek çocuk farketmiyo bu konuda bizim burda da bi kız çocuğu var hamileliğim zehir oldu herşeye ağlar bağırır ki oğlum 3.5 yaşında kız hala aynı 

+1 oy
(14,125 puan) tarafından

Çevrenin büyük bir etkisi var bunu diyeyim benimde oğlum var 6 yaşına girecek bir kac ay sonra asla küfür vurmak falan bilmez şükür babadan da bunları görmedi ..

+1 oy
(1,043 puan) tarafından

Benim yeğenim 5 yaşında. Geçen gün annesiyle sarılıp birbirlerini okşuyorlardı. Yeğenim annesine sen benim gülümsün çiçeğimsin diyor. Yerde bir çiçek görse hemen annesine götürüyor. Bana teyzoşum der. Hamileyim karnımı okşar sever. Çok merhametli ve sevecen bir çocuk. Ha arada bir çıldırıyor. Ama o zamanlarda bile ağzına kötü laf almıyor. Yanlışıkla lan dese hemen özür diler. Ben de erkek bebek bekliyorum. Aynı yeğenim gibi olsun istiyorum. Yani yetiştirmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum bende.. 

+1 oy
(4,082 puan) tarafından

Abartmayın ya,erkek çocukların adı çıkmış resmen,her çocuk aynı değil,o gördüğün çocukların çoğu terbiye edilmemiş yada çok şımarık yetiştirilmiş

+1 oy
tarafından

Erkek çocuğu kız gibi değil yaşayınca anladım evet ama iğrenç demeniz hoş değil sonuçta adı üstünde çocuk oda 

Kızlar sakin oluyor evet erkeklere göre ama

Erkekler yapısal olarak aktifler ilkim erkekti İnanki halen çılgın şekilde oyunlar oynuyor neler yapıyor neler 

İkincim kız oldu dur dediğim yerde duruyor demekki sorun bende değilmiş hep kendimi suçladim kızım olana kadar yetistiremiyorum bakamıyorum diye yüz üstü kapanıp ağlıyordum

(777 puan) tarafından

Ben her erkek çocuğu icin demedimki onu bizim apartmandakiler icin dedim ama cidden oyleler bir canli kanli gorsen bacak kadar boylariyla ettikleri kufurleri bagrişlarini haklisin dersin ama artik eminim bencede yetiştirmekle alakalı cunku bu kadar gumburtuye biride cikip oğlum siz ne bicim kelimeler kullaniyorsunuz ayip demiyor benim endisem çocuğum yaramaz olur diye değil büyüdüğünde bu apartmandakiler gibi olmasi

+1 oy
(256 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Gönderiye ve yorumlara şöyle bir baktım da hiç hoş olmayan tabirler kullanılmış. Canimi sıkmadı değil yani. Yok igrencler yok canavarlar cehnnemler vs. Hepsinden önce çocuk onlar. İçlerinden gelen bir fitratlari var ne yapsak değişmeyen. Ve buna çevresel faktörler yetistirme tarzı vs eklenince malesef baş etmek zor olabiliyor. Ama ayni şekilde kız çocukları da var. Ama her çocuğun bir basedilme yolu vardır. Önemli olan bunu bulup ona göre davranmak.

(777 puan) tarafından

Yani ben tum cocuklara yönelik demedim apartmandaki çocukları tek kelimeyle boyle telaffuz ediyorum cunku oyleler bir duysan canli canli bacak kadar boylariyla ettikleri kufurleri neyse allah herkese hayirli evlat nasip etsin 

0 oy
(29,645 puan) tarafından

Ben bunun cinsiyetle alakası olduğunu düşünmüyorum tamamen yetiştirme tarzıyla alakalı bende tam tersi gittiğim bir mekanda 2 tane kız çocuğunun konuşmasına şahit oldum erkekleri savunduğum için demiyorum ama +18 şeyleri birbirlerine söylüyorlardı yaşları daha 7 8 ancadır belkide küçüktür bilmiyorum çok üzüldüm aslında bu şekilde de erkekleri veya kız çocuklarını kötülemek doğru değil senin onu eğitmenle alakalı bu 

(777 puan) tarafından

Cocuk yetisirmek zor cidden 

0 oy
(1,873 puan) tarafından

Bence yetiştirmekle alakalı ahlaklı saygılı olması bizim elimiz de benim bir tane kızım var ikinciye hamileyim erkek dedi doktor efendi saygılı erkek çocuğu çok gördüm benim de iki erkek kardeşim var bazen bende düşünüyorum İnşaAllah onlara benzemez diye ama şu da var ki annem çok simartti erkek çocuğu yapar dedi çocuk bu dedi biri 18 yaşına geldi annem hâlâ çocuk bu diyor zihniyetle alakalı biraz da kuzenimin çocuğu 3 yaşında bi ara oda küfür ediyordu ama amcaları öğretti öğretmeseler nerden bilecek

0 oy
(5,125 puan) tarafından

Kayınvaliden ve eşin haklı bu konuda 2 oğlum 2 kızım var 

13 yaşında oğlum ergen şuan ağzından bir kere küfür duymadık arkadaş ortamındada aynıdır sitedeki çocukların yanında duramadı çok ağızları bozuk istemiyorum die

Sınıftakiker hep dışladılar yıllarca sırf kibar efendi olduğu için kavgaya karışmadığı için şimdi 7.sınıf bitmek üzere alıştı artık 

0 oy
(508 puan) tarafından

Ay kız erkek ne alakası var yetiştirmek ile alakalı benimde oğlum var çok da akıllı bu dediğiniz tasvirleri hiç beğenmedim yani ona bakarsan çingene gibi kız cocuguda çok kiyaslayacaksan yada küfür kıyamet açık saçık giyinen aile terbiyesi almamış bu işin kızla erkekle alakası yok senin verdiğin terbiye ile alakalı şimdiden böyle düşündüğün için oğlun adına üzüldüm 

(777 puan) tarafından

Ben tum erkek cocuklari igrenc demedim bizim apartmandakiler icin dedim ki zaten oyleler bacak kadar boylariyla ettikleri kufurleri bir duysan bu neymis ya dersin bir de bagır çagır itiş kakiş neyse allah herkese hayirli evlat nasip etsin benim cocuguma uzulmene gerek yok daha dogmadan gelecegi icin karakteri icin endiseleniyorum kiz cocuk ve erkek cocuk birbirinden cok farklı yetistirme tarzida onemlidir ama erkek cocugunun ipi elinden bir kayarsa ilerde bir gun bir kadinin caninı yakar.

(508 puan) tarafından

Valla ben senin çocukları cinsiyet olarak ayrıştırmana üzüldüm şimdiden ayristiriyorsun kız erkek farketmez, kız cocugunda canını yakabilir, erkek çocukları için geçerli bir kural değil o , inan önemli olan düzgün yetiştirmek çocuğu eşinin dediği gibi, bence yaramaz kız çocuklarıda var uslu kız çocuklarıda erkek çocuklarıda öyle yaramazi da olur uslusuda olur , tamamen mizaç meselesi bu bir tarafı diğerinden ötelemeye gerek yok ,yok erkek çocukları böyle yok kız çocukları şöyle diye ,her ne koşulda olursa olsun kızın da oğlun da önemli olan iyi yetiştirmek ,sevgiyle büyütmek çocukları ,o sevgiyi ,ilgiyi,terbiyeyi  alan çocuk zaten iyi yetişir kız erkek olması önemli değil 

(777 puan) tarafından

Yaşayip gorucez bakalim kiz erkek farklimi degilmi ayni anne baba ayni egitimi ayni sevgiyi gorecek ben ayrim yapmiyorum 

0 oy
(1,116 puan) tarafından

Biz 3kiz kardesiz 4cumuz erkek.10yas kucuk benden.Soyle soyleyeyim biz anneminiz her dediyini yapardik derslerimizi iyi okurdum okuldan eve evden okula.Erkek kardesimde hic sayqisiz cocuk deyil anneme babama buyuklerine hic bir sayqisizlik yapmadi babamin zoruylada olsa okudu.Sadece erkek cocugu evde saklamak olmuyor arkadaslariyla cikiyor geziyor falan.o kufurlu konusmalar belkide var amma ben hic duymadim sadece arkadaslari icinde ola bilir kendi araladinda

0 oy
(30,201 puan) tarafından

Erkek kiz farketmez yetistirme sekliyle cevre daha cok etken oluyor  

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 448 göst.
+1 oy
5 cevap 330 göst.
+3 oy
18 cevap 850 göst.

Kategoriler

1,474,685 soru