0 oy
141 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,129 puan) tarafından

Oğlum 9 buçuk aylık bugünkü kontrolünde doktor ön bıngıldak erken kapanmış ama şimdilik korkulucak bişey yok baş çevresi güzel büyüyor dedi iki yaşına kadar kontrol edicez dedi.endiseleniyorum ya bişey olursa diye böyle olupta sorunsuz olan bebekler varmı.

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Benimkide erken kapandı. Seninki gibi. Şuan 5 yaşına giriyor. Ozamanlar beyin cerrahina götürdüm sorun yok dedi

(1,129 puan) tarafından

Doktorumuz bir yaşına girince tekrar kontrole getir dedi.herhangi başka bir doktora gostermemiz gerektiğiyle ilgili bir bilgi vermedi.baska doktora da gotursemmi acaba ya

tarafından

Bana saglikocagi hemşiresi kapalı gibi bir doktora gitur dedi. Bend eonce çocuk doktoruna götürdüm beyin cerrahina sevk edin dedim oda hemen sevk etti. Aynı gün sıra verdi beyin cerrahi. Eliyle bastırarak kontrol etti. Çocuk birazcık da ağladı. Ama sorun yok diyip gonderdi

-Reklam-
+1 oy
(2,495 puan) tarafından

Bıngıldak baş çevresi büyümesi duraksar birde beynin normal büyümesi engellenir diye biliyorum 1 yaşından önce kapanmamalı demişti doktorum beyin cerrahına gıdeblrsbz en azından mr röntgen çekip kemik gelişimini inceleyeblr ileriki aylarda bir sorum olacak d vitamini düzenli kullandnz mı

+1 oy
(4,726 puan) tarafından

İkinci oğlumun ön bıngıldağı 1 aylıkken kapanmıştı şuan 2.5 yaşında 1 yaşa kadar her ay çocuk nörolojisine gidiyorduk baş çevresi büyümesi devam ediyordu sorun görmediler bi iki ay sonra tekrar kontrolü var 

Baş çevresi büyümesi devam etmezse o zaman sıkıntı oluyor 

+1 oy
(2,832 puan) tarafından

Kapanması önemli değil doğuştan kapalı olan bebekler var. Önemli olan düzenli büyümesi. Ve bebeğin baş cevresinin persentil içerisinde olması.3-10 Luk yuzdeden büyük olması yani. Korkulacak endişe edilecek birşey yok önlem amaçlı kotnrol ediliyor. Erkende kapanmamis. Bazı mağara doktorları her bebeğin 1 yaşında kapanmalı sanıyor hala. Normali bu gibi değerlendiriyor. 1 yaşında falan değil 7-18 aylık kapanması beklenir. 7 aydan erken veya 18 aydan geç ise gozlem ve cerrah kontrolü gerekir. Yoksa bu aylar içerisinde normal. Gayet normal kapanmış.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 73 göst.
1 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Burcin34 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 917 göst.
23 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
29 cevap 1,015 göst.
21 Şubat 2025 Diğer kategorisinde asu. (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 295 göst.

Kategoriler

1,473,290 soru

24,122,870 cevap

333,571 kullanıcı