+1 oy
183 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (510 puan) tarafından

merhaba anneler bir hafta sonra kızım 5 buçuk aylık olucak örümcek diyorlar bazıları. yürüteçe koymayı deneyenler varmı bu aylarda çoğu zaman tavsiye edilmesede iyi değil diyenler de var ama bazen koymaya ihtiyaç duyabiliyoruz bu aylarda koyabilirmiyiz 15 dakikada olsa sakincası varmı bilgisi olan anneler yazarsa sevinirim

14 Cevaplar

+1 oy
(5,556 puan) tarafından

Ben hiç koymadım 

-Reklam-
0 oy
(1,592 puan) tarafından

Ben sana şöyle söyleyeyim ben oğlumu 8 aylıkken falan yürütece koydum . Sonra adım atan çocuk ayaklarını sürümeye başladı adım atmak yerine bir de bacakları parantez oluyordu farkedilir bir şekilde ben de korktum bir daha koymadım 

0 oy
(5,206 puan) tarafından

Ben koymadım koymam. Hem zararlı hem travması var bende. Öyle bir bebek vefat etti tanıdığımız. 

Mama sandalyesine koy ben öyle yapıyordum duşa girerken falan.

(14,640 puan) tarafından

Ya Bi de şimdi yere konulan oturak gibi olanlar var benim oğlum 4 aylık bir ay sonra onlardan alıp portatif gittiğim odaya taşımayı planlıyorum 

(941 puan) tarafından

Yok ya benim kız mama sandalyesine de oturmuyor artık yemek yerken bile kucağımda yemek yiyorum mama sandalyesinden kendini atıyor benimkisi bayağı bir hiperaktif

(941 puan) tarafından

image

galiba bundan bahsediyorsunuz Ben bunu bayağı bir kullandım Ondan sonra bundan da kendini bir attı düştü Ağzının üstüne sonra normal mama sandalyesine geçtik şimdi Onda da oturmuyor bazen yemek yaparken yürütece koyuyordum yürüteçten de kendini yandan belden aşağı atmaya çalışıyor yani şu an hiçbir şekilde kızımı uyanıkken hiçbir iş göremiyorum Tuvalete bile gidemiyorum
(14,640 puan) tarafından

Anladım canım evet bahsettiğim bu beni kız sakindi ama bilmiyorum oğlum nasıl olur. Yürüteç de riskli. Anne olmak neden bu kadar zor ya😅

(941 puan) tarafından

Çok zor gerçekten ya hele Hareketli bir çocuksa ve benim kızım uyumayan bir bebek işte Az önce uyuttum tam tamına 20 dakika anca uyudu bu sırada sadece çamaşır atabildim kendime Maden Suyu koydum içemedim bile hemen uyandı Bazen diyorum Keşke benim çocuğum da herkes gibi Yattın mı bir buçuk saat uyusaydı

0 oy
(4,610 puan) tarafından

5 bucuk aylıkken koydum ben 11 aylıkken yürüdü o zamana kadar sürekli içindeydi

Yürüteç hantal olmayacak Manevrası kolay olanlardan olucak hafif olucak ayağı yere muhakkak basacak

(510 puan) tarafından

Peki kaç dakika koymuştum sen

(4,610 puan) tarafından

Valla dk sına bakmadım zaten 5 aylık sürekli acıkır uykusu gelir işim olduğunda koydum işim bitince aldım 

Ben bir sıkıntısını görmedim geçte yürümedş yamukta basmadı

Hiçte düşmedi 

(510 puan) tarafından

Bende koymak istedim ama aşağıdaki arkadaşlar biraz olumsuz konuştu kafam takıldi

(4,610 puan) tarafından

Evet canım kimi tedirgin oluyor ama benim ilk çocuğum değil 4. 

Hepsinide koydum hani tecrübeli olunca fazla fazla bir sıkıntı yaşamadım hiçbirinde 

Hepside 11 aylıkken yürüdü 

Kimi düşer kimi geç yürür die koymuyor herkesin kendi fikri 

Bana görede mama sandalyesi tehlikeli mesela çünkü çok çabuk hareketlenirdi benimkiler tepe taklak düşer die hiç almadım

Gittiğimiz yerlerde bile durmazlar dı mama sandalyesinde yere sarkarlardı

0 oy
(6,886 puan) tarafından

Kızım geç yürüdüğü halde hiç koymadim

(510 puan) tarafından

Anladım tm cnm

0 oy
(691 puan) tarafından

7ayindan sonra koydum.1yasi yoktu kendi yurumeye basladi

0 oy
(2,452 puan) tarafından

1 yaşına girecek hiç almadık da koymadım da  koysam da yürütecin altını üstüne getirr kırır kafayı gözü

0 oy
(580 puan) tarafından

6 aylıkken koydum. 15 dk falan duruyordu. Egleniyordu kendi kendine. 

0 oy
(1,283 puan) tarafından

8 aylıkken koydum 10 aylıkken bir daha koymadım ama günde en fazla yarım saat koyardım çok sevmedi zaten 

0 oy
(5,330 puan) tarafından

Günden belki on dk bile durmuyordu benimki. En azından namaz kılarken dursa iyiydi ama o bile zar zor hiç istemedi kızım. Evet zararlı diyor çoğusu. Kaç aylıktı hiç hatırlamıyorum

0 oy
(578 puan) tarafından

Vallahi ben çok koydum ondan sonra uçlarına basarak yürüdü koymadım birdaha sonra 14 aylıkken falan yürüdü yürüdü sindi tam basıyor zamanı gelmeden yurumuyorlar

0 oy
(14,640 puan) tarafından

Küçük değil mi ya daha destekli bile yeni oturuyor ayrıca omurga gelişimi sıkıntıya giriyor parmak ucu ile yürüme başlıyor yerinde olsam koymazdım

(510 puan) tarafından

Bencede küçük sadece paylaşmak istedim

0 oy
(1,072 puan) tarafından

Yürütecin çapraz bacak yapma sorunu var canım bebeğin oturup sürüklediği için yürümeyi gecektirir yani 15 dk için bu riskleri almaya değermi bilemedim onun yerine koyduğun yere yapışan oturaklar var mutfakta falan ona koyup yanına alsan belki işine yarar yada evde kanguruyla kucağında taşısan işini kolaylaştırabilir  dışa dönük yaparsan yüzünü ilgisini çeker onunda etrafı izlemek belki

0 oy
(17,377 puan) tarafından

6 aylıkken koydum ilk 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 461 göst.
21 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 518 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 374 göst.