0 oy
591 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (454 puan) tarafından

Ben 8 gün önce doğum yaptım hırka falan giyiyorum baya kalın bu yazda ama bugün annem yemek yaptı yemek yedik eşim yazdi mesajlastik benim bir boşluğuma geldi gidip boş odada yatağın üstüne uzandım tek başıma bir anda bir üşüme geldi baya üşüyordum annem geldi odaya korktu benden benbeyaz olmuşsun dedi ağlamaya başladı babam geldi vs baya korktular badaniye getirdiler giydirdiler ama ben vücudumu hissetmedim çok üşüyordum buza döndüm 5 dk'da annemler baya korktu gecti oğlumu emzirdim falan bianda bir soğuma oluyor vücudumda böyle soğuk su döküyorlar üstüme sanki vücudum halsizlesiyor 

Sizin hiç böyle oldu mu geciyor mu bu niye böyle oldu çok korkuyordum lütfen bilen varsa yardımcı olsun ne yapmam gerekiyor 

18 Cevaplar

+3 oy
(9,080 puan) tarafından

kafayimi kirdiniz kiz noluo sanki viruslendin olecen gibi. hirka mirka giymenede gerek yok. yemek yeyince noluoki normal yicen iste dogurmusun bitmis olay. sut bebek tam cekemiosa bide gigus kanallari yeni yeni acikio gogsunden sebep ates yapmistir . aglanip zirlancak bise yokki ölmuyosun neticede😂😂gogsune sicak kompres yap dusta sicak su altinda yika sabunla masaj yap yeter.

korkulacak bisey yokki . annen ayri baban ayri gereksiz yer eseni panik pimpirik yaomislar . bosver dinleme milleti normal insansin ne gerek var baytaniyeye falan

(454 puan) tarafından
+1

Canım vücudum biranda gitti yani ben hissetmiyordum vücudumu üşüyordum dondum resmen görmediğin için böyle söylediğini düşünüyorum bembeyaz buz gibi görünce beni onlarda korktu bide titriyordum bir anne evladını o şekilde görünce korkar tabi .

Seni nasıl bir anne baba büyütü bilmiyorum ama hiç kimse evladını o şekilde görmek istemez ağlanıp zirlanicak bişey yok diyorsun 

(9,080 puan) tarafından

e yok tabiki yani destek olacaklarina kostek olmuslar sana daha korkutmuslar . normal yani lohusa terlemesi sicak basmasi denen lohusa atesi denen bi olay var. bizimkilerde ben uykusuz kalmim sutum olsun dinlenim diye 4 ay salmadilar beni. kocamida aldim annemlerde kaldim bebege hep birlik bakdik 4 aylik ettik: oyle gectim evime. ama destek olmalari lazim kostek olup korkutmuslar hepden seni o yizden oyle dedim

-Reklam-
0 oy
tarafından

Normal canım o üşüme ben kalın hırkayla dolaşıyordum

tarafından

Birde emziriyor musun vitamin değerlerin düşmüştür doktora git canım 

(454 puan) tarafından

Doktor ilaç verdi ben kullanmıyorum düzenli 

0 oy
(1 puan) tarafından

O normal ama vitaminlerini almayi sakin ihmal etme ama üşüyor olman normal.endişelenme.

(454 puan) tarafından

Doktor ilaç verdi ben düzgün kullanmadım için oldu herhalde

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Demir ilacı alıyor msnz

(454 puan) tarafından

Verdiler düzgün kullanmıyorum 

(15,249 puan) tarafından

Ooo canım onu aksatma bir ay. Hem doğumda kan gitti hem de emen bebek var. Sıtma tutması normal 

0 oy
(5,633 puan) tarafından

O bende de cok olurdu mesela uyurken bi uyanirdim su icindeyim lohusa teri atiyodum sonra kalkinca buz gibi terliyodum normal heralde 

(454 puan) tarafından

Umarım gerçekten normaldir çok korktum bianda öyle olunca 

(5,633 puan) tarafından

Vucudunda hormonlar degisiyo dengesizlesiyo bence normal ama icin rahat degilse bi acile git derim tansiyonun falan mi dusuyo acaba 

0 oy
(78 puan) tarafından

İster kızın ister kızmayın. Biri de dememiş ki lohusa humması olabilirsin. Bence bi acile veya doktora git derim. Normal mi sezaryen mi bilmiyorum farketmiyor gerçi ama enfeksiyon açısından bi degerlendirsinler derim

(454 puan) tarafından

Ateşim vs yok sadece üşüme titreme geliyor bugün oldu oda 

0 oy
(2,285 puan) tarafından

Canım ayağına falan çorap giy hırka yada yelek giy sabah kalkınca sadece lohusalıkta olur sicak basma sonra üşüme olur sicak diye düşünme ayağını sıcak tut kırklıgi kırk basar derler bizim burda usutmus olabilirsin 

(454 puan) tarafından

Bizdede öyle deniliyor canım o yüzden korkuyorum bende belkide daha fazla sıcak giyinmedigim için oldu 

0 oy
(11,501 puan) tarafından

Sezeryan doğum mu? Bende ilk sezeryandan sonra bir kaç gün acayip üşüyodum. Çenelerim titriyordu o derece. Sonra yerini terleyeme bıraktı şu gibi ter dökmeye başladim emizrme dönemi boyunca 

(454 puan) tarafından

Normal doğum oldu 

0 oy
(2,310 puan) tarafından

Kızımda oldu bende Ağustos sıcagındaydık bide aşırı sıcaktı hava gece bianda bi üşüme geldi tirtirritredim sanki kol dirseğimden içime buz enjekte edilmiş gibiydi hayatımda bukadar üşüdüğümü bilmem ağladım rsmen hareket edemedim üstüme battaniye yorgan vs attılar iyice sarıldım salavat cekmeye basladım annemde namazını kıldıktan sonra basıma geldi okumaya basladı uyuya kalmısım bi ara annem uyandırdı üstümü değiştirdik cok terlemiştim sonra bidahada olmadı ama o geceyi unutamıyorum

(454 puan) tarafından

Aynı şey olmuş bende öyle oldu gerçekten umarım yarına kadar geçer çünkü çok korkutuyorum acaba tüm yeni doğum yapmış insanlarda mi oluyor Allah yardımcımız olsun 

(2,310 puan) tarafından

Benim kızım 4 yasında şüan sezeryan olmuştum ben o yuzden demişlerdi ama bence değildi baska bişeydi saatlerce surdu salavat cektim annem okurken uyumusum baya bi saat gecmiş uyandırdı tekrar salavat getirdim uyudum sabah duzelmiştim

(7,213 puan) tarafından

Yok bende olmadı mesela ama ben günde on kez üzerimi degistirirdim terden

(2,310 puan) tarafından

Ben cok terlemedim 2 çocuğumda da bi o gün üşüdüm kat kat örtününce haliyle terlemişm anlık oldu demekki bidahada ne terledim ne üşüdüm lohusalık dönemimde

0 oy
(512 puan) tarafından

Benimde aynı senin dediğin gibi oldu yanımda yatan eşime seslenemedim bile, ama o an sütüm bir gelmişti ki üstüm basım sırılsıklam olmuştu, süt gelince sıtmalanırmis kimisi

0 oy
(2,302 puan) tarafından

Gayet normal bı aşırı usuceksin bı yanicaksin korkacak bişey yok geçer daha vücudun tam toparlanmadi ilaçlarını kullan değerlerin çok düşük olduğu içinde seni etkiler . Rabbim şifa versin zor 

0 oy
(1,680 puan) tarafından

Lohusayken bana oldu sıtma tuttu resmen beni haziran sicaginda sütten olurmus boyle seyler.Mastit gibi oluyor ateş git gel yapiyor

0 oy
(30,256 puan) tarafından

Normal olabilir kalın giyinmene gerek yik zaten havalar cok sicak  

0 oy
(5,989 puan) tarafından

Sut sitmasi olmustu bana, mastitten oluyo. Gece kalktigimda acayip bi usume geldi 2 battaniye ile zor isinmistim. Muhtemelen mastitten dolayi. Bebegini bol bol emzir.

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Doğumdan sonra kan değerleri düşüyor bir anda vitaminleri de bırakıyoruz o üşüme çok normal ama benim doktorum doğumdan bir ay sorma da kan ilacı verdi d vitamini verdi bende üşüme fazla olmadı ki ben kışın doğum yaptım yanıyordum resmen çok terliyordum birde bunun üşüme olanı var 

Öncelikle normal yemeğini ye süt olsun diye fazla yemek işe yaramıyor bol bol su içersen süt olur

Üşümüyorsan kalın hırka giymene gerek yok yelek alabilirsin üstüne ayağında çorap olsun 

Duş almaya çalış 2 günde bir hatta her gün al süt kanalları da açılır sık sık emzir fazlaysa sağ buzluğa at 

0 oy
(25,152 puan) tarafından

Lohusalıkta herşey mübah bacım su gece tuvalete kalkıp o şekilde titreme nöbetleri çok geçirdim titremekten yatağıma bile gelemiyordum geçici hepsi merak etme 

0 oy
(3,385 puan) tarafından

3 buçuk yıl oldu, hala olurum. Dişim dişime vurur soğuktan titrerim ve bu Ağustos ayında bile olur bazen. Sezaryen dan sonra kaldı,annemde de üsttelik. Değerlerimin düşük yada düzgün olması farketmedi hiç

0 oy
(15,249 puan) tarafından

Kış ortası doğum yapıp penye pijama giydim kansızlık olması normal bir sıcak basar bir donarsın yanında bir ince şey olsun baktın üşüdün giy üşümüyorsan çıkar. Çok panik yapmayın öyle olur normal yani. Uykusuz kalıyorsun kan kaybettin hormonlar farklı işliyor. Hepsi geçecek bir süre sonra 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
30 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde E.D_ (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 694 göst.

Kategoriler

1,476,395 soru

24,168,542 cevap

335,734 kullanıcı

...