0 oy
339 göst.
Diğer kategorisinde (402 puan) tarafından

Kzlar karpuz kavun nezaman tattrilir 7 aylık olmak üzereyiz 3 gün kuralı ile vermek istiyorum mesela bugün 1. Gün olarak karpuz denedim meyve suzgeci ne koyarak  fakat bunlar için erkenmi bide menemeni nezaman verdiniz bebislerinize 

15 Cevaplar

0 oy
tarafından

İlk gün ver birsey yoksa ver yesin yavrucak

-Reklam-
0 oy
(2,495 puan) tarafından

1 yaşında kızım daha menemen vermedim karpuz da yeni vereceğim zamanını beklıyorum

0 oy
tarafından

Karpuz tadım yaptırdım suyunu ama benimki prematüre karışık biraz şuan 19 aylık normalde 16 aylık daha yeni yiyiyor 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

gec bile. yani 6 aylikken daha tadimlarda takktirmistim ben yaz donemine gelince cocuk. oglumun ek gidasi kis donemine geldi kavun karpuz yoktu

(402 puan) tarafından

Anca sıra geliyor canm :))) 3 gün 3 gün gidince 

(9,080 puan) tarafından

😂😂😂 o da ilk 3 hafta yaptiktan sonrasina gerek yok bebegin bagirsaklari alisio zaten . ama sen bilirsin bence pisman olacaksin bukadar ince eleyip sık dokuduguna😂

(402 puan) tarafından

Heee ya hiç sorma ilk cockta pişman oldum zaten bide bu ikinci yani :))) aslında veriyorum çoğu şeyi mesela ilkini peynire yumurtaya alistiramadim  ama şükür bunu alistrdim :))) ama meyvelerde alerji yapar mı diye korktum 

(12,083 puan) tarafından
+1

İlkte özel mamalar tuzsuz yağsız menüler özel pankekler krepler sonuç iştahsız bir çocuk 😄 ikinci de 3 gün kuralı bile yapmadım ben ne yersem verdim eline yedi kendi. Sonuç iştahlı çocuk 🫢 Kızım 1 yaşındayken sarmaya bayılıyordu.  Ablası 5 yaşında ne sarma ne börek yer. Çok mu lazım sarma börek demeyin özel yemek yapmıyorsun misafir gittiğin yerde be bulursa onu yiyor rahatlık valla aç bırakmıyor kendini diğer türlü uğraşıyorsun özel şey yapmaya 

0 oy
(7,222 puan) tarafından

Kızım 9 , 10 aylıkken kavun karpuz verdim. Özelikle 9 aylık olmasını beklemedim karpuz kavun çıkınca verdim

(402 puan) tarafından

Çok sağol canm bizimkide tam mevsimine denk geldi bugün verdim bişey yapmadı yine deniyim 2 gun

0 oy
(24,403 puan) tarafından

Şu an zamanı şu an yemese seneye kalacak ki bence az az bu yaz tatmali benim oğlumda 7 8 aylıktı meyve süzgeci ile veriyordum 

(402 puan) tarafından

Aynen canm tam zamanı o yüzden deniyim dedim çok sagolasin

0 oy
(964 puan) tarafından

Meyveleri tattır bence nasıl başladın tadımlara bilmiyorum ama. Direk meyvelerle başlamayıp sebze falan verdiysen,  denetebilirsin.

Menemen yeni yiyor 20 aylık. Geçen sene domates, yemeğine koysam bile kızartıyordu bez bölgesini yazın. O yüzden domates vermiyordum. Salçasını dahi evde kendim yapıyordum kapya biberle. Bu sene 3-4 kere yaptım hem şükür kızarmadı hemde seviyor 

(402 puan) tarafından

Yoğurt patates havuç kabak muz elma taze fasulye   gibi gittik  

(964 puan) tarafından

Aaa çok güzel başlamışsın tebrik ederim. Bana da doktor tavsiyesiydi önce meyve gibi tatlı şeylerle başlama yoksa zorlanırsın biraz daha haşlanmış sebze ağırlıklı git diye.

0 oy
(1,947 puan) tarafından

6 aylık oldu mu ben yediğim her şeyden miniminnacık tattırdım.

Sadece kuruyemişe, fıstığa alerjisi çıktı. O da şimdi geçti. 18 aylık olmak üzere.

Şimdi kızım 6,5 aylık oldu, yoğurtla başladım ben. Ne yiyorsam tadına baktırıyorum.

Tabi ki öyle tuzlu salçalı şeyler değil, diyetteyim diye ferah bir yeme düzeni oluşturmuştuk, onları veriyorum. 

0 oy
(3,905 puan) tarafından

Ben bebişime 5 aylık iken tattırdim su meyve emziği ile önce suyunu emdi bu iki aydır eline veriyorum hapur hupur yiyor bu arada bebem 10 aylık 

0 oy
tarafından

Domatesi bir yaştan önce yedirme karpuzu 3 gün kuralı yap 

0 oy
(2,405 puan) tarafından

Cnm bebeğim benimde 7 aylik olmam üzere. Kavun karpuz bunları meyve süzgecinde ver bence. Ben me varsa meyve vermeye çalışıyorum bu şekilde. Bu arada yumurtadan nefret etti resmen oğlum. Sen nasıl ne şekilde veriyorsun?

(402 puan) tarafından

Haşlanmış veriyorum yada omlet  zeitinyagiyla bize yaparken onada yediriyorum sen sakın yemiyor diye vazgeçme vermemezlik yapma sabh uyaninca aç olur zaten yer kaşıkla yemiyorsa ekmek içini yumurtaya batır elinle yedir

(2,405 puan) tarafından

Sadece sarısı veriliyor cnm. Ona dikkat ediyor musun?

(402 puan) tarafından

İlk cocuguma öyle yaptım smdi 6 yaşına grxek hala yumurta yemiyor ama ikinciye önce 3 gün sarışını sonrada 3 gün beyazını yedrdim baktım bişey yapmıyor  şimdi ayırt etmeden yiyor yani  öyle ayirmiyorum artık. 

0 oy
(5,989 puan) tarafından

Mevsim meyvelerini 3 gun kuraliyla verebilirsiniz. Menemende eger domateste ve yumurtada reaksiyon durumu olmadiysa verebilirsiniz.

0 oy
(25,266 puan) tarafından

8.aydan sonra meyvelerin hemen hemen hepsini verdim çilek hariç ama domatesi 1 yaşından sonra verdim hatta 1 yaşını da geçmişti verdiğimde benim kız prematüre bir çok şeyi 1 yaşından sonra vermemi söylediler de ben 8 9 dan sonra verdim şükür bir sorun da yaşamadım 

0 oy
(6,159 puan) tarafından

Özel bir durumu yoksa, süt alerjisi veya reflü falan, bence verilebilir. Oğlum da Mayıs'ta ek gıdaya geçti. Haziran'da küçük dilim karpuz kavun veriyordum kemiriyordu keyifle. Tuz ve şekere çok dikkat ettim ben hala da ederim. Onun dışında aşırı kısıtlamadım. 

0 oy
(5 puan) tarafından

Benim kızımda 7 ay 11 günlük ben süzgecinde kavunu da karpuzu da veriyorum bi sorun olmadı şimdiye kadar bence verilebilir 6.aydan itibaren 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 497 göst.
8 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 134 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 137 göst.
7 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 295 göst.