+1 oy
299 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,143 puan) tarafından

tekrardan merhabalar hanımlar. 

şimdi benim kız 23 aylık. geçenlerde de tuvalet aparatı sormuştum, dümdüz modelden aldım. 

birkaç seferdir onu görünce klozete oturmak istiyor, öyle oturtuyorum beziyle falan oyun gibi istiyor artık. 

neyse bugün yine istedi, kaka dedi banyoya gitti. pırt yaptı hani ona da kaka diyor 😂 yapmaz diye düşünüyordum oturttum yine öyle ıkınınca bezini çıkarttım ve yaptı. Allahım nasıl mutlu kaka yaptı diye😂😂

neyse soruma gelelim, bu böyle oyun mu olur yoksa ciddi bir şekilde tuvalet eğitimine başlasam mı? 

gece bezi kuru değil, kaka yapınca da rahatsız olmuyor pek hala kaçıyor benden bez değiştireceğim zaman. 

çişi hiçbir şekilde söylemiyor, farketmiyor büyük ihtimalle..

bir iki kez bez değiştirirken kaçtığında çişini yaptı, garipsemişti. 

kimi başla kimi erken kimi geç bile kaldın diyor, ne yapacağımı şaşırdım 😂

böyle heveslenmişken denemeli miyim? 

12 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Canım çocuk konuşuyor mu? Birde o bezi çıkarıp tuvalete oturttuysan bir daha bezi takma kıza yoksa alışkanlık haline getirip nasılsa bez takıyorlar diye inat edip sürekli altına yapar söylemez . Çocuklarda önemli olan ayı değil çocuğun hazır olması. Senin kız şuan çişini bilmiyor. Bir tane lazımlık al oyuncaklarla oyun oyna onunla bak kızım çişini yapıyor bak kızım büyük tuvaletini yapıyor gibi oyunlar yaparsan çocuğa zemin hazırlamış olursun

(5,143 puan) tarafından

2li cümleye yeni geçti. çok fazla kelimesi var. cümleler anne bak, kapı aç, baba gel gibi basit cümleler daha.

kakasını bayadır belli ediyor, yaparken çömeliyor falan. 

dediğinde haklısın alışkanlık yaparsa fena 🤔 o zaman üstüne gideyim ben bunun.

lazımlık hiç istemiyorum ama ya🤦🏼‍♀️ ek yük gibi geliyor bana

tarafından

Lazımlığa asla oturtmayacaksın zaten 😁 sadece ön hazırlık olarak düşün ben oğluma öyle alıştırdım , birde tuvalete girerken yanında götür çocuğu hep anlat . Üzerine düşersen çok çabuk öğreniyorlar çünkü aşırı zekiler

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Bence erken canım ya çocukları kıyas yapmak doğru değil ama benım kız 21 aylık henüz memeden bile kesemedim tabi bunlar farklı konular ama bu aylarda değil de 2,5yaşında daha hazır oluyorlar bezden çıkarmaya. Kızım bu aralar kakasını yapacagı zaman koltukların arkasında ya da tenha yerlerde durup öyle yapıyor yeni yeni anlıyorum kaka yaptığı zamanı 2,5 yaşına kadar beklemeyi düşünüyorum ben sen yine de çocuğuna göre karar ver hazır olduğunu hissediyorsan kolay olur belki de. 

(5,143 puan) tarafından

bayadır kakayı belli ediyor, söylüyor yapmadan önce ama gaz olduğunda da kaka diyor tabi 🤔 heveslenmişken denesem mi bilemedim. 

+1 oy
(1,163 puan) tarafından

Kendi kafanda kesinleştir öyle başla.

Bezi tak çıkar yaparsan çocuk şaşırır. Açacaksan hiç bir sekilde gece gündüz bağlama ve beş dakikada bir tuvalete götür. Gece de saati kur ve lavaboya götür 

(5,143 puan) tarafından

peki dışarıda nasıl oluyor eğitim verirken🤔 

(1,163 puan) tarafından

Bir hafta hiç çıkmadım. Öğrendiler 

(1,163 puan) tarafından

Çıktığımda da sürekli lavaboya götürüyordum

+1 oy
(3,194 puan) tarafından

böyle böyle alistirtir  canım alıştırma kilodu kullan bnde kızımda 23 aylık iken başladım di  kısa sürede bezi biraktiydi   simdi oğlum tam 23 aylık oldu bugün yarın bende alıştırmaya  başlamayı düşünüyorum  inşallah 

(5,143 puan) tarafından

alıştırma kğlodu da aldım, kızdan gelen sinyalleri takip edeyim ben en iyisi

tarafından

Alıştırma kilotlarini önermiyorlar çünkü altına yaptığı zaman rahatsızlık duymadıkları için alışkanlıklarına devam ediyorlar 

(3,194 puan) tarafından

Ben kızımda öyle kullandım  hiç bir sıkıntı  olmadı alıştı 

0 oy
(5,912 puan) tarafından

Emiyor mu? Memeden kesmeyle tuvaleti art arda yüklememekten yanayım ben. Bir de esas önemli olan bana göre popo kaslarının gelişimi. O da aşağı yukarı 36 aylıkta tamamlanıyormuş. Ben 34'te başladım o yüzden. Onu da merdiven çıkarken gözlemleyebilirsin. Merdiveni yetişkin gibi duraklamadan çıkıyorsa gelişmiştir popo kasları. 

(1,880 puan) tarafından

11 aylıkken öğrendi benim kızım kakasını tuvalete yapmayı. Her çocuk çok farklı

(5,912 puan) tarafından

Bana göre çok çok çok erken. İleride bir sürü makat sorunu yaşasın istemem. Doktoru da özellikle erken denemeyin dedi. 30 ay emzirdim ben zaten, özel durumu vardı uzattık emzirmeyi.

(1,880 puan) tarafından

Çocuğun erken(!) tuvalet eğitimi alması ileride FİZİKSEL herhangi bir probleme yol açmaz. PSİKOLOJİK bazı problemleri olabilir. Bu da erken eğitim almasından kaynaklı değil, erken olduğu için sürece uyum sağlayamayan çocuğa ebeveyninin yaklaşımından kaynaklı. Yani bu sorunları 3 ya da 4 yaşında tuvalet eğitimine başlanılan bir çocukta da görmek mümkün. Tamamen bakım verenin davranışları ile ilgili. Bu konu ile ilgili çok fazla bilimsel makale okudum. Neredeyse yüzde yüzünde en uygun zamanın 2 ila 3 yaş arası en ideal zaman olduğu söyleniyor. Ben eğitim vermek için başlamamıştım bu işe. Kaldı ki daha çok net kendini ifade dahi edemiyordu. Kabız olduğu bir dönem daha rahat yapsın diye tuttum elimde. Sonra fark ettim ki kakasını beze yapmıyor ben tutana kadar kakasını tutuyor. 16 aylık gibi de çişini öğrendi. Kendisi istemedi. Bezi attı. O yüzden diyorum her çocuk farklıdır

(5,912 puan) tarafından

Ünlemle tepki verilecek kadar gergin bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Okumuşsundur, ben de okumayan biri değilim yarıştıracak hiç değilim ama bugüne kadar 3 doktorla takip edildi oğlum hastalığı da olduğu için üçü de 3 yaştan önce önermiyoruz çeşitli sebeplerle dedi. Hiçbir doktorun da 11 aylık bebeğe tuvalet eğitimi uygundur diyeceğini düşünmüyorum. 

Ben geç başlayan bebekler makat sorunu yaşamaz da demedim. Genetik olarak bağırsak problemleri varsa ne kadar özenirsek özenelim bağırsak ve makat sorunu yaşayabilirler. Ancak bu ihtimal erkenden tuvalet eğitimi verilenlerde belirgin şekilde daha yüksek. Doktorların bana verdiği bilgi bu.

Herkesin bilgisi, araştırması kendinedir. Kimse size neden 3 yaşı beklemediniz de demedi. Post sahibine bilgimi aktardım. Gözden kaçırdığı bir durum olmasın diye. Daha da uzatmayı manasız buluyorum. 

(1,880 puan) tarafından

Okuyan bir insan olarak onun onun gerginlik değil sarkazm,abartı işareti olduğunu bileceğini düşünerek yazmıştım. 

0 oy
(2,237 puan) tarafından

Benim kizimde 23 aylık ama daha erken oldugunu düsnuyorum 

(5,143 puan) tarafından

benim kız kendi oturmak istiyor 

0 oy
(23,185 puan) tarafından

Ben 3 yasa doğru başlamayı düşünüyorum. Daha doğrusu sabah kuru kalkmayi beklemeyi düşünüyorum. Çünkü bana yazık oluyor. Gece milyon kere kaldırıp tuvalete götürüyordum oğlumu. Bu sefer sabah kuru kalkana kadar başlamayagim. Planım öyle ama bakalım. Benimki de 23 aylik

(5,143 puan) tarafından

çiş işi biraz düşündürüyor beni🤦🏼‍♀️

(23,185 puan) tarafından

Valla ben kendime eziyet etmek istemiyorum sen bilirsin ama 😁

(5,143 puan) tarafından

off off 😂

0 oy
(1,880 puan) tarafından

Bence başla canım o hazır gibi. Ama uzun zaman kaçırması olacak onu göz önünde bulundur :)

(5,143 puan) tarafından

ay evet bu gözümü korkutuyor 😂

(1,880 puan) tarafından

Hiiiç gözün korkmasın valla hiç sorun olmuyor. Ben dandiklerinden bi halı koltuk yıkama makinesi aldım. İşlediği yeri çekiveriyordum. Ne çocuğa stres yaptırdım ne kendime. :)

0 oy
(5,024 puan) tarafından

Kız çocukları daha çabuk öğrenebiliyor kızlarım 2.5 yaş civarında öğrendi ve çok hızlı öğrendiler 

En büyük oğlum 3.5 yaşındaydı ve çok uzun ve zorlu süreçte öğrendi 

Şimdi oğlum 24 aylık olmak üzere bakıyorum daha o zamana gelmedi kasları daha zayıf bazen beziini çıkartırım hava alsın die çok az az yapar ucunda tutamıyor yani 🤭

Kız olduğu için 2 yaşını doldursun istersen ay ay farkediyor 

(5,143 puan) tarafından

sanırım pndan gelen sinyallere bakacağım. zorlamadan yavaş yavaş 

0 oy
(5,895 puan) tarafından

Tam hazir denemez ama kolay ogrenebilir. Ben buyuk oglumda gece bezi kuru olunca direk cikardim 27 aylikti ve 1 haftada tamamen ogrenmisti. Kulot bez kullanmani oneririm. Bi kac hafta zorlamadan gozlemle eger ki tutuyor ve soylemeye devam ediyosa da direk kuloda gec. Ben 2-2,5 yas arasi ogretilmesi taraftariyim. 2 yas oncesi erken, 2,5 yas sonrasi gec bence. Kucuk oglum suan 25 aylik. Buyuk oglumun okulu ve kursu bu ay sonu bitiyo sonraki ay duruma gore baslayacagim. Bizimki de kakasini soyler, yaparken comelir ama gece bezi hala islak.

(5,143 puan) tarafından

gece olayı biraz sinir bozucu 

(5,895 puan) tarafından

Evet, bu sefer gece kaldirmak zorunda kalirsin. Ben mesela buyuk oglum kuru kalktigi icin hic bi zaman kaldirmadim.

(5,143 puan) tarafından

uyumadan önce de bol su içiyor anam 😂😂

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Aynı durumdayım benim kızımda kakayi oturarak yapmaya başladı sürekli benimle tuvalete geldiği için tuvaletten korkmuyor. Sabah bizde de kuru kalkma yok fakat çiş kaka söylüyor. Kaçırır ama kolay öğrenir diye düşünüyorum bende. Benimki 19 aylık olacak. Bende 1 aya kadar başlamayı düşünüyorum. Özellikle yazın halıları vs toplayıp daha sağlıklı bir süreç geçirebilirsin. Ben senin yerinde olsam bebeğim sinyal vermişken degerlendiririm 

(5,143 puan) tarafından

gece kaldırma olayı düşündürüyor. yoksa gündüz kaçırsın altına dert değil de işte bilemedim😂

0 oy
(3,010 puan) tarafından

Ben 23 aylıkken verdim. Dediğiniz gibi hevesli olduğuma dair bazı işaretler vardı. Ama gece hiç kuru kalkmadı ya da asla cisinden rahatsız olmazdı. Aparatla ara ara oturup yapınca alkislatiyordum. 5. Günden sonra fişini soylemeye başladı ama ben en son ödül teklif ettim. Özellikle ilk 2 gün her yere yaptı 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 260 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Doga_DVM (5,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 246 göst.
19 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Guuness (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 85 göst.
13 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Syma (952 puan) tarafından soruldu
+4 oy
18 cevap 511 göst.