+1 oy
174 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,590 puan) tarafından

Daha erken ama ilk defa yapıcam. Siz neler yapıyorsunuz

5 Cevaplar

+1 oy
(6,541 puan) tarafından

Suan bezelye zamani. Bezelyeyi ayiklayip cigden koyabilirsiniz. 

Semizotu boyabilirsiniz. Domatesi biraz pisrin semiz otlarini ekleyin 2-3 karistirin. Soguyunca paketleyip dolaba koyun. 

Taze fasulye ve bamya koyabilirsiniz. Ayni semizto gibi domatesi onden biraz pisirin sonra sebzeleri koyup 2-3 karistirip soguyunca paketleyin. Ama bu sebzeler agustos-eylul gibi daha lezzetli ve fiyatida uygun oluyo. 

Barbunyayi ayiklayip cigden koyabilirsiniz. 

Domatesi ,biberi ayiklayip,dograyip cigden koyabilirsiniz. 

Dolmalik biberleri yikayip,ayiklayip koyabilirsiniz. 

Kapya biber ve patlican kozleyip koyabilirsiniz. 

Menemen yapip kavanozlara koyabilirsiniz. Karisik kizartma yapip domates sosusla karistirip kavanozlara koyabilirsiniz. 

Recel yapabilirsiniz. 

Patlican-biber -kabak kurutabilirsiniz ,dolma icin. Tum sebzeleri yemeklik dograyip kurutabilirsiniz. Domatesi ayrica kurutabilirsiniz. Tabi bulundugunuz sehir kurutmaya uygunsa. 

Meyveleri kurutup kisin cayla tuketebilirsiniz ya da meyve suyu,komposta yapabilirsiniz.

Biz genelde bu sekil hazirlik yapariz. 

Annem salca ve tarhanada yapar ama ben yapmiyorum. 

(1,590 puan) tarafından

Teşekkür ederim

(1,109 puan) tarafından

Maasallah baya liste var birsey soracaktim 1 ay sonra tatile Turkiyeye gelecegim o zanan semizotu enginar taze barbunya olurnu

(6,541 puan) tarafından

Rica ederim

(6,541 puan) tarafından

Enginar haric diger sebzelerin tam mevsimi oluyo. Bamya,taze fasulye,semizotu,biber,kapya biber,domates,patlican,kabak,barbunya falan mevsimi oluyo 1 aya.

(1,109 puan) tarafından

Çok tesekurler 

-Reklam-
0 oy
(5,764 puan) tarafından

bezelye, barbunya buzluğa atıyorum. ağustos sonu gibi domates. meyvelere göre reçel bu kadar benim hazırlık 

(1,590 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(2,864 puan) tarafından

Dondurucuya domates, yeşil biber, kırmızı biber doğrayıp koyuyorum. Patlıcanı yağlayıp fırına sürüp karnıyarıklık koyacağım, taze fasulyeyi rengi dönene kadar kavurup koyuyorum. Bezelye koydum. Geçen sene komşum patlıcanı kabağı oyup dondurucuya dolmalık koymuş. Domatesi ayrıca konserve yapıyorum biberle kavurup. Reçel yapıyorum. Patlıcan kurusu yapıyorum birde. Aklıma bunlar geldi. Seversen bamya kurutabilirsin yada dondurucuya koyabilirsin.

(1,590 puan) tarafından

Teşekkür ederim

(296 puan) tarafından

Fasülye çok pahalı ya 80 150 den aşağı yok nasıl alcaz bilmiyorum siz aldınız mı nerde uygun bilmiyorum marketler de fiyat bu pazar bakmadım daha sokak satıcısından alan var mı ya bekliyorum da gelmedi yaa hep domates geliyor 

0 oy
(3,522 puan) tarafından

Hiç birşey hazırlamıyorum sadece istediğim genel hazırlık ev mantısı yapmak, poğaça, pizza, börek bunları yapıp atmak istiyorum o kadar 😂

(1,590 puan) tarafından

Bende hiç yapmadım artık yapmak istiyorum. Her şey ateş pahası oldu kışın hiç alınmıyot

0 oy
(5,259 puan) tarafından

Ağustos sonu yapılır kış hazırlıkları 

Ben bol bol reçel yaparım vişne kayısı çilek kırmızı dut..

Konserve menemen konserve acı acı sos konserve domates sosu konserve köz biber köz patlıcan sosu

Bol bol turşu her çeşitten

Buzluğa bezelye ..vişne ..dolmalık biber.. doğranmış domates ..doğranmış biber

Kırmızı erik doğrarım hoşaflık

Yeşil fasülyede az atarım çocuklar sevmiyor onu

(1,590 puan) tarafından

Teşekkür ederim

(2,282 puan) tarafından

Acı sosu nasıl yapıyorsunuz 

(1,109 puan) tarafından

Vişne ne zanan cikiyor 

(5,259 puan) tarafından

Vişne Konya'da temmuzda çok olur

Acı sos bursa domatesi salçalık kırmızı biber acı biber hangisi olursa jaloben Güzel oluyor robotta çekip kaynatıyorum iyice katılaşır ineceğine yaakın tuzu yağı sarımsak ve sirkesini katıyorum kimyon karabiber de katarım kavanozlarım 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 128 göst.
0 oy
4 cevap 167 göst.
0 oy
1 cevap 67 göst.
+2 oy
2 cevap 193 göst.

Kategoriler


1,476,251 soru

24,166,675 cevap

335,632 kullanıcı

...