+2 oy
472 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (260 puan) tarafından

Kızlar biz yaklaşık bir senedir tvyi kaldırdık. Bir buçuk yaşında ve 4 yaşında oğullarım var. Küçük oğlumun çok dikkatini çekiyordu diye kaldırdık hedefimiz iki yaşına gelene kadardı. Alışmıştım aslında ama şu an evde çocuklar ve ben yanliziz bir süredir ben evde sıkıntıdan patliyorim sürekli çocukları eğlendirecek birşeyler arıyorum. Eşim üç ay daha dayan en azından diyor ama annem kaynanam felan da sacmaladigimizi düşünüyorlar öyle hayat mı geçer diyorlar. Yanlız olmadığımı bileyim bari. Siz TV kullanıyor musunuz? Sizce tvyi kurup günde belli saatlerde mi açmalıyım eşime dedim az açarız diye ama ben de o da büyük oğluma guvenemiyoruz bir kere alıştı mı durmadan TV isticek. Dayanmalı mıyım sizce?

22 Cevaplar

+2 oy
(4,303 puan) tarafından

en güzelini yapıyorsunuz. aslında bizler için de iyi, televizyona boşuna ***** kutusu denmiyor. 

-Reklam-
+2 oy
(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Biz kullanmiyoruz yanlız şu oldu bizde sorun TV bilmedigi için oyun evinde projeksiyon dan müzikli video açıyorlar oynun müziği açıp videoya bakarak  dans ediyor çocuklar benim oğlum korkuyor yüksek ses müziğe ve videolara falan da alışık olmadığı için ekran görünce 3.5 yaşında oğlum baya korktu ,öğretmenimize dedim benim oğlum TV'den uzak büyüttük o yüzden korkmustur diye neyse oyun grubunda müzikli videolu dans olunca oğlum çıkıyor video etkinliklerine katılmıyor ,sonraki etkinliklere güzel katılıyor ama el işi vs etkinliklerine falan onları güzel yapıyor 

(1,536 puan) tarafından

Bu normal değil farkındasınizdir umarım.

Cocuk sesten korkuyor ve uzun bir süre alisamicak 

En azından çocuğa yaşına uygun şarkılar açıp alistirin

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

İyide bu çocuk kalabalık ortamı seven sosyal bir çocuk sadece evde bağırış hiç olmaz evimizde eşimde bende çok sakin konusuruz  , yüksek ses müzik hiç acmayiz sesi gürültüyü bende sevmem  ,yani gayette normal çünkü oğlum pedegog destekli bir oyun evine gidiyor ve gelişimi çok güzel diyor hocalari illa bangır bangır müziği sevecek diye bir durum yok niye alıştırmaya çalışalım, bebekliginden beri kitap okuruz oglumda kitapları çok sever ,onun dışında aşırı sosyal bir oğlum var yola ciksak kimi görse konuşur , ekran vermedik ama 15 aylıktan beri oyun grublarina gidiyor haftada iki gün kreş gibi şuan 3.5 yaşında iki yıldır gidiyor ,o iki günün dışında iki günde ben gezdiririm AVM olsun kafe olsun alışveriş olsun anne oğul gezeriz ,haftadanin 4 günü rahat sosyal yönden etkileşim içinde insanlarla haşır neşir olan bir çocuk  , diğer günlerde de  kış değilse parka çıkıyoruz yani hemen hemen hergun dışarıya çıkan bir çocuk ,çocuğumun ekran görmediği için sevmiyor ekranı  ve yüksek ses müzikten hoşlanmıyor 

özellikle hocasına sordum pedegog olduğu için o çok normal dedi çocuk ekrana alışkın olmadığı için tedirgin oluyor ama korkulacak birşey yok sizin çocuğunuzun gelişimi çok iyi dedi hatta bir iki kere sordum öğretmenine yani ,birde şöyle diyeyim hiç ekran görmediği için sınıfındaki kendini en iyi ifade eden çocuklardan biri kelime haznesi çok yüksek çok karisik derin anlamli cümleler kurabiliyor, yaşına göre çok konuşkan ,etkinlikleri falan çok düzgün yapıyor sınıfın kurallarını vs herşeyi kavraması çok iyi algıları çok iyi ,hocasina sorunca sevmek zorunda değil dedi yüksek ses sevmiyor oglunuzun mizaçi  ile bile ilgili olabilir, onu tedirgin olduğu seyleri yapmaya zorlamayın dedi yani sevmiyor diye evde yüksek ses müzik açmayın dedi öğretmen , huzursuz oluyor videolu yüksek ses müziklerde sınıftan çıkıyor ,arada öyle etkinlik yapınca katılmasin  diğer yönlerden çok iyi olduğu için endişe edilecek bir durum yok dedi canım , birde mesela arkadaşları sınıfta bağırınca heyyy biraz  sessiz olun çocuklar diye uyaran bir çocuk , öyle bağıran bir çocuk falan olunca ya bana ya öğretmenine şikayet ediyor arkadaşım çok bağırdı beni rahatsız etti sinir oldum  diye :D 

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ayrıca evde çocuk şarkıları dinliyoruz yada bende söylüyorum 10-15 tane rahat ezbere biliyor ve söylüyor oğlum ezbere şarkıları kendi söylüyor yani çocuk hiç şarkı duymadi değil, Video ve yüksek ses aynı anda olunca rahatsız oluyor birde düğünleri de sevmiyor mesela anne kafam şişti hadi gidelim diyor mesela  , 3.5 yaşına göre gayet  normal bence oğlum her çocuğun mizacı farklı olabilir sonuçta 

Hani konuşmayan yada begirgin başka davranışları olan bir çocuk olsaydı inanın tavsiyenizi gözden geçirirdim ama öğretmenimizde yasitlarin ilersinde gelişim açısından  dediği için pek takilmadik kısacası bu olaya ,öğretmenimiz 3-4 ayda bir gelişim testi yapıyor pedegog olduğu için.

+2 oy
(290 puan) tarafından

Bence çok saçma ya ne demek televizyon izletmemek hiç mi bi yere gitmiyonuz bizimki sabahtan akşama kadar açık 

(5,950 puan) tarafından
+1

Anormal olan sizinki hanfendi 🤣🤣

(216 puan) tarafından

En basiti gözleri gidiyor 

+2 oy
(922 puan) tarafından

Benim oglum 6yasinda tv izler amma disarida cikar,dersde yapar,boyamada yapar kizim 4aylik gelir kardesiylede oynar,bazen muzik koyar beraber oynariz,bazen televizyonda zihinsel dersler aciyorum onlari yapmayi sever.Ben kendimde izlerim sikildigim zaman evde biri varmisgibi gelir

+1 oy
(271 puan) tarafından

Görümcemgilim yıllardır televizyonu yok. Çocukları sadece oyun oynar resim yapar o şekilde alıştılar 

(260 puan) tarafından

Çok iyiymiş iyi idare etmişler ama gurbette olunca yanlız olunca ne kadar alışsam da bazen arıyorum yerini

(9,081 puan) tarafından

aynen esimin yengesinin kizida ole . cocuklarin biri 17 digeri 20 kusur yasinda . gunah diye tv almamislar bile hic evlerine😂 ama covuklar gercekten vocuk gibi yasamis buyumus hayal gucleri oyun kurmalari muazzam. tanidigimda biri 7 biri on kusur yasindaydi ikiside oyun vovugu yani. suan bizimkiler oyun kurmayi hile beceremio dogru durust.

(271 puan) tarafından

Görümcem de gurbette canım. Ailesiyle değil kendine uğraş buluyor farklı şeyler yapıyor çocukları da öyle 

+1 oy
(420 puan) tarafından

Yani zaten uzun bir suredir hayatınızda yokmuş biraz daha olmayabilir. Bizimde uzun bir süre hayatimizda olmadi tabi benim 1 bebeğim tek var. O da 22 aylık daha. Bende tek başıma bakiyorum. TV hayatımda yokken gerçekten gün bana daha uzun geliyordu işimi yapabiliyorsun dinlenebiliyordum ama TV olunca çocuğu bırak ben bile kilitlenip kalıyordum. Zaman boş boş akıp gidiyordu işler üst üste biniyordu. Şimdi yeni eve geçtik TV yi kurduk ama acmiyoruz. Sizde devam edebilirsiniz ha illa ki acacam diyorsan sınır koymalisin ve o sınırı asla gecmemeliler.

(260 puan) tarafından

TV varken büyük oğlum çok hırçındi istediği şeyi anında TV'den acmayinca yada ne istediğini anlamayinca felan ağlamaya başlıyordu kapatınca ağlayarak zorla açtırıyordu. Büyük oğluma çok faydası oldu. Geri kurarsam tekrar eskisi gibi olmasından korkuyorum ama bir yandan artık eskisi gibi değil laftan anlıyor söz dinliyor ama bir de küçüğü var işte ya o öyle yaparsa diyorum.

(420 puan) tarafından

Büyüğü zaten TV den zor kurtarmissiniz bı daha aynı yoldan geçmeye gerek yok. Küçüğü de aynı şekilde hircinlasabilir bu sefer ikisiyle uğraşmak zorunda kalırsınız. Bir süre daha idare edebilirsiniz.

+1 oy
(705 puan) tarafından

TV var evde açık ama oğlum izler yalan yok 1 yıldır falan izliyor hemen hemen 4 buçuk yaşında kızımda 1 buçuk yaşında ama boyamada yapar oyunda oynar yazın zaten hergun parka çıkarıyorum onları ben ve evde olmuyorlar gelince yemek hazır olana kadar izliyor kapat dediğimde.hemen kapatıyor..

Tek sorun yakından bakıyor sürekli uyarı veriyorum eğer devam ederse keseceğim kökten TV yi 

Ama pür dikkat izlemez çevresine odaklı çok şükür 

(260 puan) tarafından

Büyük oğlum üç yaşlarında dinlemiyordu zorla açtırıyordu ağlayarak. Şimdi dört yaşında belki eskisi gibi olmaz ama küçüğü var bu sefer de o öyle yapar diye korkuyorum en iyisi dişimi sıkıp beklemek 

+1 oy
(4,832 puan) tarafından

Kiz birakmissiniz ne guzel niye baslatiyosun esin hakli en azindan 3 ay idare et yazin disari falan cikarsiniz kisi eve kapanirsini o zaman acarsin valla keske bende yapabilsem tvsiz kendim degil de cocuk bazen o kadar bunaltiyo ki aciyorum keske senjn gibi birakabilsem en guzeli valla 

+1 oy
(6,902 puan) tarafından

Tv miz var 1 aydir kapali doktorumuz yasakladi ben bakicagim dizilere internetten bakiyorum 

+1 oy
(3,238 puan) tarafından

TV kaldırmak yerine açmama çözümü bulunabilirdi kusura bakmayın bana saçma geliyor tvvyi kaldırmak 

(260 puan) tarafından

İlk zaman onu çok denedik de büyük oğluma kabullendiremedik. Belki şimdi kabul eder ama denemeye değer mi 

(705 puan) tarafından

Arkadan antenin kablosunu çıkarınca zaten açılmaz bozuldu dense 

+1 oy
(47 puan) tarafından

3 yıldır kaldırdık bizde. Tekrar kurmayı da düşünmüyoruz 

+1 oy
(508 puan) tarafından

4 yıldır hayatımızda tv yok :) yani biri alıp götürse farketmeyiz bile. Bende gurbetteyim bu arada ama ev işi çocuklar komşular vakit geçiyor. Dizi film izleyeceksekte eşimle tabletten izliyoruz çocuklar uyuduktan sonra

+1 oy
(1,464 puan) tarafından

Biz acmiyoruz oğlum 7 aylık alışmasın oğlum uyuyunca açıyorum kızımda 8 yaşında 2. Sınıfa geçti tablet aldık derslerinide yardımcı olsun diye

+1 oy
(955 puan) tarafından

Gecen bir arkadasi gördum 8 aylik bebege tekefonldan çizgi film acmis izletiyordu ben şok😭

+1 oy
(1,595 puan) tarafından

Ben direkt evlenirken almadım. Zaten hiç sevmezdim hala sevmiyorum.

Gereksiz tantana bence. Çocuk için de yetişkin için de düşük eğlence aracı. Saatlerce karşısına oturup neden vakit öldüreyim ki?

Bilgisayar var evde, evde ses olsun diye bazen cübbelinin sohbetini açıyorum. 

+1 oy
(5,950 puan) tarafından

Ne ben ne eşim istedi televizyon. Alma gibi bir niyetimiz de yok. Böyle iyiyiz. Televizyon hem vakit kaybı hem zararlı

+1 oy
(2,191 puan) tarafından

Şeytan icadı deyip evine yıllaaaarrrdır TV almayan akrabalarım var 😀

+1 oy
(282 puan) tarafından

Bizde hiç yok evimize almadık . Gurbetteyiz ama ben ne yaparsam gün içinde onu da dahil ediyorum.  Onun haricinde oyuncaklarıyla etkinlikle vakit geçiriyoruz. Şimdi 3 yaşında günlük  telefondan 1 kere oyun oynama 1 kere çizgi filim izleme hakkı da veriyorum . Böyle olunca kapatma saatimiz geldi diyince hiç zorluk çıkarmıyor bağımlı değil yani. Hatta dedesi gile başka yere gidince televizyona bakmasına biraz izin veriyorum 10 dk dan sonra kendi sıkılıp televizyonu kapatıyor . Oyun oynamak istiyor . Çocuk nasıl alışırsam öyle gidiyor . Hiç baktırılmayıp  zorbalanmaları taraftarı da değilim sonuçta büyüdükçe teknoloji devrinde olduğumuz için bunlar artacak . Önemli olan bilinçli bir şekilde onları mahrum etmeden yönlendirmek.  

+1 oy
(7,714 puan) tarafından

Biz açıyoruz ama çocuklarım dönüp yüzüne bakmıyor. Sadece ben akşam saatlerinde izliyorum. Heleki şu sıralarda gündüz tamamen kapalı akşama doğru iş vs yoksa açıyorum. Çocuklarım genelde balkonda vakit geçiriyorlar

0 oy
(5,113 puan) tarafından

Ben gündüz çocuklarla hiç tv açmıyorum(ha bi ara büyüğe açmaya başlamıştık ama ucu kaçınca tekrar yasak getirdik) İzlediğim dizi falan da yok. Akşam eşim ne açarsa onu izliyorum, maç açıyor arada yorum yapıyorum falan sahanın durumu formaların renklerine vs.😄 Görmemiş gibi oluyorum kısaca😄 Bence de olmasa da olur. Ama eşim izliyor ondan var tv:)

Valla ben yapamadım. Dur şu işi yapana kadar biraz daha izlesin derken ucu çok kaçmıştı saldım çayıra gibi olmuştu bi yerden sonra. 

(260 puan) tarafından

Aynen benim ilk oğlumda da öyle olmuştu. Bozuldu diyip kaldırdık en sonunda 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 147 göst.
1 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde &Alya& (524 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 176 göst.
+1 oy
1 cevap 69 göst.
2 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Yenianne28 (89 puan) tarafından soruldu
+3 oy