İyide bu çocuk kalabalık ortamı seven sosyal bir çocuk sadece evde bağırış hiç olmaz evimizde eşimde bende çok sakin konusuruz , yüksek ses müzik hiç acmayiz sesi gürültüyü bende sevmem ,yani gayette normal çünkü oğlum pedegog destekli bir oyun evine gidiyor ve gelişimi çok güzel diyor hocalari illa bangır bangır müziği sevecek diye bir durum yok niye alıştırmaya çalışalım, bebekliginden beri kitap okuruz oglumda kitapları çok sever ,onun dışında aşırı sosyal bir oğlum var yola ciksak kimi görse konuşur , ekran vermedik ama 15 aylıktan beri oyun grublarina gidiyor haftada iki gün kreş gibi şuan 3.5 yaşında iki yıldır gidiyor ,o iki günün dışında iki günde ben gezdiririm AVM olsun kafe olsun alışveriş olsun anne oğul gezeriz ,haftadanin 4 günü rahat sosyal yönden etkileşim içinde insanlarla haşır neşir olan bir çocuk , diğer günlerde de kış değilse parka çıkıyoruz yani hemen hemen hergun dışarıya çıkan bir çocuk ,çocuğumun ekran görmediği için sevmiyor ekranı ve yüksek ses müzikten hoşlanmıyor
özellikle hocasına sordum pedegog olduğu için o çok normal dedi çocuk ekrana alışkın olmadığı için tedirgin oluyor ama korkulacak birşey yok sizin çocuğunuzun gelişimi çok iyi dedi hatta bir iki kere sordum öğretmenine yani ,birde şöyle diyeyim hiç ekran görmediği için sınıfındaki kendini en iyi ifade eden çocuklardan biri kelime haznesi çok yüksek çok karisik derin anlamli cümleler kurabiliyor, yaşına göre çok konuşkan ,etkinlikleri falan çok düzgün yapıyor sınıfın kurallarını vs herşeyi kavraması çok iyi algıları çok iyi ,hocasina sorunca sevmek zorunda değil dedi yüksek ses sevmiyor oglunuzun mizaçi ile bile ilgili olabilir, onu tedirgin olduğu seyleri yapmaya zorlamayın dedi yani sevmiyor diye evde yüksek ses müzik açmayın dedi öğretmen , huzursuz oluyor videolu yüksek ses müziklerde sınıftan çıkıyor ,arada öyle etkinlik yapınca katılmasin diğer yönlerden çok iyi olduğu için endişe edilecek bir durum yok dedi canım , birde mesela arkadaşları sınıfta bağırınca heyyy biraz sessiz olun çocuklar diye uyaran bir çocuk , öyle bağıran bir çocuk falan olunca ya bana ya öğretmenine şikayet ediyor arkadaşım çok bağırdı beni rahatsız etti sinir oldum diye :D