Futratı tahir risalesinde cevabı bulanilirsin onun haricinde ise hakikattan ehli sünnet vel cemaat fıkhi konularda erbab olmuş bir hoca hanım olur bir hoca efendi olur fetva alabilirsin. Yağ aldırmak fıtrata aykırı olduğu için dinen caiz değil deniliyor fakat sen kendin perhiz ve egzersiz ile istediğin kiloya ulaştıktan sonra fazla deriyi aldırmanda bir beis yok bu ihtiyaca giriyor. Diyelim yaşlanmış olsan buruşsa pörsüse misal bu deformasyonu önlemek amaçlı cerrahi müdahale caiz değil. 4 gebelik geçirdim diyorsun en az 40 yaş üstü olman lazım doğumda 4 doğumda artık yani kişiyi yaşlı katagorisine sokuyor.
Psikolojik açıdan aynaya bakamaz haldeyim diyorsun da bu bazen alimler fetva veriyor diyelim kepçe kulak , kemerli burun rahatsız edici görüntü bunlar psikolojisini insanın dış etken sayesinde bozduğu için ameliyat yapılabilinir günah yok deniliyor.
Dini yönünü merakından mütevellit bilgim dahilindekileri yazdım benim ilmim yetersiz olması hasebiyle ne yap diyebiliyorum ne de yapma.
Araştır güzelce. Evvela sıkılaştırıcı haraketlerini yaptır. Korseyle falan olacak işler değil. Mekiğini suguatını bel rotasyonunu yap. Temiz beslen , stresten uzak dur. Baktın ki yine bariz bir toparlanma olmadı tekrar bir araştırma içerisine girersin bu süreç en az nerden baksan istikrarlı olursan 5 ay sürer bu zam zarfı içinde de ben 100 kilo bir insanın çok da güzel sıkılaşabileceğine inanıyorum.