0 oy
221 göst.
Diğer kategorisinde (122 puan) tarafından

4 doğum yaptım zaten sarkikti 100 kiloydum diyete girdim yavaştan kilo veriyorum ama daha çok sarkmaya basladi karnım psikolojik olarak atamaya bile bakamaz durumdayım istediğim kiloya düşüp karın gerdirme olsam çok mu günah acaba

7 Cevaplar

+2 oy
(9,080 puan) tarafından

bu olayi anlamis degilim gunah yada sevap ihtiyac varsa yapilir yapmak istiosan yapilir. her adimimizi gunahmi diye atarak yasamiyorski. okadar cok takilmamak gerek haci hicalar bile sufiler bile bunun gunahindan once sagliga bir zarari varmi dusunur yani. bana vok sacma gelio ya . yakinda soguk su icip serinlemek istiyorum ama gunahmi acaba diye dusunen bir kitle cikacak diye korkuyorum

(218 puan) tarafından
+2

Dinini öğrenip layığı ile yaşamak ne mutlu ki o kişi ahiret hayatını hesaba katarak yaşamış olarak göçecek bu fani dünyadan. Eğer bilmiyorsak öğrenip ona göre harekete geçeceğiz nihayetinde soru sahibi arkadaşımız bir Müslüman! Sorusunda hiçbir sakınca göremedim sizin tepkini dikkatimi çekti sizi sinirlendirmiş?

(9,080 puan) tarafından
+1

yok ya gercekten sinirlenmedim canim beni ilgilendirmez sadece bana cok sacma gelio . heraiyi gunaha sevaba baglamak. onca havi hocalar varken mesela hic umursamazken bazi gereksiz konularin dine baglanma olayi bana komik gelio.  hani sey dusunuyorum. yani din ile alakali bir duurm olsa tamam tabiki dusunuruzde sagliksal bir olayi ne akla hizmet dine baglamak  . kari. gerdikmekden ziyade yakinda mesela  su ivtim gunahmi diye her olayi dine cekecekler diye dusunuyorum kel alaka olaylari yani bizde muslumaniz elhamdrllar dikkat edioruzda yani nefes aldim acaba gunahmi diye dusunmeye gerekde yok yani nebilim

(2,495 puan) tarafından

Alışmış olman lazım bu sayfada @Casperiye

(9,080 puan) tarafından

iste alistigim icin hep benzer seyleri diorum . tabiki gunahi savabi dusunerek yasiycaz da . biri misal  uc kurus parasini mevduatta tutup gelir elde ederken evini arabasininkredi ile alirken yani isine gelen konularda gunahi sevabi dusunmeyip ardinssan vik sacma sapan incir cekirdegini doldurmayan bi konuya acaba gunahmi yaosammi yaomasammi karar veremiyorum diye dusunmesi bana cok garip gelio. her burda var dort dortluk yasamaya ozen gosteren de onlara da vik saygi duyuyirum helal olsun gercekten herseyi en ince ayrintisina kadar dusunenler medreseli olanlar falan . simdi o sekil yasayan birine demem bu ne oerhiz bu ne lahana tursusu demem. gerci pist sahibinin yasam bicimini bilmiyorum belki o da o sekilde her ayrintiyi dusunerek yasiyorsa tamam . ama isine gelene bisey olmaz deyip gereksiz alakasiz  biseyi gunahmi diye kafaya takiosa dine baglantisi olmayan seyi irdeliosa garip gelio diye yaziyorum yoksa tabiki herkesin yasam bicimi ölcutu ayri

(2,495 puan) tarafından

Boşver isteyen istediğini yapsın senin benim dememle bu düzen değişmez

-Reklam-
+1 oy
(23,820 puan) tarafından

Dini konuda bilgi sahibi değilim ama Allah'ın sana verdiğini beğenmemek değiştirmek istemek günah diye biliyorum bu bir deformasyonu düzelttirmek aslında. Senin karnın hep böyle değildi sonuçta derilerin hızlı kilo alıp vermeden sarkacak ve sen zayıflasan da o sarkık derilerle mı yaşayacaksın ona bir çözüm üretmek lazım 

(122 puan) tarafından

Aynen öyle hani giydiğim kıyafete de engel aslında sürekli yaz kış yelek giyiyorum belli oluyo diye

0 oy
(1,518 puan) tarafından

Dini boyutunu bilmoyorim ama bu tür yüksek kilolardan spor destekli bile zayiflassn sarkmalar olabiliyorm psikolojimi etkiliyorsa ol bence

(122 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim cnm 

0 oy
(9,080 puan) tarafından

bu senin bedeninle ilgili bir durum . ozaman kiloda verip degisiklik yapma vucutta okadar takiliosan. karin gerdikten sonra crop giyip yada styenle disari vikip bakin tas gibi vucudum var diye gisterme niyetinde degilsen gunahla ne baglantisi olabilirki.?herzaman giydigin olcutte kapatacaksindir 46 bedene degil 38 bedene sigacaksin fark o yani ne fark ederki

(122 puan) tarafından

Yok ya bn zaten kapalı bir insanım insanlar için deil aslında aslında tek tabanca olsam yaptırmayı düşünmem sporla falan halletmeye çalışırım ama sporla olacak bir şekil değil 10 senelik evliyim 10 sene içinde arka arkaya 4 doğum yaptım vücudum da benim yumuşak olduğu için sarkmaya meyilli bir vücut yani güzellik açısından değil aslında çünkü bir nevi de eş için de yaptırıyor olabilirim Bir de özgüvenimin gelmesi için de olabilir bilmiyorum

0 oy
(5,199 puan) tarafından

Estatik ameliyat anladigim kadariyla o da gunah tabiki korse kullandana sikilastirici kremlerle falan destekle oyle yap sporunu 

0 oy
tarafından

Futratı tahir risalesinde cevabı bulanilirsin onun haricinde ise hakikattan ehli sünnet vel cemaat fıkhi konularda erbab olmuş bir hoca hanım olur bir hoca efendi olur fetva alabilirsin. Yağ aldırmak fıtrata aykırı olduğu için dinen caiz değil deniliyor fakat sen kendin perhiz ve egzersiz ile istediğin kiloya ulaştıktan sonra fazla deriyi aldırmanda bir beis yok bu ihtiyaca giriyor. Diyelim yaşlanmış olsan buruşsa pörsüse misal bu deformasyonu önlemek amaçlı cerrahi müdahale caiz değil. 4 gebelik geçirdim diyorsun en az 40 yaş üstü olman lazım doğumda 4 doğumda artık yani kişiyi yaşlı katagorisine sokuyor. 

Psikolojik açıdan aynaya bakamaz haldeyim diyorsun da bu bazen alimler fetva veriyor diyelim kepçe kulak , kemerli burun rahatsız edici görüntü bunlar psikolojisini insanın dış etken sayesinde bozduğu için ameliyat yapılabilinir günah yok deniliyor. 

Dini yönünü merakından mütevellit bilgim dahilindekileri yazdım benim ilmim yetersiz olması hasebiyle ne yap diyebiliyorum ne de yapma. 

Araştır güzelce. Evvela sıkılaştırıcı haraketlerini yaptır. Korseyle falan olacak işler değil. Mekiğini suguatını bel rotasyonunu yap. Temiz beslen , stresten uzak dur. Baktın ki yine bariz bir toparlanma olmadı tekrar bir araştırma içerisine girersin bu süreç en az nerden baksan istikrarlı olursan 5 ay sürer bu zam zarfı içinde de ben 100 kilo bir insanın çok da güzel sıkılaşabileceğine inanıyorum. 

(122 puan) tarafından

Cevabınız için çok teşekkür ederim Allah'ım razı olsun inşallah bnde egzersiz fln da uyguluyorum ama sarkma daha çok artmaya başladı şuan 27 yaşındayım inan aynaya bakacak yüzüm yok misalen bolsa olsa bir kiyafet giysem sarkikli kısım çok belli oluyor aslında sarkiklik gideceğine tam emin olsam asla yaptırmayı düşünmem bile ama eşle de arama soğukluk giriyor ondan da ayriyeten utanıyorum bnm derim yağlı ve yumuşak bir deri olduğu için sarkiklik daha çok olacak biliyorum ama bismillah diyerek başladım zayıflamaya dinen bir sakıncası yoksa da olmak isterim aslında çevre güzelliği açısından deil ben tek tabanca olsam da yaptırmak istemem ama evli olunca bir tık değişiyor bilmiyorum ya 

0 oy
tarafından

Günah olduğunu hiç düşünmüyorum. Yeri geliyor dişimizi de yaptiriyoruZ. Ama karın estetiginde ciddi izler kaliyor

(122 puan) tarafından

İz olsun ama en azından giydiğim şeylerde deformem olmaz bilmiyorum bn yanlış mı düşünüyorum çok kararsızım ya

tarafından

Karın amaliyat izlerine bak bence. Esin vs razı olmayabilir. Bence çirkin durur. Yinede razıysan yaptir

İlgili sorular

+3 oy
4 cevap 130 göst.
0 oy
12 cevap 589 göst.
0 oy
3 cevap 163 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.

Kategoriler

1,472,669 soru