+1 oy
281 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (2,450 puan) tarafından

Hayırlı bayramlar, hayırlı akşamlar. Hanımlar iki hafta sonra tatile gideceğiz. 6 yaşında oğlum var ve kızım 9 aylık olacak. Ek gıda sürecindeyiz 5 gün kalacağız otelde neler yapabilirim kızım için yiyecek. Ya da yanımda birşeyler mi götürmeliyim. Arabayla gideceğiz kısmetse aşağı yukarı 4-5 saat sürecek yol. Sizlerin tecrübeleri neler paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. 

9 Cevaplar

+1 oy
(1,567 puan) tarafından

Benimkide şuan tam 8 buçuk aylık diyim meyve püresi yap sebzeli felan küçük kapınıza köy çok rahat oluyo 

(2,450 puan) tarafından

Tek gözlü ocak cok mantıklı ama bende yok. Arı mamayı kaynar su ile mi yaptınız. Önceden kaşık maması oğluma yapıyordum ama nasıl yapıldığını unuttum 😄 

(9,079 puan) tarafından

yok normal icme suyunun icine bir iki tatli kasigi kadar olcusuz yani cocuk nekadar yiyecilecekse . kivami muhallebi gibi oluyo ya zaten . tek gozlu ocakta kaynatarak karistirarak yaptim benimki onu sevio. kaynar su ile sadece karistirip koyulasanlar da var  pismeden yani. benimki pisenleri sevio diye ondan almistim.

(2,450 puan) tarafından

Hmm teşekkür ederim. Bende ocak olmadığı için kaynamış suyla pişmeyenlerden alırım. Daha önce hiç vermedim inşallah sever. 

(1,567 puan) tarafından

Ben ilk oğlumda hemen gebe kaldığım için iki yaşına kadar ful o ari mamadan yedi bende pişirerek yapıyordum içine Allah ne verdiyse karıştırıp veriyordum anlamıyordu yolculukta biraz katı pişirip sonra suyla açıp biberona doldurmuştum yani katı yapip sonra sulandiranilirsin valla kötu bı mama diyolar ama ozaman seçenek azdı bide diğer mamalar gerçekten çok pahalıydı şuan 16 yaşında maşallahı var🤗

(9,079 puan) tarafından

ya iste princ unu besleyici degil pof kalori arada bi yenir nolcak . hatta tabakda kalani ben kendim kasiklayip yiyorum tatlimsak tadi var ya seviyorum ben3))

-Reklam-
+1 oy
(5,065 puan) tarafından

Aynı durumdayız. Bizimki şu an 8.5 aylık. Bikaç gün sonra 5 günlüğüne gidicez. Emziriyorum. Sabah kahvaltı, akşam ona uygun ne varsa çorba yemek vs yediririm. Ara öğünü ne yapıcam bilmiyorum şu an ben de. Süt alerjisi var bir de.

(2,450 puan) tarafından
+1

Sabah mutlaka haşlanmış yumurta olur diye düşünüyorum. Haşlanmış yumurta yediririm. Ara öğün de meyve yediririm muhtemelen sabahtan meyve olursa alırım cam rende götürürüm rendeler yediririm. Süt alerjisi olması kötü olmuş. 

(1,360 puan) tarafından

Kahvaltı olarak ne veriyorsunuz canlar

(2,450 puan) tarafından

Haşlanmış yumurta labne avokado muz bugün kaşık dökmesi yaptım. Minik minik koparıp koydum kendisi yedi

+1 oy
(1,735 puan) tarafından

Sabah kahvaltısı oluyor otel de zaten o yüzden sorun olmaz meyve alabilirsin eğer yediriyorsan sağlıklı atıştırmalıklar var yolda oyalamak için onlardan alabilirsin her otel de var mı bilmiyorum ama bazı otellerde görmüştüm söylediğin zaman bebek için birşeyler hazırlıyorlar zaten 9 aylık bebek de çok fazla birşey yemez evden hazırlayıp götürürsen sıcak da bozulabilir 

(2,450 puan) tarafından

Ne kadar vermeyin desekte çok büyük bir başarı gibi gizli gizli veriyorlar. Şuan da yediği miktarı engellemeye çalışıyorum. Az yesin diye ugrasıyorum. 

(1,735 puan) tarafından

Sanki kötülüklerini istiyoruz yani çok faydalı birşey gibi kızıma alerji yapıyor doktor vermeyin dedi diyorum daha önce neden yapmadı diyorlar yine veriyorlar insanlarla uğraşmak daha zor

(2,450 puan) tarafından

İnsan vücudu değişken önceden alerji yapmayan şeyler suan bana da alerji yapıyor çok saçma insanlar gerçekten 

(1,735 puan) tarafından

Öyle gerçekten nerden ne geleceğini bilemiyorsun

(2,450 puan) tarafından

Evet maalesef. 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Termos yalıtımlı çantanız varsa meyve ve sebze püresi yapıp onunla götüreblrsnz gittiğiniz yerde dolaba koyarsnz en azından 2 gün idare eder artık otelde yıyecebıleceği ne varsa onlardan verırsnz olmadı

(2,450 puan) tarafından

Var oğlumun beslenme çantası o şekilde. 

0 oy
(3,468 puan) tarafından

Benimde oğlum 7 aylık 6 yaş kızım var bu gece köye doğru yola çıkacağız bugün  1 haftalığına meyve püresi yaptım 2 gün önce de kıymalı sebze çorbası yapmıştım 3ünü de alıcam yanıma bittiği zaman orda yaparım artık birşeyler 

(2,450 puan) tarafından

Ocak kullanabileceğim bir yer olsa sorun olmaz hiç düşünmem ama otel olunca biraz zor. Size de hayırlı yolculuklar olsun şimdiden. 

0 oy
(2,776 puan) tarafından

Biz villada kalmıştık benimde kızım 9 aylıktı sanırım, 1 hafta gitmiştik. Ben meyve ve sebze pureleri yapmıştım gecesi kavanozlamistim. Özellikle dışarıda zaman geçirirken pratik oldu. Birde meyve sebzeleri doğrayıp yanımda goturuyordum. Onları siz otelden bulabilirsiniz. Dışarı çıkacağımız zaman meyve vs olarak. Çorba vs zaten otelde oluyor. Otel yemekleri genel olarak tuzsuz. Tuzsuz olarak rica edip alabiliyorsunuz. Enginar vs gibi çok sağlıklı yemekler de var. Çok sıkıntı yaşamazsınız. 

(2,450 puan) tarafından

Villa da sorun olmuyor ocak vs oluyor. Bakalım otelde nasıl olacak bende bir kaç kavanoz meyve püresi yapayım da içim rahat etsin. Bir kavanozda çorba yaparım. Rende de götüreceğim yanımda otelden alacağım meyveler için. Yada çatalla ezerim 😊 bir yolunu bulacağız artık 😊 teşekkürler

0 oy
(6,540 puan) tarafından

Canim sabah kahvaltisini halledersin ,yumurta ,lor peynir vs vardir. 

Ara da yani a meyve al ,catal ,bicak ,tabak,rende al meyve verirsin. Avakado yiyosa avakado oneririm. Besleyiciligi yuksek ve tok tutar. Ceviz denediysen avakado,muz ve cevizi kat cok doyurucu olur. 

Aksam icinde temiz icerikli kavanoz mamalar var onlardan alabilirsin. Hipp marka biliyorum. 

Termosunuz varsa 2 gunluk corba da yapabilirsin ilk gun ve 2.gunun aksamini bu sekil gecirirsiniz. 

Bence evde kendin yapmaya ugrasma bozulur vs bosver. 

(2,450 puan) tarafından

Teşekkür ederim kaşık maması da mantıklı bir kutu alınabilir. Biraz da muz alırım yanıma nektari sevdi onu sa alırım yanıma rende de alırım biraz kuru yemiş bir şekilde idare edeceğiz 😊 

(6,540 puan) tarafından

Rica ederim. Evet kasik mamasi tok tutculuk acisindan iyi oluyo. İcine pekmez vs de katabilirsiniz. 

Bi de otelde yogurt olabilir tabi markasi nedir bilinmez. Ama giderken marketlerden organik yogurt alip aralarda ondan da verebilirsiniz. 

En pratik sekilde guzelce gecirirsiniz umarim. Ama en kisa zamanda termos almanizi oneririm. 

(2,450 puan) tarafından

Çok sık seyahat etmediğim için termos almadım gereksiz bir masraf olacak diye. Aslında oğlumun kullanmadığı çelik matarası var acaba o sıcak tutar mı bilemedim. Ama kapağı plastik muhtemelen olmaz. 

(6,540 puan) tarafından

Seyahatlerde degil de gunlukte kullanabilirsiniz aslinda. Bebek buyudukce daha cok lazim olacaktir. 3.5 yasinda ben hala kullaniyorum. Gittigim yerlere illa ki biseyler goturuyorum. 

(2,450 puan) tarafından

Ben çoğunlukla evdeyim önceden haftada bir kayınvalideme giderdim ona da kavanoza koyar götürürdüm. 

0 oy
(5,448 puan) tarafından

İlk tatilinde tam 9 aylıktı, her şeyi yedirmeye başlamıştım çok bir şey almadım. Gittiğimiz yer otel de olsa kendi evimiz de olsa kahvaltıda ve diğer öğünlerde ne varsa onu yedirdim. Tuz ve şekere dikkat ettim. 

Yola sabah çok erken çıkarız biz. O yüzden krep veya pankek alırım yolda yiyerek gider. Meyve alırım. Salatalık alırım. Kendi yaptığım bebe bisküvisi vardı onu alıyordum bir de. 

Takviyeleri vardı onları aldım bir de. 

(2,450 puan) tarafından

Teşekkür ederim bende pankek ve bebe bisküvisi yapacağım. Bebe bisküvisi tarifinizi verebilir misiniz. 

(5,448 puan) tarafından

Yok maalesef, hiç hatırlamıyorum bile neler koyuyordum 😄 Pankek verebilirim ama.

1 yumurta, 1 su bardağı süt, bir yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı ceviz ya da badem içi ne varsa, 1 tatlı kaşığı tahin, evde varsa muz ya da yaban mersini ezmesi, kıvamına göre un. Kabartma tozu tercihe kalmış 

(2,450 puan) tarafından

9 aylık bebeğim süt kullanamam yoğurt suyu filan kullanırım. 

0 oy
(950 puan) tarafından

Tatil deyince aklima sey geldi 

Eşime tatile gidelim dedim bahanesi 

Kamera yerleştiriyor larmis tatil odalarina olmaz dedi😀😀 haberde görmüş guyya

(2,450 puan) tarafından

Burada da uzun sürüyor genelde sonuçların çıkması filan gelmeden önce randevunu al mutlaka. Çocuk doktoru yeşil alan acıyor öyle alerji uzmanına gidiyorsun 

(950 puan) tarafından

Ben özele gidecegim canim direk yarim saatte cikiyor diger kizimdada öyle yaptim

(2,450 puan) tarafından

Aaa tamam o zaman ben devlete gidiyorum oğlumda. Hangi şehirde gideceksin özele yazım. İstanbul a gideceğim bende orada test yaptıracağım oğluma. 

(950 puan) tarafından

Istanbul canim sen neden yaptiriyirsun neye alerjisi var 

Ben Ahmet akcay a  gidecem insallah bakalim fiyatlarda cok pahalidir kesin😭

(2,450 puan) tarafından

İki yıl önce zeytin toplarken lenf bezleri şişti. Ondan sonra alerji ilacı yazdı kulak burun boğaz doktoru orada süreç başladı iki yıldır bir çocuk doktoru bir alerji bir hematoloji gezip duruyoruz. Alerji doktoru nazal alerjisi vardır dedi. Kol testi temiz çıkınca. Geçenlerde de kan testi yaptılar o da çok sınırlıydı yaşadığım yerde zeytin ağacı çok zeytine test yapmamışlar mesela o yüzden kapsamlı bir şey yaptırmak istiyorum. Sürekli burnu akıyor çocuğumun

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 283 göst.
10 Haziran 2024 Tatil-Seyehat kategorisinde Serapse (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 64 göst.
0 oy
2 cevap 153 göst.
+4 oy
10 cevap 303 göst.
26 Mart 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Cnblt (2,450 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,728 cevap

328,959 kullanıcı

...