0 oy
111 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,710 puan) tarafından

Hanımlar kizim 2 yaşında önceden yoktu şimdi ilk kelimesini tekrar etmeye başladı. 

" Abi abi abi abi abi abi geldi. " 

" Baba Baba Baba aldı. " Gibi. 

Bu geçici bir dönem mi çok canım sıkıldı. Herkes normal diyor ama oglumda böyle olmamıştı endiselendim

3 Cevaplar

0 oy
(596 puan) tarafından

Oglunda öyle olmamıştı çünkü her çocuk kendine özel gelişme gösterir kardeşler farklı olur karakterleri bile bambask olur yani 

(1,710 puan) tarafından

Tabiki öyle. Demek istediğim oglumda görmedim böyle bir durum normal mi yasayan var mı benden başka geçici mi yoksa yardıma mi ihtiyacımız var

-Reklam-
0 oy
(2,841 puan) tarafından

Benim oğlumda dediklerimizğn her her kelimesini tekrarladı bende korktum ve sorduğumuz soruya bile aynısını yapıyordu cevap vermiyordu bi sorun mu var diye düşündüm şükür şimdi 2.5 yaşında tekrarı çok az kaldı sorulara cevap veriyor kendisi sorular soruyor bu bir dönem ama aksi birşey hissederseniz bir psikoloğa gitmekte fayda var 

(1,710 puan) tarafından

Aslında şöyle ki evet kızım da söylediklerimizi tekrarlıyor ama sorulara cevap veriyor. Sadece şu bir haftadır ilk kelimesini sürekli tekrar etmeye basladi. Her zaman yapmıyor ancak çoğunlukla yaptığını söyleyebilirim. Ben de biraz daha gozlemleyip geçmezse götürmeyi düşünüyorum 

(2,841 puan) tarafından

Geçecekdir bence her çocuk farklı gelişim gösteriyor ve farklı huyları var o yüzden zamanla azalır azalmazsa en mantıklı uzman görüşü olur ama benim yaptığım hatayı yapma kafama çok taktım çok araştırdım o süreci zor geçirdim oluruna bırak herşey düzeliyor

(1,710 puan) tarafından

Evet ben de çok taktım :( 

Teşekkür ederim umarım sıkıntısız atlatırız bu dönemi 

(2,841 puan) tarafından

İnşallah canım inşallah ben birşey olduğunu düşünmüyorum

0 oy
(956 puan) tarafından

Çok normal bence endişelendiğin başka bişey yoksa biraz gözlemle zamanla geçecektir. Bizimde vardı mesela ama gözlemleyince kabahatin bizde olduğunu farkettik. Çocuğa hep bak araba, bak kırmızı, bak ağaç diyormuşuz meğer. Sonra bizimki bi ara 1-2 ay etrafta bak bak bak bak bak araba diye gezdi. Bizde onun adını gezen tavuk koyup çocuğumaza bak demeyi bıraktık 🤭

(1,710 puan) tarafından

Evet ben de düşündüm bir yerde hata mı yapiyoruz acaba diye ama bir şey bulamadım. Sizin çocuğunuz da hep ilk kelimeyi tekrarlıyor muydu yoksa sadece bak kelimesini mi tekrarliyordu

(956 puan) tarafından

Sadece bak olarak tekrarlıyordu

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 180 göst.
0 oy
4 cevap 161 göst.
0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
6 cevap 222 göst.

Kategoriler