+2 oy
162 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (908 puan) tarafından

İyi günler hanımlar bayramınız mübarek olsun. Ben mi doluyum yoksa süreç mi zor anlayamıyorum. 20 aylık bir kızım var Elhamdülillah iyi ki var onu hiç bişeye değişmem. Ama tıkandığımı hissediyorum. Gurbetteyim burda bizden başka kimsemiz yok. Eşim şuan çok yoğun çalışıyor sabah gidip akşam kızımız uyuduktan sonra geliyor.  Yani bütün gün ben ve biriciğim yalnızız.

Ama o şu sıralar hiç mutlu değil. Ekransız ve iligili büyüyen bir çocuk. Lakin şu sıra her oyunun sonu ona zarar veriyo yada bana. Mesela yastıklarla yol yapıyorum ona bende en ucuna oturuyorum bana doğru düzgünce geliyor yolun sonunda onu tutuyorum hoplatıyorum çok keyif alıyor ama 5 dakikadan sonra hırçınca koşup kendini atarak keyif almaya çalışıyor. Bahçe diyor çıkartmak için hazırlamaya çalışıyorum giyinmemek için 15 dakika ağlama, ben giyinmeyeyim diye 15 dakika ağlama, kapının önünde ayakkabı giymek istemediği için 10 dakika bakışıp bekleme... E tamam çıkmayalım deyince kıyametleri kopartma. Bez değiştirmek için abartmadan 15 dakika peşinde dolaşma. Rızası olmadan değiştirmek ne haddime zaten. Ya kafasını yere vurur yattığı yerden, ya beni tekmeler, ben daha silmeden kirli bezi bir yerinden yakalar çekiştirir, ya elini bez bölgesine götürür krem sürdüysem onu almaya çalışır ve alabildiyse yemek ister. Her yemekten sonra kısa bi boyun aşağısı duş alması gerekiyor çünkü tahmin edersiniz ki kendi yemezse kıyametler kopuyor.. kendi yediği için zaten her taraf yemek. Ama bu sefer o duştan çıkınca da kıyametler kopuyor Suyla ne kadar oynarsa oynasın tatmin olmuyor. Ki yazda geldi günün en az 45 dk 1 saatlik bölümü küvette oturup suyla oynamasıyla geçiyor. Siz süreci nasıl yönetiyorsunuz. Yoksa benim içim mi dolu şuan bu dereceye geldim. Kızım akşam uykusuna geçince duşta ağlama planı yapıyorum şuan

6 Cevaplar

+2 oy
(2,886 puan) tarafından

Ah ahhh çıldıracam neredeyse az kaldı ters önlüğü giydirmeye gelecekler banaaa 🤯

Eşofmanının paçası yukarı çıkar ağlar kolu katlanır ağlar elma ister veririm hayır der çıldırır altını değiştirme huysuzlukla ağlaya zırlaya uyandığında yataktan gelmesini beklerken ağaç olmakla kalmıyor meyve veriyorum daha niceleri yavv geçsin biran önce diycemde 3 yaşta pek bir farklı değil duyduğum kadarıyla Allah ım sen yardım et bizlereeee 🤸🏻‍♀️🤣

Rabbim acılarını göstermesin elbet geçecek bu günler ama 2 yılda 20 yıl yaşlandım helal olsun 1 den fazla çocuk yapıp büyütenlere arkadaş 👻 

(908 puan) tarafından

Sondaki detay çok önemli 😁 bi tanıdığımın 4 tane inanabiliyor musun ve psikolojisi benden sağlam 😁 maşAllah diyorum her görüşünde😁

(2,886 puan) tarafından

Ya acaba bazı anneler  rahat ondan mı rahatça büyüyor çocuklar yoksa çocuklar mı akıllı 🤓 ben aşırı evhamlı ve paniğim mesela 🫠

(908 puan) tarafından

Ben hep Allah'ın bize göre verdiğine inanıyorum. Yapabileceksek elbet ikincide nasip olur bakalım 🤭 Mesela onun eşi home Office çalışır ve öyle destektir ki ona. Çocukların hepsini aynı anda idare eder kendisi sohbetlere falan gider. Yada çocukları 2-2 bölüşürler 😂

Bense kızım 18 aylık olana kadar her uyandığında ya acıktıysa diye besledim gece beslenmesini kesmeye vicdanım el vermedi. Sonra kızım muhtemel dedi ki bu avel başaramayacak kendim halledeyim 😁 bi gecede kendi kendine bıraktı 😁 üstelik mama içiyordu yani anne sütü de değil 

(2,886 puan) tarafından

Ah ahh zaten bazı kadınlar o kadar şanslı ki yeminle babaları annelerden çok ilgileniyor imreniyorum yani ne kadar güzel birşey benim kız neredeyse 5 dk dan fazla durmuyor babasıyla zaten eşimde pek oyalayamıyor adam oynatmak istesede benim kız anne anne diye dibimde bitiyor tuvalette bile rahat yok yani o derece g*tle don gibiyiz afedersin 🤭🤣

Zaten varya karnı aç mı susadı mı ki üstünü açtı mı ki diye düşünmekten uyuyamıyorum odası var halâ yanımda yatırıyorum her hareketinde uyanıyorum ben üstünü örttükçe o bir öfkeyle uykuda üstünü açıyor mızmızlanarak sanki sövüyor o hareketlerini görsen diyom ulan ben naptım sanada mı yaranamıyorum 🤣🤣

-Reklam-
+1 oy
(1,913 puan) tarafından

Canım benim kızımda 23 aylık ayni dert bende de var ben bide memeden kesmeye çalıştım çok yorucuydu bu süreç insalah geçer bilmiyorum dün kurbandan sonra nazar falan mı değdi bilmiyorum kalabalıktan çıldıracak kadar 1 saat ağladı susturamadim nazar duası falan derken sakinleşti Allah'ım kolaylik versin hepimizi

(908 puan) tarafından

Amin canım tüm annelere inşAllah 🤲🏻 

0 oy
(3,879 puan) tarafından

23 aylık kızım. bazen çok iyiyiz ama birden bir şey oluyor. sadece ağlıyor bazen, bazen kaçıyor. vurma huyu yok ama döküyor veya atıyor. gözümün içine baka baka yapıyor bunu. zıtlaşmamaya çalılıyorum ama mümkün olmuyor her zaman. cidden yoruyor. bazen ters söylüyorum, oturması gerektiği yerde ayakta duruyorsa sakın oturma diyorum, oturuyor 🤦🏼‍♀️bezini değiştirmek işkence. yemek yerkenasla oturmuyor 🤦🏼‍♀️

(908 puan) tarafından

Eminim ki mükemmel bir annesiniz. Kendi anneliğimide seviyorum kendimce mükemmel bir anneyim kızım için. Eşim dahi diyor ben senin kadar sabırlı olamazdım diye. Ona rağmen akşam kızım uyuynca keşke şurada off demeseydin şurada derin nefes almasaydım vicdanı var bide. Oda çok fena dimi 🥺

(3,879 puan) tarafından

ne güzel bir cevap bu 😍

annelik böyle bir şey galiba, asla sabırlı bir insan değilim. ama konu çocuk olunca garip bir hal alıyor.

o bana da oluyor ya burda acaba sesimi fazla mı yükselttim bana kırıldı mı acaba düşüncesi 🤦🏼‍♀️ off analık çok zor ama çok güzel

(908 puan) tarafından

Hemde en güzel şey💐

0 oy
(146 puan) tarafından

Yapacak bişey yok . Bende günlük ağlıyorum yoksa dolup patlıcam . Duygularımı bosaltmam lazım bol bol ağla 😃😃

0 oy
(5,586 puan) tarafından

Kızının her istediğini yapmasına izin verme sonra o hep seni yönetir. Özgürlüğün de bir sınırı olmalı

(908 puan) tarafından

Zaten sınırları var ama ben daha çok bireyliğinde özgür bırakıyorum. Mesela bişeyleri zorla yedirmem onu yemek istemiyorsa yemeyebilir. Yada pembe elbisini giymek istiyorsa giydiririm istekleri önemli. Ama deterjanlarla oynamak istediği zaman tabi ki izin vermiyorum yada merdivenleri tek inmek istemesi tabi ki kabul görmüyor 😁

0 oy
(1,704 puan) tarafından

Büyüdükçe düzelir dedim ama yok daha kötü oldu 30 aylık tabi tırnağını bile hiç birşeye değişmem hiç pişman değilim doğurduğuma bizde insanız sonuçta en son dün sinirlendim yani yeter artık dedim herşeyin önünde herşeyin var hiçbirseyden eksik değilsin derdin ney diye oturdum ağladım vurma huyu bi ara vardı ama unuttu şükür bu zamana kadar gezerek yemek yemesine izin vermedim oturdu kendisi yedi simdi sen yedireceksin diyor ee tamam yedireyim ama gezerek bi yemek yemesi valla abartmıyorum 1 saat sürüyor hadi kızım ye kızım yemiyorsan kaldırıyorum diyorum götürüyorum bu sefer de yiyecektim diye ağlıyor ayakkabısını ben giydireyim kıyamet kopuyor çıkartıyor geri kendi giyiyor çorap da aynı geçen marketten çıktık arabaya bindirdim diye ağladı indi geri kendi bindi bazen diyorum bu 5 6 7 çocuk büyütenler nasıl büyütüyor diye bide 12 haftalık hamileyim 

(908 puan) tarafından

Allah yardım etsin. Aslında gelişim açısından sanırım normal olanı bu. Bizler biraz daha bunlara önem veren anneler olduğumuz için böyle zorlanıyoruz galiba. Yoksa bizlerde ayakkabısını terliğini zorla giydirir ağlasada alır kucağımıza çıkarız. Derdimiz özgüvenli, sağlıklı, sevgi ve anlayışla büyümesi olduğu için zorlanıyoruz. Varsın zorlanalım büyüyecekler ne diyelim. Bazen dolup böyle taşıyoruz işte 😊

(1,704 puan) tarafından

Oda var merdivenleri kendisi inmek istiyor izin veriyorum bazen de diyorum düşe kalka öğrenecek bırak herşey de engel olma yanlız buyuttugumuz için zor oluyor 

(908 puan) tarafından

Hııı 30 ay merdivenleri inebiliyor mu peki? Kızım 20 ay tam dengeyi sağlayamıyor öne eğimli gittiği için elini tutuyorum son üç basamakta belli etmeden ya bluzundan ya bir yerden muhakkak tutuyorum öyle kendisi iniyor

(1,704 puan) tarafından

İnip çıkabiliyor ama her ihtimale karşı önüne geciyorum düşerse tutabileyim diye hiçbir yerinden tutturmadigi için böyle çözüm bulduk yoksa oturup ağlıyor zorla da birşey yapmak istemiyorum 

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 177 göst.
+2 oy
5 cevap 187 göst.
27 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Serap guler (167 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 122 göst.
0 oy
1 cevap 154 göst.

Kategoriler

1,465,423 soru