0 oy
69 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (123 puan) tarafından

Merhaba herkese mutlu bayramlar öncelikle. 

İlk bebeğim, ilk heyecan lakin cahillikle de baş olunmuyor tabi :D bebeğim şuan 13 günlük, havalar çok sıcak seyrediyor. Kimi sürekli üstünü ört, uzun kollu vs giydir diyor kimi zıbınla dursun diyor. Kimi yıkama rüzgar alır diyor kimi sabah akşam yıka diyor kafam allak bullak oldu. Çocuğun kol kıvrımlarında, boynunda, koltuk altlarında kızarma ve küçük küçük sivilcelenme başladı. Sıcaktan olduğunu düşünüyorum günde bir defa şampuansız yıkıyorum. Gündüzleri zıbınla veya kısa kollu ile duruyor, örtü olarak eşarp inceliğinde bir örtü kullanıyorum. Kızarıklıklara bebanthol sürüyorum. Fakat azalma olmadığı gibi kızarıklıklar artıyor ne yapmam gerekiyor, sizler ne tavsiye edersiniz? 

6 Cevaplar

0 oy
(1,326 puan) tarafından

Sıcaktan isilik olmuş olabilir canım kızarıklık çoksa alerji de olabilir acile götürün bence geçmiş olsun canım 

-Reklam-
0 oy
(5,362 puan) tarafından

Hava almayan yerlerde kızarıklık var isilik olmuş :) evinin ısısını en iyi sen bilirsin tabi. Mesela bursada dışarısı cehennem gibi ama benim ev serin. Benim bebeğim olsaydı muhtemelen ince ama uzun kollu bişey giydirirdim. Duş konusunda da dışarı çıkmayacaksan her gün yıka. İsilikleri için de mutlaka bişey kullan. Deniz suyu çok iyi geliyor hemen geçiriyor isiliği. Deniz olan bir yerdeyseniz 5 litrelik bidonla deniz suyu getirin bebeğe göre ısıt onunla yıka. Kızıma o çare olmuştu :) 

0 oy
(5,022 puan) tarafından

Hergün yikaman iyi 

Pamuklu bir bezi ıslatıp boynunu koltuk altını silip ardından kantaron yağı sürüyordum ben

0 oy
(2,187 puan) tarafından

Bn hep 3 günde 1 yıkıyordum 1 yaşına girecek yine aynı düzen devam gidiyorum ama çok aşırı sıcak olursa 2 günde 1 yıkarım en iyisi ince gıydırın hiçbirşey olmaz 

0 oy
(295 puan) tarafından

Bu havada kısa kollu zıbın ince bi pijama yeterli çorap vs gerek yok uyurken üstünü ince bi müslinle örtsen yeterli.ayrıca tabi ki hergün banyo yaptır hem hızlı büyür derler hemde bebeğe iyi gelir bu sıcak havalarda biz bunalıyoruz zavallı yavrucaklar napsınlar.

0 oy
(3,045 puan) tarafından

mevsime uygun giydir. her gün yıkayabilirsin. herkesi de dinleme 😂 ayağı ve karnı üşümesin. sırtı ve göğsü iyiyse bebek de iyidir. kalın giydirirsen isilik olur

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 122 göst.
0 oy
2 cevap 127 göst.
+2 oy
0 cevap 116 göst.
27 Şubat 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Casperiye (8,309 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 79 göst.

Kategoriler

1,460,234 soru

23,943,316 cevap

324,837 kullanıcı

...