+2 oy
341 göst.
Diğer kategorisinde (1,377 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Suan bu postu ağlayarak açıyorum. O kadar üzgünüm, kalbim acıyor ki. Kimseyle paylasamadigim, anlatamadığım bir acım var içimde. Dışardan bakınca gayet mutlu normal bir insanım ama içimde depremler var. Kimseye içimi dokemiyorum ama döksem de bir faydası olmayacak zaten. Benim annem de babam da kanserden vefat etti. Anne tarafımda hep bu hastalık var ve genetik maalesef. Annem babamın dayısının kızı. Bu hastalık da babamın anne tarafından geliyor. Ve ben her gün birgün bu hastalığa yakalanca düşüncesiyle burunburuna yasiyorum. Çocukluğumdan beri hep aklımda hiç çıkmıyor. Onceden korkmuyordum. İnanın zerre umrumda değildi. Hatta ölsem daha iyi derdim ama şimdi bir kızım var ve hamileyim. Sırf bu yüzden evlenmek, çocuk yapmak bile istememiştim bekarken. Çünkü o kadar zorluk çektim ki... Aynı şeyleri çocuklarıma yasatmaktan korktum. Ama eşimle evlenirken nasıl olduğunu bile anlamadım kendimi evlenmiş olarak buldum. Herkesin aklında vardır bana bişey olsa çocuklarım nolcak diye ama şimdi 30 yaşındaki kadın kuzenime de bu teşhis konuldu. Ve doktorlar yine anne tarafından genetik teşhisi koydu. Her yıl kontrol olmamız gerekiyor ama ben kontrol olmaktan bile korkuyorum şimdi. Birkaç gündür de sağ göğsümde küçük bir şişlik geliyor elime. Kontrole de gidemem hamileyim zaten. Bir de doktorlar parça şu bu alınca birden ilerliyor defalarca şahit oldum. Yani bunda tedavi olmak demek biran önce ölmek demek. Bunları düşünmek, çağırmak istemiyorum ama elimde değil. Psikojik destek mi alsam ama alsam ne olcak ki? Zaten olan olcak. Yani küçüklugumden beri bu düşüncelerle boğuşuyorum. Hatırlıyorum ben 12-13 yaslarimdayken falan hep hergun ölmeyi beklerdim. Abime falan derdim nasıl olsa kurtulacaksınız benden falan. Rabbim bu günlere gelmeyi nasip etti ama annem ve babamdan özellikle annemden dolayı sanırım bu psikolojiyi atamıyorum kafamdan. Zerre korkum yok ama ya çocuklarım? Öyle çok isterdim ki onları büyütmek, buyuduklerini görmek.. bilmiyorum Rabbim nasip eder inşallah. Kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. Sadece içimi bir nebze de olsa dokebilmek istedim... 

10 Cevaplar

+1 oy
(4,201 puan) tarafından

Korkunun ecele faydası yok bacım. Erken kalkan yol alır. Varsa veya yoksa gerçeklerle yüzleşmen gerek ki ileride daha büyük sonuçları olmasın. Kendi ablam erteledi hep gitmedi. En son gittiğinde 3. Evre meme kanseriydi zorlu bir süreçle atlattı. 2 sene sonra beynine nüksetti ameliyat oldu şimdi tedavisi başladı. Sana tek tavsiyem bir an önce hastaneye gitmen. Belki de süt bezleridir. Burada aman iyisindir vs diye nutuk atamayiz çünkü sen dahil bilmiyorsun ne olduğunu. Evet çok çok zor bir durum Rabbim ölmüşlerine rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Böyle de hayat geçmez. Ha oldum ha olacağım diye kötüyü çağırma He gerçekten korktugunsa da daha yeni yenidir doktorlar Allah in izniyle halleder. Sen git ve görün ❤️🤲 Rabbim korktuğuna ugratmasin. Sülalede 4 5 meme kanserli var çoğu yendi şükür 

(1,377 puan) tarafından
+1

Canım o bezeyi takmıyorum aslına bakarsan. Öyleyse de değilse de nasibimiz kadar yasicaz. Ama bu gerçekle birgün yuzlesicem gibi hissediyorum. İstediğim tek şey çocuklarımı buyutebilmek. Ben çok zorluk çektim. O kadar zorlandık ki. Ne hala ne teyze ne dayı kimse arkasına bile bakmadı. Ne haldeyiz sormadı. Yani bilmiyorum hergun dua ediyorum Allah'a. Çocuklarımı buyutebilmeyi nasip et diye. Nasibimizde varsa göreceğiz o günleri olacaksa da o zaman olsun diyorum ne diyim ki. Ama bu düşüncelerle de baş etmek çok zor. 

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Canım bnm günydn öncelikle şunu bilmelisin ki hepimiz ölümle burun burunayız boyle kafaya takarsan kendjne yazık edersin çocukların var hamilesin bak stres olupta bebegıne yansıtma günah düşünme böyle seylerı anlımıza ne yazıldıysa onu görcez  bebegini düşün

(1,377 puan) tarafından
+1

Ya şimdiye kadar dua edip geçiyordum. Sabahları Ayetel Kürsi okurum ise giderken. Duamı ederim Allah'ım sen çocuklarımızı buyutebilmeyi nasip et diye. Ama dün teyzemle konuştum o da dedi ki kızına da doktor genetik demiş. Sizin ailenizde herkesin her yıl tarama yaptırması lazım vs. Demiş. Teyzemin kızı da 3 çocuğu var 30 yasinda. Ondan da iyice etkilendim sanırım bugün hiç iyi değilim 

tarafından

Diyorum ıste alın yazısı hergun bu dusunceyle strese girme olcak olan kazayla bıle oluyo dusunme

+1 oy
tarafından

Ee bacım sen resmen kötüyü çağırıyorsun, bizim sülale de genetik meme kanseri ama ben hiç gitmedim kontrole, şimdi benimde elime kitleler geliyor gideceğim . Ölüm hak , Allah vaktini zamanını genç yaşta yazdıysa vardır bunda da bir hayır . 

(1,377 puan) tarafından
+1

Öyle diyorum zaten canım. Bizimkilerde iyi huylu çıkan yok ama hep kötü huylu oluyor. Henüz yenebileni görmedim. Olursa da amenna dicem kabul edicem. Şimdiye kadar hiç isyan etmedim. Sonrasında da etmem ne gelirse kabulumuz. Ama kendim çok zorluk çektiğim için ne bileyim işte ona bağlı olarak bu psikolojiyi yenemiyorum. Yani önceden takmiyordum ama dün teyzemle konuştum. Teyzemin kızı daha 30 yasinda 3 çocuğu var. Ona da doktor genetik demiş anne tarafından yani bunları duymak, aynı şeyleri yaşamak, hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Yani çocuklarıma video çekip bırakmayı bile düşünüyorum bugün hiç iyi şeyler geçmiyor aklımdan nedense 

(1,377 puan) tarafından
+1

Teyzemin kızına da meme kanseri teşhisi koyuldu mesela. Parça aldirana kadar biseyi yoktu. Parçayı aldılar her yere saçıldı. Hızlandı, resmen k.udurdu. yani tedavi olsan dert, olmasan dert bilmiyorum ki nolcak

tarafından

Bizimde iyi huylu çıkan olmadı hiç gülüm ama meme kanseri artık eskisi gibi değil %98 tedavi şansı var 

+1 oy
(797 puan) tarafından

Yazdıklarını hissederek okudum. Seni anlayabiliyorum. Naçizane fikrim.. Belki de hiç gerçekleşmeyecek bir şey için hayatını kendine zindan etme şimdiden.. Belki de ömrünü çok sağlıklı bir şekilde evlatlarınla mutlu mesut geçireceksin. Üzüldüğünle kalacaksın .. Rabbim gönlüne ferahlık , bedenine sağlık versin.. 

+1 oy
(8,686 puan) tarafından

Bir insan neye inanırsa onu yaşar zaten eninde sonunda... 

0 oy
(2,756 puan) tarafından

Seni şuan o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam bende geçen hafta doğum yaptım 2 gün önce nefes darlığı ile acile gittim soğuk algınlığı dedim ama doktorlar bir. Sürü test yaptı ilaçlı tomografi çekti pıhtı atmasından şüphelendiler geçirilen operasyon sonrası nefes darlığı pıhtı atmasını akla getiriyormuş o sırada 2.5 yaşındaki oğlum ve küvezdeki bebeğim aklıma geldi oğlum şuan herşey farkında ve gerçekte doğum için hastaneye yattığımda bile herşeyi içine atmış beni görünce çok tuhaf oldu. Küvezdeki bebeğim sadece 1 kere emzirdim daha anne ne bilmiyorum onlara ne olacak kim bakacak bakan benim gibi bakacak mı baksa bile annelerini ararlar diye nasıl ağladım nasıl canım yandı anlatamam.

Bak bir arkadaşım daha yeni meme kanserini atlattı sana üzülme diyemem evlatların var insan engel olamıyor kendine ama öyle birşey varsa bile güçlü olmalısın onlar için rabbim korusun ama kontrolünü ihmal etme hamilelikte de kontrole gidebilirsn ne kdar erken o kadar iyi canım rabbim yardımcın olsun

0 oy
(22,840 puan) tarafından

Tabii ki psikolojik destek almalisin. 

0 oy
(1,000 puan) tarafından

Canım benim inan çok üzüldüm okurken Benim anneme de maalesef Bu hastalığın teşhisi konuldu Evet senin gibi ben de parça alınınca ve kemoterapi ile bir yere varılmayacağını düşünüyorum Tabii en iyisini Rabbim bilir benim annem çok araştırma yaptı ve bitkisel tedaviye başladı Tabii herkes de olumlu yanıt verir mi bilemiyorum ama Elhamdülillah Annem de olumlu yanıt verdi annem Manisa'da andız otu istetti en çok onunla tedavi oldu Şimdi Hacamat ile tedavi oluyor Aynı zamanda başka içtiği şeyler var Tamamen bitkisel doğal yani demem o ki sakın kendini bırakma ve Önce bir psikolojikmen kendini düzelt karnındaki Bebeğini düşün her şey olacağına varacak sakın unutma Sadece Sen çabalarsan çok güzel olacak her şey Allah insana gayret vermiş bu gayret mutluluğu anlamamız lazım sakın bırakma kendini

(1,377 puan) tarafından

Çok şükür kendimi bırakmıyorum ama durduk yere gozumden yaşlar akiyor. Bilmiyorum belki en yakinlarimdan küçüklükten beri bu illetle bogustugumuz için psikolojik olarak bunalıma girmiş olabilirim. Olabildiğince düşünmemeye çalışıyorum. Benim babam da ilk başlarda bitkisel birşeyler yaptı. Başka sehire gitti karışımlar yaptırdı ama maalesef kurtulamadı. Rabbim annene ve diğer tüm hastalara şifa versin. kimsenin çocuğunu kimseye muhtaç etmesin rabbim

0 oy
tarafından

Merhaba güzelim benim de annem rahim kanseriydi atlattı 

Guatr kanseriydi onuda atlattı 

Gülüm herşey moral motivasyon insan bana

Dengeli beslen 

Uykunu al

Moralini bozma

Ya simdi ne kadar güzel hastaneler yapıldı eskiden öylemiydi?

Tıp ilerde

Teknonoloji ilerde

Çağırma kötüyü 

Rabbim daha iyisini bilir

Allah acını vermesin.

(1,377 puan) tarafından

Cok teşekkür ederim canım. Benim annem midede babam da yemek borusundaydi. Şimdi kuzenimin memede çıktı. Babannem ve annemin babası kardeşler ikisi de aynı şekilde vefat ettiler. Allah bizi de başka kimseyi de bu illetle sinamasin inşallah 

0 oy
tarafından

Psikolok yardımda almalısın.

İncir ve sütü bol tüket annem öyle iyileşti 

Yaşı 60 yakın 

Şuan yaşıyor elhamdülillah 

(1,377 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim. Evet sanırım psikolojik destek almak gerekiyor. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 257 göst.
2 Mart 2021 Diğer kategorisinde RoDestDaaa Kuzumm (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 377 göst.
21 Ekim 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bir umuttur hayat (5 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 1,184 göst.
22 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 265 göst.
21 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (85 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,022 soru

24,066,906 cevap

330,414 kullanıcı

...