+1 oy
351 göst.
Diğer kategorisinde (54 puan) tarafından

Malum kurban bayramı jdjdjd işten kaytarmak için değil de gerçekten soruyorum var mı böyle bir şey bilimsel olarak

9 Cevaplar

0 oy
(4,943 puan) tarafından

eğer toksaplazmaya karşı bağışıklığın varsa sorun olmaz ama toksaplazmayı daha önce geçirmediysen evet elleme

(4,943 puan) tarafından

hatta sadece toksaplazma da değil

şarbon, salmonelloz, kist hidatik, toksoplazmozis, teniyoz, kuduz, brusellozis ve verem gibi hastalıklar gebeler, çocuklar ve yaşlılar için ölümcül olabilir 

(9,080 puan) tarafından

bana cok sacma gelio dokunmadan nasil yemek yapilacak 9 ay biyunca et tavuk balik kofte yenmicekmi surekli baskasimi pisirecek . 😂😂 elledikten sonra digradiktan sonra eller yikanirsa tirnak aralarina kadar hani guzelce yikanirsa bence sorun olmaz. yiksa ha kurban eti dogranmis ha yemek icin kusbasi digrayip yenek yapmisim aynisey degilmi

(4,943 puan) tarafından

ikisi de aynı şey aslında. ha kurban eti ha marketten aldığın et.

gebeliğinde toksaplazma geçiren tanıdığım vardı, inan hiçbir şeye dokunmadı. eldivenle falan takıldı ya da gerçekten başkası pişirdi yemeğini.

nerdeyse 9 ay boyunca antibiyotik kullandı.

açık yara varsa sıkıntı aslında yoksa dediğin gibi güzelce temizlendikten sonra pek sorun olmaz

(1,876 puan) tarafından

39 hafta hayvanın, parazitin, pisliğin içinde klinikte çalıştım. Eldiven takın, elinizi güzelce yıkayın. Hiçbirşey olmaz :))

(3,405 puan) tarafından

İlk defa böyle bir riski olduğunu duydum. Genelde elleme şurasında burasında bişey çıkar derler ya genelde 

(4,943 puan) tarafından

Aslında uyarı doğru ama yönlendirme yanlış. ciğer yersen leke olur, çilek yersen leke olur. şeftali yersen kıllı olur falan uyarı dozunu biraz saçma sebeplerle abartıyor eskiler 😂

(3,135 puan) tarafından

Dokunarak toxoplazma olmazmış doktorum söyledi.  2. Kizimda toxoplazma geçirdim bayagi zorlu yollardan geçtim. Ete tavuga dokunmakla geçmez ya az pismis et tavuk yemişsindir yada iyice yikanmamis yeşillik sebze yemissindir toxoplazma oyle geçer dedi. Hatta bizde muhabbet kusu vardi böyle oldum diye gönderdik kuştan gecmezmis megerse. Dokunarak olsaydı ilk kızımda olurdu kurban eti dogramistim yani

(4,943 puan) tarafından

açık yara varsa sıkıntı. yoksa eti ellemekle geçmez tabii ki. sonrasında temizlik de önemli. 

-Reklam-
0 oy
(2,831 puan) tarafından

Hayır. Bugün daha sabahtan akşama et doğradım. İlk gebeligimde de dogramistim. Babam kasap. Annem hep doğrar 5 kardeşiz hiç birimiz de birşey yok. 

Sadece toksoplazma iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden ya da iyi pişmemiş etten bulaşıyor. Bu tür gıdaların tüketilmemesi, çiğ ete dokunduktan sonra ellerin iyi yıkanması, çiğ etle temas etmiş bıçakların, örtülerin ve yüzeylerin iyi dezenfekte edilmesi onemli. 

0 oy
(11,534 puan) tarafından

Ben 3. Çocuğa hamileyim 3 tür dokunuyorum yiyorum tabi ilk aylar asla dokunamam bakamam kusmaktan ama son 2 ayima girince yerimde dokunurumda 

0 oy
(1,489 puan) tarafından

Ne riski atıyon boşver dokunma hazır işten kaytarcak bapanende var seneye istesende kaçamazsın ahahahahah 

(9,080 puan) tarafından

kurban etini bugun digramadi diyelim uc gun sinra evine yemek oisirecek etle o da ayni sey ha ona dokunmus ha ona. :) mevzu dokunmak degildi temastan sonra elleri iyice yikamak

(1,489 puan) tarafından

Ztn maksak hamileliği kullanıp işten kaçabilmek:) ama koca kurban etini doğrayıp düzenlemekle evinde pişireceği bi avuç eti doğramak aynı şey değil tabi ne kadar temas ederse o kadar riski olabilir herkese olcak diye bişey yok ama olursa Allah korusun keşke yapmasaydım pişmanlığı yaşamak birşeyi değiştirmez sonradan, altı üstü 1 kere yapmıcak yapmayıversin 

0 oy
(1,524 puan) tarafından

Dokunmadım hiç, biraz kıyma poşetledim eşimle onda da eldiven giydim

(9,080 puan) tarafından

yemek yaparken   nasil oldu eldivenlemi

(1,524 puan) tarafından

Eldivenle dokunuyorum hep, geçen gün tavuk göğüs yaptım hiç dokunmadım çıplak elle

0 oy
(417 puan) tarafından

Nedeni ben doğradım valla

0 oy
(872 puan) tarafından

37 haftalık hamileyim. Bugün bütün kurban benim elimden geçti. Doğramayı kendim istedim 

0 oy
(1,959 puan) tarafından

Evet tedbirli davranmak lazım. Eldiven kullanılmalı. Bana da aile hekimi çıplak elle dokunma demişti 

0 oy
(278 puan) tarafından

Sağ baçağımda kocaman bir doğum lekem var annem bana hamileyken kurban etine yani dalak diyolar ona dokunmuş baçağına sürmüş ve çok büyük küçükken etek şort falan giyemezdim çok utanırdım ve aynı hatayı bende küçük oğlumda bilmeden yaptım şimdi annında hafif bir leke var😅😅

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 341 göst.
20 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Selin mom (785 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
5 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,029 göst.
28 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 159 göst.
27 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Zuhalll (729 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,187 soru

24,108,325 cevap

332,818 kullanıcı

...