0 oy
595 göst.
Diğer kategorisinde (5,404 puan) tarafından

Bu yıl Allah nasip etti kurban kesiyoruz. Kurban kesince ev için mi kesilmiş oluyor. Yoksa eşim adına mı sayılıyor.. Nasıl oluyor tam bilmiyorum. Her yıl kesenler nasıl yapıyor bir yıl evin erkeği bir yıl hanımı için mi kesiliyor bugün aklıma takıldı. 

12 Cevaplar

0 oy
(186,866 puan) tarafından

pardon anlamqdim

(5,404 puan) tarafından

Teşekkür ederim 😊

(11,487 puan) tarafından

olur tabi nolcak biz hem kendi adima hem esim adina kesiyoruz annem babam oda oyle yani iki hisse kesiyoruz annem babamda iki hisse girio parasini babam emekli esim de benimkini veriyor. olur neden olmasin onemli olan niyet. suan kendi adina kesiosa esin kendi kurban ibadetini yapmis sayiliyor  allah kabul etsin bu arada. hayirli bayramlar. 

cankus bamada kurban payi gondersene kavurmalik yagsiz olsun 😘

(11,487 puan) tarafından

gindereyim kuzum.😊

🥳🥳🥳🥳 bayramin munarek olsun cankuşum

-Reklam-
0 oy
tarafından

Yani genelde bir hisse varsa oda sadece esin adına pluyprmus kocanın yani ama herkes bir sene kendine bir sene eşine vs yapiypr

(5,404 puan) tarafından

Evet bir hisse aldık. Çünkü ben çalışmıyorum eşim çalışıyor. 8 yıllık evliyiz bu ikinci kurbanımız. Bir dahaki sene benim için kesebiliriz yani. Yada kocalar hep kendi için kesse eşleri için kesmese kadının geliri olmadığı için kurban düşmüyor zaten değil mi

tarafından

Geçenlerde biri dediki işte ne olursa olsun evde aile babası varsa gelir ondan geliyorsa başkası adına kesilmiyor 

Ama zaten düşmüyor dediğin gibi ama bunu detayli sormak lazim

(5,404 puan) tarafından

Belki bir bilen vardır diye buraya yazayım dedim öyle merak ettim. Teşekkürler cevabin için 

(5,861 puan) tarafından

Babam kestirince bizim adımızı da veriyor mesela bazen de kendi anne babasının. Oluyor sanirim 

(33 puan) tarafından

Evet eğer kadın çalışmıyorsa ve geliri koca sagliyorsa eşin kesmesi gerekiyor. Kadının eğer 80 gram altın ve üzeri varsa kesmesi gerekiyor. Eğer kocası hanımınin adına kesecekse kendi adına yeniden kesmesi gerekiyor. Çünkü evi gecindirene düşüyor.

0 oy
(2,443 puan) tarafından

Ne farkeder ki? Gelirin, birikimin yoksa zaten sana düşmüyor. Kime düşüyorsa onun adına kesilmeli. Ama sende eşisin ortaksınız. 

(5,404 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabın için birşey farketmez tabii ki de öyle merak ettim sadece

0 oy
(9,167 puan) tarafından

Asıl parakim kazanıyorlar kurbanı kim aldıysa ona kesilir eşin aldıysa o ama sanada kestirebilir biz eşimle sırayla kesinmistik bende çalıştığım için 

(5,404 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için inşallah seneye bende çalışıyor olurum destek olurum eşime sağolun 

0 oy
(1,502 puan) tarafından

Hisse diye bir şey var vekâleti  kim verirse onun adına oluyor diyorlar ama öyle bişry yokmuş parayı kim verdiyse hisse de onun oluyormuş onun adına sayılıyormuş yani bu sene ben para verdim eşim adına olsun diye bir şey yokmuş bir hoca demişti videoda 

(5,404 puan) tarafından

HHmm teşekkür ederim cevabınız için parayı veren düdüğü çalar misali yani 😊

(1,502 puan) tarafından

Evet aynen öyle  zaten senin mesleğin yoksa sana düşmez 

0 oy
tarafından

Allah kabul etsin.durumunuz el veriyorsa hanginizin kestiği önemli değil eşin yaşamıyor olursa sana düşer erkek varsa evde önce onun adına kesklir diye biliyorum 

(5,404 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için 😊

0 oy
(1,019 puan) tarafından

Kurbanı kestikten sonra kızım için ya da kendim için falan denmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla bebeklerin Dr geliri yok ama yine de bu sene kızıma kestik çok şükür 

0 oy
(2,182 puan) tarafından

Eşiniz sizin için kurban kesemiyor , kurban kesmek için 80 Gr altın alacak bir gücünüz olması lazım , eğer çalışmıyorsanız zaten sizin yükümlülüğünüz yok , ya da kendi takınız altınınız vs varsa bunlar 80 Gr geçiyorsa kesebilirsiniz 

0 oy
(34,367 puan) tarafından

Benim anne babam da öyle yapıyorlar 

0 oy
(287 puan) tarafından

Şafi mezhebine göre evde bir kişinin kesmesi herkes adına sayılır. Hanefi mezhebine göre ise eğer kadın da zengin bir geliri varsa bir sene o diğer sene öteki olacak şekilde kesilebilir. 

0 oy
(1,985 puan) tarafından

Benim abim kendisi hayvan bakıyor kestiginde beni kardeşimi rahmetli annem babamida katıyor içine öyle kesiyo 

0 oy
(2,461 puan) tarafından

Bir sene eşim kendi için bir sene benim için kestiriyoruz 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,042 göst.
6 Ekim 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (2,654 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 239 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Emel Azra 07 (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 507 göst.