+7 oy
464 göst.
Diğer kategorisinde (290 puan) tarafından

Acikcasi hiç eskiye dönüyüm o günler güzeldi demiyorum .Gayette benim için kötü yıllardı.

Çocukluk güzel ama çocukluğunu güzel yaşayabilene .Dislanmişlık ,duyguları bastirilma ,söz hakkı verilmeme vs şeyler yaşadım .Hatta köyü bile özlemedim hergun olay oluyordu .Hiçte masum yıllar değildi .Millet birbirini yiyordu .Tuhaf ilişkiler ,kim kiminle napiyo belli degildi .Şimdi herşeyden haberimiz olduğu için eskiyi masum saniyoruz.Ama öyle değildi tabiki de .Nedense ben şimdi çocuklu hayatımı daha çok seviyorum:)

12 Cevaplar

+6 oy
(5,448 puan) tarafından

Ne kadar gerçekçi yazmışsın. Ben de o kadar duygusal bakmıyorum maalesef durumlara. Her şey çok zor ve travmatikti. Dediğin gibi köy leş gibi, insanlar ahlâk yoksunu. Anadolu irfanı falan halk hikâyesi bana göre. 

Hasret duymuyorum ama geçmişte özlediğim tek şey rahatlık. Mezun olup da işe başladığım maddi olarak güçlendiğim yıllar güzeldi. Okul bitirme derdi yok, ders yok, para kazanıyorum, evlilik yok, çocuk yok. Yurt dışı yurt içi geziyorum. O dönemi özlüyorum tatlı tatlı sadece. Gerisinde hep güçlük, zorluk. 

(5,448 puan) tarafından
+1

Ben bizim köy özelinde söyledim. Kabul edilecek bir köylülük değil maalesef bu... Eşimin de var köyü, doğuda üstelik, normalde doğunun adı çıkmıştır kadına zulümde ama gördüğüm en güzel köylüler diyebilirim. 

Amcam da ailesini sildi. Şimdi çok ünlü bir şef Tarabya'da, sadece babamla ve bizimle görüşüyor. Kalan herkesi tek seferde sildi. Ne ölüsüne ne doğumuna. Soyadını değiştirdi. Çok çoook ağır bir travma... 

(766 puan) tarafından

Çevir çevir 

(1,378 puan) tarafından
+1

Karışmayım dedim de çünkü yorumdaki gibi bir genelleme yapmayacağımdan adım kadar emindim İndigo acaba yorum yapmış mı diye tekrar posta girdim hakikatten çok güzel izah etmesine rağmen hala anlamayacak ve çevir çevir diyecek kadar ergen misiniz? Lütfen biraz daha kibar olalım. Dünyayı çekilebilir bir yer haline getirmek bizim elimizde❤

(766 puan) tarafından

Köylülere ahlaksız diyen birinin yorumuna çok güzel izah etmiş diyip tepki alınca çevirdiği için çevir çevir diyen bana ergen misiniz diye mi soruyorsun? Vallahi komik. Sizinle muhatap olamayacağım. 

(5,448 puan) tarafından
+1

Bayram günü burada maraz aramak sağlıklı bir psikoloji değil. Üzülürüm sadece. O yüzden kendisi neyi nasıl anlarda anlasın. Türkçe anlattım. Başka bir dilde anlamak isteyen varsa bu o kişinin kastıdır.

@Nur_Ay vesile ile iyi bayramlar dilerim 🪻♥️

-Reklam-
0 oy
(1,631 puan) tarafından

Eskiye dair tek özlediğim şey babamın hayatta olduğu dönemlerdi keşke o zamanlara dönebilsek diyorum hep onun dışında çocuklu hayatımı bende çok seviyorum sanki çocuklarım yokken ben daha farklı bi hayat yaşıyordum gibime geliyor hep her şeyim tam çok şükür ama bi parça eksik işte o da babam o da olsaydı tamamdık babam vefat ettiğinde ilk bebeğim 5 aylıktı babam vefat ettikten sonra hep nasıl bir dede olurdu acaba diye düşündüm durdum hala daha düşünüyorum acaba babam hayatta olsaydı çocuklarım babama nasıl yaklaşırdı babam çocuklarımı nasıl severdi diye düşünüp duruyorum 

Hayatımızın her döneminin kıymetini bilmemiz lazım aslında bir daha geri gelmiyor anı anda yaşamak gerekiyor sende demekki anı anda yaşamışsın canım o yüzden önceki hayatına özlem duymuyorsun bu çok büyük bişey aslında :)

(290 puan) tarafından

Rabbim Cennetinde buluştursun sizleri .

Evet meragimi aldım .Hiç biseye karşı hevesimde kalmamış gördüm geçirdim ne varsa :) 

En azından neye meragim varsa onları da keşfettim içimde kalmasın diye :) bu da iyi birşey 

0 oy
(647 puan) tarafından

Bende hiç eskiyi özlemiyorum sadece geçmişe dönüp çok ders çalışıp iyi bir meslek sahibi olup annemi babamı gururlandırsaydım diyorum 

0 oy
(22,975 puan) tarafından

Aynı fikirdeyim ne maddiyat olarak ne de aile huzuru olarak özlenecek bir dönem değildi çocuk olmayı özlüyorum ama çocukluğumu özlemem köy hayatını güzellere de hayret ediyorum hem çok zordu yaşam koşulları geri kalmışlığı zihniyeti hem de bir avuç insan sabahtan akşama birbirinin dedikodusunu yapıp kuyusunu kaziyordu hani komşuluk vardı diyorlar ya biz hiç görmedik o iyi komşuları 

(290 puan) tarafından

Yok ya ne komşuluğu millet birbirini yiyodu .köye gelen öğretmen bile karı gibi dedikodu peşindeydi düşün 

0 oy
(11,040 puan) tarafından

Ben köy ortamı hiç görmedim. Ve ben eskiyi geçmişi çok özlüyorum. Biz akşam hava kararana kadar sokakta oynayan çocuklardik. Ve en çok özlediğim babamın işten geliş saatini bilir onu yolun başında beklerdik o yokuştan bize el sallayarak inerdi. Bazen bozuk para alır koşa koşa bakkala giderdik. Ben güzel bir ailede güzel bir mahallede güzel çocukluk geçirdim belki de bunun için özlem duyuyorum. En cokda BABAMA.... 

(290 puan) tarafından

Tek tük bu tarz şeyler ozleniyor evet bunlarda ztn özlediğimiz nadir şeylerden akşama kadar oynamak .hicbiseyden haberimiz olmadan oyun oynamak en iyisiydi

0 oy
(1,377 puan) tarafından

Hay ağzına sağlık, hiç sevmiyorum çocukluğumu, yani beni ve ablamı çok seven bir annenin cam fanusta büyütülen kızlarıydk, hiç sevmem, köyde kaldık köy zulüm ya zorluk keşmekeşlik ayy hiç hatırlamk istemiyorum, yani unutmuştum bilinçaltıma ittim.

Ben şuan ki halimi çok seviyorum ama tek pişmanlığım üniversite yıllarımda iyi değerlendirip keşke şuan atanmış olsaydım ama dışında iyi ki şimdi.

(290 puan) tarafından

Aynen öyle tek pişmanlık genelde daha çok çalışıp meslek sahibi olmak oluyor genelde.yani yine dönsem o zmna heralde yine calismazdim ya :)

(1,377 puan) tarafından

:) akıllnmayız

0 oy
(5,065 puan) tarafından

Senin yazdığına ilaveten eskiyi özellikle eski köy hayatını ancak çocuklarla rahatı yerinde olan erkekler özler. Eski kadınlara sormak lazım özleyen var mı? Şimdi çoğu köyün imkanları büyük yerlerle aynı sayılır. Her şey her yere ulaşıyor. Ahlaksızlık vs haberi de artık hemen yayılıveriyor. Eskiler sütten çıkmış ak kaşık değildi dediğin gibi.

(290 puan) tarafından

Köy köy diye millet deliriyo daha önce köyde yasamayanlar .İçine girsinler de görsünler naneyi .Hiçte benlik degil hep derim eşime annengil orda diye gidiyorum yoksa benim köy havasını bile aradığım yok .Eskiler daha beterdi simdikilere laf desinler o yaşlılar 

0 oy
(1,358 puan) tarafından

Özlediğim tek şey rahatlık benim lisede arkadaş ortamım ünide  aileden uzakta yurtta kalmak para desen geliyor yiyor içiyorum arkadaşlarla eğleniyorum çocuk derdi para derdi geçim derdi yok oh mis gibiydi kafa rahattı 

(290 puan) tarafından

Meslek sahibi oldunuz mu .Ben o zmn bile aman kimseye yük olmayım derdindeydim .Bişey olmazsam yüze vururlar 

(1,358 puan) tarafından

Yeni oldum çok şükür 

(290 puan) tarafından

Olsun şükür 

0 oy
(6,598 puan) tarafından

94 doğumluyum ben. Çocukluğum çok güzeldi diyebilirim  maddi açıdan şimdiki hayatım geçmişe göre çok çok iyi ama bn yine  eskiyi çok özlüyorum 

(290 puan) tarafından

Bnde 94lüyüm sadece özlediğim şey oynadığımız tasolar olabilir :)

(6,598 puan) tarafından

Ayyy evet bide bizim zamanımızda aşk falan bilmyrduk kızlı erkekli oynardık . Yedi kule mahallemiz dardı pencereden pencereye ip Bağlar voleybol oynardık.  Kapının önünde evcilik oynardık bilye oynardık Beyblade oynardık şimdi çocuklarımızı kapının önüne bile çıkaramıyoruz 

(290 puan) tarafından

Zaman o zamanda kötüydü bak ciddi söylüyorum.Sadece kurallar cezalar katıydı .Şimdi elini kolunu sallayarak kol kol geziyor suçlular.Daha yeni tahliye edildi birçok suçlu kişi nasıl cikaralim

0 oy
tarafından

Dayımla anneannemin sağ olduğu yılları çok özlüyorum. Onların yanında bayramlar başka olurdu. Biz memlekete onlar için gidiyormuşuz onlar öldü bizim birliğimiz de öldü sanki. Evleneli 7 yıl oldu o günden beri köyüme gidemiyorum. Ama zaten onlar olmadan da bir güzelliği kalmadı. Ne diyelim bundan sonraki hayatımızda güzellikler görürüz belki.

(290 puan) tarafından

İnşallah tüm güzellikler sizinle olsun

0 oy
(52 puan) tarafından

Benimde cocuguklugum güzel geçmedi annem babam sürekli kavga edersi babam annemi doverdii hep dislanirdik ama yine de hala diyorum geçmişte olsaydım ama herşey yolunda olsaydı büyümeyi hiç sevmedim ben . Gurbette olmak da etkiliyor olabilir

(290 puan) tarafından

Hayırlısı böyleymis zaten geçmişteki izler hiçbir zaman silinmiyor hep bir yara

0 oy
(4,792 puan) tarafından

Ben çok özlüyorum köyde yaşamıyorduk küçük sevimli bir mahallede yaşıyorduk 

Komşuluk çok güzeldi akşamalro herks bişeyler yapar çay demler sokağa erik ağacı altına çıkardık 

Annem babam çok güzel mutlu bir evliliği vardı 19 sene evlilikleri oldu aşırı mutlulardı

Bayramlarımız çok kalabalık gecerdi beraber kesilir pişirilir di 

(290 puan) tarafından

Bayramları da sevmezmedim uzaktan gelenlerde aşırı ego olurdu meslek ,okul ,arkadaşlık vs böyle değişik tiplemelere denk geldim hep.Simdide kimseye bayramlaşmaya gitmek istemiyorum.sn ne kadar şanslıymssin o zamn 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 635 göst.
23 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Asena'nın annesi∞ (10,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 763 göst.
0 oy
16 cevap 974 göst.
29 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Blaablaa (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,208 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,738 cevap

328,960 kullanıcı

...