0 oy
119 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,762 puan) tarafından

Merhaba kızlar benim 4 yaşında kızım var sarılık geçirdi doğduğunda kan uyuşmazlığı sarılığı dediler kanın içinden bişeyler uyusmuyormus şimdi yine hamileyim esimde bende A poztifiz kızım 0 pozitif doğacak bebegimde aynı sorunu yaşar mıyım ne yapmam gerekiyo iki kere ışık aldı kızım  çok yüksekdi 

4 Cevaplar

0 oy
(9,081 puan) tarafından

benim ilk cocoukda sorun yokdu ignemi vuruldum . ikinci cocuklar tehlikeli sende dikkat et dr istemese bile her ay combs testini yaptir. 

(1,762 puan) tarafından

Eşimle uyuşmazlık yok kızımda pozitif ama bazen kanın içinden bişeyler uyusmuyo ondan sarılık olmuş dediler 2 ay sürdü sarılığı doktora söyleyecem zaten bu gittigmde hep unutuyorum 

(9,081 puan) tarafından

ikinci cocukda combs testim negatifti bu iyi bir sonuç 28. hafta iğne vurulmadan önce tekrar combs testi yaptırdım o zaman da negatifti sonucum iğne mi oldum.38. haftada dogurdum doğum yaptığında ilk gün bebeğin sarılığı 25 çıkmış combs testi yapmışlar test pozitif yani 28 hafta ile 38 hafta arasında bir tarihte on hafta içinde bebek ile benim kanim karışmış plesanta yoluyla kan uyuşmazlığı da olunca bu tehlikeli bir durum bebeğin sarılığı fırlamış bir anda bu normal bebek sarılığı gibi değil aç kalmaya bağlı değilışmazlığına bağlı sarılık tehlikeli bebeğin beyin hücrelerine zarar verip nörolojik SORUNLAR ve engel kalmasına sebep oluyormuş işın tedavisi yeterli gelmediği için oğlumun kani değişti göbek kordonuna takılan iki üçlü kat eter ile kilosuyla orantılı olarak 30 cc kan alınıp negatif kan alınıp 30 cc pozitif kan yüklediler bebeğe. boylece engel kalma durumu irtadan kalkdi ama bu islem 4 saat surmus hayati risk varmis. damla damla bebekten kan çekip damla damla kan vermisler 30 cc

(1,762 puan) tarafından

Kızımda iki kere ışık aldı biri 20 yle biri 15 le işin tedavisiyle geçti kanınız da sıkıntı yok ama içinde uyuşmazlık var dediler şimdi yine hamileyim korktum bundada aynı sorunu yaşar mıyım diye doktora mutlaka sorucam bunuda

-Reklam-
0 oy
tarafından

Eğer ki düşük riskiniz varsa gebeliğin başında uyuşmazlık iğnesi yapıyorlar yoksa sanırım ,28. Haftada kadın doğuma gidip uyuşmazlık iğnesi oluyorsun

(1,762 puan) tarafından

Yok çok şükür ilk bebegimi 33 haftalık kaybettim ama dekolmandan  onun sebebine hiç kan uyuşmazlığı demediler tansiyon vesaireydi esimlede kanımız uyusuyo kızımda pozitif ama kanın içinde uyuşmazlık olabiliyomus

0 oy
(508 puan) tarafından

Alt kan uyuşmazlığı diyorlar benim 0 Rh pozitif di kan grubum , oğlumun ve eşimin b Rh pozitif di ,oğlum sarılık oldu maalesef anne ile bebek farklı kan grubuna sahip olunca olabiliyormus ,alt kan uyuşmazlığı demişti doktorum iki kere bizde fototerapi adık öyle düzelmişti ben lohusalık psikolojisi ile ağlamaktan bebeğime birşey oldu geçmeyecek sarılığı diye sütüm kesilmişti sebebi eşimde karaciğer rahatsızlığı var doğumdan önce genetik test yaptırdım çocuğa geçebilecek bir rahatsızlık değil demişti genetik doktoru risk dışardaki insanlar gibi çevresel bir hastalik demişti karaciğeri hasta sarılık oldu diye günlerce ağlamıştım o yüzden ama değilmiş çok şükür 

alt kan uyuşmazlığında olabiliyor canım bebekle annemin kan grubunu önceden kestiremiyorlar hani pozitif negatif uyuşmazlık olsaydı iğne vuruluyor da bu alt grup uyuşmazlığında öyle birsey yok diye biliyorum 

(1,762 puan) tarafından

Ayy içimi rahatlattıniz valla bizimde öyle galiba bazen olabiliyo kanın içinde uyuşmazlık oluyo demişdi doktor 22 haftalık hamileyim ister istemez korktum ilk bebeğimide plesentadan  ayrıldı kaybettim ama kan uyuşmazlığıyla alakalı değil olsa söylerlerdi ki eşimle kanlarimiz uyusuyo ikimizde a poztif biraz öncede baktım iki A pozitifden 0 kan gurubu dogabiliyomus bundada yaşar mıyım diye korktum 

(1,762 puan) tarafından

Işık aldigimzda bende neler yaşadım anlıyorum sizi kızımı günlerce vermeyecekler sandım sonra bende yaninda kaldım bir gün durduk zagen ikincide aynı şekilde yaninda kaldım bide benim safra taşım varmış bilmiyodum kizim 9 aylikdi öyle öğrendim saframda taş olduğunu amaliyat oldum ondanda olabilir mi acaba karaciğer enzimlerim yükseliyodu saframi aldırmadan önce 

(508 puan) tarafından

İşte bende o zaman doktoruma , kan uyuşmazlığı vardı madem önceden, neden iğne vurmadiniz ihmal ettiniz diye sordum, doktorda bu alt grup uyuşmazlığı demişti, bebeğin  senin kanından besleniyordu sen 0 pozitifsin doğunca bebek  kendi kan grubuna b pozitif 'e uyum sağlamaya çalışırken bebeği yoruyor ve  uyusmazliktan sarılık oldu demişti, önceden bilinemezdi bebeğin anneden farklı bir kan grubuna sahip olduğu  demişti ,

genede sen kontrole gidince bir doktoruna danış hani belki de bu doğan bebek A grubu olur sizin hani illa 0 grubu olacak ve bu durumu tekrar  yaşayacaksın diye birşey yok canım zaten eşinizle sen A grubu isen iki şık var, ya A grubu olur ya 0 grubu olur , inşallah bu sefer aynı şeyleri yaşamazsın canım genede tekrar bir sorarsın doktoruna ilk bebeğimde bu durumu yaşamıştım diye anlat kontrolünde doktor tabi daha iyi bilir ama olağan bir durum muş o zaman bana öyle demişlerdi 

(1,762 puan) tarafından

Anladım canım çok teşekkür ederim sorucam Allah izin verirse ona göre hareket ederim

0 oy
(713 puan) tarafından

Eşim  a rh pozitif ben negatif ilk kızım negatif oldu hamikeyken ve doğumdan sonra bana iğne yaptılar. İkinci bebeğime hamileyken yine yaptılar iğne ama dogumdan sonra iğne olmadım çünkü oğlum da benim gibi negatif oldu bu sefer

(1,762 puan) tarafından

Eşimle bende A poztifiz kızım 0 poztif doğdu 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 472 göst.
0 oy
12 cevap 547 göst.
28 Eylül 2020 Diğer kategorisinde (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 326 göst.
26 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Trbznlugln (2,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 206 göst.

Kategoriler

1,468,458 soru

24,058,686 cevap

330,035 kullanıcı

...