+1 oy
219 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (23,636 puan) tarafından

Kızlar hayırlı geceler aklıma geldi sormak istedim bir bayram menünüz var mı ? Yani tatlı olarak değil bayram alışkanlığı olarak her bayram mutlaka yaparım dediğiniz şey. Cocukluktan mutlu bayram anıları olan biri değilim ama kendi çekirdek ailemde bir şeyleri gelenekselleştirmek istiyorum varsa tavsiyeniz mutlu olurum 

İçimde ukte kalan şeyleri kendi ailemde tamamlamak istiyorum 

10 Cevaplar

+2 oy
(4,782 puan) tarafından

babam eti pek sevmez. bizde o yüzden kurban bayramında kısır yapılır 😂😂

bütün şehir mangal kokar, bizde kısır olur

(4,782 puan) tarafından
+1

bi de bayram kömbesi yapılır. kapıya gelen çocuklara şeker yerine kömbe de verilir 

(23,636 puan) tarafından

İyiymiş. Sarma yapmaya çalışıyorum ben ama her zaman olmuyor su böreğini beceremiyorum geçen bayram pacanga böreğini denedim Ramazan sonrası ağır geldi bilemedim 

(9,083 puan) tarafından

bizim babannemler hayattayken amcamlarla da miras davasi yokdu. her bayram babannemlerin eve iner orda kahvalti ederdik. rramazan bayraminda tavuk but ve patates yogurtlu sosla yapilip firinda yenirdi bayram yemegi geleneksel.😂 az suluda olur ekmek banmasi harika olur. kurbandada kurbani kendimiz keserdik kapida. sonra bababnnemler iyice yaslaninca dernege verip orda kestirip parcalanmis sekilde eve geliodu hyvan sirasina gire kesim. eve kurban bayrami et bazen aksam gierdi. ama sabah kahvaltiya mutlaka kavurma yenecek diye kasaptan kusbasi et alirdik bayram sabahi icin😂😂😂simdi Bbabemler vefat etti. amcamlarla kusus babam ve amcam altliustlu oturuyorlar bayramlasmiyoruz. miras yuzunden amcamin ac kopekligi. neyse iste biz gderiz annemlere. benkmde esim et yemez . o yizden kurban bayrami sabah kavurmasi  iptal artik. tavukda yemez ramazan bayrami tavuklu kahvaltida iptal artik klasik kahvalti yapiyoruz bayram sabahlari

-Reklam-
+1 oy
(3,472 puan) tarafından

Bizde et, pilav, sütlaç, kayısı hoşafı kesinlikle olur. Sabah kalkınca TV den müzik açarız. Tüm aile kahvaltı yaparız. Sonra bayramlaşma başlar. 

(23,636 puan) tarafından

Sütlaç mantıklı düşüneyim 

+1 oy
(3,124 puan) tarafından

Kesilen etti   sabah kahvaltıda  kavurma  yaparız  haşaşlı cevizli  ekmek yapılır annem yapar  sarma falan sarar   

+1 oy
(572 puan) tarafından

Valla anamın olmazsa olmaz sütlacı ,ondan banada geçti şimdi bende her bayram evimde yapıyorum.

(23,636 puan) tarafından

Benimde aklıma yattı ne yaparsam yapayım yanında bu da olur bence de hafif lezzetli hele fırında üstü kızarana bayılırım 

+1 oy
(859 puan) tarafından

Buz kalkar kalkmaz bayramlasrz esim cocuklarim sonra susleniriz bayramliklarimmixi gideriz büyükten küçüğe güzel bir kahvaltı yaparz.  Şekerimizi cikolatamizi hazirlarz menü olarakta kavurma tatlı sarma yaparm kesinlikle hem gelene ikramlık hemde kendimiz için birde kurabiye yapacam bu Bayram ekstra böyle farklı birşey yok ama hepimizde bir heyecan olur çocuklarıda heyacanlandiriruz hefeslendiririz bayram böyle güzel şöyle güzel die bayramliklarinj gösteririm harçlıklarını gösteririm bayram kulturunu öğrensinler o coşkuyu kalplerinde hissetsinler die böyle aklıma gelen

(23,636 puan) tarafından

Ya geçen bayram oğluma el öpmeyi öğrettim gerçi öpmek yerine kendi elinj öptürdü ama olsun bir tatlı çeşidi bir börek çeşidi sarma falan olsun oğlum ilerde bizim evde her bayram bunlar yapılırdı diye hatırlasın istiyorum 

(859 puan) tarafından
+1

Evet cnm yap öğrensin kültürünü dinini geleneğini güzel anılar kalır hem aklında 

+1 oy
(609 puan) tarafından

Sütlaç 

Yaprak sarması 

Tatlı baklava kadayıf fark etmez 

Vişne kompostosu 

Kurban bayramında et kavurması gelene gidene koyarız bunları 

Yemekte eksik etmeyiz 

(23,636 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

+1 oy
tarafından

Sabahtan kalkarız 

TV'den çocuklar bugün bayram şarkısını istiyor açıyorum 

Güzel bir kahvalti yaparız 

Sonra giyiniriz bayramlasiriz 

Yemek de bazen yaparım bazen annemlerde veya kaynanamlarda yeriz ama tatlı yaparım genelde ,öyle işte mesela arefe akşamı cocuklari yıkarım hadii bayram banyosu derim çok mutlu olurlar😄

+1 oy
(18,511 puan) tarafından

Tatlı olarak sütlaç kesin yapılır. Yemek olarak da et bulgur ve kayısı hoşafı. Bu bizim burda gelenek gibi bişey. Sabah namazından sonra yemekler ocağa konur. Bayram namazına kadar pişmiş olurlar. Kahvaltı yerine pişirdiğimiz yemeklerden yenir sabah. 

+1 oy
(2,853 puan) tarafından

Çocukken hatırlıyorum annem tatlısını açardı sütlaç yapardı soğuk yoğurt çorbası yapardı tabi gelen herkese mutlaka yemek verilirdi oda hep kuru fasulye pilav olurdu babamda leblebi alırdı ve sadece bayramda kola alırdı o kola o kadar kıymetli olurduki bayramın geldiği öyle anlaşılırdı tbai yaprak sarması olmazsa olmazımızdı 🥲 şimdi benim sürekli yaktığım bişi yok bana bayramda kimse gelmez ama eskiye dair huzur veren bir anımdır bu❤️

+1 oy
(6,288 puan) tarafından

Bizde çörek yapılır bayramda kahvaltıda yenir ama yapmıcam kızıma şekerli yiyecek vermiyorum , görünce ister zaten bazı şeylerde sorun yaşıyoruz böyle ,elimden geldiğince dikkat edeyim

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 304 göst.
30 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Neşe26 (398 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 837 göst.
30 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Neşe26 (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 472 göst.
25 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
27 cevap 2,136 göst.