0 oy
308 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (33 puan) tarafından

Polikistik over yaşayan varmı aranızda korkulacak bısımı nasıl geçer

9 Cevaplar

0 oy
(1,965 puan) tarafından

yaşayan bi kaç kişi biliyorum. tam detaylarına hakim değilim ama neticesinde hepsi de anne oldu. eğer onu soruyorsan

(33 puan) tarafından

İnsallah bizde istiyoruz 2 aydır feln denıyoruz olmuyo çok kısa bı süre evet ama çevremde ılk gecede hamıle kalan o kadar ınsan varkı bn her geçen gün daha da stres yapıyorum bu ayda 20 gün gecıktı Reglim o nıytle gttım baktıgımda polıkıstık gorunuyo dedı o kadar bısıler anlattıkı onla ılgılı üstüne Bıde o korkuttu benı 😒😒

(1,965 puan) tarafından

kural 1: çevrene bakma, kulak asma

kural 2: stresten uzak dur, sabırlı ol

kural 3: tedavi olacaksan tüm basamakları istikrarla takip et

kural 4: tedavi olacaksan çok çok iyi bir hekim ve çok çok iyi bir merkeze gittiğinden emin ol

benim mottolarım bunlar. 3 sene mücadele verdim bende. benimki bile kısa bir süreç aslında. 7, 8 yıl evlat hasreti çekenler var. ben süreçleri biraz hızlandıra hızlandıra basamakları atladım. çok şükür 3 yılda kavuştuk. ama bence dediklerimi yapmadan süreci geçirmek çok çok zor. 

birde tavsiyem: kendi yaşam biçimine göre alternatif üretmen. ben alternatif olarak  <!--StartFragment--> (çocuksuz bir hayat düşünemediğim için) kendime 2 tüp bebek daha deneme süresi vermiştim. olmazsa evlat edinmek için başvuruda bulunmaya karar vermiştim. ve ya olmazsa ihtimalinin beni yıpratmasını önlemiştim. çünkü olmasaydı anne olmak için diğer yola devam edecektim<!--EndFragment-->

-Reklam-
0 oy
(720 puan) tarafından

Yumurta çatlıyor ama kist oluştuğu için döllenmeyi zorlaştırıyor ben polikistik overdım bir zamanlar kiminde geçiyor kiminde tekrar oluyor ve bir bebişim var 

(33 puan) tarafından

Doktor vitamin verdi ihtimalin var yok degıl dedı ama o kadar şey anlattıkı korktum yanı

(720 puan) tarafından

Gerçekten zor bir süreç seni bekliyor yalan söylemeyeceğim ama açıkçası Allah büyük bol bol dua et doktorun dediklerini yap tedavini aksatma eğer fazla kilon varsa zayıfla ekmek pilav ve şekerli şeyler tavsiye etmiyorum Allah'ın izniyle minik bir yavru sizin evinize de neşe saçar ama senden tek isteğim kimseyi dinleme kendiliğinden olur gitme boşuna diyen olacak kulak asma bu bir hastalık çünkü elbette tedavi olmadan çocuk sahibi olan da vardır ama eminim ki çok uzun zaman sonra olmuştur 

0 oy
(5,434 puan) tarafından

Bildiğim kadarıyla normal birinde olan yumurtalardan çok fazla yumurtası olan kişiye deniyor 

Aslinda bereketli yumurta deniyor 

Çok fazla olduğu için yumurtaları,  yumurtlama gününde büyüme olamıyor 

Tedavi olarakta doktorlar genelde sağlıklı yumurtalardan alıp aşılama tüp bebek gibi tedavi uyguluyorlar 

0 oy
(15 puan) tarafından

Bende polikistik overim ama benim sadece ultrasonda görüntüsü var bende ikinci çocuğum için 5 aydır tedavi görüyorum doktorum klomen ve yumurta çatlatma iğnesi yaptı şuan hamileyim o yüzden hiç korkma tedaviyle bile olsa gebe kalabilirsin

(33 puan) tarafından

Evet kuzenımde klomen kullanarak 2efa hamıle kaldı onu önerdi bna

0 oy
(4,929 puan) tarafından

Pkosluyum, bir oğlum var. Kilon varsa zayıfla, hormon tahlillerine göre gereken bir ilaç varsa düzenli kullan, abur cubur tüketme sağlıklı beslen ve en önemlisi evde bile olsa spor yap. 2 ay kısa bir zaman 1 yıldan önce yaşa göre tabi doktorlar gebelik olmamasını normal karşılıyorlar. Derecesine göre değişse de pkos kadın doğum hastalıkları arasında basit olanlardan. 

(33 puan) tarafından

Bnada kısa bı sure norml olmaması dedı kılo ver dedı

(4,929 puan) tarafından

Ben de düzenli regl oluyordum kilom da yoktu 174 boyum var 56 kiloydum. Evlenince gez toz ye iç derken 7 kilo aldım 1 yılda. :) O zaman regl dengem bozuldu. Aslında fazla değildi boyuma göre kilom gayet normaldi ama vücudum alışmış olduğu kilodan artınca pkos devreye girmiş mesela o ay adet olamadım. Sonra gebelik olmadığı kesinleşince 2 ayda verdim o 7 kiloyu geri. Reglim düzene girdi tekrar, o arada tabi doktorum dengesizleşen bir iki hormon için ilaç verdi onu da kullandım. Daha sonra korunmayı bıraktım ve 3. ayda gebe kaldım. Düzenli regl olduysan bugüne kadar aldığın kilo fazlalıklarından hemen kurtul sağlıklı beslen spor yap. 

0 oy
(144 puan) tarafından

Bana pcos teşhisi konulduğunda daha 21 yaşındaydım evliyim çocuk istiyorduk fakat nasip olmuyordu 2 sene sonunda bi doktora gittim yanlış tedaviler uyguladığı için 5 ay adet getirtici kullandım fakat bu beni başından savmak içinmiş ve bu 5 ay kullanımda psikolojik sorunlar yaşadım intihara kadar gidebilecek sorundu daha sonrasında bi doktora gittim pcos olduğumu ve yanlış tedavi kullanıldığını teşhisi bile yanlış koyduklarını söyledi hsg çektirdim kaç ay ilaç kıllandım maalesef olmadı bana dedi aşılama yapıcağız sonra aşılama için gittiğimde yumurtalıkların çok büyük diğer ay gel bakalım dedi gittiğimde başka bi ilaç verip çatlatma iğnesi  kullandım fakat yine tutmadı sonrasında ben tedaviyi bıraktım şuan yine arayıştayım üstünden 1 sene geçti 2 sene tedavi gördüm ama nasip değilmiş adetim çok düzensizdi 3 ay gelmediği olurdu fakat gecen sene kasımda umreye gittim ve çok şükür adetim galiba oranın havasından düzeldi şuan sadece iyi bir doktor arayışındayım 

0 oy
(561 puan) tarafından

Polikistik over olanlardan biri de benim.  Benim de adetlerim düzenli değil. Bazen 3 ay düzenli oluyor sonra 2 ay hiç olmuyor bazen 3 ay olmuyor.  4 senelik evliyim sadece 1 defa tedavi denedim bebek oldu ama onu da kaybettim. 4 sene hiç korunma olmamasına rağmen doğal yoldan olmadı 

(33 puan) tarafından

Bende çok korkuyorum  ama bnm adetım duzenlıydı bı ansa kılo aldım ondan galıba 2 aydır falan duzensızdı

(561 puan) tarafından

Ben zayıfım kilom yok kilo alamıyorum da 

0 oy
(21,559 puan) tarafından

Bende de pko var ikinciye hamileyim tedavisiz yumurtlama günlerini bilmek önemli olan mesela normal kadınlar gibi reglden hemen sonra olmuyor yumurtlama 15 20 gün sonra oluyor kilo almamaya çalış kilo daha da zorlaştırıyor gebeliği 

0 oy
(226 puan) tarafından

Polikistik overmisim ama adetlerim duzenliydi kilomda var 3.bebek dusunmuyorduk ama 3.ye hamileyim polikistigi doktora gittigimde ogrendim 

(33 puan) tarafından

Suan Hamililiğe zararı varmıymış peki

(226 puan) tarafından

Yok demisti doktor

(33 puan) tarafından

İyi baro sağlıkla gelsın insallah rabbim bn ve ısteyen herkese nasıp etsın o duyguyu yaşamayı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 55 göst.
0 oy
2 cevap 117 göst.
0 oy
5 cevap 306 göst.
3 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _Forbidden_ (1,205 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.

Kategoriler

1,472,623 soru

24,113,537 cevap

333,098 kullanıcı

...