+1 oy
323 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (343 puan) tarafından

Merhaba kızlar bu bayrama hangi tatlıları yaptinizz? Ben kayinvalideme giderken götürmek için tatlı yapacağım ama bir türlü karar veremedim. Geçen bayram kalburabastı ile şambali yapmıştım. Bu bayram daha hafif birşey yapayim istiyorum. Öneriniz var mii?

16 Cevaplar

0 oy
tarafından

Revani ya da şekerpare olabilir 

(343 puan) tarafından

😂😂😂 kesinlikle onun baska bir çeşidi de görümcem. Hayır arada portakallı haşhaşlı falan yap demi hep düz revani

(5,759 puan) tarafından

Portakalli revani yapıyorum çok güzel oluyor ama serbetine de bir su bardağı portakal suyu koyuyorum artık diğerinden yapmıyorum

(343 puan) tarafından

Aa çok mantıklı, ben de yaparsam bir daha sizin dediğiniz gibi yapayım şerbetini. Teşekkür ederiiim

(4,786 puan) tarafından

Hahahah benim büyük görümcede aynı hep aynı revani 

Allah affetsin sevmiyorum ya revaniyi suyla ıslanmış kek gibi geliyor bana 

Bikere karamelize şekerle şerbet yaptım o güzel olmuştu ama

(5,759 puan) tarafından

Benim yaptığım çok güzel oluyor ama hangi tatlı olursa olsun bıkkınlık geliyor bir süre sonra belki de siz bıktığınız için size güzel gelmiyordur yada görümceniz güzel yapmıyor 😀 

Rica ederim ceviz de koyabilirsiniz içine çok güzel oluyor 

-Reklam-
0 oy
(2,533 puan) tarafından

Benim bu bayram pek gelenim olmayacak ama ben yarın çocuklara sütlaç yapacağım 5 kilo köy sütü aldım. Her bayramda mutlaka yaparız

Kaç gündür san Sebastian yapacağım erteliyorum şimdi yapmazsam yarın bayrama yaparım.

Sen de şerbeti istiyorsan şekerpare gül tatlısı hazır baklava yufkasından sarma baklava yapabilirsin. 

Ama pasta tarzı istersen ağlayan pasta gelin pastası köstebek pasta benzeri yapabilirsin

(343 puan) tarafından

Ayy çok teşekkür ederim. Babanem de köy sütüyle yapardı şahane olurdu, sağolsun asla tarif de vermezdi. Ben bir iki denedim olmadı. Pirinç kırık pirinç mi

(2,533 puan) tarafından

Yok kırık pirinç kullanmıyorum 

Ama baldo da kullanmıyorum.

Bimden alıyorum ekonomik pirinç yazıyor galiba çok büyük değil 🙄

(2,703 puan) tarafından

Ona baktım simdide dolapda kırık pirinç çeşidine oyleyazmış bim 

(2,533 puan) tarafından

Yok canım ismi karıştırmış olsam bile kırık pirinç değil 

Hatta pilavlık ekonomik pirinç benzeri bir şey yazıyordu.

O zaman 5 kilo yakın aldım çok oldu.

Ama kırık değil 

(343 puan) tarafından

Tamam çok teşekkür ederimm ❤️🤗

0 oy
(5,759 puan) tarafından

Portakallı revani

Triliçe

Kıbrıs tatlısı

(343 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Yavaş yavaş çoğu tatlıyı hiç yapmadığımı farketmeye başlıyorum :))) Trilece sevmiyorum, Kıbrıs tatlısını da hiç yapmadım. Çok malzeme gidiyor mu? Kalabalık oldukları için 2 ölçü yapmam lazım. Etimek tatlısı, gelin pastası arasında kaldım hem daha hafif gibiler. Kıbrıs tatlisi da olabilir. 

(5,759 puan) tarafından

Ceviz Hindistan cevizi galeta unu giriyor çoğu tatlıdan fark olarak ama çok güzel oluyor mutlaka denemelisin

İstersen tarifin linkini atayim

(343 puan) tarafından

Nefis yemek tariflerinde gördüm, o tarif mi? 

(5,759 puan) tarafından

https://www.nefisyemektarifleri.com/kibris-tatlisi/

Bir sürü tarif var orda. Ben bunu yapıyorum ama bir su bardağı nişasta koymuyorum fazla oluyor katı oluyor güzel olmuyor. Un nişasta karışık bir su bardağından az koyuyorum

(343 puan) tarafından

Peki hemen bakayim, çok teşekkür ederim 

0 oy
(204 puan) tarafından

Kadayıf kırıntılı muhallebi yapıyorum genelde yine onu yapacağım büyük ihtimal hafif güzel oluyor..

(343 puan) tarafından

Onu biliyorum. Bizimkiler beğenir mi bilmiyorum 😂Urfa geliniyim de ben. Hala damak tatlarini çözemedim.

(2,533 puan) tarafından

Ooo Urfa merkez mi yoksa ilçe mi?

(343 puan) tarafından

Valla merkez neresi bilmiyorum 😂 Haliliye ilçesi 

0 oy
(2,209 puan) tarafından

Etimek tatlısı 

0 oy
(6,660 puan) tarafından

Gül tatlısı tavsiye ederim 

0 oy
(2,012 puan) tarafından

Yalancı baklava tarifi var nefis yemek tariflerinde güzel oluyor. Gül tatlısıda olabilir

0 oy
(1,567 puan) tarafından

Baklava yufkasiyla basit tatlılar yapabilirsin cevizli vs 

0 oy
(3,485 puan) tarafından

Bal parmak hafif ve lezzetli hem de kolay tavsiye ederim 😻

0 oy
(18,441 puan) tarafından

Bayram da şerbetli olarak bana göre bir tek baklava gider yani. Ben genelde çikolata soslu kremalı şeyler yaparım. Bugün tuzlu ve şekerli kurabiyelerimi yaptım. Yarın da ağlayan pasta yapacam. Ablam istedi diye de ayriyetten bisküvili pasta da yapacam. 

(343 puan) tarafından

Ayy 27 haftalık gebeyim, hiç baklava açacak mecalim yok😂 bir de kayinvalidemler çok kalabalık, 2 tepsi açmam lazım. Seneye inşallah (seneye de bebeğim küçük derim😂😂😂)

(18,441 puan) tarafından

1 tepsi al tadımlık ikram et 😁

0 oy
(726 puan) tarafından

Milföy baklava veya normal yufkayla kuru baklava lezzetli oluyor

0 oy
(4,786 puan) tarafından

İncirli tatlı yaptınmo daha önce aşırı lezzetli oluyor

(343 puan) tarafından

Kuru incirle yapilan demi

0 oy
(70 puan) tarafından

Kıbrıs tatlısı 👌🏻 

0 oy
(22,968 puan) tarafından

Ben Kıbrıs tatlısı yapacağım gelenim gidenim olmaz o yüzden kendimize yapıyorum ya da revani yaparım 

(343 puan) tarafından
+1

Ben Kıbrıs tatlısını hiç yapmadım, niye yapmadım onu düşündüm😂😂😂 yaparsam bı kendimize yaparım. 

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Baklava yufkasından burma baklava yapabilirsin. Güzel oluyor

0 oy
(3,670 puan) tarafından

Ben sultan sarması düşünüyorum bir çeşit te şerbetli istiyorum ama düşünemedim daha 

(343 puan) tarafından

Kalburabastı çok güzel oluyor şerbetli olarak, denediniz mi hic

(3,670 puan) tarafından

Denemedim yorumlardan esinlenerek bıçak tatlısı yaptım cevizli

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 157 göst.
10 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (5,759 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.
+2 oy
9 cevap 261 göst.
0 oy
4 cevap 139 göst.

Kategoriler

1,466,756 soru

24,035,025 cevap

328,890 kullanıcı

...