0 oy
152 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,349 puan) tarafından

Kızlar iyi geceler oğlum 28 aylık ama sürekli geceleri uyanıyor artık çok yoruldum gündüz bir kere uyuyor max 2 saat sürekli bir uyanma var emmeyi keseli 7 ay oldu yine aynı. Özellikle bu aralar 12 de uyanıyor 4e kadar çok kısa uykular yapıyor yada 2 de kalkıyor çok kısa uykular yapıyor. 

8de yatıyor genelde ama kurulmuş saat gibi aynı saatte başlıyor mesai geç yatırınca da aynı saatlerde kalkıyor gündüz çok hareketli ağrı kesici versem de aynı durumda (acaba ağrıyan yeri mi ver diye ) aç desem asla süt mama içmiyor uyandık diye ağlıyor sallayarak uyuyor yardım edin artık bitik durumdayım

5 Cevaplar

0 oy
(1,716 puan) tarafından

Düzeliyor merak etme bende aynı durumdaydım  dönem dönem oluyor uyku gerilemesi gündüz uykusu fazla geliyor diye düşündüm gündüz uyutmadim hep huysuz oldu hem değişmedi berbat bi süreçti sonra rutinlerine devam edince kendi eski haline döndü şimdi de uyanıyor ama yanıma gelip uyumaya devam ediyor kalktığı zaman konuşmayın ışığı açmayın ben o hatayı yaptım çünkü ister istemez sinirleniyordum bu sefer uyuyacağı varsa da uyumuyordu

(1,349 puan) tarafından

Bizim oda da loş ışık var sadece açmıyorum hiç ama doğduğundan beri bu şekilde çok yoruldum 

-Reklam-
0 oy
(707 puan) tarafından

Tam sekiz ay boyunca bu şekildeydim sizin ki kısa kısa uyuyur bizimki sıfır uyku gece , gündüz dediğiniz gibi sekiz aylıkken başladı buna ve tam sekiz ay sürdü psikolojim bozuldu ve hamileyim pertim çıktı uyumayan bebek bide huzursuz oluyor kim ne dediyse yaptım artık uyku damlası bile aldım çok karşıydim ama bitik duruma geldim yine aynı , bebek ne zaman isterse o zaman düzene sokuyor uykuyu ben bunu anladım, bir akşam bir uyudu kendi kendine ve uyanmadı sabaha kadar öyle devam etti arada tabi yine oluyor ama bir gece nadiren , bide uyuduğu odaya onu uyuttuktan sonra asla girmiyorum kapıyı açtığım an uyanıyor 

(707 puan) tarafından

Benim son ayım dogum yapacagm , emin ol seni o kadar iyi anlıyorum ki yaşamayan insanlar yadirgar ama aşırı zor yıpratıcı bir süreç bebeğin bu şekilde uykusuz kalması anne maf oluyor, bebeğim bizimle uydurdu nefes alsak uyandır yatakta dönmeye korkardık , en son bir gece bebek uyudu ve asla odaya girmedim , sabaha kadar uyudu , eşim TV odasında koltukta uyur hala ben koridorda odamın karşısında koltuk var orda uyurum bebek ağlarsa duyayım diye , ve inanki daha iyi bazen gece bir kere kalkar ağlar sallarim uyur geri. Nadir de olsa bir gece uyanıp uyulmadığı olur ama çok nadir , bebeğe uyum saglalamiz lazım , şimdi bebekte daha iyi uyuyor dinleniyor daha mutlu huzurlu gündüz uykusu bir kere ama düzenli hale geldi , bebeğim sakin şimdi bende daha iyiyim çünkü delirmeke ramak kalmıştı evde huzur kalmamıştı eşim her gün uykusuz işe gitti aylarca , evde ne temizlik ne yemek ne düzen kalmamıştı sürekli ağlayan bir bebek vardı , o yüzden siz de deneyin bir iki gece , benim de bebeğim yer yatağında yatar sizi çok iyi anlıyorum yakın olsak sayılırdım sana kimse anlamıyor 

(1,349 puan) tarafından

Benimde öyle çok nadir kesintisiz uyur kesintisiz dediğimde bir veya iki kere kalkmak yani damla denedim olmadı daha çok sık uyandı bıraktım gündüz bir kere uyur be aşırı hareketli bir çocuk acana sallamaya alıştığı için mi diyorum aç olduğu için mi diyorum bilmiyorum nedenini ağustosta doğum var yeni doğan da sürekli uyanacak zaten nasıl olcak bilmiyorum bir tane olsa yine dayanabilirim ama ikisi birden zor olacak eşimde bu aralar çok yardımcı oluyor ama o da otobüs sürüyor korkuyorum yani elbet geçecek diyorum martta da okula göreve başlayacam nasıl olacak bilmiyorum 

(707 puan) tarafından

Aynı durumdayız eşim de aşırı yardım ediyor ama bebek İşte anne istiyor , benimki de çok hareketli, bir süre annemde kaldım gidip kalabalık onlar yardım ediyorlar herkes bir yandan biraz oyalıyor, annemler bana yakın , ama yine de asla dinlenemiyorum , şimdi bebek uyuyor geceleri ama son ayım aşırı ağrılarım var sabaha kadar ben uyuyamıyorum, ama yalnız odada uyusun dene bende ayakta sallıyorum, sezaryen benim şimdi diğeri doğunca o dikişlerle iki bebek nasıl olacak, 

(1,349 puan) tarafından

Yakın zamanda deneyeceğim inşallah Allah bütün annelere kolaylık versin sağ salim kucağına al inşallah 

(707 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

0 oy
(1,280 puan) tarafından

32 aylık oğluma da bişey oldu gece sürekli uyanma ağlama sabah 5 de ayakta. Offff bunaldım vallahi sinir krizleri geçiriyorum artık öyle bezdirdi

(1,349 puan) tarafından

Napcaz böyle ya valla her yolu denedim 

(784 puan) tarafından

Kiz benimkide 38 qylik aynı yaa 3 yaş bitti nedir bu 🤕

(1,280 puan) tarafından

Normalde 3 yaş be sonrası yetişkin uylusuna geçiş yani deliksiz uyku demek. Bizimki tam tersi oldu yenidoğan gibi habire uyanıyo

0 oy
(724 puan) tarafından

Aç olduğu için uyumuyordur kalktığında süt içse yine uyur

(1,349 puan) tarafından

Sütü hiç içmiyor ıyyy diyor her yolu denedim

0 oy
(5,644 puan) tarafından

Çok hareketli diye ağrı kesici mi veriyorsun

(1,349 puan) tarafından

Evet belki bacakları ağrıyordur diye düşündüm ben gazla hareket edince ağrıyor uyuyamıyorum mesela ama işe yaramadı

(5,644 puan) tarafından

Bence ağrı kesici vererek büyük hata ediyorsun

(1,349 puan) tarafından

Sürekli verdiğim bişey değil zaten genelde ateşi olunca veriyorum denedim bir kaç kere ama işe yaramadı

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 383 göst.
2 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 67 göst.
24 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,740 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 130 göst.

Kategoriler

1,466,115 soru

24,026,239 cevap

328,431 kullanıcı

...