0 oy
699 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,216 puan) tarafından

Merhaba ,  Genel olarak nasıl bir annesiniz ben aşırı kontrolcuyum kızımı parka götürüyorum sürekli peşindeyim yeni yeni merdiven çıkip indiği için destek olmak zorundayım zaten ama ben fazla abartiyorum oraya düşmesin kafasını vurmasın diye sürekli tembihleyip peşinden ayrılmıyorum ne olacağım böyle elimde değil çocuğu rahat bırakamiyorum😢Bana bu huyunu yenmem iicin yorum yapar misiniz

27 Cevaplar

+1 oy
(1,592 puan) tarafından

Kaç yaşında beben 

Kucuk ise mecbur ama büyüyünce kendi yapabiliyorsa bırak ozguvenini kirsrsin

(2,216 puan) tarafından

2.5 yaşında ama 21 aylıkken yürüdüğü için bir çok şeyi yeni yeni öğreniyor merdiven çıkmak gibi

-Reklam-
+1 oy
(3,668 puan) tarafından

Herşey sende bitiyor güzelim çocuğu sal gitsin demiyorum ama herşeyin fazlası zarar bırak çocuk düşmeyi kalkmayı öğrensin bu da güzel bişey böyle böyle öğrenecek ❤️😊 sen sakin olmalısın yanlış anlama bende parka gittiğim de bu tarz insan gördüğüm zaman bu ne böyle ne panik birisi diyprum mesela 🙂 herşey sende bitiyor bunu unutma 

(2,216 puan) tarafından

Bugün sırf rahat bırakıldıği için aynı yaşta bir bebe koştu salıncağa çarptı benimkini bırakın ona bile koştum yetişemedim içim acıdı öyle goruncede hiç bırakmamaliyim diyorum 😅 

+1 oy
(2,832 puan) tarafından

Her ikisi de. Yemek yemesi, uyku saatleri vs tam kontrolcuyum biri aksasa sinir krizi geçiriyorum bazen kızıma da yansıyor. Keşke değiştirebilen

Bazen de aşırı rahat bir anneyim, 18 aylık daha ama 2 aydır evin merdivenlerinden duvara tutunarak çıkıyor sokakta elimi hiç tutmaz bebek arabasina binmez kedi köpek eller her yerde düser bunlarda çok rahatım tepki vermeden hemen devam etmesi için yardımcı oluyorum. Çok rahat çokta kontrolcü olmamak gerek 😂 her ikisinden de biraz

(2,216 puan) tarafından

Ben de tam tersiyim ne zaman isterse o zaman uyur ne zaman isterse o zaman yemek yer ama merdivenin tepesinden ya zemine kadar düşerse diyerek ben de peşinden gidiyorum 😅

+1 oy
(4,772 puan) tarafından

Çok rahatta değil çok kontrolcude değil ama ikisindede biraz var kontrolcü olmamanın sebebi kızım doğum sırasında beyin kanaması geçirdiği için beyninde kist var etrafta sokak ta oynarken kafasını vurmamasina dikkat ediyorum bu yüzden biraz kontrol uyum onun dışında sureklide peşinde dolaşan biri değilim izlerim sosyallessin ortama girsin isterim çok şükür herkesede ayak uydurul herkeslede arkadaş olur 

(2,216 puan) tarafından

Ne guzelll kaç yaşında peki

(4,772 puan) tarafından
+1

4 yaşında şuan canım 

+1 oy
(27,721 puan) tarafından

Dışarıda veya başka ortamlarda bende biraz sakınırım ama genel olarak sakinim yani o an paniklemem düşüp ağlar mesela yanına giderim sarılırım sadece beklerim ağlaması bitene kadar sonra devam ediyor birşey olmamış gibi oynamaya gidiyor

(2,216 puan) tarafından
+1

Keşke ben de öyle olabilsem

(27,721 puan) tarafından

Panikleyince çocuk daha çok stres olup daha çok ağlıyor aslında abartılacak birşey yaşamamış olsa bile çok büyük tepki veriyor anneden gördüğü davranışa göre her hareketi şekilleniyor aslında 

(2,216 puan) tarafından
+1

Haklisinizzz ama ya merdivenden düşer ya arabaya çarpılır Allah korusun yni aslında birçoğunda mecburum kontrol etmekte ama etmesem de bişey olmazmış diyorum ama nerden ne olacağinin garantisi olmayınca yapacak biseyde olmuyor 

(27,721 puan) tarafından
+1

Bu ihtimallerin olduğu yerde tabiki kontrollü şekilde onu gözlemen güzel olacaktır ama sürekli değil yalnızca böyle tehlikeli olan yerlerde panik yapmadan onu koruyabilirsin💕

+1 oy
(784 puan) tarafından

Ah ah bu bizimki bence bi hastalık derecesinde eminol bende fazla kontrolcuyum asla vazgeçmiyorum bu huyumdan küçük kızım 4 e girdi büyük kızım 18 yaşında hala böyleyim ve bu beni hasta yaptı panik atak kaygi bozukluğu anksiyete duyan geldi yani 

(2,216 puan) tarafından

Maalesef şimdiden ben de okulda nasıl yalnız birakcam ya arabaya carpilirsa Allah korusun ya köpek kovalarsa diye kurmaktan kendimi deli gibi etcem en sonundan babasına bile sürekli öyle yapma böyle yap diye sürekli telkinde bulunuyorum😢😅

(784 puan) tarafından

Bitek kendimi sanıyordum böyle iyi bari değilmişim:)her anını kollamaya çalışıyorum ama iyi yapmıyorum hastalık bu bugün gittim psikoloğa ilaca başlıcam artık yapacak bisi yok yoksa böyle yaşamak çok zor inan

(2,216 puan) tarafından

Kafamizda huniyle hatıra fotoğrafı çektirelim mi 😅Bu konu için mi ilaca başlayacaksiniz 

(784 puan) tarafından

Sadece bunun için değil tabikide bende panik atak geçmişi var kızım havale geçirdi 4 kez ondan sonra baya tetiklendi bende tekrar bu ilaca başlamadan da olmayacak ilerlemesini istemiyorum 

(2,216 puan) tarafından

Haklısınız Allah ferahlık versin

+1 oy
(5,149 puan) tarafından

Kontrolcuyum, parka gideriz sadece izlerim gerektiği yerde uyaririm, arkadaşları ile rahat rahat oynar  ama mahallemizde rahat değilim vızır vızır arabalar geçiyor sürekli gözüm üstünde olur. 4 yaşına girecek Eylülde,özgüvenli bir çocuktur. Geçen sene scoter sürerken destek olurdum bu sene bıraktım kendi kendine sürüyor şimdi kendine güveniyor. Kedileri sever kuşları kovalar hiç karışmam önceden panik olurdum baktım durum benim için iyiye gitmiyorum rahat olmaya çalışıyorum 

(2,216 puan) tarafından

Ben küçük olduğu için peşindeyim sürekli ama bakıyorum 7-8 yaşındaki çocuğa benim kızım kadar bebekleri emanet ediyorlar şaşırıyorum bakanda çocuk ya dalsa oyuna bazıları çok rahat ben de tam tersi iste

(5,149 puan) tarafından

Evet o rahatlık hiç iyi değil cocuklar bir anda yolla çıkabilir. Bazı aileler aşırı rahat, parkta bile şasiriyorum. Bazen diyorum acaba bende mi sorun var 🤣🤣

(2,216 puan) tarafından

Ortası olmak güzel ama o ben de çok zor işte😅

+1 oy
(3,631 puan) tarafından

Insallah oyle olmam ozguvrnli yetişmesini isterim 

(2,216 puan) tarafından

Ben de istiyorum da bana rağmen zor iste

(3,631 puan) tarafından

Valla sonra öyle çocuklar ozguvensjz annesiz birsey yapamayan cocuklara dönüyorlar.. 

Bende biraz kendi başına iş yapsın  diye karışmayı dusunmuyorum inşallah uygularim

(2,216 puan) tarafından

Ben de daha dikkatli olup bu durumu aşarim umarim

+1 oy
(4,238 puan) tarafından

Ben de kontrollü bir anneyim işin kötüsü bir de yurtdisinda yaşıyorum oyun grubuna gidiyoruz benim bebis 11 aylik tepesinden ayrılamıyorum millet 8 aylik bebegini birakip kenarda kahvesini içiyor beni de sürekli çocuğun özgürlüğünü kisitliyorsun yeni şeyler öğrenmesine engel oluyorsun diye elestiriyorlar. Yeni yeni dişlerimi sıka sıka bırakmaya basladim 

(2,216 puan) tarafından

Ben de aynı siizn gibiyim çocuk bana rağmen inip çıkmasını öğrendi aman duscen etcen demekten minlciik yokuş olsa beni bekliyordu elini uzatiyordu bana rağmen özgüvenli davranmaya başladı bana değil ama ona helal olsun biraz daha rahat olmaya caliscam

+1 oy
(1,852 puan) tarafından

Park da bende takip ediyorum bizim mahallenin parkı sakin hiç çocuk olmuyor olsa da büyükler oluyor orda rahat bırakıyorum bende dinleniyorum ama çay bahçesine gidiyoruz eşimle orda da park var orda kendi haline bırakamıyorum çok kalabalık oluyor çocuklar çok hırçın oynuyor yanında duruyorum takip ediyorum uyku saatleri benim için çok önemli çünkü hem onun sağlığı için uyuması lazım hem de benim de dinlenmem kendime vakit ayırmam gerekiyor yemeğine önceden çok kafayı takiyordum yiyeceksin diye kızıyordum baktım bu ikimiz için de iyi değil ne zaman isterse o zaman yiyor tehlikeli bı durum yoksa yolda kendi halinde yürüyor araba gelince elini tutuyorum anlatıyorum bak araba geliyor kenara geçmemiz ve elini vermen lazım diye merdivenleri kendi başına inip çıkıyor çünkü benden destek istemiyor bende ona göre hareket ediyorum çok da sıkmamak lazım çocukları ileri de çok sıkıntı oluyor 

(2,216 puan) tarafından

Ne güzel anlatmışsınız sevgiyle büyüsun

+1 oy
(2,075 puan) tarafından

Bayburt’ta rahat Konya da kontrolcü bir anneyim 😂

(2,565 puan) tarafından

Bayburt'ta teksin daha kontrolcü olman gerekmiyor mu😅

(2,075 puan) tarafından

Bayburt un insanı yurdum insanı tamamen çocuklar akşamın 9 buçuğunda bile dışarılarda şeker falan topluyorlar arabalar yurt dışında ki gibi ayağını bastığın an durur mesela  o kadar güvenilir bir yer tabi bende çok saldım çayıra mevlam kayıra yapan biri değilim ama daha rahatım eski mahalle anlayışı var herkes birbirini tanıyor  Konya da in cin her şey var gözümü bir sn ayıramam sürekli gözüm üstüne oğlumun yanındayım 😂 

(2,216 puan) tarafından

Rahat annelik çok güzel ya

(2,075 puan) tarafından

Çocuk ne kadar sıkılırsa o kadar özgüvensiz olur 

+1 oy
(1,534 puan) tarafından

Daha bırakacak kadar büyümemiş ztn parkta büyük çocuklar var tehlikeye çok açık kaydırakta merdivende düşebilir salıncak çarpar çocuklar koşarken çarpar Allah korusun bende o yaşlarda yegenlerimi götürüyorum hep peşindeyim sonradan oturup ağlayacağıma peşinde yorulurum daha iyi 

(2,216 puan) tarafından

Aynen öyle bu Kafadayım ben de işte 

+1 oy
(730 puan) tarafından

Kızım on yaşında hala dikkat ederim herşeyini gözlemlerim , ikinci bebeğim bir buçuk yaşında aşırı dikkat ederim hep peşindeyim kızımda da öyleydim ben asla rahat değilim salim ne olursa olsun bir şey olmaz demem çünkü bir şey olduktan sonra vah vah demenin anlamı yok sinir olurum, Allah'a şükür iki çocuğum da bugüne kadar öyle kötü sonuçlanan bir şey yaşamadi gözüm hep üstlerinde ama emin ol rahat bırakim bir şey olmaz dersen bir olmaz iki olmas illa olur, , parkta tabi ki dikkat et bir yerden düşer ayağı takılır bir şey olduktan sonra da üzülmenin anlamı yok, çocuklarıni bırakıp bir şey olmaz her şeyi yapsın diyenlerede sinir olurum 

+1 oy
(23,917 puan) tarafından

Böyle olursan öğrenmeye kapalı özgüvensiz bir çocuk yetiştirirsin bence tek başına bu bile seni değiştirmeli

+1 oy
(54,068 puan) tarafından

6.5yasinda hala gozum üstünde gamsiz rahat olamadim olmamda sanırım 

0 oy
(6,542 puan) tarafından

Kontrolcu bi anneyim. Cok hareketli ve biraz fena bi cocugum var :) bence kontrollu olmak iyidir. Evde bile gozumun onunde olmali. 

Arkadasim rahat bi annedir bebegi benimkinden 1 yas kucuk bence en sıkıntılı donemdeler. Ama o hep salar cocuk icerlerde,odalarda ,mutfakta falan takilir. Gittigi yerlerde de cocuk dolanir baskalarinin evinde.  Ama iste gecen ay annesinin ilacini içmiş bebek. Acile gittiler migdesi falan yikandi. 

0 oy
(5,875 puan) tarafından

Yerine gore rahat yerine gore kontrolcuyum. Park vs gbi yerlerde genelde gozumle takip ederim.

0 oy
(2,185 puan) tarafından

Bende oyleydim baktım beni bırakmıyo saldım gitti şimdi ben oturuyorum o oynuyo 😅 arada anne bak kendim çıktım. Diyo cok yüksekse yanında cıkıyorum cünkü aşırı derecede yükseklik korkusu var bu arada benimki 4 aş 

0 oy
(22,102 puan) tarafından

Yerine göre kontrolcü yerine göre rahat 

0 oy
(243 puan) tarafından

Aşırı kontrolcuyum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 219 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 263 göst.
15 Ocak 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Zeynepjdjdjd (341 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 554 göst.
28 Ocak 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Rmak2 (231 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 84 göst.

Kategoriler

1,473,184 soru

24,121,380 cevap

333,485 kullanıcı

...