Bu kayınvalide ler neden böyle acaba 1 ay yoktu geldi 4 aylık kızım var bu çocuk hiç büyümemiş diyor canım sıkıldı
Benimki lohusa halimle bana etmediği kalmamıştı onun yüzünden sütüm kesildi çocuğum sarılık oldu bir ton telaş yaptı ortalığı velveleye verdi. Şimdi iyi de o günleri unutamıyorum.
Bizimki de 1 ay Bi yere gitti geldi neymiş hiç kilo almamış büyümemiş kızım zaten kalça gelişim geriliği var cihaz kullanıyoruz zaten canım sıkkın biraz da kayınvalidem de üstelik canımı sıkıyor benim de sütüm azaldı sanki :((
Ay hiç takılma biliyor musun hepsi geçiyor öyle de güzel büyüyorlarki direk kulaklarını kapat. Biz onların yöntemleriyle çocuk yetiştirmeye kalksak bu nesil de afedersin s.alak olurdu yani. Şekerli su veriyorlarmış el kadar bebelere mısır unuyla mama yapıyorlarmış. O kadar şey yedirip çocuğa mama basarsan çocuk şişer tabi davul gibi olur. Ne gerek var siz zaten gerekeni yapıyorsunuzdur bence hiç canını sıkma ben canımı sıktığım için bin pişmanım.
Sizinki yine buyumemis diyormuş benim kayinbabam bu çocuğun boyu kısalmış dedi geçen. Bizimki küçülüyor bir de üstüne 😂
İşleri güçleri can sıkmak
Ay gerçekten şaka gibiler
Yani ben çocuğumu zaten elimden geldiğince besliyorum niye böyle yapıyorlar anlamıyorum ki
Hepsi aynı saniriim bendede var bitane
Benimkide ona benzer şeyler çok söylüyor bir defa da değil üst üste aynı şeyi tekrarlıyor 😁
En çok da bana ve eşime bilmiyomuşum muamelesi yapar çocuk konusunda akıl verir sürekli🤷🏻♀️ kulak asmamak lazım çünkü bırakmazlar bu huyu
Anneme kalsa benim cocuklarda çok zayıf
Ta babami aramış zeynebin bebeler nasıl zayiflamis diye :)))
Yani anlamıyorum 4 aylık bebek ne kadar olabilir
SSenin büyüttüğünü brn tekrar büyütmek zorunda kaldım sende bilmiyon de :D bana akıl veren kaynanama senin büyüttüğün gibi gözüm kapalı büyütürüm ben demiştim :D
Niye o doktormuymus dogum kilosu ile simdiki kilo önemli zaten takipteler surekli size doktor nedeniyle ona kulak verin
Ağzı olan konuşuyor işte bana da sütümü sagiyorum diye sütun azalmış çocuk doymuyor demişti daha 19 günlüktü pirinç unu vermek istedi lohusaydim çocuğuma bakamıyorum diye ağlamıştım bide ağlıyorum diye dalga geçmişti bunu yapan kaynanam değil kendi annem kendi annen olunca insanin daha çok zoruna gidiyor doktor kilosu çok önde demesine rağmen sürekli zayıf diye başımın etini yedi strese sokarak olan sütümü de azalttı çocuğum mamayı kabul etmedi zor bela kabul ettirdim şimdi de her görmesinde çocuğun ateşi var şurup ver diye strese sokuyor neymiş olmasa bile içi rahat edecekmiş kaynanam da iki aylıkken sütlaç vermişti herkes ayrı bi kafa da işte
Tabi ki söylemek zorunda değilsin ama bebiş kaç kilo ve sence gelişimi nasıl kimseyi dinleme benim kızım da yaklaşık 4 aylık gelen geçen bu kız zayıflamış diyor sanki günün 24 saati memesinde gezdiren kendileri gibi sen bebeğinin gelişimini herşeyden önce tutan harika bir annesin eğer öyle olmasan şu an bunu sormazdın emin ol he der geçerdin Rabbim sana bağışlasın inşallah 🥰
Neymiş Bi de kucağa alıştırmışımm ya havle vela kuvvet deli ederler insanı komaya sokarlar
Kalça çıkığı için ne kullandınız ölçümleriniz kaçtı
İlk ay sağ ve sol 56 ikinci ay sağ 56 sol 58 son üçüncü ay da sağ 63 sol 60 dediler 2 ayda bir kontrol dediler sadece çift bez taktım çocuk doktoru tavsiyesiyle şansıma gideceğim doktorun randevusu sürekli iptal oluyordu bu yüzden geç gitmek zorunda kaldım gidene kadar çok şükür iyileşti Rabbim kimsenin başına vermesin inşallah gerçekten insanın vicdanı kaldırmıyor bebek hasta olunca ayrıca kucak konusunda da Allah aşkına eski zamanlarda bebeği bırakıp gidiyorlarmış bebek ölümlerine bir baksanıza gel de delirme kucağa alıştırdın diyenler gelip bir kere gazını çıkarsa altını değiştirse susacak ama yok neden çünkü biz hiçbir şey bilmiyoruz onlar herşeyi biliyor delircem artık gerçekten gecem gündüzüm kalmadı mesela 10 dakika bıraktım içeri şimdi kayınvalidem geldi gel bebeği al diye ya kafayı yiycem artık
Kalabalık bir ailede tek başıma yalnızım ve işin kötü tarafı ev içinde olmayı isteyen bendim çocuk doğduktan sonra herkes değişti bakın ben alıngan oldum demiyorum gerçekten değiştiler herşeyin en iyisini ben bilmiyorum tabi ki ama en azından bildiğim DOKTOR tarafından özellikle yapılmaması gerek denen şeyleri de izin verin de yapayım kırkım çıkana kadar herkes dedi ki kayınvaliden seninle yatsın bebeğe bakmana yardım eder ben tamam dedim birlikte yattık bir Allah'ın günü gelip de kızıma bakmadı bana yapılan çorbalar ertesi güne kalmıyordu aylardır ne çektiğimi bir ben bilirim bir Allah yemin ederim artık kendimi sorguluyorum acaba ben mi bakamıyorum bebeğime diye ama kalça çıkığını daha doktor bakmadan günler önce ben fark ettim bu çocuk bu yüzden rahatsız diye vücudunda sivilce çıktı ben gördüm normal değil bunlar dedim anne sütü alerjisi çıktı çocuğum sürekli tek tarafa bakıyordu herkes sen alıştırdın dedi çocuğumun sağ tarafı sol tarafa göre daha zayıfmış aralarında 1.5 cm kalınlık vardı bebeğin tüm sorununu ben görüp söylüyorum ama dinletemiyorum iş işten geçince ne olacak onu bilmiyorum
Gebelik boyunca da aynı şey geçerliydi benim için sancım var dediğimde her seferinde normal normal diyorlardı 4-5 aylıkken düşük riskim olduğu için sancım oluyormuş tüm gebeliğim boyunca iğne ilaç tedavisi gördüm yaşım küçük diye lafım dinlenmiyor ve benim tek isteğim inşallah eşim ekpss'yi geçer ve şehir dışına atanır burdan gitmek istiyorum ancak böyle kurtulabilirim burdan yanlış anlamayın beni burda tek değilim anneannem komşum ama çok ciddi söylüyorum anne tarafımı evlenince tanıdım bu yüzden kendimi açabileceğim kimse yok artık patlamak üzereyim her zaman herşeyi yuttum sineye çektim büyüğümdür yanlış anlıyorum dedim ama yeter artık yeter gerçekten hiç kimsenin kızım hakkında en ufak şey demesine müsaade etmeyeceğim artık herkes kendine baksın bu saatten sonra
Çok duyuyorum bunu ya ama benimde yeğenim var sürekli görmediğim için aa uzamış yada kilo vermiş diye yorum yapıyorum ister istemez bi süre görmediğimiz herkes için aynı yorumları yapıyoruz ki senin çocuğunla alakalı olduğu için canını sıkmış mesele senimi eleştiriyor bu konuda yoksa gördüğünümü diyor
Dilin sivri ise dıycenkı ben buyutemedım al sen buyut
Dişim sivri değil maalesef cnm canımın sıkıldığıyla kalıyorum
Bende senın gıbıyım karsı taraf agır konusur ben laf edemem
Yani ben ne yapayım şimdi acil besiye mi alayım kızı
1,461,980 soru
23,965,760 cevap
325,833 kullanıcı