+2 oy
633 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3,591 puan) tarafından

Bahçe katında yaşıyorum bahçem de böyle akrep gördüm elim ayağımm titriyor öldürdümmm ama hala korkuyorum bahçeye çamaşır asıyorum hava sıcak çocukları bahçe de oynatacaktım artık korkuyorum ne yapmam lazım zehirli mi sizce ilaç felan etki eder mi 

image

21 Cevaplar

0 oy
(3,050 puan) tarafından

Siyah birdebbence eevetbahceni acil ilacla

-Reklam-
0 oy
(139 puan) tarafından

Canım zehirlide olsa zehirsizde olsa bi ilaçlayın belki etrafta bi kaç tane daha vardır dikkatli olun çocuklara zarar da verebilir Allah korusun 

(3,591 puan) tarafından

İlaç fayda eder mi nereyi aramamız lazım peki 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Evet siyah akrep boğumları da baya var dikkat edin

(2,496 puan) tarafından

Kuyruk kısmında olan parça parça alan varya onlara boğum denıyor yanlış bilmıyorsam her boğum akrebin yaşını gösteriyor

(3,591 puan) tarafından

Ayyy çok korkuyorum valla ilaçlama etki eder mi acaba

(2,496 puan) tarafından

image

Denemekte fayda var 

(2,496 puan) tarafından

Ziraat ürünlerinin satıldığı bir yer bulursanız draker vs var haşere böcek ilaçlama ölümcül etkili alın dökün 

(3,591 puan) tarafından
+1

Çok sağolun teşekkür ederim 

0 oy
(3,591 puan) tarafından

Fikri olan yok mu ??

0 oy
(3,403 puan) tarafından

Kız iyi öldürmüşsün ben korkudan kaçardım  kaybolurdu. İlk defa akrep görüyorum 😲😓

(3,591 puan) tarafından

Öldürmesem daha kötüydü dururdu orda 😳😳

0 oy
(1,649 puan) tarafından

Ayy tabi akrebin hepsi zehirlidir dikkat et ilaç etki etmiyo bende köyden biliyorum ama bahçede lastik yak hem yılan hemde akrep o kokuya gelmiyor dene istersen 

(1,649 puan) tarafından

Bide bazı belediyeler ilaçlama yapıyor ara sor bi

(3,591 puan) tarafından

Devamlı lastik mi yakıcaz canım eşim aradı bakalım ilaçlamayı

(1,649 puan) tarafından
+1

Ben denedim sürekli değil zaten faydasinida gördüm oyuzden yazmak istedim 

(3,591 puan) tarafından

1 kere mi yakıcaz nasıl olcak canım

(1,649 puan) tarafından

Valla ben bahara girer girmez lastik ayakabi vardı yaktım gercektende gelmiyo kokusuna işine yani ama arada yakiyoduk dışarıda biz biseyler 

0 oy
tarafından

Canım zehirli değiller beni sokmuştu birşey olmadı ama çok yandı 😁

(3,591 puan) tarafından

Ayyyy deme lütfen acıdı mı 😁

tarafından

Başta anlamadım ayağıma bir sıcaklık girdi offf var ya 😁😁 eğildim bir baktım siyah akrep. Hemen hastaneye gittim ama zehirli değiller onlar dedi doktor 

(3,591 puan) tarafından

Ya burda bazı kişiler çok zehirli felan diyor valla bilemedim 😳😳

tarafından

Vallahi doktor bana siyah ve kahverengi olanlar zehirli değil sarı olanlar zehirli demişti . Kan testi yapmışlardı bana canım bide her ihtimale karşı serum takılmıştı 

(3,591 puan) tarafından

Büyük geçmiş olsun canım 🙏 bende korkuyorum valla bahçeye çımmaha çamaşır astım bir de 😳

tarafından

Ya vallahi çocuk için tehlikeli sanada çok geçmiş olsun inşallah hiç bir zararını görmezsin canım dikkat edin 

0 oy
(1,790 puan) tarafından

Zehirli mi bilemiyorum benim bahçede de var ilk defa bu kadar büyük görüyorum ben hep küçük görüyordum bildiğim kadarıyla ilaçlama işe yaramiyormus bende bahçe de çok oturuyoruz diye sormuştum ama fayda etmez dediler değişik birşey söylemislerdi onu da denemedim bu sene Allah izin verirse hep ilaclatip hem o dediklerini yapacağım eşim ismini biliyordu akşam geldiğin de sorayım sana da yazarım belki faydası olur 

(3,591 puan) tarafından

Ay benim hayallerim vardı oyun çiti şişme havuz felan aldım bahçe de oynarlar diye 😔😔 inşallah işe yarar ilaçlama bana da söylersen çok iyi olur canım bende yaparım 

(1,790 puan) tarafından

Benim de çok hayallerim var kocaman alan müstakil ev sessiz sakin mahalle kızıma güzel park yapayım kum havuzu yapayım dedim ama böceklerden de korkuyorum o yüzden havalar ısındığı zaman önlem alacağım umarım işe yarar 

Sordum canım katran ya da kükürt ikisi de olur dedi duvar diplerine dökecek misin onun kokusuna gelmiyormuş biraz katran pahalıymış ilaçlama işe yaramıyor diyorlar da yine de ilaçlama yapacağım az da olsa fayda eder diye düşünüyorum özellikle akrep olduğunu belirtin belki bulunduğun şehir de onun için ilaç vardır 

(3,591 puan) tarafından

Katran yağı mı dediğin canım 

(1,790 puan) tarafından

Yağı galiba telefon açıp da sordum katran dedi gelince daha detaylı öğreneyim bu arı kovanı satan yerlerde oluyormus yine de detaylı öğrenirim ama yağı da olur bence oda kokuyordur onun kokusundan rahatsız oluyormuş bide akrep nereden çıktı yani açık bir duvar deliği filan varsa orayı da kapatman lazımmış

(3,591 puan) tarafından

Canımmm balkonun 4 tarafı açık çitler var ama ordan bile tırmanmıştırr 😳 sağol canım araştırıcam 

0 oy
(5,219 puan) tarafından

Bence esine soyle canım 

Her tarafı ilaclayin 

Sadece akrep için değil kene de çok sıkıntı 

Yakın zamanda bi akrabamin kardeşi kene yüzünden öldü 

24 yasinda 

Ağzından burnundan kan gelmiş 

10 gün yoğun bakımda yatmış 

Öldü 

Bahçe filan sıkıntı 

Ben bile piknige bahçeye gitmek istemiyorum artik

(3,591 puan) tarafından

Ayyy başınız sağolsun 😔😔 yarın ilaçlama gelecek bakalım 

(5,219 puan) tarafından

Sağol canım 

Dikkat edin Rab'bim korusun

(3,403 puan) tarafından

Ayy Allah rahmet eylesin. Hangi şehirde. Bazı yerdekiler zehirli diyorlar geçen gördüm bende

(5,219 puan) tarafından

Bi sivasta birisi ölmüş kene yüzünden 

Ama benim akrabam Ankaranin bi köyünde koyunları güderken ısırmış hemde iki tane, 

Bilemiyor ailesi de demiyor hastaneye git diye 

Aradan zaman geçiyor ağzından burnundan kan geliyor 

Koydekiler demiş hastaneye gitsene diye 

Gidiyor, biraz geç kalınmış tabi 10 gün yoğun bakımda yatıyor 

Trombosit kan filan aradılar ama fayda etmedi 

Öldü henüz 24 yasindaydi ismi Burak haberlerde de çıktı 

Akrabam oluyor çok üzülmüştüm 

0 oy
(4,350 puan) tarafından

Ben küçükken ayak baş parmağıma sokmuştu. sokmasıyla sağ ayağım kalçama kadar uyuştu ve hiçbir şekilde his etmedim. Baldırımı bezle sıktılar Hastanesi'nde bayağı müdahale edilmişti. Ama hala hatırlıyorum o hissi.  

Doktor babamdan akrebi istemişti. Bi kaba koyup incelemeye gönderdiler. Şakaya gelmez dikkat edin

(3,591 puan) tarafından

Ayyyy canımmm peki zehirli miydi senin ki 

(4,350 puan) tarafından

Valla hatırlamıyorum o zamanlar 6-7 yaşlarındaydım ama incelemeye göndermişlerdi sonuç ne oldu bende bilmiyorum.

Ama o gün bayağı serum takmışlardı üst üste onu çok iyi hatırlıyorum 

(3,591 puan) tarafından

Ay canım valla kimi zehirli diyor kimi değil diyor yarın sabah ilaçlama gelecek ama umarım fayda eder 

0 oy
(563 puan) tarafından

Zehirsiz akrep bu seninki.

Sarı renk ve tonlarındakiler aşırı zehirli siyah ve koyu tonlardakiler zehirsiz 

(3,591 puan) tarafından

Ayyy sağol canım içim rahatladı biraz yarın ilaçlama gelecek bakalım 

0 oy
tarafından

Zehirsiz de olsa sokarsa müthiş bir acı çekersin

(3,591 puan) tarafından

Üffff 😳😳😳

tarafından

Rengini görmedim bihi beni soktu küçük bişey 5 sn sonra kolumu kopartin diye yerde kıvranıyordum iki sexeryan geçirdim öyle bir acı yok mutlaka çare ara

(3,591 puan) tarafından

Ayyy Allah'ım ilaçlama gelecek yarın bakalım

tarafından

Ahhh sevgi önce bir sıcaklık hissi ondan sonra bir yanma var ya bende acısını hiç unutmuyorum hatta zehirlendim öleceğim sandım 😁

tarafından

Ay sende mi yasadin 😄 geçmiş olsun kuzum dünyada tarif edebilecegim acı sıralamasında zirvedir üstelik ben kendi göbeğini delmis insanım acı esigim epey yüksektir annem benim bile o halimi görünce ölüyorum sanmıştı ya bide isin şakası o akrep panzehirini sadece bir kez verebiliyormus öyle dediler biz göremedik de tam ne olduğunu parmak uclarimi zehir çıksın diye küçük küçük jiletle kestiler bide iki gün boyunca lokal anestezi kremi ve dört saatte bir iki parolle hayatta kaldım hayatımda öyle bir acı daha tatmadim

0 oy
(1,502 puan) tarafından

Zehirsiz bile olsa çok korkutucu görünüyor iyi öldürmüşsün 

(3,591 puan) tarafından

Aynen öyle canım

0 oy
(1,315 puan) tarafından

Ay uyuştum gittim resmen Allah korusun baya büyükmüş 😯😫

(3,591 puan) tarafından

Evet yaaa yarın ilaçlama gelecek bakalım 

0 oy
(21,535 puan) tarafından

Kız bacım nasıl öldürdün valla helal olsun ben korkudan yaklaşamazdım 😵‍💫

(3,591 puan) tarafından
+1

Mecbur canooo yoksa daha kötü 😊

0 oy
(3,810 puan) tarafından

Siyah akrep zehirli gülüm çok geçmiş olsun, hiç beklemeden hemen ilaçlayin

(3,591 puan) tarafından

Ayy biri de diyor ki zehirsiz kahverengi ve açık tonlar zehirli oluyormuş bilemedim valla yarın ilaçlama gelecek bakalım canım

(3,810 puan) tarafından

Hayır aksine kahverengi ve sarı olanlar arı gibiler şişme ve kaşıntı yapar ama alerjisi olan kişi acile gitmeli, beni sarı turuncu arası akrep soktu abartısız akrebin boyu 7 santim idi çok korktum ama bir ağrı kesici aldım soktuğu yer biraz kızardı yandı şişti iki gün sonra geçti 

(3,810 puan) tarafından

Ama siyah olanlar kesinlikle çok zehirlidir 

(3,591 puan) tarafından

Ayy korkuyorum valla çok yarın ilaçlama gelecek bakalımmm 

(3,810 puan) tarafından

Hadi bakalım 

0 oy
(3,050 puan) tarafından

Turkuyede 2 en zehirli akrepmis dikkat edin vardır daha ondan

(3,591 puan) tarafından

İlaçlama gelecek yarın bakalım 

(3,050 puan) tarafından

Ay inşallah kurtulursun

0 oy
(2,040 puan) tarafından

Siyah akrep zehirlidir canım dikkkat et ilaclayin heryeri 

(3,591 puan) tarafından

İlaçlamaya da inşallah geçer yarın ilaçlama gelecek 😳

0 oy
(3,403 puan) tarafından

İnternete siyah akrep zehirli mi yaz aynı resim ve yazısı çıkıyor. Herkes rengi için bişey demiş internette de öyle ama sen zehirli diye düşünerek hareket et dikkat edin. Gelmez inşallah bidaba. Çok zehirli ve ölümcül bir tür yazıyor 

(3,591 puan) tarafından

Baktım canım tehlikeli yazıyor bazı yerler de de zehirsizdir yazıyor ben anlamadım gitti yarın ilaçlama gelecek bakalım 

(3,403 puan) tarafından

Demekki değişiyor. Hadi inşallah faydasını görürsünüz. Bahçeli ev güzel ama demekki böyle olayları da var🥴

0 oy
(11,899 puan) tarafından

Ben zehirliyim diye bağırıyor resmen, acil ilaçlama yaptırın.

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 376 göst.
+1 oy
14 cevap 442 göst.
20 Haziran 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 226 göst.
28 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cancazmihram (3,549 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 180 göst.

Kategoriler

1,468,546 soru

24,060,088 cevap

330,114 kullanıcı

...